Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Аз разбрах, че става въпрос за захр. кабел на линксиса.
    Ако наистина е протрит utp кабела то е абсолютно задължително да се среже до здраво и да се сложи нов кримп.
    Говоря за захранващия тънък кабел от адаптора на линксиса, помислих че е изгорял самия рутер а то се е протрил захранващия кабел, другия рутер тп линка най-вероятно има фабричен дефект, ще го сменя и ще видим...

Коментар

Днес смених рутера в магазина, направих пак новите настройки, обаждах се на доставчика да издиктувам поредния нов мак адрес, интернета тръгва, обхват отличен, интернета е бърз и познайте, как пуснах клипче от youtube, зареди за 2 секунди буферно до преди средата и пак прекъсва нета и излиза удивителния знак, така пробвах няколко пъти и ми е пълна загадка от какво може да е вече причината, рутера е студен и няма никакви признаци за загряване, на 30 см е от лаптопа, пробвах и директно с кабел от рутера до лаптопа и пак прекъсва като пусна клип в тубата или онлайн тв ?

Коментар

А без рутера по-добре ли работи?

Коментар

Бях 99% сигурен, че проблема ти не е в чисто новия ти рутер ама... Поне вече си 100% сигурен.
          Както казах и преди нека доставчика да прати техник на място да види какво става. Но да тества СЛЕД рутера е не ДО рутера...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            А без рутера по-добре ли работи?
            Предполагам че имаш предвид директно кабела в лаптопа без да минава през портовете на рутера, току що го направих но ми излезе съобщение от булсатком че имам нов мак адрес и че трябва пак да се обаждам пък за директната връзка с лаптопа.....

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Бях 99% сигурен, че проблема ти не е в чисто новия ти рутер ама... Поне вече си 100% сигурен.
            Както казах и преди нека доставчика да прати техник на място да види какво става. Но да тества СЛЕД рутера е не ДО рутера...
            Току що им се обадих и утре чакам да дойде техник и да погледне, виждам че си наясно и според теб от какво може да е причината, или са много фактори....

Коментар

Много неща може да са MTU, TTL, но докато не го види човек познаваш мрежата, може само да се гадае...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Предполагам че имаш предвид директно кабела в лаптопа без да минава през портовете на рутера, току що го направих но ми излезе съобщение от бусатком че имам нов мак адрес и че трябва пак да се обаждам пък за директната връзка с лаптопа....
                Ми смени мак-а.
                Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
                  Ми смени мак-а.
                  Преди час се обаждах да ми сменят мак-а на новия рутер, сега трябва да се обаждам пак за смяна на мак-а за директната връзка с лаптопа, това значи ли че ако поискам да свържа директно с кабел 2-ри лаптоп и ще трябва пак да се обаждам за смяна на поредния мак.... ?

Коментар

Няма как да свържеш втори лаптоп с кабела. Сървъра тиндава 1 ip за един мак адрес...

Коментар

Преди всичко си настрой интернета да върви на един компютър. Иначе всеки рутер може да имитира мак-адрес и няма нужда да се обаждаш непрекъснато да ти го сменят.

На повечето компютри също може да се сменя мак-адреса.

Коментар

Бъди готов да те "будалкат" от доставчика ти. Те нямат ангажимент да ти работи рутера, а да има читав "сигнал" на края на кабела (или порт на ону-то или модема или каквото там е монтирано от тях). Логически са и прави, защото ако не ти работи печката, не викаш ЧЕЗ, ако имаш 230V +-5% (или там колкото са стандартите в наши дни) с честота 50Hz на контакта.

Много е вероятно да дойдат, да закачат някое тяхно крайно устройство на кабела, да установят, че няма проблем и да ти пожелаят приятен ден.

Ако се стигне до този сценарий - настрой МАС адресите на стария линксис, LAN картата на лаптопа и на новия рутер да бъде един и същ, който да бъде активния към доствавчика ти за да не се обаждаш за глупости и почвай да ги въртиш за да се види къде е заровено кучето.

За да намалим хипотезите, свързани с браузери, джави и флашове - ако си пуснеш актуален торент с доста сийдъри и затвориш всички браузери - появява ли се проблематиката при достигане на download 5-6 MB/s?

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Бъди готов да те "будалкат" от доставчика ти. Те нямат ангажимент да ти работи рутера, а да има читав "сигнал" на края на кабела (или порт на ону-то или модема или каквото там е монтирано от тях). Логически са и прави, защото ако не ти работи печката, не викаш ЧЕЗ, ако имаш 230V +-5% (или там колкото са стандартите в наши дни) с честота 50Hz на контакта.

Много е вероятно да дойдат, да закачат някое тяхно крайно устройство на кабела, да установят, че няма проблем и да ти пожелаят приятен ден.

Ако се стигне до този сценарий - настрой МАС адресите на стария линксис, LAN картата на лаптопа и на новия рутер да бъде един и същ, който да бъде активния към доствавчика ти за да не се обаждаш за глупости и почвай да ги въртиш за да се види къде е заровено кучето.

За да намалим хипотезите, свързани с браузери, джави и флашове - ако си пуснеш актуален торент с доста сийдъри и затвориш всички браузери - появява ли се проблематиката при достигане на download 5-6 MB/s?
                          Интернет сигнала а малко по сложен от 220в които вървят по кабела. Примерно доставчика може да направи така, че да не може да закачаш предкрайно устройство (примерно рутер) а да иска да закачиш директно компютър лаптоп...
                          Разбира се, че можеш да викнеш някои въшен ИТ спец да ти провери нещата, но защо...

Между другото преди време като имах проблем с скоростта на доунлоуда през рутер, съм се обаждал на доставчика да дойдат да видят нещата, въпреки, че аз точно с ИТ се занимавам и не ми е проблем да седна да анализирам проблема... Ама защо... Нали все пак плащаш на доставчик... Доставчика ми дойда и си прегледа нещата...

П.С. Не става въпрос за Булсат...

Коментар

Преди малко дойдоха техниците и веднага установиха че имам ограничение до 5мб сек при сърфиране в интернет, и затова и ми е забивало всеки път като достигне над тази скорост, казаха ми накратко че имало някакви други два свободни канала и там вече скоростта е по подразбиране 100мб а не 5 мб като сега ограничен, след обяд пак ще идват че кутията им е на горния етаж а етажа заключен и да дойдат съседите, според вас от чисто любопитство питам какво ще е това ограничение до 5 мб сек... то вярно че това ми е било отпреди 5 години и тогава не е било проблем това ограничение....
                            Последно редактирано от Еделвайс; 15-04-15, 08:53. Причина: пояснение

Коментар

Ами примерно ти слагат един микротик в кутия, към него идват 100mb, а на клиентите след него са ограничени примерно на 5.
                              И излиза, че принципно стария ти рутер изобщо не е достигал ограничението, защото е бил 54 g

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                Ами примерно ти слагат един микротик в кутия, към него идват 100mb, а на клиентите след него са ограничени примерно на 5.
                                И излиза, че принципно стария ти рутер изобщо не е достигал ограничението, защото е бил 54 g
                                Точно така е станало, да видим по-късно като дойдат техниците какъв ще е крайния резултат и ще пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X