Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    рано или късно им се налага да забранят и работата през работно време.
    Ето в такава фирма мечтая да работя!!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
      Ето в такава фирма мечтая да работя!!!
      Във фалирала?

Аз пък ако трябва по цял ден да не работя, ще си намеря някаква друга работа за през това време. Всъщност няма кво да я търся. Списъка е дълъг, и няма никакъв шанс скоро да приключи, във или извън офиса.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре звучи от страна на "шефчетата".
        А при форсмажорни обстоятелства? Детето, апартамента, пожар, водопровода, съседа, МСС. ?

За да се стигне до слагането на джамера, явно е имало защо. Но не е гот. Никък.

Коментар

Един пакистанец за когото работих беше забранил (устно) говоренето по мобилните телефони на всичките си служители. Пушачите имаха право на шест цигари през работно време,но..............................надника беше за тях с 10 лири по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
            Един пакистанец за когото работих беше забранил (устно) говоренето по мобилните телефони на всичките си служители. Пушачите имаха право на шест цигари през работно време,но..............................надника беше за тях с 10 лири по-малко.
            Аха, значи надника не според свършената работа, а според това кой-колко пушил. Това е стимул за отказване от пушенето, евентуално, а не за свършване на повече работа. Точно за това говоря. Опитваме да постигнем сбъркани цели с още по-сбъркани средства, а в същото време гумите на C класата ни са по-важни от заплатите на персонала (от една друга тема).

А дали няма да е по-ефективно ако няколко пъти раздаде едни пари за добре и бързо свършена работа, точно на тия, дето са се гърбили най-много? И дали останалите (пушачи или не) няма лееекинко да се замислят?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аха, значи надника не според свършената работа, а според това кой-колко пушил. Това е стимул за отказване от пушенето, евентуално, а не за свършване на повече работа. Точно за това говоря. Опитваме да постигнем сбъркани цели с още по-сбъркани средства, а в същото време гумите на C класата ни са по-важни от заплатите на персонала (от една друга тема).

А дали няма да е по-ефективно ако няколко пъти раздаде едни пари за добре и бързо свършена работа, точно на тия, дето са се гърбили най-много? И дали останалите (пушачи или не) няма лееекинко да се замислят?
              Тоя номер дето едни работят,а други не там го няма. Там всички работят и затова получават заплата. Премии получават мюсюлманите за Байрам и християните за Коледа. На всички по равно.

Коментар

Щом не ви харесва работно място без мобилен телефон, напуснете! Какво чакате?
                Работодателя определя условията!
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                  ...На всички по равно.
                  Това едни спомени ми навява...

Или по-точно чудесен стимул да работим абсолютния минимум от работа, че да си вземем заплатите, щото и да се гърбим повече - файда никаква. Не е като да не сме го виждали.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                    Работодателя определя условията!
                    ...стига да има достатъчно кандидати за работа при тия условия.

Коментар

...стига да има достатъчно кандидати за работа при тия условия.
                      Точно заради това няма работа в нашата родина, защото от 20 години работници определят условията, а не работодателя!
                      Е как някой да организира работа на няколко работника, от която работа ще е зависим, а те-да ама ще говоря по телефона като ми кефне, пуша по 2 кутии цигари на ден, от които едната я купувам през работно време и в петък почвам да пия от обяд, а не като другите дни към 3-4 часа.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Точно заради това няма работа в нашата родина, защото от 20 години работници определят условията, а не работодателя!
                        Точно тук си в грешка. Правилата не ги определя нито работодателя, нито работника (поне не и тия, дето са определени със закон), а пазара. Ако не можеш да си намериш работници за бизнеза, който си подхванал, значи или си сбъркал мястото, или не си готов да дадеш нужната цена, за да купиш труда им.

Не знам за някой, който при човешки условия на труд и прилична заплата, на фона на пазара към момента, да е напуснал доброволно, стига да има поне 2 мозъчни клетки в повече от тия, нужни му за да пази равновесие. Ако пък няма или просто го мързи, така или иначе такъв не ти трябва. Набирането на стойностни хора е дълъг и труден процес навсякъде. Изграждането на работещ колектив - също. Не става от днес за утре.

Коментар

И кое е нечовешкото в това работодателя да види как работника работи, а не да говори по мобилен телефон през работно време?
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

И кое е нечовешкото в това работодателя да види как работника работи, а не да говори по мобилен телефон през работно време?
                            Нищо, разбира се. Просто предлагаш едни пари срещу едни условия. Ако няма кой да се навие, значи нещо в предложението ти не е привлекателно. Или условията, или парите. Ако пък на пазара няма такъв, дето ще ти свърши работа, трябва да търсиш от кого и как да го "откраднеш", иначе казано - да го накараш да работи за теб, вместо за другия.

Това го изпитвам постоянно на гърба си, когато се наложи да търсим нови хора. И това за работно време от 9 до 5, в офис, и без нищо забранено, и без и минута извънреден труд, освен ако хавата не е изключително спечена, ама тогава го изнасяме няколко човека, дето сме от 100 години там, а не новите. И като не можем да откраднем от друг, взимаме си ги зеленички и си ги обучаваме. Ако стават, след минимум половин година мога да им давам самостоятелни задачки и да знам как и за колко време ще се свършат, без да им вися на главата постоянно. В същото време имало е месеци, в които съм взимал по-малко пари от тях, щото аз не съм на заплата, а на процент. Обаче ако им кръцна телефоните (не, нямат нужда от тях) и интернета (също), това няма да доведе до нищо добро. А много фирми го правят, поне по отношение на интернета, но може би предлагат нещо друго срещу това.

Коментар

Хм, чудя се дали някой работодател би дал пари за заглушаваща система, ако може да мине и просто с вътрешна заповед "Кога може и не може да се ползва личния телефон".

Ние сме щастливи, че помним и "ерата преди мобилните комуникации". Мисля, че много хора загубиха свободата си заради тях (ако не дай си боже ги няма=сериозен проблем, страх, паника...). Не отричам ползите от тях, но тоталната зависимост ми се струва прекалена.
                              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                              Lexus LS430

Коментар

Напълно подкрепям забраната на телефони по време на работа, както и цигарите. При мен тези две неща може да ти костват или ръка или живота, но за съжаление не мога да си позволя да ги заглушавам, защото и моя няма да работи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X