Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за електроника,оптични кабели,интернет мрежи,сплайс машини OTDR рефлектометри и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• БрикнАх тъпя телевозУр MDP-M01 в опит да го обновя.
    Са чекАм да вида на чайниците колко им дреме.
    След като го УСР@Х офицялно се разчетох...

Ми не сън само аз с ръце стърчащи от гъза!
    Това тъпо гоМно така сА се пачва бай дизайн!

Ако тъпите чайници оправят нещата ще пробвам да ъпдейтна и L1060
    Ку не - нещо бачка ли: НЕ ЧЕПКАЙ!!!
    Враг усраине

Коментар

• А на нашенски се казва "отухлям".
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Хахаха, ще видим дали нема да ми се откъсне от сърцето малко бензин.
        Също като отухляне но малко по-разточително.

Това си е доста безполезно и като работи.
        Няма да е особена загуба и да не се върне в оперативно състояние.
        Загубата е изначало - още като е платено
        Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          Хахаха, ще видим дали нема да ми се откъсне от сърцето малко бензин...
          Много си краен...
          Спомням си как преди години беше възпаментил някакъв нещастен ресивър на Сони - щото не искал да хваща станции...

В началото на годината имаше подобен проблем който беше доста масов. Много устройства използващи vTuner престанаха да "хващат радио". То бяха Пионери, Янемаха, Денон за пиене и какво ли не още.

Ама се разтърсих и се оказа че има решение на казуса. И сега ресивърчето си свирука,
          Та може би подпалването на Сонито е било прибързано. Зрелищно, но прибързано...

И коментаторите...

Коментар

• Друга беше капката, която лисна кофата с бензина върху сонаши-то, не бяха само станциите.
            Не помня, ако се разтърся ще се сетя но не е толкова важно.
            Но си изгорЕ с кауза

Вчера докато се рових по сайта на миниваре забелязах нова близалка - запояваща станция дето работи с накрайници от любимата марка на Спарки, JCB или каквото там беше.

Ей това:Miniware TS1M

https://www.eevblog.com/forum/review...miniware-ts1m/

Което пак ме подсети, за безумните 200 свеши на некои модели.
            Та миниваре освен станциата предлагат и дръжки за двата вида - 200 и "маломощните" 100 свещи писалки
            Естествено тъпе це и барел жак - предполагам накрайниците от 200W с само с последното.

Не съм се задълбавал сериозно понеже нямам особен интерес.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot 2025-12-13 093614.png
Прегледи:190
Размер:260.9 КБ
ID:7018195
            Враг усраине

Коментар

• Китайците отговориха за "отухленият" талавизур MDP-M01 но без много конкретика.
              Предполагат, че ъпдейта не е минал (очевидно) и препоръчват да се правел с директно свързано устройство към десктоп машина (без хъбове).
              Също така под управление на Windows 7 или Windows 10 и деактивирана антивирусна защита.

Понеже все още е само брикнат а не изгорял като алфата на Гунди мисля да ги послушам.
              Има някакъв резон в това, което са написали и ще пробвам да изровя тези дни нещо архаично.
              Даже стоят в картонен саркофаг зад мен мощите на св.св. 775 - запазих ги че ме беше налегнала носталгия.
              Ще взема да подкарам една 7-ца на тех и да видим дали чайниците нема пък да се окажат прави.
              Дори съм запазил PATA диск за по-голяма автентичност.

Да давам ток на реликви за да флашвам някакви близалки няма какво да го коментирам ама така и така съм се захванал...

Ще се чуй!
              Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                Дори съм запазил PATA диск за по-голяма автентичност.
                Ха,това вЕрно си е нещо. Върна ме при първия ми компютър с 386 и джам 3.0...май...забравил съм даже
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

• Майсторлъкът е да подкараш Джам 7 на 486 с 8 МБ рам...

И коментаторите...

Коментар

• По-идейно беше да го подкарам по Великеден ама са има голяма нужда и ще се наложи възкресението да се случи по Коледа

Тая реликва е доста рядка и ценна - затова и съм я запазил.
                    И по всичко изглежда, че идва отново нейното време

Враг усраине

Коментар

• pansim
                      pansim коментира
                      Редактиране на коментар
                      селерон или пентиум4

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Някакъв дуал К0Р
                      Ако някой ми изрови некой четворен к0р с кеф ще му го тура.
                      Нямам такова CPU за съжаление но дъното го поддържа!

• Емах му бабата - стана от първи път но точно както казаха китайците.
                    Демек със св. мощи по-горе, дохрама 7 и ръчно деактивиран сървис на дифендъра.

Преди няколко дни опитвах абсолютно същото както от десктоп с лайнукс така и с дограма 11 на лаптоп.
                    Не съм деактивирал обаче нищо но и антивирусната на дограмата не се е обаждала.

Немам обяснение защо и какво го троши но явно излязоха прави.
                    Ще се престраша май да обновя и изкуственият товар.

Прикачени файлове
                    Враг усраине

Коментар

• Дойде машинката и за сега съм доволен от нея.
                      Работи се супер интуитивно за разлика от всичката цифрова шит, до която съм се доближавал.
                      Не са кой знае колко много а цели два: Хантек-а който имам и DSO Quad на Miniware дето бях вземал за тест от приятел преди години.
                      Този стартира за под секунда, хантек е като допотопна дизелова печка в сравнение
                      Реагира супер адекватно и всичко е където се очаква без да се налага да чета шибани мануали дори за базови неща.

Между другото даже мануала са го направили много добре.
                      И размера, размера:

Все още нищо не ме е издразнило в това DSO, което е добро начало.
                      За сега - евала на чайниците за тези неща.
                      Предполагам и ЛА също е толкова добре направен!

П.С: То имало и вграден сигнал генератор?!?
                      Виж това ми идва като бонус - не го очаквах понеже не бях чек мануала
                      Последно редактирано от Esper; 20-12-25, 13:41.
                      Враг усраине

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Анатоли към кой от двата имаш интерес?
                        Понеже по-напред споменах, че ако малкият ми допадне а това вече се случва - ще продам другият.
                        Нямам нужда от 2 , последният е значително по-евтин и по-практичен за нуждите ми.
                        Всъщност още е рано за смяна но дори само ако искаш да пробваш някой от двата за да прецениш - няма проблем да се уреди!
                        По-скъпият и с тенденция да се окаже излишен е Hantek DSO1102E.

• Roninn
                        Roninn коментира
                        Редактиране на коментар
                        Миро,по малкия ми допада ,мобилен скоп ми се налага много често да ползвам ,за да открия комуникационната шина на охранителните централи ...за малки обекти нямам нужда ...но за големи хипермаркети ми е изключително важен ...но там честотите са в порядъка на 5-10 -30 килохерца ....в момента ползвам dso 138 и се справя перфектно.Ползвам мобилен скоп,и при диагностика на разни автоматики ,врати ,бариери ...там където работят със енкодери....в общи линии...ниска летва за всеки подобен уред....тоест нямам високи изисквания към мобилния уред...така че тоя малкия ако решиш че не те кефи,свиркай

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ясно но е малко вероятно да предпочета да се отърва точно от него.
                        На теб вероятно би ти вършил работа и 50MHz модел, цената му е под 100$ ако спестиш данъка.
                        То и на мен де но вече имам каквото имам

• По-напред мисля да казах но наистина е DreamSourceLab - DSTouch:

https://www.dreamsourcelab.com/product/dstouch-series/

Това е 150MHz вариант.

Купих го директно от тях и.дойде до тук за под 10 дни.
                      Не разбрах от къде всъщност пристигна - беше в опаковка с етикет само от Спиди.
                      Нямаше никакви такси над цената от сайта но всичко това го отдавам просто на късмет.

Не съм му правил някакви много задълбочени тестове, че пристигна едва онзи ден.
                      До момента както казах го намирам за супер интуитивен и забележително бърз.
                      Реагира супер адекватно и почти мигновенно.
                      Точно обратно на останалите с които съм имал взимане-даване.
                      A онзи от Miniware беше просто ужасен

Ето едно доста обширно ревю на модела с отваряне:

http://www.kerrywong.com/2023/09/29/...-oscilloscope/

Изглежда само отварянето хич не му е силна страна - някога заради подмяна на батерия или ремонт.

Та така!
                      Враг усраине

Коментар

• Беше споменавал, че си работил с DSO Quad (DSO 203). Би ли опитал да направиш сравнение между него и новата ти придобивка.

И коментаторите...

Коментар

• Ами към момента този реагира почти инстантно на всичко, каквото му се случва а работата с него е дотолкова интуитивна, че изобщо не ми се налага да свиквам с него.
                          За уред, който се ползва инцидентно последното е сериозно предимство.
                          Разликата тук е огромна.
                          В техническите характеристики е явна и няма нужда от сравнение.

Предимство ми е BNC пред MCX, има базов протокол декодер.
                          Последното май го имаше и за платформата на Miniware но имаше някаква особеност - трябваше да се качи специфичен FW и то само за това.
                          Не съм го тествал, не знам как и колко добре работи - беше при мен само за няколко дни.
                          А и не го бях взел за да му правя ревю а да преценя струва ли си да го купя.
                          Ми реших, че НЕ си струваше.

Това, което ми се иска този да има а няма е 1 или 2 физически контроли / кранчета (енкодери) за директна промяна на двете развивки (X/Y)
                          DSO Quad имаше такива но на тях се назначаваха сума функции и накрая се губех в това какво всъщност правя с тях към момента.
                          Това естествено се налага понеже дисплея му е обикновен и през него няма как да има никакво управление.
                          Тука има само истински 2 бутона освен повер-а: RUN и AUTO.
                          Добре подбрани и са ОК.

Въздържам се от кардинални заключения понеже просто не съм ползвал и двата достатъчно време.
                          Например за мен е изключително важен battery managment-a а все още нямам наблюдения.
                          Ако източва батерията активно и трябва да го заредя преди да го ползвам - шит.
                          Не мога и да го премеря понеже не се отваря като това е сериозен минус.
                          С времето ще се разбере дали е ОК.

Като цяло DSO Quad ме устройваше като характеристики, освен това се появи преди сигурно има вече 10 години.
                          По-компактен, по-ремонтируем, по-евтин, продаваше се локално.
                          Ако не беше сакато написаният му софтуер, добре де - абсолютно хаотичен: Щях да го имам в джоба си отдавна.
                          Но това беше и си остана джаджа с която трябваше да свиквам а аз не искам да го правя!

По-напред го споменах но за мен на Miniware им куцат драскачите.
                          Софтуера очевидно се пише от хора, които никога не ползват продуктите им за реална работа.
                          Ако е за нещо просто като поялник или някакъв елементарен интерфейс няма значение.
                          Обаче за нещо по-комплексно като например MDP-M101 или да на дава Господ - осциолоскоп: Нема сми като нема нужда!

Все едно мото-екип проектиран основно от дизайнери - абсолютно същата работа.
                          И не като да липсват примери.
                          Враг усраине

Коментар

• Благодаря за изчерпателното сравнение.

Преди години си бях купил "куада", но не е пускан от доста време. Че май и батерията му се скапа от стоене.
                            А отвисява защото го ъпдейтнах към последна версия на фърмуера към ония момент. Тя пък искаше да се добави еепром за съхранение на настройките. И така си остана...

По въпроса за сондите. BNC конектора ми се струва доста баят за толкова компактен уред. Прединството е, че могат да се ползват всякакви сонди. Ама май и за куада продаваха адаптери - MCX към BNC.

За менюто му нямам какво да добавя. Много е увъртяно, тромаво и неинтуитивно.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                            X