Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за електроника,оптични кабели,интернет мрежи,сплайс машини OTDR рефлектометри и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колкото и време да го ползвам май няма какво да се промини.
    Електронният товар е просто бижу - освен, че е малко и работи прекрасно.
    Не ми е ясно как успяват да разсеят успешно стотина вата от толкова компактен обем.
    И то с баКтерия. Не, че не може да работи захранено и от USB източник, де!

Но управлението през допълнителният модул няма как да го приема за удобно.
    Със сигурност е също толкова сакато ако “кара” и захранващият им блок от серията.
    Всъщност може да управлява до 6 устройства - джицлес!.

Според мен са надскочили сянката си с това управление.
    В идеята да го направят трепач са забравили, че трябва да бъде и удобен за работа.
    Иначе - язък за барута!

И въпреки тоя хейт си оставан фен на Miniware.
    От добрите чайници са тия.

За фин…си…ри…фи…
    Нема значение, ония дето са счепатлили Ицо - за сега съм пас.
    То само това е чудо
    Но бех изненадан, че имат вносител или нещо като представителство.

Miniware - уй!
    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      ...Нема значение, ония дето са счепатлили Ицо - за сега съм пас.
      То само това е чудо
      Но бех изненадан, че имат вносител или нещо като представителство.

Miniware - уй!
      Чак пък да са ме впачатлили... Да не прекаляваме с полета на въображението.
      Да кажем че изглеждат прилично и използваеми.

Приятел много е залитнал по тях. То бяха осцилоскопи, генератори, ръчни LCR-метри, всичкомери и какво ли не.
      Признавам си, не съм толкова корав като него и няма да се престраша да си купя от техните уж "по-лачените уреди"...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• То човек ако се подхлъзне като твоя човек нема спиране - от хуйисби тестиси през осцоилоскопи та до гайгерови броячи.
        Сигурно имат и дестилатор за злато от мътеница но тубата не ми го е пробутала все още!
        Роде-Шварц и Ажилент бледнеят като портфолио пред тия оризови тигри
        Враг усраине

Коментар

...Роде-Шварц и Ажилент бледнеят като портфолио пред тия оризови тигри
          Доброволно бих станал "монах" и бих се подложил на доживотно страдание с техните уреди.
          За да е по-пълно страданието бих добавил Тектроникс, Флукетата, Хиоки, Йокогава и всички вариации и наследници на Хюлет Пакард.
          И тогава ще се врека да не барвам чайник - от всякакъв вид. Дори чай ще си приготвям в друг съд, а не в чайник.

Та, някой да има такива уреди за подаряване или продажба тънкана, с които да се самоизмъчвам и самобичувам до края на дните си?

И коментаторите...

Коментар

• Е това твойто минава всякакви граници - цените на оризовите уреди са по-ниски от тези на опаковките при изброените стожери?!?

Не знам защо само УСБ тестера ми се видя срамно скъп като го сдобих.
            Може би защото аз платих цената или пък защото Роде-Шварц не правят такива?!?
            А ако правят - не искам да знам

Между другото преди време бях а-а да прегреша с китайски сплайсер.
            Цената му беше и вероятно е по-ниска от крадена фуджикура.
            Размина се само понеже намерих приятел, който ми свържи работа със служебната!

И каза, че новата фуджикура не е това, което аз помня.

Пък аз реших, че все пак не искам сплайсер дОма по същата причина поради които която не ща и ремарке - аман от приятели

Са да не си окаже само, че тия въпросните оризоядци са “пуснали “ и сплайсер?
            Може да прегреша ако е така
            Враг усраине

Коментар

• Забравих да се похваля, че вероятно най-сетне си намерих джобен скоп в лицето на DreamSourceLab - Touch series.

Свалих и тествах преди няколко дни софтуера им DSView на “сухо”.
              Върху Маймунту 24 и dummy устройство но е Open Source - може да се подкара както на дограма, така и за плод-зеленчук (Apple Silicon).

Става, дори бих работил с него и нещо от DSСope серията им.
              Но си викнах все пак DSTouch - директно от горният линк.
              Едва ли ще дойде 2025 година но когато-тогава.

На хартия изглежда по-сериозно от кое да е DSO на Miniware.
              И пробите са на нормално BNC а не с гейският МСХ или както там се води тази пръдня.
              След като им разцъках софтуера ми изглежда интуитивен и дори приятен за употреба.
              Не забива, всичко е на място, където да го намериш без да псуваш и четеш мануали!
              Не изгрежда и като доработка на нечия дипломна работа!

На Miniware точно това им е проблема - страхотен хардуер но ако се опитат да направят интерфейс за нещо по-сложно от поялник…
              Мани-бягай, стига повече!

Ще видим само за колко пари финално ще пристигне.
              Пратил съм 250 гущера за него но това е без митница.
              DSCope за сравнение е 300 .

По Коледа викат ставали чудеса - може да разбера и по-рано
              Враг усраине

Коментар

Забравих да се похваля, че вероятно най-сетне си намерих джобен скоп в лицето на DreamSourceLab - Touch series.
                Еййй, пускаш едни мухи преди Коледа
                Само такъв скоп още не съм си купил. Изглежда ...шарено
                Обаче определено не ми трябва. Пуста краста - сменил съм сигурно 10 осцилоскопа.
                Засега ще гледам отстрани...май

Айде като стане "чудото" да споделиш мнение
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Е това твойто минава всякакви граници - цените на оризовите уреди са по-ниски от тези на опаковките при изброените стожери?!?
                  Ама тия им уреди не са чак толкова евтини. Върти ми се цена за $200 - $300 за осцилоскопа.

А относно скопа който си харесал. Не съм го виждал и пипал, но ползвам ЛА произведен от същите юнаци, и нямам никакви забележки откъм изработка и софтуер.

На тема софтуер за разни уреди. Разгледай Sigrok. Може да откриеш поддръжка и на друг хардуер който ползваш.

И коментаторите...

Коментар

• Точно като писмо до Дедо Мрас го пробутах това иначе и на мен толкова неотложно ми трябва
                    Може да ти го дам и да си кажеш мнението KATO дойде.
                    Чудо нема да стане щото си го платих като поп.
                    Но и риск няма щото го направих през PayPal.

Аз цъках по софтуера за компютър и както казах ми допадна.
                    В това, което съм "викнал" изглежда е същото и дори май още по-удобно за тъч екран.

Хардуерно дали ще става за всичко, което са написали ще се разбере.
                    Гарантирано с тия пръдливи сонди няма да става за максималните честоти, ако въобще са верни.
                    То едни ставащи сонди за RF се знае, че ще струват повече от тия 250 гущера ама на който му треве.
                    Аз към момента съм си хепи дори с 40 мандахерцов аналогов на бюрото - демек нема сми като нема нужда!

Иначе имам едно ръчно DSO на Hantek със същите параметри (уш) който не съм палил от ГОДИНИ.
                    Все се каня да го пусна на битака да се продава ама не остава време.
                    Са тая въшка ако ми допадне вече ще го разкарам!

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Ама тия им уреди не са чак толкова евтини. Върти ми се цена за $200 - $300 за осцилоскопа.

А относно скопа който си харесал. Не съм го виждал и пипал, но ползвам ЛА произведен от същите юнаци, и нямам никакви забележки откъм изработка и софтуер.

На тема софтуер за разни уреди. Разгледай Sigrok. Може да откриеш поддръжка и на друг хардуер който ползваш.
                    То това дето заръчах има и протокол декодер...
                    Базов но все пак има.
                    Абе викат, че стават, ще видим!
                    Враг усраине

Коментар

Иначе имам едно ръчно DSO на Hantek със същите параметри (уш) който не съм палил от ГОДИНИ.
                      То и аз имам едно нещо подобно, и даже ми върши работа понякога

https://www.fnirsi.com/products/1c15
                      Както цяло е детска играчка,но пък за моите нужди горе-долу става

Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Абе не е много подобно - тоя хантек струваше над 1000лв във времена когато 1К бяха много повече отколкото са сега.
                        Но ми е крайно неудобен и не успяхме да се харесаме за никаква ситуация.
                        Сега пак доколкото виждам си е над 1000лв...
                        Е за това всъщност говоря:

http://www.hantek.com/products/detail/164

• pansim
                        pansim коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ахаааа...същото,ама няма нищо общо
                        Съвсем друг клас е.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      ...На тема софтуер за разни уреди. Разгледай Sigrok. Може да откриеш поддръжка и на друг хардуер който ползваш.
                      Брей... Бравус, добро попадение!
                      Внушителен набор от поддържан хардуер.
                      Обаче само флюк-а си разпознавам от списъка.
                      От DreamSourceLab май всичко, което може да се "кара" със софтуер за PC го има.
                      За съжаление не ми влиза много в употреба но ще видя дали пък няма да върши работа за DataLogger с флюка например.

Мерси за идеята!

Между другото много се двоумях за DSCope като плащах.
                      Обаче беше наличен само най-скъпият (300$) а софтуера колкото и да ми допадна - задължителното разнасяне на лаптоп ми идва ограничаващо!
                      Губи се идеята за мобилна употреба особено ако се опитваш да не влачиш лаптоп навсякъде като мен!

Враг усраине

Коментар

• От скрийншота който си публикувал останах с впечатление, че скопът и ЛА работат с един и същи софтуер.
                        Частта за ЛА работи добре и е интуитивна. Преди време я бях инсталирал на пингвин, и там не работеше много добре. Към версията за дограма нямам забележки.

Аз пък съм се огледал в 32-каналния ЛА - за да ъпгрейдна текущия. Ама това ще е догодина, че тая не само прекалих, ами направо се олях...

Относно сигрок - освен че поддържа куп хардуер, има и доста протоколни декодери.
                        Дриймсорс май работят с техни декодери.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          От скрийншота който си публикувал останах с впечатление, че скопът и ЛА работат с един и същи софтуер.
                          Частта за ЛА работи добре и е интуитивна. Преди време я бях инсталирал на пингвин, и там не работеше много добре. Към версията за дограма нямам забележки.

Аз пък съм се огледал в 32-каналния ЛА - за да ъпгрейдна текущия. Ама това ще е догодина, че тая не само прекалих, ами направо се олях...

Относно сигрок - освен че поддържа куп хардуер, има и доста протоколни декодери.
                          Дриймсорс май работят с техни декодери.

Точно така - DSView на DreamSourceLab работи с всички техни устройства, тоест и скопове и логически анализатори.
                          Има софт емулация за всяко устройство а скриншота просто е със скоуп емулацията.
                          Наличен е както в бинарки от сайта им така и в сорс код - аз го компилирах от гитхъб и не забелезАх никаква драматургия.
                          На дограмата го качих от бинарка но и с нея видимо всичко беше ОК.
                          Ама то колко ли съм го ползвАл та да имам някакви счепатления дали е устойчив или не е.
                          Просто ми допадна интерфАцето и как е организирано но нямам дълбоки наблюдения как се държи в реална среда.
                          И по всичко изглежда, че няма и да имам след като си избрах DSTouch варианта.
                          За сега

П.С: Егое - уан уй - фитс ол

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:OneUy.png Прегледи:0 Размер:312.1 КБ ID:7017970

П,С.2: Ако се ъпгрейдваш - обади за старият!
                          Последно редактирано от Esper; Вчера, 13:25.
                          Враг усраине

Коментар

...П,С.2: Ако се ъпгрейдваш - обади за старият!
                            Старият вече е "резерве"...

И коментаторите...

Коментар

• нЕма програми!
                              Ако скоупа не ми е спешен то такъв анализатор е ептен за гъдел.

Не ми остава много свободно време ама нещо за сега не успявам да набия "прошивки" на двата Miniware.
                              И на дисплея и на товара.
                              И двата дойдоха с някакви междинни версии, каквито не намирам в "официалният" им форум.
                              А съответно наличните там не щат да се качат успешно при мен.
                              Пробвах с по-стари версии - тцъ!
                              И с дограма и с лайнукс - дъ сейм шит.

То не, че е важно да се случи - работят си.
                              А не съм чел релиийз хисторито та да разбера какво точно "не им работи"

Ще го мъча утре пак на друга машина!
                              Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X