Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?

Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
    ... сегашния ми (40 левов) N рутер. Та по този повод приемам предложения
    Какъв е е сегашният?

Коментар

Ами сега съм на работа, та немога да кажа точния модел. TP-link някакъв едноантенов 150 Mb. Може би ТАКЪВ или поне така изглежда. С две думи най-простичък рутер, който малко след като си го купих, интернет доставчиците започнаха да ги раздават безплатно. За съжаление ми е слабичък и много забива като го натоваря и то без да съм си пуснал едновременно филм на ТВто и да тегля нещо от нета. Ъпдейтван е до последния фърмуеар, но обещанието на производителите, че така вече ще е стабилен не се сбъдна. Та затова си търся нещо малко по-добро, на разумна цена, като за домашен рутер.

Коментар

Принципно 740 са доста сполучливи. Дай да елиминираме някои фактори. Рутерчето има ли необходимото охлаждане и проветрение? Въртят ли се много торенти по wifi? Има ли много мрежи на твоя канал? Микровълнова фурна близо до рутера? Консуматор с пик в потреблението (голям климатик, стар хладилник) на същия токов кръг?

Коментар

Привет,
          може и да си прав и да е сполучливо (740то), но просто явно са му много консуматорите. Охлаждане...амиии... не е перфектно, но не е и лошо, не вярвам то да му е проблема. Торенти в последно време почти няма. Мрежи за съжаление дал господ. Микровълновата изгоря преди 3-4 месеца и не съм я сменял . На този кръг има само черна техника, няма резки спадове в напрежението и принципно има защита (уж) та и това не е проблем. Просто ако искам да гледам някой филм с добро качество на телевизора от лаптопа или мрежовия диск връзката увисва. Явно понеже лаптопа праща през WiFi, телевизора приема пак през WiFi и 150те Mb на рутера...
          Както и да е де, рутера TL-WR740N (вече го проверих, че е такъв) отива в шкафа за резервен. Днес след известно чудене дали ми се дават толкова пари и след поредното забиване на стария станах (горд) собственик на TL-WDR4300. Вярно надхвърлих предвидяния бюджет, ама пък Дядо Коледа ме беше прескочил тази година, та... А и се надявам скоро да не го сменям
          Благодаря на отзовалите се колеги, най-вече поради факта, че наистина нямах представа дали новия стандарт АC може да се чете от N картата на лаптопа ми (не че не е логично да не може), а в магазина много ми хвалиха ArCher серията и сигурно щях да си взема и да се чудя какво да го правя

Коментар

Първоначално публикуван от the_sandman Преглед на мнение
            ... телевизора приема пак през WiFi ...
            Ако с новото рутерче ти се появят проблеми можеш да опиташ да елиминираш този линк чрез utp кабел.

Коментар

WR740 е доста нисък клас бюджетен рутер на тплинк...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                WR740 е доста нисък клас бюджетен рутер на тплинк...
                Което никак не му пречи да си върши нормално работата, ако нямаш някакви по-сериозни изисквания.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Което никак не му пречи да си върши нормално работата, ако нямаш някакви по-сериозни изисквания.
                  В случая с колегата явно не му върши работа [emoji1]
                  Може да му е върши преди когато го е ползвал само за феисбук и нет, ама натоверен мултимедия и с филми по 8гб и нагоре дето минават за час, вяно не му понасят...

Коментар

Даааа, определено рутера е бил слабото звено. Снощи тествах новото рутерче. Едновременно успях да пусна филм на ТВ през НАСа, докато през това време копирах файл на него от лаптопа и смъквах торент на лаптопа. Всяка една от скоростите на трансфер беше по-бърза от постиганата максимална до този момент при една зададена задача. И най-хубавото разбира се, рутера не заби колкото и да се мъча да го натоваря .

Появи се обаче нов въпрос. Рутера е двубандов, телевизора си вижда и двете мрежи и 2,4 и 5 GHz, но не и лаптопа. То реално не ми и трябва да ги връзвам и двете на едната честота, но ми стана интересно. Вярно лаптопа ми е на 2 години, но все пак тогава се водеше висок клас Lenovo Y580 и се очудвам, че WiFi адаптера работи само на 2,4. То не, че аз го ползвам за игри, особено пък в мрежа, най-много от време на време някой Heroes III да изиграя, но си мисля, че след като реклама му беше нещо от рода на "за незабравими 3D изживявания" и предвид, че повечето игри вече са онлайн... Както и да е де, за сега нямам оплаквания от новия рутер

Коментар

Някой пробвал ли е ARCHER C8?
                      И може ли да му се 'модифицира' фирмуера с някой свободен?
                      Чудя се дали да не подменя TL 1043ND с този модел... Притеснението ми е, че принтера ми е тъп (HP-1018', и му трябва драйвер, който да се качи от рутера, за да работи като обикновен мрежови принтер.
                      Докато 'стоковия' TP-LINK изисква инсталиране на софтуер, който 'виси' постоянно (и на таскбара) за да можеш да печаташ на мрежови принтер...
                      А тъй-като приложението е домашно, принтера се ползва доста рядко...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Някой пробвал ли е ARCHER C8?
                        И може ли да му се 'модифицира' фирмуера с някой свободен?
                        Чудя се дали да не подменя TL 1043ND с този модел... Притеснението ми е, че принтера ми е тъп (HP-1018', и му трябва драйвер, който да се качи от рутера, за да работи като обикновен мрежови принтер.
                        Докато 'стоковия' TP-LINK изисква инсталиране на софтуер, който 'виси' постоянно (и на таскбара) за да можеш да печаташ на мрежови принтер...
                        А тъй-като приложението е домашно, принтера се ползва доста рядко...
                        https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=52865

Коментар

Да, това го четох, ама не ми хареса От друга страна отзивите са за бърз и незабиващ рутер...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Tp 740 има закачени 6 лаптопа, 5 телефона,един десктоп,телевизор,два фтп сървъра в гардероба,един 8 портов суич на който са закачени незнайно колко компютъра, давам нет на комшиите,работеше с ddwrt, без забележки,неможах да шейпвам трафика, или не се справих с ддврт-то, в оригиналния фърмуей има добре работещ qos, с него деля трафика,не забива ,20 мб.си държи колкото е скороста на доставчика.
                            Ползвам и в работата няколко няма забележки.
                            Микротик 750 ако не бъркам цифрите е страшен рутер,ползвам ги само жично,не забиват с години,гигабитовите се настройват тегаво,железни са

п.п забравил съм и двр записвачка за камери,и другия телевизор има лан в тп линка,три таблета също.
                            Общо минимум 20 устройства работят почти едновременно,а и сот-a ми е вързан през лан-а[emoji12]
                            Последно редактирано от Roninn; 11-01-15, 09:33.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Tp 740 има закачени 6 лаптопа, 5 телефона,един десктоп,телевизор,два фтп сървъра в гардероба,един 8 портов суич на който са закачени незнайно колко компютъра, давам нет на комшиите,...
                              п.п забравил съм и двр записвачка за камери,и другия телевизор има лан в тп линка,три таблета също.
                              Общо минимум 20 устройства работят почти едновременно,а и сот-a ми е вързан през лан-а[emoji12]
                              Предполагам се майтапиш. С моя такъв в локалната мрежа се радвах на скорости около 20 Мб/с. Като искам да прехвърля от лаптопа вързан безжично, на мрежовия хард (с кабел), най-голямата скорост която съм виждал е 2,8 МБ/с, при положение, че съм изключил всякакъв друг трафик. Вече бях обвинил харда (ей такъв някакъв), че е много скапан. Като сложих 4300 скоростта се увеличи до около 10 МБ/с, без да ограничавам нищо друго по мрежата. Та ми е трудно да повярвам, че 740 може да издържи толкова закачени на него неща... и да диша

Коментар

При условие че имам неразопаковани рутери микротик и алиедтелесин както и сиско,(как звучат на Български) и не го сменям,щото не се е наложило.Не се майтапя хич,а 2.8 мегабайта са си малко над 20 мегабита.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X