Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз като абсолютно начинаещ любител и заради това че нямах подходящ за дребни спойки си купих това ...... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220222_162026.jpg
Прегледи:379
Размер:566.4 КБ
ID:6820483
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

• Днес ми пристигнаха 10 кила платки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220411_205658.jpg
Прегледи:408
Размер:414.2 КБ
ID:6845658 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220411_205703.jpg
Прегледи:391
Размер:320.1 КБ
ID:6845659

Дойдоха от Китай за 3-4 седмици.На първо четене,много точно разпробити,отворите за смд светодиодите точно по размер.Т12/15 работи все още безупречно....той от де да знае ,че е китайска скраб.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Днес ми пристигнаха 10 кила платки. Дойдоха от Китай за 3-4 седмици.На първо четене,много точно разпробити,отворите за смд светодиодите точно по размер.
        Това може да е изненада единствено за някой който никога не е поръчвал платки в прилична платкаджийница. И не е за хвалене...

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Т12/15 работи все още безупречно....той от де да знае ,че е китайска скраб.
        Човек трябва да има много свободно време за да се заеме с монтажа на подобно количество платки на ръка или времето му да е много евтино.
        Но да имаш много свободно време и да го уплътняваш с подобни глупости или както аз ги наричам "хамалски занимания" (ниско квалифицирана дейност) при наличие на толкова фирми за машинно насищане...
        И май пак не е за хвалене...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Ицо мисля че бъркаш приятелю !
          И аз съм като Анатолий - и ние насищаме платки на ръка. И на всичкото отгоре са смесица между смд и нормален монтаж.
          Абсолютно си прав че на машина става по бързо.
          Но.... първо машините са заети (работят на пълно натоварване) второ - за малки поръчки се мръщят и трето - искат пълна документация...
          Четвърто - трябва да им ги нося после да ги вземам те пък ги правят когато те са свободни (щото съм малък)
          Немам нерви да се разправяме - налепяме си ги сами... Сравнително бързо става...
          И като запояваш - оставаш си сам с мислите - един вид почиваш си разтоварваш се....
          Че и по евтино излиза ...

...отворите за смд светодиодите...
        Откога за SMD светодиоди трябват отвори?

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Със смд е по функционална...вижда се ясно и от двете страни...с обикновения диод...само от едната страна.А често тея платки се монтират в различни начини, различни устройства,различни ъгли на видимост.И не на последно място,смд винаги свети силно и ясно.За обикновенните ... трябва да ги подбираш по модел диодите.
          Последно редактирано от Roninn; 13-04-22, 07:20.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Аз сумти казвал и другпът, ама...

SMD със стенсил и във фурна се монтира в пъти по-бързо и лесно. На тия 2 кила платки им давам2 дена за насищане, и то без никакво бързане.

Отделно и аз като Ицо - китайците и насищат на смешни цени. Може поне наситени с ширпотребските части да си ги поръчаш и тук да домонтирате само това, дето го нямат китайците.

Цената на китайците за насищане не можете да я докарате, ако ще и индийци да си внесете да го правят. И не искат пълна документация, а само pick-and-place файлче.

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Цената е важна...но не тя е определяща.Факта че мога да си произведа платката ,когато ми трябва ,е нещото което ми развързва ръцете.

• Аз да вкарам едно лаишко питане.

Отдавна искам да си организирам ъгълче за дребни ремонти и запояване, но все го отлагах докато намеря "точното" място, и когато излезе нещо на зор, трябва да вися на някой на главата и да му обяснявам кое и как ми трябва, както и кое може да не е баш както е било.

Докато му "дойде времето", реших да си организирам кътче в една свободна ниша която така или иначе имам и стои празна.

Моля за съвет, какво може да си взема, което няма да се ползва за професионална работа, но и да работи добре, а не да ми скъса нервите баш когато не трябва ?

Става въпрос за поляна станция и всичко което е необходимо да се купи допълнително за адекватна работа.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Тръгни от това,какво ще запояваш.Ако е плочки по динамо на коли...е едно..ако е ремонт на електроника друго и т.н

• Джоу (x3mrjoe)
          Джоу (x3mrjoe) коментира
          Редактиране на коментар
          За големи неща поялници имам, както и си взех 12V за нещо спешно при полеви условия, или за да не се налага да разпъвам удължители, най-малко щото в момента не ми е удобно.

Поста ми е изключително за поялна станция, което мислех, че се подразбира предвид последната посока в темата.

Ще се конкретизирам в следващият пост.

• Благодарение на Ронин, ще се конкретизирам, защото явно съм пропуснал.

Питането ми е изключително за поялна станция за електроника, като ще съм благодарен и за подходящо осветление, щото съм виждал едни лампи-кръгчета през дупката на които си гледаш това което работиш, което пък е добре осветено.

Коментар

• Хм, осветлението основно идва от странични на станцията инструменти, викат им обикновено 3-та ръка.

До преди 4-5 години гледах на тях с насмешка но в последно време ги оценявам:

Варианти - бол.

Колкото за поялник, щом е за само и основно за електроника даже ултра - модерните, управлявани от 32bit процесор ще ти свършат работа.
          Виж 41 страници, прегледай последните 10 поне.
          Около това колко си склонен да платиш ключа за палатката.
          Враг усраине

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20220413_200408.jpg
Прегледи:346
Размер:509.1 КБ
ID:6846264 Днес колеги ми тупнаха това нещо,от мен се иска да го монтирам на клиент ,от там нататък ИТ-тата си поемат настройките.Нямаше време да разпитвам,знам какво ще прави,знам как работи....но ми е интересно какво е точно....прилича на ардуино ...ама дали ?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220413_132849.jpg Прегледи:0 Размер:424.3 КБ ID:6846263
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

• малинка 3,14 още известна като Raspberry Pi
              клонинг, разбира се.

Коментар

• Не е Ардуино. По-скоро нещо като Raspberry. Вече има доста подобни от разни производители. Система върху чип. Навън му е само паметта и захранванията.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• На първата снимка се вижда какво е: http://www.orangepi.org
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                  Suzuki Grand Vitara 1.6
                  LZ1ZPM

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    Хм, осветлението основно идва от странични на станцията инструменти, викат им обикновено 3-та ръка.

До преди 4-5 години гледах на тях с насмешка но в последно време ги оценявам:

Варианти - бол.

Колкото за поялник, щом е за само и основно за електроника даже ултра - модерните, управлявани от 32bit процесор ще ти свършат работа.
                    Виж 41 страници, прегледай последните 10 поне.
                    Около това колко си склонен да платиш ключа за палатката.
                    Това с тия щъркели изглежда забавно !

Гледам, лампата е с лупа, но не е лошо човек да гледа и мааалко напред.

Относно парите - нямам никаква представа за цените, за да се ориентирам дали ще се циганее или не.

За хобарски нужди или за нещо което мога да хвана и сам ще е, но ми се ще да взема нещо комплект, а не да сбирам, ако така правят разбирачите.
                    Разбира се, във времето нещо винаги може да се оптимизира, ама тва ше стане ясно по-натам.

Темата следя подробно, както и всички които ме интересуват, но с повечето неща относно станциите личният ми опит е семпъл.

Коментар

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      С китайците нищо не е сигурно.
                      Има работещи добре разбира се но няма никаква гаранция, че ще ти се падне такъв.
                      Освен това и в "работи" има големи девиации. Работи абсолютно всеки поялник ако не е изгорял.

Аз имам чайник и в него съм инвестирал време и компоненти повече отколкото съм го платил.
                      Не защото не работи а защото не ме устройваше как го прави.

От друга страна във Велер-а не съм инвестирал нищо допълнително.
                      Само консумативи - тинол и ток.

Просто в един момент ми стана скучно и затова купих чайник, при това няколко.
                      Далеч не защото ми трябва поялник

• Джоу (x3mrjoe)
                      Джоу (x3mrjoe) коментира
                      Редактиране на коментар
                      О.К., а китайците, които си заслужават, какви пари са ?

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Нямам представа, аз не съм попадал на такъв от тип “станция”.

Сега съм доволен от моята но не бих я препоръчал дори да беше възможно

...прилича на ардуино ...ама дали ?
                    Прилича на евтина алтернатива на малинката. Според някои отзиви, по-дървена алтернатива...
                    Ардуино е друго нещо, което дори не е учило в една и съща паралелка с малинката. Че май дори не са учили в едно и също училище...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Портокали, малини...
                      Прекалено на сериозно взеха да ги приемат хората.
                      Наскоро и случайно обърнах внимание на цената за последният малинак - 200кинта ?!?
                      Имам няколко малинки pi3, супер работа вършат и никакви проблеми ама струваха под 100лв.
                      Ясно, че и сиренето тогава не беше колкото сега ама 200лв за такава простотия няма да дам.
                      То и да искам е проблем щото даже ги няма.
                      Еб@си!
                      Враг усраине

Коментар

• Ето кво ми хвана окото от китайците:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20220415-124321-197.png
Прегледи:231
Размер:432.3 КБ
ID:6847021

100 кинта за седмица от Полша.

Кефи ме че има и крокодили, както и комплектоваката.

Отделно си имам доста силен, и относително малък, топъл пистолет с дюзи под 10mm, който взех за друго, но би ми вършил работа и за това, защото има прецизно регулиране на мощността, та пропуснах опциите с духалки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X