Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Ами проблема при мен е че периодично забива... След рестарт нещата си идват на място, и може няколко дни да не прави проблем...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ами пробвай да смениш версията. От базата данни на DD-WRT за 1043 излиза бета версия от 2013г. Ето версия от преди 3 дни:
      За v.1: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/12-0...k_tl-wr1043nd/
      За v.2: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/12-0...l-wr1043nd-v2/

Е добре де, защо ми трябваше да се ровя - кога успяха DD-WRT да изкарат фурмуер и за Archer C7 v.1. Уж нямаше да се поддържа... лошооооо. Предното ми мнение за custom firmwares да не се зачита ... поне не и докато не го оцвъкам пак.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз пак да си кажа - тухли приемам всякакви

А до колегата по-горе с китайчето - много вероятно е да забива временно.. примерно от прегряване, претоварване, свършване на паметта или просто за да напомни за себе си ( "не бъг а фийчър" )

Коментар

Ти да видиш... Благодаря
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Прегряването лесно се изяснява - обръщаш го вертикално и най-вероятно ще спре да прегрява.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Първо си ги добавяш тук:

[ATTACH=CONFIG]842210[/ATTACH]

После тук слагаш отметката да разрешиш Internet Access Control, като отдолу си седи на Deny.

[ATTACH=CONFIG]842211[/ATTACH]

Това е на моя. Би трябвало да ги имаш същите.
              Същите са, ама това не е ли за забрана само на изходящ трафик от определени машини в определени часови зони или така наречения "родителски контрол"?
              Последно редактирано от imarh; 08-12-15, 12:48.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Да добавя за временното забиване - случайно да съвпада с включването на микровълновата ( или тази на съседите ) ?

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                  Същите са, ама това не е ли за забрана само на изходящ трафик от определени машини в определени часови зони или така наречения "родителски контрол"?
                  Би трябвало да забранява и входящия трафик. Родителския контрол е в отделно меню.
                  Пробвай. С тази разлика, че трябва да сложиш отметката на Allow, а не на Deny.
                  Отделно в security има защита от различни видове DoS атаки.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Те тези рутери по идея правят невъзможен входящия трафик към вътрешните машини. Само по заявка отвътре става всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Би трябвало да забранява и входящия трафик. Родителския контрол е в отделно меню.
                      Пробвай. С тази разлика, че трябва да сложиш отметката на Allow, а не на Deny.
                      Отделно в security има защита от различни видове DoS атаки.
                      Язък. Това нещо служи само за:

For example: If you desire to allow the host with MAC address 00-11-22-33-44-AA to access www.google.comonly from 18:00 to 20:00 on Saturday and Sunday, andforbid other hosts in the LAN to access the Internet, you should follow the settings below:...

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Те тези рутери по идея правят невъзможен входящия трафик към вътрешните машини. Само по заявка отвътре става всичко.

Стига да си отворил съответните портове да сочат навътре си е съвсем възможно. Иначе нямаше как да видя нахалника в access log-a.
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Демек пуснал си порт-форуординг и се чудиш защо сульо и пульо пробва да се закачи?
                        Ако е това, то на теб ти трябва огнена стена, дето да филтрира кой да се закача на тези портове. ТъПЛИНКовете ( поне евтините ) не знам да имат подобна функционалност.

Коментар

моля за триене
                          Последно редактирано от bokomo; 08-12-15, 22:26.

Коментар

Здравейте !
                            За да не правя нова тема, ще използвам тази, относно препоръка за някой съвременен и стабилен рутер. До сега бях с един стар D-link Dl-524, който първо е доста стар вече, забива, заглушаван е от съседите, а и още повече се разочаровах от него, когато видях статия за него в wikipedia под името най-лоши рутери . Та запитването ми е следното - какво може да ми препоръчате до около 40-50лв., което да не забива и да не се рестартира, а и да не го заглушават.. При бързият ми преглед на електронните магазини се ориентирах към: Asus RT-N12-D1, D-link DIR-605L и TP-LINK WR841N. И трите рутера са горе-долу на една цена, с по 2 x 5dBi външни антени, скорост на прехвърляне 300mbps и трите поддържат 802.11 B/G/N. Използва се само Wi-fi връзката на този рутер, за това предполагам държа на 5dbi антените.
                            Ще съм благодарен на всякакви препоръки/предложения !

Коментар

841

Коментар

Това да го приемам, че TP-Link-a е с нещо по-добър от останалите, в предвид еднаквите характеристики, или се е доказал като нормално работещ и незабиващ, или просто TP-Link са водещи в производството на рутери в ниския ценови клас ? А захранващият им волтаж играе ли някаква роля за силата на сигнала ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X