Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да си призная, че ич не вЕрвам на практика термо-контакта да е по-добър с конус.
    Евентуално повече добрина ако има ще идва от 20-те свещи в повече.
    Едва ли ще стегна до проба - едно станцията не подържа 80W.
    И после толкова често ползвам и тази, която имам, че директно ше пропусна подобен експириънс
    Враг усраине

Коментар

• Модерните поялници и станциите им са нахитрели. Ама мноооого са нахитрели.
      Днес се подбъзиквах с Weller WX2. Станцията е за два инструмента, и е с максимална мощност 200W.
      Обаче, поддържа 120W и 150W поялници. И ме загриза любопитство какво ще последва като включа и двата.

Речено сторено. Обаче тарикатът (станцията) при включване на втория поялник гаси първия, а на диспляе се появява "auto-off" или нещо подобно.
      Това е безинтересната част.
      Интересната - в дръжките на поялниците има датчик за движение или нещо подобно. Ако взема изключения поялник, станцията изключва включения и дава пауър на изключения.
      И обратно. Голяма игра падна...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• На мен баш това ми липсва на дъртите поялници а не, че немат двесте свещи върху връх на карфица.
        Даже приспиването и събуждането конкретно ма то индиректно пак е връзвано с горното.

А колеги работещи със станции на чайниците викат, че у зофта дори имал алгоритъм с който някак преценял дали направеното е спойка или спайка.
        И можел да вдига аларма ако я намери за кофти.
        JCB/JBC/JBL - никога няма да го запомня това.

Няма нещо за тролня в новите неща само дето само оскъпяват инструмента.
        Ма преди тия хуйни като липсваха все едно поялниците бяха евтини…
        Та май по-добре да ги има в повече - така и така се плаща
        Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          На мен баш това ми липсва на дъртите поялници а не, че немат двесте свещи върху връх на карфица.
          Даже приспиването и събуждането конкретно ма то индиректно пак е връзвано с горното...
          Което показва колко са различни потребителите... Аз пък не харесвам такива екстри.

По едно време бях пуснал тая за стендбай температура на DSX80, че в някакъв момент откарваше включен по цял ден. Ами това се оказа много глупава идея. Тръгна да разпоявам, и всичко замръзнало. А велерските вакууми (както предполагам вече си установил) искат да ги изчакаш още 5 мин. след достигане на работма температува, за да им се темперират чакрите и да не замръзва припоя по канализацията.
          И се оказа, че излизане от стендбай е едно кафе време...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            ....искат да ги изчакаш още 5 мин. след достигане на работма температува, за да им се темперират чакрите и да не замръзва припоя по канализацията...
            И това и после обикновено повече време го чистя отколкото го ползвам.
            Все причини заради които доста рядко го включвам напоследък.
            Иначе на "модерните" събуждането е толкова бързо, че за мен не е проблем.
            Често се случва да го забравям а това щади покритието на човката.
            Освен, че е тъпо нещо да гори ток залуду денонощие примерно.
            Пък и аз ги настройвам да заспиват максимално бавно а не на 5мин.
            Но последно става въпрос за запояващ поялник а не за разпояващ.

Абе добре е да има "функции" - колкото повече толкова повече.
            Хубаво е да може да се персонализира понеже както казваш хората са различни, разни навици и разни нужди.
            Последно редактирано от Esper; Днес, 10:21.
            Враг усраине

Коментар

• Поне тия бързите в стендбай (примерно 200 градуса), надали харчат нещо повече от 2-5 вата, та няма чак драма с харчене на ток залудо.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Аз стендбай съм го настроил дори на 80 градуса.
                Но се активира след нещо като час време на неактивност.
                И редовно го оставям така с дни - не нарочно а съм си заплес.

Не, че и на велера не се случва но за него се нервирам като стане.

• Дотолкова не харесвам тия режими, че си дадох труда да прочета инструкцията за експлоатация на преносимия мултиметър за да видя как се изключва "ауто пауър офф". И сега е рахат работа...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
              X