Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Такаа оказва се че ползвам интернет по ЛАН кабел от Булсата а не по оптика както си мислех..., обаждам се на оператор да попитам дали ще имаме оптика на нашия адрес, жената ми каза че ще имаме през август месец..., слизам днес до мазето и какво да видя, има вече изграден оптичен кабел от Булсата

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0217.jpg
Прегледи:1
Размер:100.8 КБ
ID:5637447

Явно че жената е имала впредвид че ще ни е активиран тогава а не самата оптика да се изгражда тепърва, от тук питанката - предполагам че ЛАН кабела от етажа ни до нашия апартамент ще го махнат и ще сложат оптичен, и от там следва какъв рутер ще трябва да взема или те ще го осигурят..., предполагам че рутера е по-специфичен от тези за ЛАН кабела?

Коментар

Аз съм на вивакомска оптика. До апартамента прекараха тъничка оптика. Дадоха 'приемника' (преобразовател оптика/LAN)... Изхода от ЛАН-а вече си го включих в рутера (нямам спомен дали ми бяха дали някакъв техен при подписването за услугата)...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Сигурно ще е нещо от този вид конвертори Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9001133121.gif
Прегледи:1
Размер:71.4 КБ
ID:5637455

Коментар

Днес ходих до един от офисите на Булсата, казах на служителката за какво става дума, че има прекарана оптика от тях до нашето мазе, жената направи заявка за прокарване на оптика до нашия апартамент, да видим кога ще ми се обадят и стане монтажа че им е навик до месеци да се чака....

Коментар

Някои от рутерите на Микротик имат SFP порт за директно връзване на оптика...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Обикновенно се ползва суич с вграден sc оптичен порт,sfp са си скъпи още
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Да не отварям нова тема, ползвам стар модел рутер Linksys - Wireles G - 2.4 GHz - 54 Mbps, както се досещате максималната скорост чрез wi-fi ми е пряко сили 1.9 мб/сек, доста бавно, а чрез лан кабела до 10 мб/...
                Изгоря ми рутера след почти 4 годишно ползване, какво мислите и да купя рутер TP-link - 300 Mbps 2.4 ghz, предполагам че ще е по-бърз нета от стария ми линксис 54 Mbps, има ли описание на български език как се настройва, да вкарам парола за домашната ни мрежа, че никога не ми се е налагало да пипам нищо по рутера ? Рутера ще искам да поддържа два лаптопа и два телефона но не едновременно, обикновено е двата лаптопа? И двата лаптопа са в една стая където ще е и рутера ?

Коментар

"Оптиката" на Булсат е PON (а не 100/1000-FX )и какъвто и рутер да си вземеш, че го включиш в медният порт на ONU-то.
                  LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                  2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                    "Оптиката" на Булсат е PON (а не 100/1000-FX )и какъвто и рутер да си вземеш, че го включиш в медният порт на ONU-то.
                    Засега все още съм на ЛАН интернет, оптиката ми казаха че най-рано август месец ще я включат, а въпросния рутер - TP-link - 300 Mbps 2.4 ghz, спрямо изгорелия ми Linksys - Wireles G - 2.4 GHz - 54 Mbps ще ми върши ли работа, та дори и по-добри високи скорости?

Коментар

Ще свърши. Линксиса е яка машина, но за съжаление вече е бавен.
                      Пусни ми на лично от кой квартал си.
                      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Привет колеги, днес си купих рутер TP-LINK 300Mbps N, модел TL-WR841N, направих настройките и всичко тръгва добре, скоростите са много добре НО, в момента в който почна да гледам нещо в тубата или нещо което иска максимални скорости, нета започва да изключва и трябва да изключвам от копчето и се оправя до следващото по-голямо дърпане от нета, и така всеки път, мисля си дали проблема не е в слабичкото захранване на рутера което е на 9 волта и едва 0.6 ток, а адаптера на стария ми линксис е огромен тежък, на 12 волта и е 1000 мА явно чрез него съм имал стабилно разпръскване на мрежата, дали ще изпържа тп линка ако сложа от линксиса захранващия адаптер или дали няма да му е фатално 3 волта в повече
                        Приемам и други идеи за разрешаване на проблема?

п.с. Преди малко пак влязох в тубата и в момента в която зареди буферно до средата на даден клип и пак прекъсва интернета, прави го всеки път ?
                        Последно редактирано от Еделвайс; 07-04-15, 20:10. Причина: пояснение и п.с.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                          Привет колеги, днес си купих рутер TP-LINK 300Mbps N, модел TL-WR841N, направих настройките и всичко тръгва добре, скоростите са много добре НО, в момента в който почна да гледам нещо в тубата или нещо което иска максимални скорости, нета започва да изключва и трябва да изключвам от копчето и се оправя до следващото по-голямо дърпане от нета, и така всеки път, мисля си дали проблема не е в слабичкото захранване на рутера което е на 9 волта и едва 0.6 ток, а адаптера на стария ми линксис е огромен тежък, на 12 волта и е 1000 мА явно чрез него съм имал стабилно разпръскване на мрежата, дали ще изпържа тп линка ако сложа от линксиса захранващия адаптер или дали няма да му е фатално 3 волта в повече
                          Приемам и други идеи за разрешаване на проблема?

п.с. Преди малко пак влязох в тубата и в момента в която зареди буферно до средата на даден клип и пак прекъсва интернета, прави го всеки път ?

Колеги никой ли не може да ми помогне с този пуст рутер, не мога да пусна нито едно клипче без да забие нета, къде трябва да пипна, какво да настройвам допълнително, помогнете ми със съвети че се ядосах на рутера, наистина Линксиса е номер едно за мен, как за 4 години не съм имал проблеми с Линксиса, поне 20 пъти за 3 часа съм рестартирал тъпия TP-Link рутер

Коментар

Причините може да са много. Първо много едноврвмвнни веъзки (примерно торент). Може да има смущения, на канала които си, и какво ли още не...

Коментар

Мисля че спокойно можеш да му закачиш 12в вместо 9. Опитай може да се окаже решение.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                Причините може да са много. Първо много едноврвмвнни веъзки (примерно торент). Може да има смущения, на канала които си, и какво ли още не...
                                Нищо друго освен тубата не е дърпал от интернета, нета е супер и има висока скорост проблем става всеки път като пусна онлайн тв, клипче, като че ли има лимит и нещо казва на рутера да прекъсва, лошото е че като прекъсне се оправя само след рестарт на рутера всеки път....

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                                Мисля че спокойно можеш да му закачиш 12в вместо 9. Опитай може да се окаже решение.
                                Сигурен ли си че няма опасност да изгори рутера, че едва ли ще признаят гаранцията му ако изгори, инак ще пробвам веднага след като ме увериш че няма опасност...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X