Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой мобилен оператор ползвате и защо?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой мобилен оператор ползвате и защо?

Някой ще разкаже ли в крайна сметка какво става ако от другите операттори звънят на БОБ. Аз съм на боб и почти винаги се вмествам в месечната такса. Мобилният ми интернет е на Ментел. Забелязъл съм че имам 3G само в Стара Загора, по морето тук таме и много рядко из София (имайте в предвид че под София за мен се разбира Младост, Студ. град, центъра, Гоце Делчев, гарата и още някоя друга част, а не цяла София). И двете карти са в един Телефон.
    Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
      Някой ще разкаже ли в крайна сметка какво става ако от другите оператори звънят на БОБ. ...
      Ами зависи от техния план...
      Плана ми включва минути към всички мобилни и фиксирани оператори в България.
      И освен това можеш да говориш 10% от отпуснатите минути към САЩ, Канада и ЕС + фиксирани абонати в цялата останала Европа, Русия, Турция (това си е включено в стандартния план)...
      Така, че за мен няма значение дали се обаждам на фиксиран или мобилен телефон към Виваком, Мтел и т.н.....
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Хи, когато си абонат на Ментел и звъниш на БОБ си се таксува , като на чужд оператор.(Нищо, че си е мрежа на ментел).

Коментар

Навярно отново зависи какъв план имаш...
          Доколкото знам и Мтел имат планове с включени (общо взето - предплатени ) минути към всички оператори..
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

ВИваком със сигурност имат - всички тарифи MegaBiz са такива.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Е значи общо взето няма проблем другите да звънят на Боб, просто са таксуват като отделен оператор (което си се знае-никой никъде не е казал че са едно цяло, въпреки че ползват една и съща мрежа). Пък до колкото знам във Франция има една мрежа- на Франс телеком и всички оператори ползват нея и не ми се вярва там безплатните минути да са между всички, и там навярно има разделяне както тук, между Боб и Ментел
              Кольо Динев

Коментар

Не знам дали е обсъждано вече, но тия дни се случи една случка с Глобул, та да попитам... Каква е вероятността мобилните оператори да са се договорили с организаторите на смс-ни игри (от тия по 2.40 дето са) и да са настроили така софтуерите си, че ако лимита на картата бъде надвишен от въпросните смс-си, софтуера да си трае и да не реагира? Или с други думи казано как така на телефон със стандартен лимит от 50 лв., ще идва сметка от 140? Именно заради въпросните смс-си. Защото на моя телефон, дето през живота ми не съм пращал подобен смс, когато надмина лимита от 50лв. направо ми го спират, а на племенника дето е на 10, смс-сите си въртят сметка и след лимита!
                124 -> 164
                T4

Коментар

Първоначално публикуван от Сандо Преглед на мнение
                  Каква е вероятността мобилните оператори да са се договорили с организаторите на смс-ни игри (от тия по 2.40 дето са) и да са настроили така софтуерите си, че ако лимита на картата бъде надвишен от въпросните смс-си, софтуера да си трае и да не реагира?
                  И на трите тайфи разбойници кредитния лимит не се отнася за услугите с добавена стойност. Също така, кредитния лимит НЕ ВИНАГИ сработва за роуминг, особено от по-скъпи дестинации.

И ако за второто има някакво оправдание (в частност, сметките за роуминг често пристигат със закъснение от по-забутаните държави), то за услугите с добавена стойност няма никакво.

Коментар

Бях в Ирак,при кредитен лимит 100 лв. ми дойде сметка от 230 лв. и изключване на телефона! На въпроса с кредитния лимит ,ми актуализацията идвала бавно !То верно че от там всичко идва бавно ,ама 17 лв. на мин. с ддс ....мъка !Това при мтел.глобул бяха към 12-13 лв. на минута
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

• От: Кой мобилен оператор ползвате и защо?

Купих си карта за интрнет от Виваком, защото твърдяха, че има пълно 3г покритие там къдети ми трябва. Нагла измама.
                      Мтел поне си признаха че на това място има само 2Г.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Купих си карта за интрнет от Виваком, защото твърдяха, че има пълно 3г покритие там къдети ми трябва. Нагла измама.
                        Мтел поне си признаха че на това място има само 2Г.
                        То винаги така става. Иначе цяла България е покрита, но баш там където ни трябва...
                        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          ... Иначе цяла България е покрита ...
                          Играят си с понятията. "Покритие на ХХ % от населението", което никак не значи ХХ% от територията на страната ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами все пак GSM си е радиоприемник - може на 10м от посоченото място да има 'правилен' сигнал...

Но на времето ми бе направило впечатление, че явно Виваком имат по-гадна система за управление на клетките отколкото Мтел...
                            Или насочването на антените им не е толкова премислено.
                            Конкретен случай - вр.Ком. Телефона ми хваща клетка в с.Боровци, което е 20-25км по права линия - дава почти пълен обхват. Но разговор не може да се проведе - или въобще не се осъществява, или прекъсва почти веднага. След което телефона се прехвърля към по-слаба клетка, но която е по-близо- в Берковица. Там се чува, но почти веднага телефона отново решава да 'скочи' на тази, която той чува по-добре - Боровската. И така си скача, докато аз съм без връзка
                            Обяснявам си го, че по-далечната клетка в Боровци е доста мощна или насочена прекалено нагоре по върховете. И аз я чувам, докато тя чува много слабо моя телефон.
                            А при близката клетка вярно, че е позасенчена от балкана и е в ниското, но се чуваме безпроблемно...
                            Та явно има още върху какво да се работи... (Лятото май бяха пооправили нещата, или са сложили някоя още по-близка клетка, защото като че ли връзката бе значително по-добре)...

За кредитните лимити - горе съм писал, че това е една от причините, която ме принуди да се махна от МТЕЛ - искаха от всеки телефон от фирмената група да внеса отделен депозит.... Докато сега при Виваком нямам никакъв проблем - без допълнително внесени суми договорих лимит, който е общ за фирмата и е доста висок - практически недостижим (двойно на най-високата сметка, която сме достигали някога във фирмата и то при излизане в роуминг по най-долните редове в тарифата Така, че това не ме притеснява. И на мен МТЕЛ са ми спирали телефона докато съм в чужбина - неприятна работа. Трябва да търсиш варианти да се обадиш през нещо до България, някой да отиде да занесе пари в МТЕЛ, и тогава след няколко часа отново да имаш телефон...
                            За СМС (пък особено с добавена стойност)- при нас са изключение и не са фактор, който въобще контролираме. И не мога да го коментирам..

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                              То винаги така става. Иначе цяла България е покрита, но баш там където ни трябва...
                              Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Играят си с понятията. "Покритие на ХХ % от населението", което никак не значи ХХ% от територията на страната ...
                              Това с покритието е истина, само лееекинко заблуждаваща. Другото е просто нагла лъжа .
                              Специално се обаждах да питам точно за даденото място. И в Мтел и във Виваком.
                              Едните си признаха, че нямат. Другите излъгаха, че имат.
                              Едните спечелиха 15 лв., другите клиент.
                              Последно редактирано от drukman; 28-09-13, 10:40.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Колко реално струва минутата при 3-те оператора?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X