Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това сме го дъвкали многократно по-напред.
    Никой не казва, че велера е връх на сладоледа а че той помогна да изрина гомното от масата максимално бързо.
    И шишарката колко пък качествена човка да има като е 26 гущера за целият комплект?!?

https://pine64.com/product/pinecil-s...oldering-iron/
    Враг усраине

Коментар

• WSP80 беше интересен поялник преди 20+ години - 80W, компактен за тая мощност.
      В днешно време е средностатистически джадж, при това, все още скъп...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• В интерес на истината си признавам, че не опитах да свърша същата работа с TS100, който също беше с мен.
        Има вариант той да имаше по-голяма успеваемост защото неговият накрайник ми е правило впечатление да се представя по-добре при еднакви условия.
        Тук целта наистина беше да се изрине китайската скрап от масата бързо а не толкова тест на поялници.

И може да се изхвърлих с изказването за "нежните" поялници, по-скоро трябва да е към такива струващи кило и половина кашкавал у бакалията

Сега проверих, че чипа е бил китайско менте на TDA7388 - да се чуди човек как толкова базов чип може да предизвика толкова сложна ситуация
        Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          И шишарката колко пък качествена човка да има като е 26 гущера за целият комплект?!?
          Човката Т12 горе от клипчето ми се върза на нещп като 3лв когато поръчвах. Да речем че 50% се брак (макар че според мен са 10-20%) Китаец е напълно в състояние да направи достатъчно читава човка със себестойност под левче.

Човките на PACE бяха по 7 евра някога. Сега не знам по колко са, но със сигурност са доволно качествени. Имат и 120 ватова вврсия, тоест напълно конкурентни на JBC. Там пък друга лудост - дръжката е 400 кинта.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега проверих, че чипа е бил китайско менте на TDA7388 - да се чуди човек как толкова базов чип може да предизвика толкова сложна ситуация
            Заместват ги с TDA7850/7851 (ако помня добре), които са малко по-мощни и поемат до 2 ома говорители. И има защо.

7850/7851 е може би най-доброто достъпно автомобилно клас AB стъпало, захранвано директно. Китайците понеже цепят стотинката, често слагат най-евтиното възможно, което е меко казано тъпо, на фона на цената на мултимедията и още повече на звуковите процесори, слагани на по-читавите такива. И съответно масовата интервенция е смяна на стъпалото + смяна на кондензатора на загранването с по-хубав и по-голям. В зависимост от сваленото, понякога разликата е силно осезаема.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Предвид това, което сложих и целият хейт от моя страна е чудо че изобщо работи а не как
              Дори се чудя дали да не пусна един фиш.
              Вероятността за такъв финал е близо до печалба от тотото

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Човката Т12 горе от клипчето ми се върза на нещп като 3лв когато поръчвах. Да речем че 50% се брак (макар че според мен са 10-20%) Китаец е напълно в състояние да направи достатъчно читава човка със себестойност под левче...
            Това сме го говорили и друг път. Китайските копия на Т12 приличат на оригиналните, но само приличат. Над половината от тия които имам не стават за нищо. И понеже е досадно да си играя на онче-бонче, за запояване си купувам Т15 от локалните вносители, а китайските ташацинарояци Т12 стоят за мазане на пластмаси и други подобни извращения.
            Поне са евтини, и като падне на земята дори не се навеждам да я взема. Скрап...

И коментаторите...

Коментар

• Тия дни попаднах на осъвременено изданаие на WSP80, което е WP80. Изглежда по-удобен за работа...
              Апропо, има китайски реплики на WSP80...

И коментаторите...

Коментар

• Има наистина малка разлика във формата но като електрически характеристики са еднакви.
                Човките им също изглеждат един модел, конструкцията за топлопредаване естествено е същата.
                Дори цената е напълно еднаква.
                Обзалагам се, че промяната е продиктувана от необходимост за оптимизиране на производствени разходи.
                И отново среден пръст от тяхна страна към конструкцията, която Спарки толкова много харесва но спирам да не стане хептен тролня

Не мога да кажа дали на мен би ми бил по-удобен без да съм го барал.
                Аз и старият не го намирам за особено удобен а новият по снимка не дава вид за промяна в усещане и работа.
                Знам ли, по картинки - толкова.

Ето това е "старата" WSP80:
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:WSP80.jpg Прегледи:0 Размер:18.4 КБ ID:6985328
                А това е "новата" WP80:
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:WP80.jpg Прегледи:0 Размер:18.9 КБ ID:6985329
                Враг усраине

Коментар

• stefsab
                  stefsab коментира
                  Редактиране на коментар
                  Когато си ги избирах, имаха 2 разновидности :
                  - с пластмасовата гайка за смяна на човката по време на работа;
                  - другия вариант - човката се сменя само на студено

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Моят изглежда както точно първата снимка и вторият от серията клипове по-горе.
                  Не ми е известно WSP80 да е имал няколко варианта но и не претендирам да познавам продуктовата им линия в детайли.
                  Виж WP80 не знаех, че съществува до момента и нямам съществен интерес да го разглеждам обстойно.

• Наскоро купувах човки за хакото, от магазина за оригиналани консумативи. Направи ми впечатление нещо което не бях забелязал. Новите оригинални човки бяха с леко променен цвят, все едно са работили. Тоест, тествани са при производството. Както изглеждат новите нагреватели и човка-нагреватели на Велер де.
                А китайските ментета на Хако идват чистак нови - лъскави лъскави. Тоест, никой не си е дал труда да ги пробва, вероятно с идеята, че който и да ги купи ще си ги тества сам. За цена от $2 не му е разрешено да има претенции, но е длъжен да страда от незадоволителното качество...

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  "Тоест, никой не си е дал труда да ги пробва, вероятно с идеята, че който и да ги купи ще си ги тества сам"

Работя към производствена фирма в Нингбо и съм сигурен че е точно така! Не са ги пробвали- но и съм сигурен че е не е по вина на производителя...

• Не е точно да откривам топлата вода, ама...
                Бях чувал, че пещерняците продават по-скъпо на потребители с история и оборот от такива с по-малък или нови.
                Един френд ме помоли да му взема няколко ардуино платки и ми прати линк за тях от пещерата.
                При мен обаче цената се оказа различна и реших да си направя бърз експеримент.
                Допусках, че има разлика заради местоположение, данъци, у-а.
                Направих нова регистрация с друг мейл и местоположение отново татковИната.

И познайте какво... Верно продават по-скъпо.
                Това е цената на боклука от профила, който имам от десетина години:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2025-01-16 095648.png Прегледи:0 Размер:224.9 КБ ID:6985340

Същият артикул от нов профил - цената наистина тук е каквато човекът ми изпрати.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2025-01-16 095616.png Прегледи:0 Размер:233.3 КБ ID:6985341

Излишно е да казвам какво последва следващите 5 минути
                И двата профила вече са в коша като дори се наложи да потвърдя получаване на други боклуци, които всъщност все още не са пристигнали.
                Дейб@ дребните смръдливи оризоядци жгъдави!
                Враг усраине

Коментар

• pansim
                  pansim коментира
                  Редактиране на коментар
                  Което затвърдява мнението ми за жълтурите.

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Предвид лайнарщината каквато беше този портал преди 6-7 години сега са подобрили нещата значително.
                  Не е точно сравнението но от чуто и прочетено сега на този етап е тему.
                  Обаче каквото и да подобряват си остават измамници продаващи боклуци.
                  И в един момент на човек му писва да го правят на маймуна!

...Излишно е да казвам какво последва следващите 5 минути...
                А, чак тук се чуваше. Комшиите затвориха прозорците и прибраха играещите навън деца...

Като разправям, че чайниците в алито и ибея са основно мизерабъли и измамници, мрънкате...
                Разбира се, сега ще се появи Мишев и ще ти обясни, че това не е така, но не знаеш чалъмите как да изкълчиш душата чайническа...

И коментаторите...

Коментар

• Абе поспрях се да казвам истината. Не всички я приемат добре.
                  Специално за Алито и за цените има инфо и то тук в форума която обясни защо е така ама Еспер я пропуснал...

Накратко и без конкретика :
                  "Алито" си беше чисто китайска платформа която имаше чудесни китайски цени - но това беше допреди 5-6 години - някъде...
                  Трансформацията започна някъде около коронавирус епидемията - тогава "Алито" от чисто китайско(работещо с китайски принципи) се превърна в ... абе някаква международна смесица...
                  Цените скочиха поне 5 пъти!! Не в проценти - в пъти...(аз също продавах там)
                  Към днешна дата например когато Еспер дава линка на продукта за 35 лв - и въпреки че пише че кой е продавача - аз казвам че може и да не е той ами да е европеец - или индиец ..примерно..
                  Наш съфорумник например продава в "Алито" - познавам го лично... Цената е силно увеличена - парите после се делят между комисионера алито посредника и ...реалния собственик на стоката... или с други думи - не знаеш кой точно притежава продукта...
                  За да имаш профил в Алито като продавач - трябва да имаш реален IP адрес и необходимите атрибути в Китай но това лесно се изпълнява (както го прави и съфорумника ни).
                  Достатъчно е да има някъде в Китай включен компютър специално за тебе и ти го командваш от България дистанционно чрез твоя комп..И това е..вече си почти истински дигитален китаец.
                  P.S
                  В случая с платките за 35 лв почти съм сигурен че производителя(или реалния собственик) ще получи не повече от половината - останалите 17 лева се разпределят между "дигиталния китаец" платформата и посредника... Сигурен съм и че същата платка ще излезе в официални китайски сайтове на цена около 60-70-80 юана - не повече.Най големия проблем е китайския език - обаче има една тънкост - при автоматичен превод иероглифите (представляват опростени картинки) превода е на 99% верен - тоест напълно сигурен е. Докато обратното не е - транслейт от английски/руски на китайски - там се получават аномалии...
                  Последно редактирано от mishomishev; 16-01-25, 11:35.

Коментар

• Нещо се объркА - става въпрос за един и същ търговец и една и съща стока - от "item" горе в линка се вижда.

Току-що влязох анонимно - 25 кинта. После се логнах - 35 кинта. После пак излязох - 25 кинта. И в двата случая пише че ще пращат до България с "free shiping".

Имат някакив критерии, по които вдигат цени. Може би ако си връщал нещо (аз съм, няколко пъти). Башка дето най-нормална практика е да пишат ниска цена с огромен шипинг за да излизат по-нагоре в списъка, и... прочие номерца, белким мине. Още по-нормална практика е това, което декларират, да няма нищо общо с плащането, съответно после тук става проблем и допълнителен ден-два мотане понякога, щото митничарите не пасат трева и искат разпечатка на поръчката и плащането.

...и те-така. Китайците просто си повярваха че някой ще им купува боклуците на цени като за маркови. Ми няма да им се получи. Те имат читави неща, дето си струват високата цена, но масово залитат на високи цени и за неща, дето са на светлинни години от всякаква читавост.

Коментар

• ikristiqn
                      ikristiqn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Пише го с червени букви: "Welcome deal" или "Оферта за нови потребители"., това е еднократно, както мезето при първото ходене в непозната кръчма... След 3-тото започват да ти сипват по 40 мл... и така ;-)

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      В скучая диъла имаше ефекта на екзит пул:

• Аз както писах си направих труда да направя реална регистрация.
                    С новата и като анонимен цената беше 25 кинта.
                    Тоест не е свързано с локация а цената е персонална.
                    Не знам и изобщо не искам да знам каква им е логиката.
                    Да си продават боклуците в тази клоака на други.
                    Чувам, че в другият нужник - тему нещата били още по-мизерни.
                    Там приятел направи същото като мен понеже му пращаха пратките в произволни кутии заср@ни из цялата област.
                    Въпреки, че са заявени до адрес а не където и както се подредят звездите.

Мръсни измамници, няма отърване от тях - то е ясно.
                    Поне малко да ограничим разплискването на техната помия няма да е зле.
                    Враг усраине

Коментар

• Оставете ги тия кафеварки и чайници, ами кажете нещо интересно за поялниците?

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X