Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
    2-колонен подемник до 2 тона-2000 лв втора ръка.В сервиза,където работех 8 год има 2....
    Казах ви аз, че са някъде толкова!

Коментар

...бих му казал истината...
      Да създаде " идеален сервиз " с малко пари е утопия.
      ...а набие ли огромна сума в този проект, ще изгуби здраве , нерви и време...Дали ще спечели ... и от кои клиенти в БГ е тема на дълбок размисъл...
      ...тук всеки е почти баш маистор и сам се справя ...
      ....тук повечето нямат финансови излишъци...., а тези с възможности мразят да изваждат....особено ако при млад и още неопитен "безславен" майстор..

......ако случайно му тръгне леко в началото, ще усети здравата ръка на конкуренцията..и ще бъде подизпълнител...или зреител...в тази игра.
      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Кънчо Каза: За бройката - стъпвам на предложените числа: ако приемем че джипките подлежащи на тунинг са около 2% от автопарка на РБ, това са около 60 хил. автомобила.
        От друга страна от членовете на форума регистрирани и с активност в последните месеци към момента 70 000, сочат почти същата цифра.
        Приемаме по лошият вариант тоест 60 000 потенциални клиенти.
        В сервиза си ще се боря за 1% от тези потенциални клиенти, тоест 600 джипа за тунинг и ремонт на година.

За Клиента - хора с положение от средно нагоре.
        Семейно положениеие - сравнително малка част ще са сами, повечето ще са с приятелка/жена.
        Използването на джипа в повечето случаи ще бъде не като ежедневна кола. Почти винаги ще имат поне още един автомобил.
        Като преобладаващ контингент ще посоча, че този тип хора са такива, които работят с акъла си, а не с ръцете си.
        По този начин ( използвайки джипа) се разтоварват.

Защото ако работят с ръцете си, няма да имат нужда от сервиз. С повечето сръчности ще се справят и сами.
        Разбира се едното не изключва другото. Не противопостявям единия труд на другия , просто сметки.
        Последно редактирано от Nik Nikolov; 18-10-09, 19:12.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

600 тунинга на година ми се видят 10-тина пъти завишени, ако ще да е за цяла България. Вероятно четеш форума много преди мен, и знаеш, че серьозните off-road -аджии се познават по малко име. Че ТОВА е форумът - мисля, че всички сме наясно!
          Да не ме разбере някой криво - и за тунинг се чака. И това пробвах. Без работа няма да останете.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            В сервиза си ще се боря за 1% от тези потенциални клиенти, тоест 600 джипа за тунинг и ремонт на година.
            Горе-долу по два джипа на ден! Дали е възможно?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
              За цяла БГ да. Ама май са по-малко!

Коментар

Кънчо Каза : Наистина не взех в предвид репликата на Злой, че около 20% са рибари и ловци, за които не е непременно изискване перфектното техническо състояние на джипа.
                Нека се съобразим и да намалим проетните ремонти и тунинги с 20%.

Остават 480 Джипа. От тях 10% за цялостен тунинг 48 - 50тунинга и 90% за ремонти приблизително 430 ремонта за година.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                  Ми не е. Ако и обикновени коли - да, ама само джипове за тунинг - твърдо не.

Другото - никога няма да кача 2 тонен джип на двутонен подемник, и да работя под него. По-скоро бих приел за някакъв вариант от 3тонен нагоре. Да не говорим че някои добре тунинговани експедиционни джипки тежат над 2 тона, а точно от хората, можещи да си позволят такива машини може да се очаква да е по-голямото перо в приходите.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Организационно: Очевидно за целите на играта ми се налага да въведа още ено мнение - общественото мнение.
                    Ще взаимствам тази роля от древногръцките драми ХОР .

Коментар

Добър ден Кънчо,
                      имам тойота и искам да ми монтирате,окачване 3" ,фланци,лебетка,булбар и броня,багажник,10 допълнителни фара свързани за дългите светлини с прекъсвач за да карам само на дълги при необходимост.......аа и тъй като колата е при вас, наскоро сменях ремъци и не ми е занулена Т-белт лампата и гумите са ми за реглаж,
                      не съм сигурен дали не е от сходимоста
                      има ли как да ги оправите?

пп Изгаря ми и някакъв 20А бушон
                      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Както казах, да правиш всичко в сервиза е добро пожелание, но трудно постижимо, а при започване - абсурт. Значи гумаджийница+електрикаджийница+сервиз+реглаж+хора, дето да работят така че да не ти изгонят клиентите.

Кауза пердута. Такъв сервиз в България не съм нито чувал, нито виждал.

Тогава да правим и монтиране на газови уредби, и т.н....
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Идеалният сервиз би бил възможен, само в идеалната държава.

Сорри Кънчо....

Коментар

ХОР : Кънчо, Кънчо !
                            Закъде си тръгнал с тоз гол задник ?

Сега сериозно.
                            Какъв финансов ресурс би могъл да генерира сервизът, като чист приход, само за труд ?
                            430 ремонта х 50 лева средно = 21 500 лева от ремонти.
                            43 тунинга по 1000 лева = 43 000 лева.

Общо за труд 64 500 лева.

Ако приемем, че цената на вложените части е приблизително равна на цената на положения труд, то при ремонтите ще се вложат части на цена 65 000 леа. При 10 процента търговска отстъпка от доставчиците, това означава 6500 лева складово доставни приходи.

Или общо приходи за година равни на 71 000 лева !

Ама верно Кънчо Кънчо - върни се към точка първа.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение

Сега сериозно...
                              Ако приемем, че цената на вложените части е приблизително равна на цената на положения труд, то при ремонтите ще се вложат части на цена 65 000 леа. При 10 процента търговска отстъпка от доставчиците, това означава 6500 лева складово доставни приходи.
                              Работя в магазин за авто части. Средната отстъпка за сервизи започва от 15 и стига до 30 процента. Отстъпката зависи от марката част и оборота който прави сервизът при нас. Така че, Кънчо ще има приходи средно около 12 000лв. само от вложените части!

Коментар

ХОР : Нека да посмятаме, да не се премятаме! Приемаме уточнението на колегата komisar и корегираме сумата на 76 000 лева

Годината има приблизително 265 работни дни.

76 000 лева делени на 265 работни дни = 288 лева приблизително 300 е възможно да постъпят на ден при посочената натовареност на сервиза.

От тях данъци, осигуровки, заплати, наеми обслужване на кредити ????

Чакаме възражения, допълненеия, предложения ????
                                Последно редактирано от Nik Nikolov; 18-10-09, 20:34.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X