Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв рутер?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Утре ще купувам един-два рутера та гледам дали има нещо ново та загледах тоя TP-Link 1043ND.....поддържал ХДД,за какво може да се използват освен за кеширане на веб страници или фтп ....
    Този модел чета, че можело след като се сложи OpenWRT да си боцнеш 3G модем в USB-то и да го бриджнеш...
    Публикувайте отговор

Коментар

Това го правя с едно старо пс с две лан карти, 3 g модем,на втората лан ван порта на рутер.....така съм на къщата събота и неделя
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Относно USB, на моя 1043 съм му вързал USB хъб, че му е малко едно USB...
        В хъба сън наврял принтер HP1018 (че да не се налага децата да пускат моя комп като искат да печатат нещо от техните компове) и флашка, защото нищо не можеш да качиш в паметта на 1043, а ми трябваше едно драйверче за принтера - 21кБ, но не даваше да го драсна в линукската система (DDWRT).

HDD би трябвало да може да се навре, но с външно захранване - едва ли би станало с рутерското (въпреки, че не съм пробвал - може и да стане пък)...

Тъй-като вкъщи консумацията на ток основно заради детските компютри е сериозна, затова сметнах, че едно такова рутерче ще се избие доста бързо (иначе моя комп би работил денонощно)..
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Тъй-като вкъщи консумацията на ток основно заради детските компютри е сериозна, затова сметнах, че едно такова рутерче ще се избие доста бързо (иначе моя комп би работил денонощно)..
          В къщи настолния работи нон стоп,никога не се гаси,има един лаптор който работи 16 часа на ден и два сървъра в гардероба единия го ползвам за служебен хост а другия има апачи за хттп, и като се има в предвид че всичко е разход,в смисъл не вадя пари от тая работа !

п.п Единия комп шейпваше около 20 интернет потребителя,ама с времето останаха само трима,освен това имам два хардуерни рутера и два 8 портови суича !

Забравих,още едно ПС на терасата без монитор с 4 видеокамери на паркинга !
          Приготвил съм една двуядрена машина поне да сведа машините до три,тоя за камерите ще си стои на терасата !
          Последно редактирано от Roninn; 17-03-14, 19:07.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            В къщи настолния работи нон стоп,никога не се гаси,има един лаптор който работи 16 часа на ден и два сървъра в гардероба единия го ползвам за служебен хост а другия има апачи за хттп, и като се има в предвид че всичко е разход,в смисъл не вадя пари от тая работа !
            ....
            Така е, и сигурно сам си забелязал консумацията
            Вкъщи работата е 3 настолни, 2 лаптопа, 2 рутера, DVR на терасата с 4 камери (обаче икономичен китаец, дето освен платчицата върти и един 500GB 2.5' диск).. И единия компютър смуче повече от лаптопите, рутерите и ДВР взети заедно (айде камерите като си пуснат подстветката може и да не са толкова икономични)...
            Шума да не говорим (въпреки, че моя целия е накачен с излизащи извън кутията хийтпайпове и радиатори, кулмастери и нискооборотни вентилатори)...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Взех си преди 2 седмици Sony VAIO Pro 13. 940гр, ама няма LAN порт. Предстои ми престой в хотел, където няма wireless по стаите, а само жичен интернет. Сони са помислили за този случай и предлагат, ама като аксесоар много симпатичен малък рутер, който на практика става част от зарядното:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:adapter-1.jpg
Прегледи:1
Размер:51.0 КБ
ID:5572112

Име:Sony_VGP-WAR1002.jpg
Размер:23.3 КБ
ID:5572113

Име:VGP-WAR100_002.jpg
Размер:32.5 КБ
ID:5572114

Викам си ще се купува. Отварям ebay-я и хоп - 80лв. Не, че е чак неразумно скъпо, ама защо да не проверя не може ли по-евтино. Отварям наш сайт за компютърни компоненти и гледам:

Безжичен портативен рутер TP-LINK TL-WR702N - 40лв:

Име:TL-WR702N_450x270-04.jpg
Размер:45.1 КБ
ID:5572115
              Ето - спестихме 40лв и при това ще дойде веднага. Да, ама до него гледам Безжичен портативен рутер TP-Link TL-MR3020:

Име:maxresdefault.jpg
Размер:58.1 КБ
ID:5572117

Същия, но с USB порт за 3G модем и малко по-голям за 49лв.
              Хубаво - ще свърши работа, ама не може ли да е малък като 702N?
              Поразтърсих се за друго решение (вече търся 3G рутер) и попадам на WR703N, който по размери е абсолютно същия като 702N, но има USB порт за 3G модем. Произвежда се, обаче само за Китай. Брех, не са глупави братята.
              Чета, може да му се сложи firmware на английски - DD-WRT или firmware на по-горния TL-MR3020.
              Поръчвам от ebay-а от Англия и дойде за 3 дни за скромните 51лв с доставката. От Китай е по-евтино, но не знам дали ще дойде преди да замина.
              Дойде в малка спретната кутийка, с всякакви адаптери.
              Веднага го накачих с DD-WRT:

Име:DSC_0019.jpg
Размер:73.1 КБ
ID:5572118

Име:DSC_0020.jpg
Размер:66.3 КБ
ID:5572119

Име:Clipboard027.jpg
Размер:81.7 КБ
ID:5572120

Ама нали в началото на темата псувах DD-WRT, пък и да не замяза пак на "типично усерско недоглеждане" му качих firmware на TL-MR3020 (ако някой ще го прави да пита, че първо се флашва с определена версия и след това с последната).

Така вече можеше да си ползвам и 3G/4G функцията:

Име:Clipboard028.jpg
Размер:94.1 КБ
ID:5572121

Име:DSC_0023.jpg
Размер:79.1 КБ
ID:5572122

Пробвах диването през 1 стая, т.е. през 2 стени и се върза. С още една стена умря. По-точно телефона умря, защото виждаше рутера с 1 черта, но не успя да се върже. Това общо взето се конкурира с Микротика ми и предвид факта, че харчи 0.5W май ще вземам още един такъв за домашен рутер
              Порта му е micro USB, което означава, че го захранвате с адаптера на телефона, че даже и от USB порта на компютъра. За теста беше вързан към компютъра. Това като че ли го прави идеалния "travel" рутер.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Някой ден, някой интелигентен човек ще се сети да започне да вгражда power-line adapter в захранването на преносимите компютри, а друг интелигентен човек да предоставя услугата, например по хотели и т.н.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Някой ден, някой интелигентен човек ще се сети да започне да вгражда power-line adapter в захранването на преносимите компютри, а друг интелигентен човек да предоставя услугата, например по хотели и т.н.
                  Едва ли ще се разпространи услигата по хотели, предвид факта, че доста народ пътува само с таблети или смарфони, но дори и да са с лаптопите си, то ще искат да са онлайн и когато са на батерия, а и поне телефона и той да е онлайн. Тази задача идеално се изпълнява от безжичните мрежи а и вече са вградени във всичката възможна техника към настоящия момент.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Повечето аналитици предвиждат скоро да няма лаптопи...

Коментар

HTC-то има "рутерска" функция , до 2-3 каравани на морето чудесно си ги държеше, а имаш и резервен телефон
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        Повечето аналитици предвиждат скоро да няма лаптопи...
                        А смарфоните да са с 10" дисплей ли?Да докладвам по въпроса за моя рутер: Моя стария рутер ще ми го сменят гаранционно, но преди 2 дена си купих Wireless N Gigabit RouterTL-WR1043ND и снощи го пуснах. Работи много устойчиво и не разкача, за сега съм много доволен.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          А смарфоните да са с 10" дисплей ли?
                          <off-topic>Не, смартфоните няма да са с 10' дисплеи... просто посоката ще към "хибридните" таблети - 10, 11, 12, 14 инчови устройства с отделна клавиатура, която ще действа като докинг станция, ако се наложи. През останалото време ще е работа с тъчскрийна.</off-topic>

Лично аз доста харесах варианта на silverfox - става си, като идея, а и имам нужда от нещо подобно, когато ходя при клиенти. Като ми останат 50-60-70 свободни лева ще се огледам за подобен.
                          Последно редактирано от господин никой; 21-03-14, 09:31. Причина: стил

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            ...
                            Ама нали в началото на темата псувах DD-WRT, пък и да не замяза пак на "типично усерско недоглеждане" му качих firmware на TL-MR3020 (ако някой ще го прави да пита, че първо се флашва с определена версия и след това с последната).
                            ...
                            Не се стягай толкова. Аз какви флашвания с фатален изход съм правил - ум да ти зайде. И какви интерфейси към ковал за съживяване, когато жертата е била в друг ценови клас.

Упражнението ти е довело да чудесен резултат. Сега наготово ще ти ползвам опита за да пенсионирам архаичното фонеро, което ползвах за тази цел, но поостаря и няма шанс за 3Г модем, който е по-ценен по ред причини.

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                            HTC-то има "рутерска" функция , до 2-3 каравани на морето чудесно си ги държеше, а имаш и резервен телефон
                            Не само HTC-то ти. Повечето съвременни smart телефони имат такава функция вградена в OS-a. С отделно устройство с dd-wrt или openwrt печелиш значително по-голяма гъвкавост при конфигуриране на мрежата и стабилност на работа.

Отделно операторите (AT&T със сигурност, от други не съм страдал) измислиха една глупост с изкуствено ограничаване на tethering-a, която лесно можеш да пропуснеш с това решение.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Те производителите се чудят как да скъсят захранващият кабел за да спестят някоя част от цента, ти за решения, които струват долари говориш. Отделно ще трябва стандарт, което ще цяло чудо да е еднакъв за Apple и Lenovo, например. Отделно, това което говорят колегите, че хората масово ползват само устройства без LAN. Хотелите без wifi са екзотика, вероятно в хотела на silverfox ще има, но не е отразено в уебсайта, но и аз не негово място бих се подсигурил.

Коментар

В повечето хотели, в които съм отсядал LAN има по стаите, а в рецепци, лоби бар и др. общи помещения-Wireless. Може би само аз отсядам в по-долнопробни хотели.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Чак пък долнопробни не бих казал, даже обратното. Изграждането на lan инфраструктура в един хотел е ужасяващо по-скъпо от пръскането на рутер/ап на всеки 6 стаи (примерно). Като се замисля, в един от доста скъпите хотели, в които съм спал (E300+) имаше само платен lan, а в мизерен мотел за 60 евро/стаята съм имал безплатно wifi като слънце.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X