Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

DD-WRT е решението за твоя рутер, само внимавай с версията!

Коментар

Нищо няма да се промени като му пуснеш повече ток. Проблема не е в тока...
      DD-WRT OpenWRT са добро решение, но не са за всеки...
      Пробеай на различни канали. Също така пробвай когато е закачен с кабел как е положението...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Пробеай на различни канали. Също така пробвай когато е закачен с кабел как е положението...
        За мен това е един отличен рутер за dd-wrt, но фабричния софт за нищо не става. Как ли не го мъчих - различни канали, различно криптиране, различни фирмуери.... най-доброто беше забиване веднъж дневно. С врт-то забравяш, че имаш рутер, наистина не е за всеки, но не е кой знае какво.

Коментар

Колеги да допълна важна информация, току що свързах рутера чрез кабел директно на лаптопа, и пак прекъсва нета като буферира даден клип от yotube, vbox7 и т.н. какво може да значи това, също така отворих cmd: ping 192.168.1.1 -t, и вижте последните от 100 реда ако има нещо нередно:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ping.jpg
Прегледи:1
Размер:233.3 КБ
ID:5653012

Коментар

Ами има и нередно. Пуснал си пинг към 192.168.1.1, а получаваш отговор от 192.168.0.1...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Ами има и нередно. Пуснал си пинг към 192.168.1.1, а получаваш отговор от 192.168.0.1...
              Пуснал съм ping 192.168.0.1 -t и отговора е от същия, тази 1-ца обърках при писането тук, как да процедирам по проблема, ще се радвам да ми помогнеш със стъпка по стъпка

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Сигурен ли си че няма опасност да изгори рутера, че едва ли ще признаят гаранцията му ако изгори, инак ще пробвам веднага след като ме увериш че няма опасност...
                Не мога да ти гарантирам нищо, ти си решаваш, но във всички случай той си има вътрешен стабилизатор на напрежението. Когато имах два WRT54 купувани в различно време, единия беше оригинално с 12в. захранване другия с 5 или 6в. не помня точно, много пъти съм ги разменял без проблем.
                Сега съм с два бързи Нетгиъра със стокови фърмуери и се държат добре.
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Защо не се обърнеш към доставчиците ти?
                  Може устроиството да не е тяхно но интернета е...

Коментар

С този мижав пакет няма как да тестваш нещо друго, освен дали има връзка. Пробвай

ping -l 32000 -n 10 192.168.0.1

Случайно да му е топло на този рутер? Къде го държиш?

Коментар

Рутера е студен даже не е и леко затоплен, сложен е на масата до лаптопа за по-силен сигнал, не мисля че е от доставчика при положение че до вчера 4 години не съм имал ядове с предишния ми рутер линксиса, все си мисля че след като прекъсва по кабел и по безжичен път, нещо трябва да пипна по настройките но като не знам какво и къде

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        Рутера е студен даже не е и леко затоплен, сложен е на масата до лаптопа за по-силен сигнал, не мисля че е от доставчика при положение че до вчера 4 години не съм имал ядове с предишния ми рутер линксиса, все си мисля че след като прекъсва по кабел и по безжичен път, нещо трябва да пипна по настройките но като не знам какво и къде
                        Доставчика може да доиде да ти го погледне и да ти каже къде е проблема...
                        Може да пробваш да обновиш фирмуера до последна версия, но това пак върви към адвансед настройките дето може да останеш без рутер ако се обърка нещо....

Коментар

Ъпдейтни фърмуера, изключи радио частта с бутона на гърба. Ако продължава да има проблем - обратно при търговеца. Ако е читав би трябвало да го смени, защото за мен тази бройка не в ред, ако с изключено радио и последен фърм дава проблеми по кабел.

Ако се оправи - продължаваме нататък.

Много е възможно dd-wrt да реши проблема, но може и да не го реши, а ти си отишъл в магазин да си купиш работещо нещо, а не направи-си-сам комплект.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Доставчика може да доиде да ти го погледне и да ти каже къде е проблема...
                          Не е работа на доставчика да обслужва закупено от потребителя устройство. При тази постановка (непосредствена близост) може да се завре кабела директно в РС-то и да се елиминира фактора ISP.
                          Последно редактирано от bokomo; 08-04-15, 12:57.

Коментар

Правих какви ли не гимнастики, обаждах се на доставчика, от там куп тестове проверки и уж всичко било ок от тяхна страна, но пак дали по кабел или по wi-fi как отворя youtube, видео, онлайн тв, нета спира до поредния рестарт, реших като крайна мярка да сложа захранващия адаптер от линксиса, тъкмо да го включа и забелязах че кабела на едно място се е протрило и прекъснат, свързах го и реших да пусна стария ми линксис и о чудо, стария ми верен линксис тръгна, мрежата ми го разпозна веднага и тръгна без проблем, вярно нета ми е бавен като преди но стабилен, и няма никакво забиване на каквито и да клипове при тубата и т.н. , ще върна този рутер и ще взема друг пак същия модел за да съм сигурен че не е фабричен дефект.

Коментар

Аз доколкото разбрах, проблема ти е в кабела. Може просто кабела да на прави хубав контакт...
                              Относно дали е работа на доставчика. В много случаи доставчика има специфични настроки, които не е работа крайния клиант да знае и настройва. В някои случаи има и защити по MAC адрес. Ако пък е със статично IP може да има спечифична маска, днс-и...
                              За мен в твоя случаи проблема е в кабела. И ако доставчика ти беше дошъл, щеше да го види и да оправи проблема.

Коментар

Аз разбрах, че става въпрос за захр. кабел на линксиса.
                                Ако наистина е протрит utp кабела то е абсолютно задължително да се среже до здраво и да се сложи нов кримп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X