Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

GSM-мите на някои работни места даже са опасни, не може особенно при работа в екип живота ти да зависи от некой къде си бърбори и работи едновременно по телефона. При трудова злополука точно "шефовете" от при комунизма носят отговорност а не Иванчо или Драганчо които имат претенции за големи професионалисти и познавачи на трудовият кодекс в който освем права има и задължения.
    Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Ми сложи им заглушител , раздай им памперси да не ходят и до тоалетна !
    Има си глоби за тая работа, при потретване и кой от къде е, защо работодателя трябва да инвестира в средства че някой не иска да се съобразява с правилата. Работата ми е свързана с тежка механизация и хора които работят около нея, не е колегиално и безоопасно отношение спрямо един друг от персонала, или по старо правило требва да сме индивидуалисти и никой да не се съобразява с останалите.

Това е снимка от вчера, мислиш че примерно всичко ще ОК, ако на багериста в същия момент му звънне жената да му опъва нервите за нещо си докато монтира пръстените за шахтата, с какво ще му е виновен "неговия колега" отдолу за да бъде осакатен? Малко се преиграва със тези права, а за памперсите вече е мега преиграване.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0713.jpg
Прегледи:1
Размер:99.2 КБ
ID:5355789
    Последно редактирано от Tpunep; 17-03-12, 18:47.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Много сте се разлигавили, наистина ли говорите толкова много през работно време, а не работите?

Убеждавам се, че се прави всичко друго на работното място освен да се работи.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
        Това за България ли става въпрос или за някоя диктаторска република?! Защото доколкото знам всеки си има определени права по консититуция и никои няма право да ги нарушава. Като на ти харесва някои как работи го уволняваш и си решаваш проблема... Отдавно е доказано, че производителността не се увеличава със забрани и ограничения а точно обратно. Създаваш на работника условия и го оставяш да работи.... Но явно някои "шефове" са още в комунизма и толкова им е акъла

Колега обаждаи се според мен в КРС, че прекалено много станаха диктаторите с отношение към персонала си не като към работници а като към роби
        Да ,колкото и да е чудно в България е ! Но ние с колегите започнахме да си задаваме въпроса дали наистина сме в България или в Северна Корея !
        Относно производителността ,качеството и дисциплината - съгласен съм да има ако е нужно и санкции и глоби за нарушители и недисциплинирани работници и служители но да има и стимули за тези които си изпълняват качествено и добре работата НО огромната част от работодателите стимулите ги забравят а налагат само санкции и глоби...А нарушаването на правата започва да става все по често ,може би си мислят като Tpunepче Винаги те са в по изгодната позиция .....а дали е така ...може би КРС ще каже
        Последно редактирано от welderargon; 17-03-12, 20:36.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Незнам колко проверки съм имал до сега от Инспекция по Труда ма са много, отнасял съм една камара актове за неща за които не съм имал вина даже за други съм имал, но досега на нито един работник не са съставили акт ,нема такива светци явно като тях. Относно заплащането досега не съм имал служител който да е на твърда заплата освем в случаите когато фирмата не е имала обекти и то доста рядко, през останалото време всичко е на заработка, няма да ми повярваш но като персонал в последните години почти нямам движение а защо си отговори ти.Стимулите!!! Без тях не може и за това може и да не ми повярваш а и не искам. Дори и да ми се натресе каквато и да е институция на проверка винаги идват за некой лев, а не че работника е страшно експлоатиран и без никви права, може да е жалко но картинката е точно такава така че има оправия. Ако щат и "Господари на Ефира" да викат и да ми спретнат некой мини сериал никога няма да допусна да не се спазва дисциплина и да ми се качват на главата иначе е по-добре да се отказвам. Та имам един въпрос, ти с какво допринесе за да се получи така във твойта фирма та сега си недоволен? Или беше пасивен и сега сърбаш попарата която може би твоите колеги са я забъркали за да се стигне дотам. Всяко решение за да се вземе е имало повод за него.

Коментар

Никога не съм бил пасивен както и в момента !
            Дори и да е имало колеги прекалили със разговорите можеше да им се наложи глоба ако не си вземат бележка втора и трета за абсолютно недисциплинираните да следва уволнение ,но такава мярка не е предприемана ,мисля си че ако беше направено така може би щеше да има положителен ефект за целия колектив,НО НЕ Е! Просто работодателя е решил че трябва да ни бъде гадно !
            А знаеш ли кое е най абсурдното- началници и служители имат служебни мобилни телефони с които можеха да с комуникират постоянно по служебни въпроси и да се търсят и намират в доста обширната фирма а сега служебните джиесеми за какво са им !? Това не е ли изрично разхищаване на средства ,а не е ли подигравка с целия колектив !?Или може би експеримент на един болен мозък който има претенции за ръководител!
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Явно случая е изтървано положение, с доста радикални мерки които не оправдават действията на работодателя, защото май и преди това е имало неадекватни решения, но този спор е предрешен по принцип. Дори и в тесен кръг като семейна обстановка, главата на семейството вземе ли некво решение надали децата му ще могът да го променят в по-голямата си част иначе настава анархия.

Коментар

Интересна тема...
                Нещо малко встрани от дискусията... Преди време имах среща с едни хора в едно кафене. Като седнах на масата видях, че нямам обхват на телефона. Другите ме видяха и се усмихнаха "тука няма сигнал". Оказа се, че единият господин, по-точно охраната му, която седеше на съседната маса беше включила някакво устройство, което заглушаваше телефоните в радиус 5-6 метра, т.е - 2-3 маси. Останалите в заведението си имаха обхват и си говореха. Дойде ми на акъла, че с такава малка мощност въобще не могат да ги пеленгират и да ги заловят, че подтискат ефира. А дали е така?...
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                  Интересна тема...
                  Нещо малко встрани от дискусията... Преди време имах среща с едни хора в едно кафене. Като седнах на масата видях, че нямам обхват на телефона. Другите ме видяха и се усмихнаха "тука няма сигнал". Оказа се, че единият господин, по-точно охраната му, която седеше на съседната маса беше включила някакво устройство, което заглушаваше телефоните в радиус 5-6 метра, т.е - 2-3 маси. Останалите в заведението си имаха обхват и си говореха. Дойде ми на акъла, че с такава малка мощност въобще не могат да ги пеленгират и да ги заловят, че подтискат ефира. А дали е така?...
                  Потвърждавам! Аналогичен случай-доказващ този от цитата...И не е встрани от дискусията (заглавието на темата), а право в епицентъра-става дума за работното място! Моето е там в този момент, т.е. на среща съм с потенциален клиент и имам нужда от телефона си (заради нета в конкретния случай), а самия той (клиента) ми заглушава сигнала...Е, кой на кого какви права нарушава?!

За дисциплината съм и то строга такава-глоби, наказания и освобождаване!!! Прилагам я стриктно, спрямо себе си също!

П.П. Писането ми отне...6 (шест) минути
                  Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

1. Димо, стига си се ял със Спарки. Аз имам повече мнения от него във Форума, само че свършената от мен работа през същия период е в от естество, качество и количество да е обществено значима. Има хора, които ден и нощ да работят, няма да направят толкова - нито от моята, нито от някаква друга работа. Можел ли съм да свърша повече, ако не пишех във Форума - сигурно, но аз съм намерил баланс. Малко не си доспивам, но това няма да се оправи, ако спра да пиша тук.

2. По темата:
                    - Активното заглушаване на обществена комуникационна услуга, даже и ограничено по територия, теоретично води до санкции от страна на държавата. На практика не знам как е, май няма санкционирани. Пасивното и административното заглушаване са напълно допустими.

- Има бизнеси/звена/служители, на които е безсмислено да поставяш каквито и да било ограничения, защото е контрапродуктивно. Аз в момента (виж дата и час, пада се събота вечер) съм в офиса. Не е за да пиша из Форума, това го мога и у дома, благодаря.
                    - В други бизнеси/звена/служители без контрол на развлеченията на служителите през работно време (интернет, телефони, тютюн, бира, отсъствия) не се свършва НИКАКВА работа.
                    - Има и междинни случаи, в които може да се играе с комбинации от личен интерес и административни средства, за да се строи успешно капитализма.
                    Разбира се, не е доказано, че ръководителят взема отведнъж най-правилното решение. Обикновено се изпробват, лично върху мен са изпробвали какво ли не.

п.п. цялата тирада беше за това, че нито моят или на Спарки случай е меродавен например за необходимите мерки сред персонала на магазин Метро, нито обратното. В Метро няма как да се заглушат телефоните, защото ще пострадат клиентите, но ясно си представям "организацията на работа", ако няма някой цербер, който непрестанно да обхожда кюшетата в склада за чатене, пушене и раздумки.
                    Последно редактирано от Ясен; 18-03-12, 00:42.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Като чета тая тема оставам с впечатлението, че никой от пишещите не е работил в производство на Запад. Там отдавна са забранени пушене, пиене на кафе и още каквото се сетиш през работно време. Има си регламентирани почивки за тая работа. През другото време ако ще да си свършил двойно повече работа за половин работен ден, никой няма да те остави да си клатиш краката през останалото време. ...
                      Работил си на линия, затова. Аз за малко работих с немци (на 3 места) и французи. Инженерен проектантски труд. За работа извън богатите държави не споменавам. Човек, и немците скатават! 1 час обедна почивка, като стане 16.30 започва седянката, а петък се работи до обяд! И никой зор си не дава!
                      Първоначално публикуван от alex markov
                      Второто ми наблюдение е, че започне ли един работодател да се занимава с "дисциплината"... нещата отива на Зле и фирмата рано или късно заминава.
                      Е може и да бъркам някъде, но за мен Мотивацията на хората е Всичко (естествено и подбора им!!!).
                      +1! Работил съм в няколко фирми, които фалираха или бяха на ръба. Само с тоягата, без морков - обратен резултат. Озлобят ли се хората - нищо не те спасява! Мога да напиша книга.
                      Последно редактирано от Rabin; 18-03-12, 15:54.

Коментар

На кратко: "На сила хубост не става"
                        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]429538[/ATTACH]

Колега наистина ли имаш багерист които ако му звънне жената, дъщерята, лобовницата, ще си остави работата и ще взема да се обаснява по телефона?! Ако е така не ти завиждам.
                          Наистина имам моменти, и длъжности при които говоренето по телефон е несъвместино, НО ако човека няма достатъчно акъл и отговорност за да си върши работата какво трябва, не виждам как ти ще му налееш с забрани...
                          Мога да ти изброя поне 10 фактора кото могат да разсеят дадения индивид които няма ГСМ. (Примерно минашаща кака с къса пола)

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                            На кратко: "На сила хубост не става"
                            То така, ама много бизнеси изобщо не произвеждат "хубост".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              То така, ама много бизнеси изобщо не произвеждат "хубост".
                              Тезата, която споделям е че насила не става по-добре, трябва разбирателство-договаряне, а не силово налагане, също смяна на правилата без договаряне по време на играта и т.н. В този смисъл не разбрах за коя "хубост" говориш.
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                                Тезата, която споделям е че насила не става по-добре, трябва разбирателство-договаряне, а не силово налагане, също смяна на правилата без договаряне по време на играта и т.н. В този смисъл не разбрах за коя "хубост" говориш.
                                Говорех за следното:

На едни места е необходима творческа свобода, а за "дисциплината" се мисли, когато се изтърве някой важен срок. Обикновено в такъв момент всички, начело с шефовете, са автоматично наказани с изтървани кинти и следващия път сами предпочитат да не вдигнат телефона, когато е зор. Там - разбирателство и договаряне.

На други места е необходима организация и синхронна, макар и проста работа на много хора, с които, ако можеше да се работи на разбирателство и договаряне, нямаше да работят точно там. На точно тези места възниква и колективна култура на скатаването, така че поддържането на трудовата дисциплина не е въпрос на внимателно подбрани правила, а непрекъснат процес. В този непрекъснат процес, непрекъснатите промени в правилата са неотделима част от успеха.

Просто това са две различни ситуации и ако човек е в едната, трудно схваща какво става в другата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X