Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    За отоплението ясно, кажи от картината доволен ли си?
    Дефинирай "доволен". Също ползвам 42"плазма на Панасоник и най-много ме втрещяват цветовете на сериала "От местопрестъплението - Маями". Направо ми идва да се метна в океана .
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Дефинирай "доволен". .
      Няма такава дефиниция. Кажи например какво те дразни в него?

Коментар

Ами, нищо не ме дразни, сигурно защото нямам представа какво би трябвало да ме дразни.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Явно съм пристрастен по плазмите,явно не са най добрите,аз съм доволен, позволява гледане от по голям ъгъл.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Значи към днешна дата остава проблемът с кирилизацията на .sub и .srt. Tова трябва да се гледа при покупката, вътрешният медия плейър да ги чете правилно. А има ли вариант да се ползва плейърът на компа и само видео и аудио стрийминга да препраща на ТВ-то през DLNA за директно възпроизвеждане? Това разширява кръга на избор от ТВ-та?
            Ами Самсунга ми е смарт, с 3Д, и понакичен с екстри.
            Досега не ми се е налагало да прекодирам филм за гледане, за да му слагам субтитри.
            Дори, чак след писанията на Спарки, разбрах от какво е породена необходимостта от прекодиране.

3Д гледах няколко филма, и се отказах завинаги.
            Първо, че не са 3Д, а малко по-малко, и второто, че в комплекта на тв-то имаше два чифта очила, пък обикновено се просва цялата фамилия, и два чифта не ми достигат

Тв-то приема през wi-fi, и си работи нормално, ама понеже от него до рутера разстоянието е ~2.50, и от лаптопа до рутера - още толкова, и си спретнах кабелчета, та не го ползвам ви-фи-то. Някой път от телефона ако плейвам, само тогава е в употреба.

Коментар

И на мен 3Д-то не ми е приоритет, по-скоро ми е гадно насичането при движещи се образи в сегашното ми ТВ при HD. Искам мазно движение на голяма площ/екран/. И понеже мразя сноповете жици и секви сеттоп и ботъм боксове си мисля да има освен wi-fi и DVB-S вход, който да работи директно с чинията на оператора и смарт картата му ако е възможно.

Коментар

То за възможно може ама моя панасоник се опитва да го пуска сама картата на близуто.В неделя ги чакам да ги видя какво ще кажат.Ма май ще се наложи пак да ползвам външен приемник.Иначе плазмата може да харчела,греела и т.н. ама за тия пари преди 3 години нямаше аналог на картина.И сега да си пусна аватар на флашката пак се разцепвам от кеф.
                Няма страшно в умирачката...
                Страшното е да си жив!...

Коментар

Ааа, Лука, ти не гледаш правилно.
                  Виж как правя аз

Първо - намирам супер филм.
                  Второ - жена, бързай бързо - ще гледаме супер филм.
                  Трето - пускам супер филма,
                  Четвърто - някъде около второто - сипвам си ракийка, жената е направила салатката.
                  Пето - жената бърза да гледа филм, аз, след като съм изпил питието, и изял салатата, бързам да вечерям. Филма вече малко ме интересува.
                  Шесто - вечерям лакомо. Филма не го гледам, щото ям.
                  Седмо - след вечерята отивам да пуша на терасата. Гледам шарени неща от филма, щото без цайсите не виждам. Жена ми пуши с мен, пропуска развръзката на филма.. Аз също...

Баси и тъпия филм... аз тоя филм съм го гледала, аз не съм го гледал, гледай си го, баси тъпнята, що го пусна, аааааа....
                  утре ще го гледаме пак, как ще го гледаме пак, нали го гледахме сега, няма да го гледаме, ще го гледаме, ааааааа...

През цялото това време съм изпил аперитива, изял салатата, вечерял, изпил още едно вино над норматива, и изгледал над 100 кадъра от супер-филма.

На другия ден мога компететно да коментирам изгледания филм, от който нищо не помня...

Ежедневие..

Коментар

И на мен 3Д-то не ми е приоритет, по-скоро ми е гадно насичането при движещи се образи в сегашното ми ТВ при HD. Искам мазно движение на голяма площ/екран/. И понеже мразя сноповете жици и секви сеттоп и ботъм боксове си мисля да има освен wi-fi и DVB-S вход, който да работи директно с чинията на оператора и смарт картата му ако е възможно.
                    DVB-S входа може да се използва/ условно казано/ само на Булсат и то не за всички канали.Казвам условно ,защото тяхната карта не се чете от никакъв външен модул
                    За ВИВАКОМ И МТЕЛ трябва да е с DVB -S2 вход.Модулът трябва да е закупен от тях,картата е "оженена "за модула-т.е картата работи само с модула за който е "оженена" и модулът не чете друга карта.Отделно,техният модул не се "харесва със всички телевизори.
                    За голяма част от чуждите сат оператори картата става на всеки модул със съответната кодировка.
                    Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                    Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

Ежедневие..
                      Aбе и аз толкова ще го гледам, ама нали съм "новодомец" - обзавеждам си старата "нова" къща, и меракът е като някога... почти.

Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнение
                      За ВИВАКОМ И МТЕЛ трябва да е с DVB -S2 вход.Модулът трябва да е закупен от тях,картата е "оженена "за модула-т.е картата работи само с модула за който е "оженена" и модулът не чете друга карта.Отделно,техният модул не се "харесва със всички телевизори..
                      10Х, значи трябва да е DVB-S2. Така като гледам, май всички LG-та си имат такъв, а май и със субтитрите нямат проблеми.

Коментар

Пусти мерак... умирал последен..
                        Меракооооо

Коментар

моите 5 цента
                          Плазма не взимаи ,ЛЦД в момента е супер а ОЛЕД ТВ ще има ама не е ясно кога цената ще е хубава,поне на по големичко такова.

Проблема със субтитрите - е Вени да ти каже сколко таблици може да се сеифне един тект фаил с килилишки букви ,та вероятноста производителя на ТВ да е набутал всичките тия таблици в ТВ е минимална -все пак на някои от ТВ си пише какво има вътре впо отношение на това.
                          На ЛЦД има т.наречената нативна резолюция -и тя е обикновено мах- всичко друго се преубразува в тая резолуция и тука пак е пален хаос -кои как е намерил и нагласил таи го прави.

Моята концепция- ЛЦД се ползва като монитор вързан на ХДМИ .Закачам някакво ефтиния ПЦ ,слагм му една НВИДИСКА карта -поне 210 и от там нататък няма никакви проблеми с каквито и да е резолюции,фаилове,субтири и т.н ....

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                            То за възможно може ама моя панасоник се опитва да го пуска сама картата на близуто.В неделя ги чакам да ги видя какво ще кажат.Ма май ще се наложи пак да ползвам външен приемник.Иначе плазмата може да харчела,греела и т.н. ама за тия пари преди 3 години нямаше аналог на картина.И сега да си пусна аватар на флашката пак се разцепвам от кеф.
                            Аз съм с карти на близу,разликата с външен приемник е огромна в полза на картите.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                              НВИДИСКА
                              Що, с Ati няма ли да работи?

За другото - точно това е разликата между нисък клас Samsung да речем, и среден или висок клас SONY или Panasonic - енгжина. Едното при SD изглежда отвратително, другото на порядък по-добре.

Плейването от компютър - телевизора ми плейва на порядък по-добре от комп. Няма прескачане, пресецване и т.н., които често се случват от компютър, ако кадрите на филма не са нагласени като хората. Отделно при зло качество на източника, отново вътрешния плеър на телевизора се справя по-добре. Единствения недостатък - вътрешния плеър на HD дава някакви миниатюрни субтитри, ако ит флашка/SD, и никакви, ако по DLNA. Затова ги кодирам .
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам 3 LG-та от доста години (LCD), и както LG работи с кофти сигнали други така не съм забелязал (може и да бъркам разбира се). Това беше и причината да ги купя след период на проучване.
                                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X