Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

В големите шоурумове ставам разноглед и ми става още по-трудно, защото съм лаком. 4К казваш, но масовите програми по кабеларките са все още SD. Това прескачане на поколение не влошава ли картината при гледане на SD съдържание на 4K телевизор, особено на голям екран? Заглеждам 50-60" ТВ-та, но ще го гледам от 3м.
    А пък не ща 3D, защото и двамата с жената сме с очила. Само Smart.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Не съм виждал плазма да трепти (имам 2), но може да е до зрение
      До зрение е, може би до свикване. И CRT-тата ми трептят сега, а едно време не ми дремеше. Лато купувал LCD-то (миналата година) имаше пак 42 инча MVA матрица и 42 инча плазма. Разилка между трите - около 200лв. Тоест пряко сравнение между една и съща марка, един и същ клас, даже и на външен вид изглеждата еднакво. Еми от трите взех тоя с IPS матрица, и никак не съжалявам. на MVA-то и трабват едни 30-40 градуса, и вече цветовете не са тия. А плазмата ми трептеше. Хем и трите 3D, али-бали, много херци и т.н.

Всъщоност да се вземе 3D си струва заради по-хубавия енджин, и съптветно по-качествената картина дори и на 2D. Аз на 3D съм гледал един филм за една година. А като пуснеш "мазното", тоест да вмъква полукадри, всеки филм заприличва на английски театрален сериал от края на миналия век. Става прекалено мазно. За спорт е перфектно, но за нищо друго.

ПП: Това че са гланцови в общия случай не пречи. Пак си имат покритие против отражения. Просто е гланцово такова. И пак - вземи си 3D заради ендина (иначе казано - компютъра отзад, който обработва изображенията), а на заради самото 3D. 3D и аз не гледам. А ако ше гледаш кабеларки, поне като купувах преди година, най-добре се справяха SONY и Panasonic, особено със SD съдържание. Моя конкретно (TX-L42ET60E), няма никакъв проблем със SD источник - показва го "естествено", за разлика от много други.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре, а може ли през wifi да се гледа HD филм, който е на диска на компа. С цел да се избегнат флашки и жици? Малко съм изостанал.

Коментар

Може. Правя го постоянно. Трябва ти DLNA сървър на устройството, на което са записани филмите. Може би някои работят и с шернати папки, ама моя - тсъ.

Panasonic-ите имаха проблем със субтитрите (конкретно моя си го има), и се принуждавам да ги втъквам в самия филм с прекодиране след като го сваля. Не знам как са им новите модели.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не е по темата, но да питам, някой подкарвал ли е на Самсунг 8 серия динамични титри в 3д режим?
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

В setcom.bg гледа ли дали не пише нещо по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Добре, а може ли през wifi да се гледа HD филм, който е на диска на компа. С цел да се избегнат флашки и жици? Малко съм изостанал.
                Да.
                Със Самсунг и Домашний Медиа Сервер - безпроблемно.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Да.
                  Със Самсунг и Домашний Медиа Сервер - безпроблемно.
                  Пробва ли "serviio"? Лично мен по ме кефи. Пробвах и още 2 други, но тоя определено най ми харесва.

Коментар

Ами те опитите ми бяха преди година, ако се не лъжа, и тогава, в търсене на доброто решение, минах през всички DLNA..
                    Не знам защо останах на ДМС, ама като работи, нещо вече не ми се ръчка отново.

Коментар

Значи към днешна дата остава проблемът с кирилизацията на .sub и .srt. Tова трябва да се гледа при покупката, вътрешният медия плейър да ги чете правилно. А има ли вариант да се ползва плейърът на компа и само видео и аудио стрийминга да препраща на ТВ-то през DLNA за директно възпроизвеждане? Това разширява кръга на избор от ТВ-та?

Коментар

Има вариант да кажеш на DLNA сървъра да ти вгради субтитрите и да прекодира филма в реално време, докато го праща на телевизора. Само дето старата ми i7-ца не смогваше на HD филми. Новата още не съм я пробвал. Има вероятност и да има някои кодеци, дето ползват хардуера на видеото и специалните процесорни инструкции за това, но да не съм ги нацелил де.

Сега си прекодирам филмите с DVD4PSP2 или нещо от сорта като ги сваля. Някои HD филми искаха за това прекодиране повече време, отколкото е времетраенето на самия филм, обаче.

Коментар

Плазмите постепенно отпадат от производство. Спадат и продажбите...
                          Имат си и предимства и недостатъци. Всеки може и да сравни.
                          За +/-си всеки може да прецени според техническите си познания. Излизат нови и нови технологии.
                          Но вярваме и ще вярваме предимно на окото/ухото си освен всичките характеристики и тестове...
                          Излизат нови и нови технологии.
                          Но колко от тях са реално приложими в ежедневието?
                          ok HD канали и т.н. спорт, новини, чат пат филм, концерт, репортаж или документален филм, някои и друг 3D филм...
                          И какъв процент от възможностите се използва реално? малък...
                          дори 20-те HD канала, които имам са на 50 HZ...?! а имам последен модел SHARP Quattron Pro дето заема 1/3 от стената и кво...
                          чак на BlueRay разликата е серизона, конзоли за игри не използвам, общо взето, към компютъра го включвам, ако искам да гледам, някой нов филм със субтитри от БГ... и там въобще супер-дупер характеристиките не играят...
                          единственото при "най-доброто е достатъчно добро", че при оптималния вариант няма нещо, което да ме дразни...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            . А ако ше гледаш кабеларки, поне като купувах преди година, най-добре се справяха SONY и Panasonic, особено със SD съдържание. Моя конкретно (TX-L42ET60E), няма никакъв проблем със SD источник - показва го "естествено", за разлика от много други.
                            Абсолютно вярно!
                            SONY не правят плазми.
                            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Имам 4бр. плазма 42инча Панасоник,зимата е супер отоплявам се с тях.
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                                Имам 4бр. плазма 42инча Панасоник,зимата е супер отоплявам се с тях.
                                За отоплението ясно, кажи от картината доволен ли си?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X