Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв телефон (смартфон).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• sparkybg
    коментира - отговор
    @esper: За 2К трябва и много други работи да прави.

За другото - не знам кво толкова правят на тия телефони, ама "бърз е" за мен практически не е показател от поне 5 години. Всички са ми достатъчно бързи. С уговорката че ползвам тамагочито като такова - малко браузване, малко сураттефтер, малко диагностика на колата, и най-вече разговори и снимки. И впрочем приличната камера практически ми е единствения критерий за покупка на телефон, пак от поне 5 години.

Игри на телефон не играя. Други дейности, искащи скорост, с която не може да се справи телефон за 500лв, някак хич не мога да си представя. От 2 месеца съм с Redmi Note 13 Pro 5G (около 700 кинта), преди това (5 години) Mi Note 10. И двата с OLED, и двата се ползват на слънце нормално (макар новия да е по-добър), и двата са достатъчно бързи за всичко, което правя на тях (новия е по-бърз), и двата имат прилична камера (стария по-добра).

Не че не се дънят. Ама смених Samsung-ите генерално на цялото семейство именно заради издънки, та хич не са чудо невиждано в това отношение.

Другия път вече няма да е Хiaomi. По "политически" причини, не толкова поради друго.

Но, не са за бедни хора - един и същ клас телефони (като чипсет, камера, дисплей) не са на толкова различна цена - Xiaomi 14 Ultra 512G e 2600лв, Samsung S24 Ultra 512G е на същата цена в един и същ магазин.

• sparkybg
    коментира - отговор
    "Чистия" андроид обикновено също не е цвете за мирисане пред "нечистите", просто по други особености.

• ezhko
    отговори
    На въпроса: "Какъв смартфон?" имам цели три (и половина) отговора:
    1. НИКАКЪВ. Ако можеш да си го позволиш.
    2. Служебен. Какъвто дадат. И нищо лично през него. Не става въпрос за параноя, а за елементарно избягване на проблеми, когато смениш работата.
    3. Китайски. Като за беден човек.
    3а. Какъвто са ти подарили.

Остави коментар:

• Паджеровод
    коментира - отговор
    Моторола са ми вариант заради уж чистия Андроид и че не наблягат толкова много на камерите. Както и аз.

• Паджеровод
    коментира - отговор
    За коя Ултра говориш, Мишо, S23 или S24?

• Esper
    коментира - отговор
    За 2К би трябвало да пише поезия и проза само, дори без писалка.
    ‘Б@хти тамагочито!

• mishomishev
    отговори
    Аз по принуда взех Самсунг от серията ултра - за 2 бона от онези с писалката... Принудих се заради работата и писалката.На всичкото отгоре ми набутаха и оригиналния калъф онзи дето показва инфо без дисплей.
    Приятно съм изненадан. Работи отлично - батерията държи 2 дни дисплея е отличен бърз е... безжично зареждане бърз интернет - бъкан с екстри...
    С чиста съвест можа да кажа че превъзхожда айфона по доста параметри.
    И калъфа - не бях виждал такъв калъф и съм много приятно изненадан.

Остави коментар:

• Никола
    отговори
    От доста приятели(някои от тях дори изневерили на айфонската секта) чувам само суперлативи за последните самсунги, ама собствен телефон за 1500+лв. Още не съм си купувал та не мога да дам лично мнение.
    Последното ксиоми му умря микрофона и в момента съм с една моторола g54 за ~400лв. 12 рам 250ром средно загинали камера и процесор. За тия пари е ОК. ​​​​​​

Остави коментар:

• Паджеровод
    отговори
    Аз лесно ще си купя пак Шаоми... Но сегашното се издъни и ме ядоса. И реших да взема най-доброто с Андроид - Пиксел! Таман да го купя и опаа, Гугъл не не щяли да ни облъчват с 5G на наша земя, не знам защо?! Значи остана Самсунг. И Пиксел, и Самсунг са с цените на Айфон, но предвид че съм си дал всичко на Андроид - и дебитни карти, и бисквитки, всичко! Не е честно, за да ползвам 5G, да купувам китайски телефон пак!
    Ако искам качествен телефон, задължително ли е да минавам на Епъл?

Остави коментар:

• dancoo
    коментира - отговор
    Xiaomi Redmi Note 12 Pro

• Esper
    коментира - отговор
    Аз мисля, че не разбрах точно въпроса.
    Не че имам богат опит точно с хемороид телефон но след ресет в повечето случаи всеки би трябвало да си е съвсем респонсив.
    Докато не се инсталират приложения, които някога може и да са работели нормално на това устройство.
    Вибратор, фейс бУклуk, sKYRe, ъпдейнти от апстора на боклука, който е предварително инсталиран...
    Всичко това вероятно ще го убие, ако се направи..
    Ако не се прави и се ползва доколкото може с каквото има и за телефон - всеки един би трябвало да си бачка.!
    Сигурно има и такива, които дори упдейт на хемороида ги убива и няма да бъдат като нови след ресет.

Но ако това е въпроса - ще трябва някой хемороидаджия спец да се изкаже.

• kbot
    коментира - отговор
    Всичките ми са били такива (няколко HTC-та, LG, Xiaomi). На 3 години са си като чисто нови. После купувам следващия (щото не плащах аз).
    Обикновено избирам флагмана от миналата година, и се ъпдейтва редовно.
    12-годишното HTC още се ползва като резервно, ако някой от домашните закъса, и си работи нормално.

• Еделвайс
    коментира - отговор
    Кажи какъв ти е бюджета и според това да ти се предложи възможно най-доброто за парите?

• imarh
    отговори

Случайно някой да е попадал на android телефон, който да не е на цената на аналогичен iphone и с времето, дори и при стерилитет от много приложения, синк на много снимки, контакти, календари и т.н., както и след factory reset да е като чисто нов след първото стартиране и да не започва да лагва ужасно с времето?

Остави коментар:

• Esper
    отговори
    Погледнах условията на гаранцията за моят случай.
    Оказва се, че тамагочито се продава с 1 година гаранция от производителя:

И се активира автоматично при първият сетъп на устройството:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1007.jpeg
Прегледи:500
Размер:105.4 КБ
ID:6933287

Датата тук съвпада точно с датата на покупката и активацията.

Гаранционната карта обаче е към търговеца и е със срок наистина 2 години.
    Очевидно втората година се покрива само от търговеца.
    И от там следват някои некоректни откази.
    Но си има разни лостове при нужда.

Аз както казах не съм имал нужда да ги дърпам.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X