Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Често се случва шерването през компютър да е проблем в домашна обстановка, най-малкото защото това РС трябва да е постоянно включено. После идват проблемите с разположението и дребното неудобство някой да пусне страница на лазерен принтер в спалнята в 00:30 през нощта. Рутерите обикновено са на по-неутрално място и позволяват по-гъвкаво ползване на принтера.
    Ако имаш 5 компютъра в къщи може и да е проблем, ако са 2-3 едва ли. Защото този към които е принтера със сигурност ще работи. Ако компютъра не работи няма как да печаташ на принтера(няма как да му подадеш какво да печата). И не на последно място - едва ли някои които печата 1 път седмично, си държи принтера включен 24/7 даже да е мастилен, ако пък е лазер които харчи ток като 100В крушка да не говорим

Коментар

Това го пиша само за да не се всяват излишни страхове из потребителите иначе е чист спам и заяждане:

Абе човек, дай да го видим тоя принтер, произведен в последните 25 години и в размер до А3, който харчи 100В в режим на покой. За да не се затрудняваш толкова нека свалим границата до 5 вата.
      Последно редактирано от bokomo; 14-01-15, 22:53.

Коментар

Не говоря за sleep режим, за а за работен stanby...
        Също така 100в е образно казано...

https://www.google.bg/url?sa=t&sourc...VbEk6NcZj-E1_A

В фаила по горе има някакви данни, не ми занимава да търся други...
        Помня че преди няколко години, имаx един лазарен xerox, имах и изведен електромер, които можех да виждам.
        И ми правеше впечатление, че като го включа електромера полудяваше, и то не в работен режим а в standby...

Коментар

Имам въпросителна:
          Настолен с вин 7 и лаптоп с ХП. При сваляне на филм с настолния всичко е ок- макс скорост около 900(ограничен ми е нета), закотвя в горната граница и не мърда.
          При теглене от лаптопа (през безжичната мрежа) през 5 секунди прави цикли от 100-900мб/с. Тегля от замунда с ю- торент.
          Какъв е проблема според вас?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Пробвай да прехвърлиш голяма файл от единия компютър на другия.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
              Имам въпросителна:
              Настолен с вин 7 и лаптоп с ХП. При сваляне на филм с настолния всичко е ок- макс скорост около 900(ограничен ми е нета), закотвя в горната граница и не мърда.
              При теглене от лаптопа (през безжичната мрежа) през 5 секунди прави цикли от 100-900мб/с. Тегля от замунда с ю- торент.
              Какъв е проблема според вас?
              Според мен имаш проблеми с рутера. Хубаво е да се знае и какъв е рутера - марка модел. Пробваш да ограничиш конекциите в торента...

Коментар

Да не отварям нова тема, ползвам стар модел рутер Linksys - Wireles G - 2.4 GHz - 54 Mbps, както се досещате максималната скорост чрез wi-fi ми е пряко сили 1.9 мб/сек, доста бавно, а чрез лан кабела до 10 мб/сек доста голяма разлика нали, (догодина ще си купя нов лаптоп, тогава ще си купя и нов рутер), но дотогава бих искал да ползвам по-бързата скорост на нета като го включа директно чрез ЛАН кабела от рутера в лаптопа, големия въпрос ми е, като дойдат летните бури с какво да предпазя лаптопа от токов удар по ЛАН кабела или да го изключвам всеки път когато ще има евентуално бури?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  Да не отварям нова тема, ползвам стар модел рутер Linksys - Wireles G - 2.4 GHz - 54 Mbps, както се досещате максималната скорост чрез wi-fi ми е пряко сили 1.9 мб/сек, доста бавно, а чрез лан кабела до 10 мб/сек доста голяма разлика нали, (догодина ще си купя нов лаптоп, тогава ще си купя и нов рутер), но дотогава бих искал да ползвам по-бързата скорост на нета като го включа директно чрез ЛАН кабела от рутера в лаптопа, големия въпрос ми е, като дойдат летните бури с какво да предпазя лаптопа от токов удар по ЛАН кабела или да го изключвам всеки път когато ще има евентуално бури?
                  Вземи си един лан протектор като за начало. Ако си до лаптопа когато вземе да гурми е добре да вадиш кабела. Протектора трябва да се заземи за да има ефект...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Вземи си един лан протектор като за начало. Ако си до лаптопа когато вземе да гурми е добре да вадиш кабела. Протектора трябва да се заземи за да има ефект...

Май най-добре ще е да махам кабела когато се наложи, нямам никакви тръби където да заземя въпросния лан протектор, ако стане белята когато не съм в нас предполагам че рутера ще го отнесе и така да предпази лаптопа... ?

Коментар

Май най-добре ще е да махам кабела когато се наложи, нямам никакви тръби където да заземя въпросния лан протектор, ако стане белята когато не съм в нас предполагам че рутера ще го отнесе и така да предпази лаптопа... ?
                      Ако Интернета ти идва по въздушен кабел, ще е най-добре да го изключваш от рутера при буря и когато те няма. Недей да разчиташ, че рутерът ще изиграе бушон, защото може и да не успее. При буря в мое отсъствие преди няколко години изгоря точно такъв рутер, но освен него заминаха и мрежовата карта, и дънната платка на настолен компютър ...
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-01-15, 16:12.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Обикновено минава през рутера и продължава по кабела. Заземяването се прави примерно за масата на компютърната кутия...

Коментар

Интернета ми идва по (оптичен така са ми казвали) или ЛАН кабел под земята изграден едно време от фирма Коел - сега е собственост на Булсат, и вече с ЛАН кабел от голяма кутия в мазето минаващи в скрити гофрирани маркучи в стената на общите ни части до съответния етаж, и от там до рутера на нашия апартамент и вече на самия рутер има ЛАН кабел по желание за директна връзка със съответния PC-лаптоп...

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Обикновено минава през рутера и продължава по кабела. Заземяването се прави примерно за масата на компютърната кутия...
                          С лаптоп съм...

Коментар

Щом си а оптика няма страшно

Коментар

При кaчественa светкaвицa, последнaтa грижa ще е дъното.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Интернета ми идва по (оптичен така са ми казвали) или ЛАН кабел под земята изграден едно време от фирма Коел - сега е собственост на Булсат, и вече с ЛАН кабел от голяма кутия в мазето минаващи в скрити гофрирани маркучи в стената на общите ни части до съответния етаж, и от там до рутера на нашия апартамент и вече на самия рутер има ЛАН кабел по желание за директна връзка със съответния PC-лаптоп...

С лаптоп съм...
                                С тази инсталация няма какво да мислиш светкавиците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X