Първоначално публикуван от mishomishev
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поялници
Свий
X
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
...нищо общо...
Преди година купих едно Hakko Т12, "Убиецът на Weller".
Със STM конролер и 2 накрайника.
Ами... Смешна работа е сравнение изобщо.
Какво като загрява 10 пъти по-бързо и има "телевизор"?
Пълна пръдня, нищо от екстрите дето са много "кул" не "кара колата".
И какво като е 100 пъти по-евтин от истински като чеп за зеле не става него?
Всеки път като се наложи да свърша работа си паля 30 годишният велер.
Между другото в офиса имаме такава поялна станция каквато е в темата.
Само духалката върши работа.
Обаче поялника при ползване всеки път полагам ужасно услилие да не го бракувам.Враг усраине
Коментар
-
Еми.... не си купил Hakko T12, ами китайско далечно копие на Hakko Т12. Щото оригиналът не е "10 пъти по-евтин". Но все пак ми е интересно с какъв точно Weller го сравняваш? Щото Weller имат чудесни инструменти, ама ни един от тях не е на 30 години.
Купи си JBC Т245. Моя Weller WSP80 си стои в чекмеджето. Няма какво да ми предложи - JBC-то го отнася по всички показатели.Последно редактирано от sparkybg; 16-12-20, 11:14.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
А, това, че е китайско копие на хако намерих за излишно да го упоменавам.
Просто трябваше да ползвам кавички.
Преди години съм работил с японско HAKKO и по нищо не отстъпваше на Weller.
Иначе LR-21 ползвам, най-често стои на разпояващата станция VP801.
Не живея в илюзия, че по-хубав няма, естествено.
Обаче при положение, че съм дал една чанта пари за него през '90 и все още ми върши работа не виждам причина да го заменям.
Т12 го взех по-скоро от любопитсвто, писна ми да ми го хвалят.
Имам и един TS100, който е много по-поялник от тези неуместни подигравки с името хако.
Но пак не е велер.
Изобщо човек може да определи тези китайчета за добъри поялници само ако никога не е работил с по-добри
Враг усраине
Коментар
-
На китайските копия на T12 проблемите са им няколко:
1. Контролера често е кофти (реотана е и термодвойка и си има специфики на четене), но това ра речем не е главния проблем.
2. Някои човки са с читаво покритие, но има абсолютни боклуци, които се окисляват
3. Някои човки имат отклонение от 30-40 градуса в някоя посока.
4. Някои човки имат лош контакт между реотана и човката.
Нормална човка с нормален контролер T12 отнася LR-21 по абсолютно всички параграфи (70W спрямо 40, и много по-бърза реакция) а JBC T245 е на светлинни години направо.
Има и читави китайски, дето по нищо не отстъпват на оригинала, ама кога и дали ще попаднеш на такива като пазаруваш, никой не знае.
Натрупал съм доволна статистика за T12 - имам сигурно над 50 човки. Обаче си работя с JBC T245, T210, PA-120A, NT105, а сега чакам и нанопинцети. Това ми покрива нуждите от наай-миниатюрните елементи като в телефон, до доволно бахатести TO247 транзистори.
...ама... контролера си е мой:
https://github.com/sparkybg/UniSolder-5.2
И впрочем, PACE TD100 и TD200 хич не са лоши, малко по-дребни са от T12, но по-мощни. Човките са по 10-15 евра (JBC са двойни-тройни като цена). И такова имам.
Изобщо покрай разработката на горния проект хем се сдобих, хем ми пращаха доста видове поялници да им направя профили, и смея да твърдя че имам някакъв поглед върху нещата.
Малките поялници (WMRP, WMRT) на Weller са като правени от бижутер, обаче цените са перверзни направо, и данъка марка е 5/6 от цената. Сори, ама за парче пластмаса с гнездо като за стерео жак на дъното да дам 300 кинта, просто няма как да се случи. Малко са позабравили на кой свят са. То по тоя повод правих и универсалния контролер. Сигурен съм че много ме псуват.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
LR-21 e 50W - не че има голямо значение.
НЗ, може да съм попаднал на ментеливо менте но допълнителните човки ми ги купува приятел.
Той с поялник основно хляба си вади но по мое мнение и те за нищо не стават.
В качетството на човките е проблема, контролера си работи добре но какво от това?
Не мога да го опиша точно. Не че не грее.
Окислява се, трябва се чисти често иначе даже калая бЕга от него.
Абе мъка освен ако не е въпрос да калайдисаш кабелче нещо...
То аз само за това го ползвам, де!
При комбинираните китайски станции проблемът отново е основно в човките.
Ама при тях е още по-зле конструкцията защото човката е отделно от нагревателя и термодвойка.
То не че при LR-21 не е така.
Обаче при липсата на качесто тази комбинация прави резултата плачевен.
TS-100 е добър поялник, бързо реагира, има достатъчна мощност, няма нагари и окиси но ми е крайно неудобен в ръката.
Размерът си има значение. Държа го в разницата и за "мобилни" нужди но дотолкова.
А духалка и аз си купих сравнително скоро но модел без поялника, който за мен е отчайващ.
Това добре работи.
Особено след като махнах транспортните болтове от тампоните на компресора.
Не че проработи по-добре но след махането им поне започнах си чувам мислите
Въпреки, че станцията за тая година вероятно е обработила повече термошлаух отколкото калай
Иначе ей това е T12 недоразумението и контролера към него.
С имулсно на 24V в корпуса е, захранва се от 220 директно.
Ако някой има интерес да се обажда на лично.
Нямам интерес към печалба, втората човка (всъщност май са 2) са бонус.
140 кинтарез беше.
По-правилно е да си пусна тема ама такова усилие не ми се прави за него.
А тоз калай дето коментирате какъв е?
Цена, съдържание?
Съжалявам ако е коментирано напред но не следя темата.
Всъщност ако е безоловен нямам интерес.Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеМиро, това на последната снимка със синичката дръжка - там е истината...
Другото... ширпотреба...
Ама ти си го знаеш, де.
Поздрави
Отгоре-надолу:
1. Копие на HAKKO 907, на размер почти като въпросния Weller, 50W
2. Weller WSP80 (80W) - към момента струва абсурдните 300лв.
3. Weller WMRP (40W) - само глава е - пратиха ми я да и направя профил. Дръжката му струва 300лв - парче пластмаса със стерео жак на дъното.
4. Pace TD200 (120W)
5. JBC T245 (140W)
6. JBC T210 (40W)
7. JBC T105 (14W)
8. JBC Microtweezers (2x40W)
Всяко от т.3 нататък (без 7, заради мощността) прави въпросния 20 годишен Weller да изглежда смешен по абсолютно всички показатели. Всичките от т.3 нататък са с интегриран в човката нагревател, и НИКОЙ поялник с отделен такъв не може да им стъпи и на малкия пръст по топлообмен.
Просто пробвайте нещо наистина актуално, преди да твърдите къде е истината.
Сори, ама при тия наличности и дакъка марка при Weller, яйде нЕма нужда. И то при положение че съм си стъкмил станция, дето може да управлява абсолютно всеки Weller. Иначе работата става още по-дебела.
Ето въпросното JBC T245 върху бахатест транзистор. С въпросния Weller ще има да почакате доста повече, а това даже не се напряга с всичката си мощност, за да свърши работата, просто защото човката не е с най-подходящата геометрия за такива спойки:
И на на последно място - има JBC T470, което е малко по-голямо от 5-тото на снимката, с мощност 250W.Последно редактирано от sparkybg; 16-12-20, 15:33.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки, вероятно си прав.
Това са ми впечатленията отпреди 30, не 20, а 30 години..
Уважавайте старостта, това ви е перспективата.
Прочее, аз в момента и с индукционен поялник мога да си калайдисам жичката, и не без специални очила, с които да я видя къде е....
Коментар
-
Хах, ако технологията за тези 30 години се изразява в наличието на продукта от темата или дори TS100 съм доволен, че съм извън съврмеността.
Само да кажа, че това не е поялник.
Нито някога е бил, нито е сега, нито някога ще бъде.
Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеИначе ей това е T12 недоразумението и контролера към него.
140 кинтарез беше.
Колко вата е това,неразбрах китайско копие ли е
Дай снимка отзад.Кутията е стандартна някаква. Имам няколко инвертора в същата кутия от 12 волта вход наа до 21 волта
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеLR-21 e 50W - не че има голямо значение.
НЗ, може да съм попаднал на ментеливо менте но допълнителните човки ми ги купува приятел.
Той с поялник основно хляба си вади но по мое мнение и те за нищо не стават.
В качетството на човките е проблема, контролера си работи добре но какво от това?
Не мога да го опиша точно. Не че не грее.
Окислява се, трябва се чисти често иначе даже калая бЕга от него.
Абе мъка освен ако не е въпрос да калайдисаш кабелче нещо...
То аз само за това го ползвам, де!
При комбинираните китайски станции проблемът отново е основно в човките.
Ама при тях е още по-зле конструкцията защото човката е отделно от нагревателя и термодвойка.
То не че при LR-21 не е така.
Обаче при липсата на качесто тази комбинация прави резултата плачевен.
TS-100 е добър поялник, бързо реагира, има достатъчна мощност, няма нагари и окиси но ми е крайно неудобен в ръката.
Размерът си има значение. Държа го в разницата и за "мобилни" нужди но дотолкова.
А духалка и аз си купих сравнително скоро но модел без поялника, който за мен е отчайващ.
Това добре работи.
Особено след като махнах транспортните болтове от тампоните на компресора.
Не че проработи по-добре но след махането им поне започнах си чувам мислите
Въпреки, че станцията за тая година вероятно е обработила повече термошлаух отколкото калай
Иначе ей това е T12 недоразумението и контролера към него.
140 кинтарез беше.
А тоз калай дето коментирате какъв е?
Цена, съдържание?
Съжалявам ако е коментирано напред но не следя темата.
Всъщност ако е безоловен нямам интерес.
Относно поялната станция от темата работи много добре,ползва се за производство.В момента е с оригиналната си човка,държа я на 220 гр.постоянно.Ако е над 240 гр.човката почернява и не държи калай .Няма оплакване,топлия въздух се ползва за термосвиваеми муфи и шлауфки.Разтапям всичко с него.
Днес бих 600 км.да ремонтирам два контролера за соларни панели
Последно редактирано от Roninn; 16-12-20, 20:16.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Това е единия който беше дефектирал,оправих го на място,миналия месец купих поялник М солдер Бг производство,нещо около 80 лв.със гаранция и сериен номер.От м солдер съм доволен,когато е с мен, естествено и него съм забравил в офиса.
Оказа се че в мен нямам нито един поялник освен газов ,да ама газта в студа не работи ок.
Пренавързах контролерите ,сложих нови друга марка,оказа се че ми трябва 6 квадрата кабел който предвидливо разтоварих предната седмица и нарязах от щипките на инвертора за да свърша работата.
Преди малко със поялника си запоих без никакво усилие 6 квадрата кабел ,да си възстановя инвертора ,около 2 см заголен към клема 10 кв.с отвор 6 мм.Никакъв проблем.
Приготвил съм човки велер като се скапят сегашните.Но засега няма нужда.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар