Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Не мога нещо да разбера - фабриката чия е, правилата кой ги определя, парите кой ги плаща? Като на някой докато е на работното си място жена му е по важна от работата, то да си върви при жена си да я държи за полата. В крайна сметка има възможност за избор. Наистина явно човекът е поизтървал нещата, но в една производствена фирма - например шивашка - каква работа има шивачката на телефона и колко ще е производителна, ако не го сваля от ухото (общия случай)?
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Сега те разбрах, Ясене.
      Първия случай е добрия вариант.
      Във втория-да се събират хора, които иначе нямаше да работят там. На първо место за наличието на такива места ще обвиня работодателя, че не е създал желани условия на труд, което в общия случай че явява неадекватно заплащане или непоносими условия на труд и това създава условия да не достигат хората желаещи да работят точно там.
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
        Сега те разбрах, Ясене.
        Първия случай е добрия вариант.
        Във втория-да се събират хора, които иначе нямаше да работят там. На първо место за наличието на такива места ще обвиня работодателя, че не е създал желани условия на труд, което в общия случай че явява неадекватно заплащане или непоносими условия на труд и това създава условия да не достигат хората желаещи да работят точно там.
        Първият случай е добрият вариант за мен и за теб. За една голяма част от трудещите се, вторият е единственият възможен - такава е квалификацията им, такива са им трудовите навици, такива са им личните качества, че няма да ги вземат (задълго) на място от първия вид. Не е само до работодател - той лесно може да събере от по-качествените хора даже и за проста работа (бензиностанция, хипермаркет), но ще трябва да им плаща повече, защото за тях се конкурира с работодатели, които от тези по-качествени хора могат да печелят повече. А може да вземе и от ония другите, от които има много и са евтини - те си оправдават даже назначаването на надзиратели и техническите средствва за контрол на трудовия процес.

Е, защо един такъв работодател да харчи за качествени хора, които струват скъпо, а ще вършат не много повече работа? И после, кой ще вземе от ония другите, безработни ли да седят? Има такива, които и с контрол няма да свършват нищо, но те обикновено финишират в държавната администрация.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
          Не мога нещо да разбера - фабриката чия е, правилата кой ги определя, парите кой ги плаща? Като на някой докато е на работното си място жена му е по важна от работата, то да си върви при жена си да я държи за полата. В крайна сметка има възможност за избор. Наистина явно човекът е поизтървал нещата, но в една производствена фирма - например шивашка - каква работа има шивачката на телефона и колко ще е производителна, ако не го сваля от ухото (общия случай)?
          А печалбата, кой я формира?
          А ако мисли цял ден за жена си, детето си, без да разбере, че семейните дела са приключели, по-добре ли ще работи? Ако знае че детето му не може да му звънне при нужда, няма ли да го мисли цял ден?

Има места и случаи, където телефона наистина пречи, но те са малко и там едва ли някой ще протестира. Например в операционната, на акция, в час, някои специални производства. Но във всеки случай това се е знаело предварително. Не знам точно случая по който е тръгнала темата, може и такъв да е .Аз визирам общия случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Е, защо един такъв работодател да харчи за качествени хора, които струват скъпо, а ще вършат не много повече работа? И после, кой ще вземе от ония другите, безработни ли да седят? Има такива, които и с контрол няма да свършват нищо, но те обикновено финишират в държавната администрация.
            Да си дойдем на думата ....

Коментар

А печалбата, кой я формира?
              А ако мисли цял ден за жена си, детето си, без да разбере, че семейните дела са приключели, по-добре ли ще работи? Ако знае че детето му не може да му звънне при нужда, няма ли да го мисли цял ден?
              И да я мисли жена си и да не я мисли, тя като е решила - все тая -пак ще му сложи рога.
              За детето и нуждата има нужда от дефиниране, защото много родители си мислят, че трябва да инструктиран онлайн по телефона децата си на кой рафт в хладилника кое ястие се намира, колко секунди да го топли на микровълновата, да му каже колко филийки трябва да изяде и накрая през три минути да го проверява дали не се е задавило и докъде е стигнало с яденето, ученето, писането, играта и т.н. На такъв човек, особено на чисто изпълнителска длъжност каквото и да му разправяш, ако не му заглушиш телефона ще стои по цял ден със слушалката на ухото.

Има места и случаи, където телефона наистина пречи, но те са малко и там едва ли някой ще протестира. Например в операционната, на акция, в час, някои специални производства. Но във всеки случай това се е знаело предварително. Не знам точно случая по който е тръгнала темата, може и такъв да е .Аз визирам общия случай.
              Ако длъжността не е свързана с обслужване на клиенти по телефона, то мястото на телефона е в съблекалнята при дрехите. Дори тези на които работата им е свързана с телефон не могат да се удържат и работа, която може да се свърши с десет думи се проточва в 15-20 минутен разговор. А най-смешен ми е отговорът - Ама той (клиентът) се обади! - В смисъл той плаща разговора. И какво, като го плаща - нали загубеното работно време го плащам аз от джоба си?
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

След като предишният ми работодател каза, че май ще забрани говоренето по телефона, на следващия ден напуснах. И други причини имах де, ама това преля чашата.
                Говоренето беше малко след 12 на обяд, когато по принцип трябва да имам почивка. Но в тази фирма няма такова нещо като "почивка". Работи се когато има клиент, а ако се случи така, че постоянно да има клиенти-не се почива.
                И да ми прави забележка, че говоря през полагащата ми се почивка-не става така.

Големия конфликт в България идва от това, че шефовете искат с минимално количество трици да уловят максимално много маймуни.
                Давай да плащаме колкото се може по-малко, все ще се намерят цървули които да работят и за стотинки. И когато шефа е с толкова багаж и себеуважение-се стига до тези ситуации със заглушаването.
                Като толкова пречи говоренето-да сложи една проста забрана, и да следи за спазването и. Не е нужно глобите да са големи, а да се прилагат реално. Тогава никой няма да говори.

А още по-правилния начин е да се обвърже заплащането с произведената продукция. Където е възможно де. В повечето производства е възможно. Когато знаеш, че ще получиш точно толкова колкото произведеш-ще си помислиш дали да се скатаваш.

Отделно не смятам, че говоренето по телефона(в рамките на нормалното разбира се) не може да навреди на производителността. Тя е преди всичко функция на работодателя, а не на работника.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  ...........
                  Е, аз не мисля като теб и съм бил само работодател( и сега едни други работи). Понеже в малката ми фирма злоупотреби не е имало, си мисля че когато има отношение, организация и разбиране, няма нужда от толкова крути мерки. Смятам, че когато има взаимно уважение нещата вървят по-добре.

Коментар

"изрично разхищаване на средства"
                    Нон Сенс, иначе , като не ти харесва, телефона в джоба и дома при жената. Нали си отишъл да работиш. Не си в кол център, пък и там са със слушалки , микрофон и комп. Не с телефони. Споко, светът няма да свърши без телефон, но парите, които ти дават - да, със него. как ще го плащаш после !? Натопи шефа в КРС и си гледай сеира, собствения.
                    Ако от теб зависеше сделка, продажба, контракт, щеше да имаш свободен достъп, 24 часа до телефон, но пък нямаше да имаш свободно време от 16:30 до 8:30ч. всеки ден, нито пък събота и неделя, да не говорим за отпуска. Ама явно не. Трудовата борса е пълна с хора с телефони. Интересното е , че и в добре плащащите фирми също, но там няма 23:30ч и няма да ти се обадят, спукване на гъза , именно по телефона, и получаваш добра заплата.
                    Айде сега за правата - какви права ви трябват - да говорите и да стоите гладни или да поработите поне малко и да имате право на заплата. Иначе станете баровци - регнете си фирма, говорете по телфона ( кой ли щ его плаща ) и си наемете даже работници, и печелете. Да , ама не. Шо да го правя, кат мога и само да роптая!?
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

• От: Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Абе не е баш така...

Във фирмите в които има драстични забрани явно шефа има проблем с управлението.
                      И не е само до това КОЛКО ВРЕМЕ работника е на работното си място, а какво е произвел за това време.
                      Пример-аз съм на твърда заплата, и работя-не работя-все 500 лева. Кое ще ме накара да работя повече и по-добре-един куп забрани и ограничения, или обвързването на заплатата с произведената продукция?

Отделно от това има работи в които говоренето по телефон не пречи. Например-докато си карам трактора на нивата(собствен малък бизнес, в който няма никакъв смисъл да се скатавам)-мога да си ора и да говоря по телефона колкото си искам.

Ма някои шефове си умират да се държат като ШЕФОВЕ...

Коментар

Като оставим настрана калпавите шефове, каквито има много, ей това:
                        Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        обвързването на заплатата с произведената продукция?
                        предполагаш ли, че представлява разходи само по себе си? И че е изобщо невъзможно в много колективни дейности?

Коментар

...Отделно от това има работи в които говоренето по телефон не пречи. Например-докато си карам трактора на нивата(собствен малък бизнес, в който няма никакъв смисъл да се скатавам)-мога да си ора и да говоря по телефона колкото си искам...
                          Е това дава отговор на много неща...

Коментар

Абе не е баш така...

(собствен малък бизнес, в който няма никакъв смисъл да се скатавам)-мога да си .... говоря по телефона колкото си искам.

...
                            Ами и аз не бих си заглушавал телефона, макар че , честно, много ми се иска от време на време, но с това си вадя хляба.
                            Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                            Ти пък ми взе буквите от клавиатурата ( че думите от устата не приляга добре в случая) !
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Като оставим настрана калпавите шефове, каквито има много, ей това:

предполагаш ли, че представлява разходи само по себе си? И че е изобщо невъзможно в много колективни дейности?
                              Може и да е разход за контрол на това кой колко е произвел, но ако шефа е човек на място ще направи така, че няма да има нужда от чак толкова точна статистика. Има го, аз лично съм работил по този начин, и знам, че работи.
                              За колектива-ако (пак) шефа е с малко повечко акъл, което пък е първо условие този да стане шеф(нещо доста често нарушавано)-ще си направи така атмосферата за работа, че колектива ще се самопочиства, и няма да търпи скатавки.
                              Пак пример-бригада заварчици и монтажници. Дава им се обект за изпълнение, материали, пари за разходите, и им се казва, че след приключването на работата ще вземат хххх лева за бригадата. Пък те ще си ги разпределят. Как-друг въпрос. И никой не се скатава, и работи така, че говоренето по телефона да не му пречи. Или ако пречи-не говори.
                              Много пъти се каза в темата-въпрос на стимул.

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                              Миро, не всеки има възможност да си направи нещичко от което да печели за себе си, на свой риск. И се налага да "се ходи на работа". Т.е. да присъстваш всеки работен ден от 8 до 5 в някоя фирма.
                              И да ти заглушават сигнала щото шефа му се вижда малко това което си произвел за тези часове.

Или както подозирам в случая-обича да се прави на голяма работа, и получава гъдел като слага разни забрани и заглушава телефоните. От това сигурно получава оргазъм...

Коментар

...Миро, не всеки има възможност да си направи нещичко от което да печели за себе си, на свой риск. И се налага да "се ходи на работа". Т.е. да присъстваш всеки работен ден от 8 до 5 в някоя фирма.
                                И да ти заглушават сигнала щото шефа му се вижда малко това което си произвел за тези часове.

Или както подозирам в случая-обича да се прави на голяма работа, и получава гъдел като слага разни забрани и заглушава телефоните. От това сигурно получава оргазъм...
                                Така е Коле...работниците присъстват, шефа заглушава GSM-те...все в г*з...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X