Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Хм... Тъй-като ще се дават пари за нов рутер въпроса не е толкова за това дали калпавия рутер ще върви някакси...
    А какъв рутер да си взема, който да е в 'златната среда' - високи параметри на поносима цена...
    Поносима - около 200лв...
    В момента имам TL 1043ND, който обаче периодично забива...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      Хм... Тъй-като ще се дават пари за нов рутер въпроса не е толкова за това дали калпавия рутер ще върви някакси...
      А какъв рутер да си взема, който да е в 'златната среда' - високи параметри на поносима цена...
      Сложи му хубав фирмуер. Как го караш да забива?

Коментар

Като се претовари и забива... Какво точно го кара да забие не знам, защото обикновено спира да комуникира... А когато съм успявал да осъщества някаква връзка, процесора е бил яко натоварен..
        Забива предимно когато се прибере сина и започне да играе някакви онлайн игри...
        Фирмуера е последния DDWRT, защото там със скриптче може да се накара да качи драйвер на принтера и да не се изисква инсталиране на спец-софтуер за работа с принтера....
        Консуматорите са 5-6 телефона, 4-5 компютъра, навързани на 50МБит оптика...
        Рестартираш и проблема отпада. А процесора се товари под 5%....
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Не се майтапя хич,а 2.8 мегабайта са си малко над 20 мегабита.
          То, че е 22 цяло и нещо (мързи ме да смятам точно) мегабита толкова е, но това е пикова скорост на локалната мрежа, при положение, че рутера трябва да е 100 мегабита. Както и да е де не ме късае вече, мисля да го подаря на майка ми и баща ми, че къщата им е голяма и сегашното рутерче не я покрива цялата. Скайпа им ще си върви без грешка

...Забива предимно когато се прибере сина и започне да играе някакви онлайн игри...
          ...Консуматорите са 5-6 телефона, 4-5 компютъра, навързани на 50МБит оптика...
          Не претендирам да съм спец в мрежите и да разбирам от рутери (това си пролича и от въпросите ми от преди 4-5 дена), но бих ти препоръчал като моя модел. Рових около седмица да си намеря хубав рутер до 100 лв. След като не успях започнах да гледам до 200 и навсякъде прочетох, че като параметри това е най-доброто под 200 лв. Разбира се има и по-реномирани марки от ТП ЛИНКА, но и цената е друга. Този върви от 120 до 160 лв. Разбира се можеш да вземеш и някой от Archer серията, тях ги хвалят повече, ама сигурно и ти като мен няма да можеш да се възползваш от AC стандарта

Ако се повтарям ще ме извинявате

Коментар

http://hardwarebg.com/forum/showthre...1043ND/page116
            http://hardwarebg.com/forum/showthre...WDR3600/page11
            http://hardwarebg.com/forum/showthre...highlight=4300

Аз съм с 3600 като идвам от wrt54gl. Стоков фърмуер.Wi-Fi-то е в сравнение с 54-та а и с 1043 слабо, много слабо. Чак мисля да закачам 54-та към 3600.
            Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Като се претовари и забива... Какво точно го кара да забие не знам, защото обикновено спира да комуникира... А когато съм успявал да осъщества някаква връзка, процесора е бил яко натоварен..
              Забива предимно когато се прибере сина и започне да играе някакви онлайн игри...
              Фирмуера е последния DDWRT, защото там със скриптче може да се накара да качи драйвер на принтера и да не се изисква инсталиране на спец-софтуер за работа с принтера....
              План А: настрой го да се рестартира всеки ден към 04:00 ч. Лесно, бързо, но вероятно няма да те оправи.

План Б: Отваряш го. Вътре има три големи чипа, atheros (или broadcom, но по-скоро атерос), realtek и някаква памет. Първите два греят при сероизно натоварване. Лепиш радиатори, примерно от някоя слабичка видеокарта или чипсет. Дупчиш дупка на капака и слагаш малък 12В вентилатор, който го закачаш на 5В. Става грозно, но безшумно и най-важното - безсмъртно.

Коментар

За рестартирането - абе пуснал съм го рестартирането (че и 'кучета' съм пуснал), но не помага - зависва по някое време, а 'самооправянето' след няколко часа не ме урежда..
                За план Б - мислил съм го, ама според мен проблема не е само греене... Навярно комбинация на софтуера... Лошото е, че не ми се връща на стоков (не съм го експлоатирал така и не знам дали стоковия се е бъгвал) заради ограничената функционалност...
                Абе ще избера нещо и ще пиша впечатления...

Коментар

Някъде по-напред в темата е споменат като модел - Mikrotik 2011 и следваха непроизносимо количество букви и цифри. Ценово е около бюджета, но има една лека закачка. Рутерите на Mikrotik са малко по-особени за насторйка от масовите...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Няма да се учудя ако проблема е в допълнителните неща които му слагаш(за принтера). Можеш да пробваш с чист фирмуер, може да пробваш и с OpenWRT което според мен е по стабилно...

Коментар

Нещата са много малки - 20кБ драйверче, което се 'праща' на принтера от един прост скрипт - десеттина реда, провераващ дали има включен принтер...

Коментар

Ами те нещата може да са дребни, но ако работи както трябва може да цикли и товари рутера...
                        Какъв е проблема принтера да се включи в компютър и да се шерне?

Коментар

Често се случва шерването през компютър да е проблем в домашна обстановка, най-малкото защото това РС трябва да е постоянно включено. После идват проблемите с разположението и дребното неудобство някой да пусне страница на лазерен принтер в спалнята в 00:30 през нощта. Рутерите обикновено са на по-неутрално място и позволяват по-гъвкаво ползване на принтера.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Защо се мъчиш с ddrt, като openwrt, е правен специално за тези рутери
                            Хмм... стана ми интересно.
                            Ползвам 740 с ддврт. Ако кача опънврт ще мога ли да го ползвам както до момента - два ви-фи интерфейса - през единия влиза интернета ( клиент към друга ви-фи мрежа, веп ), другият сее из апартамента ( друго ссид, друга мрежа, рутинг, дхцп пуснат, впа-пск.. както си му е реда ) и етернет интерфейс към мрежата на втория ви-фи интерфейс.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                              Хмм... стана ми интересно.
                              Ползвам 740 с ддврт. Ако кача опънврт ще мога ли да го ползвам както до момента - два ви-фи интерфейса - през единия влиза интернета ( клиент към друга ви-фи мрежа, веп ), другият сее из апартамента ( друго ссид, друга мрежа, рутинг, дхцп пуснат, впа-пск.. както си му е реда ) и етернет интерфейс към мрежата на втория ви-фи интерфейс.
                              Еи тия 740 излязаха култови [emoji1] а реално нямат нито просесор, нито памет, нито range, а и 740 е 150n (едноканален)...
                              Конкретно на въпросите ти, не виждам защо да не стане.
                              Ако не ти прави проблеми ddwrt стои си на него, ако ти прави пробеаи с Open...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                Еи тия 740 излязаха култови [emoji1] а реално нямат нито просесор, нито памет, нито range, а и 740 е 150n (едноканален)...
                                Конкретно на въпросите ти, не виждам защо да не стане.
                                Ако не ти прави проблеми ddwrt стои си на него, ако ти прави пробеаи с Open...
                                Хаха верно е. Мани майтапа, ама "големия батко" пак се скапа и цяла вечер си цъкам от един 740N висящ на една рамка на врата от години точно за бекъп. И да му се невиди си имам покритие и без умните следящи биимове и купищата антени на другия . Верно култова машинка ше излезе хахаха. Преди години нашия провайдер ми го подари (740 ката) щот му напраих едно ЕееPc да мое си го ползва наистина . Раздаваха ги като промции за нововключени май. Ма верно сега се замислям. Не ми се е случвало да не моа да вляза в него. Включен седи с години, даже не съм му сменял трафчето май..... Чакай, че ме загрози направо сега като се замислих..... Тва ше излезе некво невероятно животно бре. Не се бех замислил . Ма факт.....
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X