Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да си призная, че ич не вЕрвам на практика термо-контакта да е по-добър с конус.
    Евентуално повече добрина ако има ще идва от 20-те свещи в повече.
    Едва ли ще стегна до проба - едно станцията не подържа 80W.
    И после толкова често ползвам и тази, която имам, че директно ше пропусна подобен експириънс
    Враг усраине

Коментар

• Модерните поялници и станциите им са нахитрели. Ама мноооого са нахитрели.
      Днес се подбъзиквах с Weller WX2. Станцията е за два инструмента, и е с максимална мощност 200W.
      Обаче, поддържа 120W и 150W поялници. И ме загриза любопитство какво ще последва като включа и двата.

Речено сторено. Обаче тарикатът (станцията) при включване на втория поялник гаси първия, а на диспляе се появява "auto-off" или нещо подобно.
      Това е безинтересната част.
      Интересната - в дръжките на поялниците има датчик за движение или нещо подобно. Ако взема изключения поялник, станцията изключва включения и дава пауър на изключения.
      И обратно. Голяма игра падна...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• На мен баш това ми липсва на дъртите поялници а не, че немат двесте свещи върху връх на карфица.
        Даже приспиването и събуждането конкретно ма то индиректно пак е връзвано с горното.

А колеги работещи със станции на чайниците викат, че у зофта дори имал алгоритъм с който някак преценял дали направеното е спойка или спайка.
        И можел да вдига аларма ако я намери за кофти.
        JCB/JBC/JBL - никога няма да го запомня това.

Няма нещо за тролня в новите неща само дето само оскъпяват инструмента.
        Ма преди тия хуйни като липсваха все едно поялниците бяха евтини…
        Та май по-добре да ги има в повече - така и така се плаща
        Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          На мен баш това ми липсва на дъртите поялници а не, че немат двесте свещи върху връх на карфица.
          Даже приспиването и събуждането конкретно ма то индиректно пак е връзвано с горното...
          Което показва колко са различни потребителите... Аз пък не харесвам такива екстри.

По едно време бях пуснал тая за стендбай температура на DSX80, че в някакъв момент откарваше включен по цял ден. Ами това се оказа много глупава идея. Тръгна да разпоявам, и всичко замръзнало. А велерските вакууми (както предполагам вече си установил) искат да ги изчакаш още 5 мин. след достигане на работма температува, за да им се темперират чакрите и да не замръзва припоя по канализацията.
          И се оказа, че излизане от стендбай е едно кафе време...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            ....искат да ги изчакаш още 5 мин. след достигане на работма температува, за да им се темперират чакрите и да не замръзва припоя по канализацията...
            И това и после обикновено повече време го чистя отколкото го ползвам.
            Все причини заради които доста рядко го включвам напоследък.
            Иначе на "модерните" събуждането е толкова бързо, че за мен не е проблем.
            Често се случва да го забравям а това щади покритието на човката.
            Освен, че е тъпо нещо да гори ток залуду денонощие примерно.
            Пък и аз ги настройвам да заспиват максимално бавно а не на 5мин.
            Но последно става въпрос за запояващ поялник а не за разпояващ.

Абе добре е да има "функции" - колкото повече толкова повече.
            Хубаво е да може да се персонализира понеже както казваш хората са различни, разни навици и разни нужди.
            Последно редактирано от Esper; Вчера, 10:21.
            Враг усраине

Коментар

• Поне тия бързите в стендбай (примерно 200 градуса), надали харчат нещо повече от 2-5 вата, та няма чак драма с харчене на ток залудо.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Аз стендбай съм го настроил дори на 80 градуса.
                Но се активира след нещо като час време на неактивност.
                И редовно го оставям така с дни - не нарочно а съм си заплес.

Не, че и на велера не се случва но за него се нервирам като стане.

• Дотолкова не харесвам тия режими, че си дадох труда да прочета инструкцията за експлоатация на преносимия мултиметър за да видя как се изключва "ауто пауър офф". И сега е рахат работа...

И коментаторите...

Коментар

• Е то ти хейтиш и коментарите та очевидно гледаш на нещата под съвсем различен ъгъл
                Враг усраине

Коментар

• Не знам какво "хейтя" според теб, но вече се разбра, че потребителите са различни, с различни изисквания.

Когато се разработя искам условията да са максимално удобни, за да съм максимално продуктивен. Да кажем, че модерните поялници които загрявят за няколко секунди не създават особен дискомфорт. Но както вече споменах, това не важи за всички инструменти.
                  Отделно, не всички вдигат от "0 до 100" за секунда или две. Някои загряват за поне 5 секунди, което води до изчакване.
                  Да чакам кюнеца да загрее - да бе, да...

Горното е по-маловажната част.
                  Важната, не съм убеден, че режим с непрекъснато нагряване и изстиване е по-безобиден за нагревателя и човката отколкото поддържане на постоянна температура. Температурни разширения, едно, друго...
                  Все пак в темата не говорим за поялници от далечното минало в които имаше някакъв нагревател, пък някъде някаква човка, с неясен топлинен контакт. И нагревателят е нагрят до оранжево - червено...

Относно покритието на човките... Първата хаковска (оригинална) която купих вече е на поне 5 или 6 лета. Доста бачкане е отнесла, и няма и помен от амортизация.
                  Тия дни си играх с новите попълнения. Ами за час работа, велерска човка-нагревател RTP дори не си смени цвета на покритието. Все още изглежда като нова, неупотребявана.
                  И като се замисля, за толкова години работа съм счупил десетина човки за магнестат, 3 - 4 за микротъча, 1 нагревател на дъртия вакуум за разпояване (според мен беше фабричен дефект), няколко нагревателя на магнестата и 1 или 2 магнестата. Като единия нагревател и единия магнестат загинаха по моя вина.
                  За 80-ватовите поялници май не съм чупил човка или нагревател. На вакуумите също няма повредена дюза.
                  Какво повече да им пазя?

И коментаторите...

Коментар

• И чАветата знаят за симпатиите ти към коментарите в този платформа тук.
                    Даже да не гледат в подписа.

От края на ʼ90 нема човка, дето да се е разпаднала.
                    Демек от 30 години немам преебана човка и без хибернация та не знам какво да кажа

Абе модерно е да има.
                    ОК съм с това имАне аз
                    Враг усраине

Коментар

• E такова бих придобил ако го намеря на приемлива цена.
                      Или поне с 2 канала, това на снимката е WMD-3
                      С този модел ще работят 50 и 80W поялници, каквито се мотат около мен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:s-l1600.jpg
Прегледи:0
Размер:273.6 КБ
ID:7026795

Снимката е от някакъв островен аукцион и е точен пример на НЕприемлива за мен цена
                      Враг усраине

Коментар

• Оригинални Хако накрайници издържат няколко седмици работа
                        Това по данни на вносителя им в БГ
                        Естествено говорим за запояване в промишлени условия по 8 часа дневно

И малко по темата за разни хора - разни идеали
                        Ако има нещо което ме дразни, то е влизането в стенбай режим на РАЗПОЯВАЩАТА станция
                        Това е отвратително и супер дразнещо. Обаче китаеца не е предвидил да НЯМА такъв режим...или аз не съм го намерил
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

• Esper
                          Esper коментира
                          Редактиране на коментар
                          За хахо накрайниците не мога да кажа нищо, че ги ползвам отскоро.
                          4-5 години но не може да се говори за професионална употреба.
                          Основно с един работя и няма никакви тенденции да върви към разваляне.
                          Това обаче на вАжи за дръжката, която е китайска и е далеч от идеалното още в началото.

За китайските ментаци на накрайниците не зная - изхвърлих всичко отдавна.
                          Имам предвид буквално - няма начин да подарявам скрап като мястото и в от където е извадена: на боклука.

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                        E такова бих придобил ако го намеря на приемлива цена.
                        Или поне с 2 канала, това на снимката е WMD-3
                        С този модел ще работят 50 и 80W поялници, каквито се мотат около мен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:s-l1600.jpg
Прегледи:0
Размер:273.6 КБ
ID:7026795

Снимката е от някакъв островен аукцион и е точен пример на НЕприемлива за мен цена
                        Сори, нямаме сделка. Аз само купува, но не продава...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Сори, нямаме сделка. Аз само купува, но не продава...
                          Аман!
                          Не те ли чопли нещо за JBL дето да ти анализира спойките?
                          Да те отърва от тоя нафтов велер
                          Враг усраине

Коментар

• Ако се сдобия с поялник или станция която има ИИ, той (тя) ще е първото нещо което ще се озове на рафта "продава" или директно в кофата.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 2 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                            X