Аз като абсолютно начинаещ любител и заради това че нямах подходящ за дребни спойки си купих това ......
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поялници
Свий
X
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеДнес ми пристигнаха 10 кила платки. Дойдоха от Китай за 3-4 седмици.На първо четене,много точно разпробити,отворите за смд светодиодите точно по размер.
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеТ12/15 работи все още безупречно....той от де да знае ,че е китайска скраб.
Но да имаш много свободно време и да го уплътняваш с подобни глупости или както аз ги наричам "хамалски занимания" (ниско квалифицирана дейност) при наличие на толкова фирми за машинно насищане...
И май пак не е за хвалене...
Коментар
-
Ицо мисля че бъркаш приятелю !
И аз съм като Анатолий - и ние насищаме платки на ръка. И на всичкото отгоре са смесица между смд и нормален монтаж.
Абсолютно си прав че на машина става по бързо.
Но.... първо машините са заети (работят на пълно натоварване) второ - за малки поръчки се мръщят и трето - искат пълна документация...
Четвърто - трябва да им ги нося после да ги вземам те пък ги правят когато те са свободни (щото съм малък)
Немам нерви да се разправяме - налепяме си ги сами... Сравнително бързо става...
И като запояваш - оставаш си сам с мислите - един вид почиваш си разтоварваш се....
Че и по евтино излиза ...
-
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение...отворите за смд светодиодите...
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Със смд е по функционална...вижда се ясно и от двете страни...с обикновения диод...само от едната страна.А често тея платки се монтират в различни начини, различни устройства,различни ъгли на видимост.И не на последно място,смд винаги свети силно и ясно.За обикновенните ... трябва да ги подбираш по модел диодите.Последно редактирано от Roninn; 13-04-22, 07:20.
-
Аз сумти казвал и другпът, ама...
SMD със стенсил и във фурна се монтира в пъти по-бързо и лесно. На тия 2 кила платки им давам2 дена за насищане, и то без никакво бързане.
Отделно и аз като Ицо - китайците и насищат на смешни цени. Може поне наситени с ширпотребските части да си ги поръчаш и тук да домонтирате само това, дето го нямат китайците.
Цената на китайците за насищане не можете да я докарате, ако ще и индийци да си внесете да го правят. И не искат пълна документация, а само pick-and-place файлче.
-
-
Аз да вкарам едно лаишко питане.
Отдавна искам да си организирам ъгълче за дребни ремонти и запояване, но все го отлагах докато намеря "точното" място, и когато излезе нещо на зор, трябва да вися на някой на главата и да му обяснявам кое и как ми трябва, както и кое може да не е баш както е било.
Докато му "дойде времето", реших да си организирам кътче в една свободна ниша която така или иначе имам и стои празна.
Моля за съвет, какво може да си взема, което няма да се ползва за професионална работа, но и да работи добре, а не да ми скъса нервите баш когато не трябва ?
Става въпрос за поляна станция и всичко което е необходимо да се купи допълнително за адекватна работа.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
За големи неща поялници имам, както и си взех 12V за нещо спешно при полеви условия, или за да не се налага да разпъвам удължители, най-малко щото в момента не ми е удобно.
Поста ми е изключително за поялна станция, което мислех, че се подразбира предвид последната посока в темата.
Ще се конкретизирам в следващият пост.
-
Благодарение на Ронин, ще се конкретизирам, защото явно съм пропуснал.
Питането ми е изключително за поялна станция за електроника, като ще съм благодарен и за подходящо осветление, щото съм виждал едни лампи-кръгчета през дупката на които си гледаш това което работиш, което пък е добре осветено.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Хм, осветлението основно идва от странични на станцията инструменти, викат им обикновено 3-та ръка.
До преди 4-5 години гледах на тях с насмешка но в последно време ги оценявам:
Варианти - бол.
Колкото за поялник, щом е за само и основно за електроника даже ултра - модерните, управлявани от 32bit процесор ще ти свършат работа.
Виж 41 страници, прегледай последните 10 поне.
Около това колко си склонен да платиш ключа за палатката.
Враг усраине
Коментар
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
На първата снимка се вижда какво е: http://www.orangepi.orgJeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Suzuki Grand Vitara 1.6
LZ1ZPM
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеХм, осветлението основно идва от странични на станцията инструменти, викат им обикновено 3-та ръка.
До преди 4-5 години гледах на тях с насмешка но в последно време ги оценявам:
Варианти - бол.
Колкото за поялник, щом е за само и основно за електроника даже ултра - модерните, управлявани от 32bit процесор ще ти свършат работа.
Виж 41 страници, прегледай последните 10 поне.
Около това колко си склонен да платиш ключа за палатката.
Гледам, лампата е с лупа, но не е лошо човек да гледа и мааалко напред.
Относно парите - нямам никаква представа за цените, за да се ориентирам дали ще се циганее или не.
За хобарски нужди или за нещо което мога да хвана и сам ще е, но ми се ще да взема нещо комплект, а не да сбирам, ако така правят разбирачите.
Разбира се, във времето нещо винаги може да се оптимизира, ама тва ше стане ясно по-натам.
Темата следя подробно, както и всички които ме интересуват, но с повечето неща относно станциите личният ми опит е семпъл.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
С китайците нищо не е сигурно.
Има работещи добре разбира се но няма никаква гаранция, че ще ти се падне такъв.
Освен това и в "работи" има големи девиации. Работи абсолютно всеки поялник ако не е изгорял.
Аз имам чайник и в него съм инвестирал време и компоненти повече отколкото съм го платил.
Не защото не работи а защото не ме устройваше как го прави.
От друга страна във Велер-а не съм инвестирал нищо допълнително.
Само консумативи - тинол и ток.
Просто в един момент ми стана скучно и затова купих чайник, при това няколко.
Далеч не защото ми трябва поялник
-
О.К., а китайците, които си заслужават, какви пари са ?
-
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение...прилича на ардуино ...ама дали ?
Ардуино е друго нещо, което дори не е учило в една и съща паралелка с малинката. Че май дори не са учили в едно и също училище...
Коментар
-
Портокали, малини...
Прекалено на сериозно взеха да ги приемат хората.
Наскоро и случайно обърнах внимание на цената за последният малинак - 200кинта ?!?
Имам няколко малинки pi3, супер работа вършат и никакви проблеми ама струваха под 100лв.
Ясно, че и сиренето тогава не беше колкото сега ама 200лв за такава простотия няма да дам.
То и да искам е проблем щото даже ги няма.
Еб@си!Враг усраине
Коментар
-
Ето кво ми хвана окото от китайците:
100 кинта за седмица от Полша.
Кефи ме че има и крокодили, както и комплектоваката.
Отделно си имам доста силен, и относително малък, топъл пистолет с дюзи под 10mm, който взех за друго, но би ми вършил работа и за това, защото има прецизно регулиране на мощността, та пропуснах опциите с духалки.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар