Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заглушаване на сигнала на GSM -ите на работното място ,,,,,

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Пак ти казвам - аз работно време нямам. А впрочем работя и в момента. Сега ми е дошла музата, а и всичко живо си легна. И форума (а и не само) ме разтоварва, когато зацикля. Отделно дето и да бях на договор, за 8 работни часа имам право на 1 час почивка

ПП: Това отне 3 минути, а не 5. Щом ще смятаме...

Не, не работиш. Пишеш ми разни работи )

А виж аз не работя сега. Вече - не.

П.П.
    Пак ми отне 5 мин.
    И не съм ти смятал другите публикации и тел. разговори днес.
    Имаш мегдан за втора работа. Помисли
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Нямам нужда от втора работа. Няма да мога да я върша.

ПП: Междувременно докато си говорим в последните 10 минути, свърших работа върху която от няколко дни цикля, и я бях зарязал, съответно. Просто приеми че така работя. Ако не е форума, ще е нещо друго. От друга страна по телефон съм говорил 5 минути в извън работновреме (в смисъл, извън офиса), за целия ден. Просто толкова си говоря. И когато нямаше интернет, пак така работех.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като чета тая тема оставам с впечатлението, че никой от пишещите не е работил в производство на Запад. Там отдавна са забранени пушене, пиене на кафе и още каквото се сетиш през работно време. Има си регламентирани почивки за тая работа. През другото време ако ще да си свършил двойно повече работа за половин работен ден, никой няма да те остави да си клатиш краката през останалото време. Когато работих в Белгия и аз така си мислех - че като си свърша работата по-бързо, ще имам време да се помотая, даже ще получа "червена точка" . Да, ама не. Въпреки че вършех повече работа за по-кратко време началникът ми не пропусна да ми направи остра забележка защо съм седнал и бездействам (а всъщност чаках колегата си да донесе някакви материали и нямаше нищо за вършене). Та така, добре дошли в света на мечтания Запад. И там са царе на скатаването, ама го правят регламентирано. Една работа ако може да се свърши за 10 минути, те ще я свършат за 1 час, като уплътнят времето с безсмислено лъскане, бърсане, оглеждане, поставяне на колчета и лентички и т.н. И ако не знаш за какво става въпрос, цъкаш с език и викаш "Гл'ей к'ви табиетлии! Кога ше ги стигнем?"...
        Последно редактирано от kuzdov; 17-03-12, 00:16.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Като чета тая тема оставам с впечатлението, че никой от пишещите не е работил на запад. Там отдавна са забранени пушене, пиене на кафе и още каквото се сетиш през работно време. Има си регламентирани почивки за тая работа. През другото време ако ще да си свършил двойно повече работа за половин работен ден, никой няма да те остави да си клатиш краката през останалото време. Когато работих в Белгия и аз така си мислех - че като си свърша работата по-бързо, ще имам време да се помотая, даже ще получа "червена точка" . Да, ама не. Въпреки че вършех повече работа за по-кратко време началникът ми не пропусна да ми направи остра забележка защо съм седнал и бездействам (а всъщност чаках колегата си да донесе някакви материали и нямаше нищо за вършене). Та така, добре дошли в света на мечтания Запад. И там са царе на скатаването, ама го правят регламентирано.
          ...с тая разлика че ако шефа ти е наистина шеф, би трябвало да получиш червени точки, дали под формата на финикийски знаци или по друг начин - няма значение. Иначе - скатавка или търсене на друга работа, като ти писне. Пък и аз не съм твърдял че на запад се счупват от работа. Виждал съм ги достатъчно и навън, и тук, в мойта сфера. Никой не си дава прекалено зор, ако не вижда смисъл. И аз не бих си давал. Ако се случи да има дефицит на кадри (а то се случва често) - шоуто става съвсем голямо, щото трябва наистина яко да се осереш, че да се стигне до сериозно наказание или уволнение.

Приказката че на запад живеели за да работят, а тук работели за да живеят, е абсолютна градска легенда. Всеки работи според нуждите си и според това колко му е широко около врата.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така де, и аз бях достатъчно наивен за да повярвам, че дъртите капиталисти отдавна са я прозрели тая истина и ще процедират така. А производството, в което работех далеч не е от най-привлекателните (макар и добре платено) и изпитват трудности при наемането на квалифициран персонал. Обаче манталитета им е такъв. Важното е да изглеждаш зает на 100% и между другото да си изпълняваш поставените задачи. Случвало ми се е многократно да закъснявам след края на работното време за да си довърша работата и йок "червена точка". А ми се е случвало и да приключа всичко половин час преди края на деня и шефчето да изпадне в умопомрачение, че няма с какво да ми уплътни времето ... Когато им казах, че няма да си продължа договора ме гледаха като извънземен. Което не им попречи преди 2 месеца пак да ме викат да се върна при тях.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Тогава с какво да си обясним по-високата им производителност?!?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Решението на въпроса е много просто - връчваш им по един служебен телефон. Разпечатките идват при тебе с месечната сметка, тъй че неясноти с кого и колко е говорено няма да има никакви.
                Ей, въртите се, въртите и туку налучкате пак решението.
                Когато бизнеса изисква телефония, се ползват разговори през централа или по служебен GSM.
                Външните лични "спешни" повиквания, могат да се получат и по двата начина.
                Възпитанието на близките в това "спешността" им да не е от рода на "Мило, тука нещо малкия се изкашля един два пъти...",
                или "Муциии, хлъц, хлъц, къде си....аааа..счупих си хлъц.. маникюра....кога ще си дойдеш", е дело на всеки работещ.

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                Я помислете и кажете какъв вид работа може да се координира без да имат достъп до телефон подчинените?
                В коя сфера?
                Всякакъв! Отговора го има вече няколко пъти в темата.
                А темата е за заглушаване на GSM-и на работното място.
                Мярката е драстична, но явно на този работодател му е писнало, за да стигне до там.
                Последно редактирано от rumbata; 17-03-12, 07:45.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                  .
                  Мярката е драстична, но явно на този работодател му е писнало, за да стигне до там.
                  На работниците да не мислиш че не им е писнало !
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                    Тогава с какво да си обясним по-високата им производителност?!?
                    С по-добра организираност например. И с ясни норми кога колко може да се свърши, а не половината месец да си бъркат в носа, а втората половина да ги караш да работят денонощно.

Коментар

А според мен и защото масово в България, времето през което се работи реално, рядко надвишава 3ч. на ден.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                        Без да искам да прозвуча зле, но не ми пука колко му е писнало или не му е... С това ми нарушава правата и аз лично веднага бих му духнал под опашката. Ако не намеря подходящ начин да го накарам да спре просто ще напусна и то като казвам ще напусна става дума за от днес утре. Жена ми разчита на връзката с мен и за мен това е по-важно от това, колко тъп е определеният работодател.

За мен в момента в който някой започне да налага преки забрани на хора, които могат сами да понесат отговорността си същият започва да губи връзка с централния мозък... Казано в две думи видиотява се.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение

На работниците да не мислиш че не им е писнало !
                          В случая кой ли е в по-изгодна позиция?
                          И Аз съм забранил всекви мобилни устройства през работно време и не само това ами и други неща за някои от които даже се разделяме на момента, няма ли дисциплина всичко отива в диаблото и точно с нея не трябва да има компромиси, на който не му изнася да си открива собствана фирма и да си налага там каквито си иска правила.
                          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Заглушаването е доста крайна мярка, която навява неприятни спомени от преди 23 години. Бе и в нета 'заглушиха' едни неща скоро.
                            Та така, едно си баба знае, едно си баба бае.....
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Това за България ли става въпрос или за някоя диктаторска република?! Защото доколкото знам всеки си има определени права по консититуция и никои няма право да ги нарушава. Като на ти харесва някои как работи го уволняваш и си решаваш проблема... Отдавно е доказано, че производителността не се увеличава със забрани и ограничения а точно обратно. Създаваш на работника условия и го оставяш да работи.... Но явно някои "шефове" са още в комунизма и толкова им е акъла

Колега обаждаи се според мен в КРС, че прекалено много станаха диктаторите с отношение към персонала си не като към работници а като към роби

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                                В случая кой ли е в по-изгодна позиция?
                                И Аз съм забранил всекви мобилни устройства през работно време и не само това ами и други неща за някои от които даже се разделяме на момента, няма ли дисциплина всичко отива в диаблото и точно с нея не трябва да има компромиси, на който не му изнася да си открива собствана фирма и да си налага там каквито си иска правила.
                                Ми сложи им заглушител , раздай им памперси да не ходят и до тоалетна !
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X