Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
    ......Затова си мисля, че към всеки отделен случай си има и отделен подход, който само един достатъчно мъдър ръководител ще види без да генерализира и без да гледа на хората си като на шайка работни магарета, на които да подхвърля моркови или тояги...
    Добре дошъл в света на "зрелия капитализъм"! Никога не съм имал леви уклони (нито в политически, нито в сексуален смисъл), но това е действителността. Никога няма да бъдеш равен с работодателя си, нито той някога ще те счита за друго освен "работно магаре". Работодатели, които се опитват да бъдат на равно с подчинените си са обречени на провал поради простата причина, че човека така е устроен - трябва му мотивация за да е ползотворен. А най-силната мотивация е страхът във всичките му форми. Убеждението и поощрението работят до време, но страхът - винаги. Което има и негативни последици, ама това е друга тема.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      "Between 7:00 and 16:00 your ass is mine..."
      Моят задник винаги си е бил само мой!!!
      А в момента в който някой ми каже това изречение, вземам твърдо решение-да не се занимавам повече с този.

Пределно ми е ясно, че когато съм отишъл в някоя фирма да работя от мен се иска да си върша работата съвестно и качествено. За което да получавам договорената заплата. Като в това не се включва изпълнението на всякакви прищявки на шефа. Като работа в събота, защото тръбите които е трябвало да дойдат в четвъртък са дошли в петък. И графика изоставал. Ами да си оправи доставките и тези които отговарят за тях.
      Нямам нищо против да поработя и в събота, даже и в неделя, стига това да не е редовна практика. Когато има зор-да, разбирам, ще помогна, все пак от произведената продукция се надявам да взема заплата.
      Ама когато това се случва по четири пъти на месец-работата не само намирисва, ами направо вони на експлоатация, при това върла. Има доста такива фирми, аз съм работил поне в две такива.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
        Все пак има работи в които работникът трябва да твори и трябва да мисли. Ти говориш за някакъв частен случай на масово производство или повтаряща се и лесно дефинируема работа. Но има много други работи при които методът с "дефинира професионалните задължения на работника в максимално детайлизиран вид" изобщо няма да работят...
        Имам предвид да не разсъждава върху организацията на труда, а върху съществото на работата.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Всичко се пише е вярно - всеки за себе си е прав!
          Понеже навсякъде се разчита на съвестта на работника в единия случай и на съвестта ба шефа в другия, нещата трябва да бъдат предварително регламентирани. Да, има случаи в които ще се наложи работа в събота. Ако работника не е съвестен - няма да свърши работа, ако пък шефа не е - може да пркали с исканията си. Моркови и тояги са добри стимули, но най-важния е всеки да се чувства сигурен и спокоен на работното си място. Това е нещото, което кара всеки да се труди всеотдайно и с кеф /не коментирам случаите, в които просто човека не става/. Ако имаш търкания, притеснения или др. такива ако ще и супер заплата или супер наказание да има - все тая. Тази атмосфера разбира се е задължение на шефа. А тя се постига с правила, които правят живота на колектива по-лесен /и не накърняват честта и достойнството му разбира се/
          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X