Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варна до... :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Варна до... :)

Линкове за 'прогреса' :

http://share.findmespot.com/shared/f...v48fJJyNU7MJWT

https://spotwalla.com/tripViewer.php...6558a67945ae1b

http://myadventure.bg/Trips/19

Ден първи:
    В петък вечерта след работа натоварихме малко багаж в Жибката, и точно в 20:00 бяхме на изхода на Варна да си правим селфита пред табелата с жената
    Времето - хубаво, пътя чист.
    Забих темпомата на 140 и отлетяхме по АМ Хемус...
    Някъде около Девня се сетихме какво сме забравили, ама няма да се връщаме я
    Бях си забравил един HDD, та звъннах на колега да ми каже къде има по пътя магазин да си взема нов...
    Шумен - затварят рано рано... Русе - по-късно, ама пак не сварвахме...
    Затова отбихме в Шумен за кафе... И то стана 22:00...
    Стъмни се, и продължихме към РусИ... След работен ден и приготовления нощното шофиране не е удоволствие. Особно на новото кръстовище до Белокопитово се чувствах като в друга държава.
    Ама пътуваме... На влизане в Русе изведнъж ливна як дъжд. Чистачките - на МАХ... Тъмница... Абе - удоволствие.
    Добре, че не сме с мАтор
    Тъй-като нямахме планове за нощуване избрах Рига - разбрах, че е реновиран.
    Имаше място за спиране почти до козирката, та не се намокрихме...
    Веднага цопнахме в ресторанта за дунавски сом. Ресторанта - лятна градина, а масите под някаква козирка.. Ама не се намокрихме (много де), обаче стана студено - около 14С...
    Питам сервитьорката (много късо подстригана около 55г с обран врат) какво пият местните тук.
    Отговора : ами аз съм си ракиджийка Усуках 100 грама някаква русенска. Жената се сгря с винце.
    Сома бе хубав - чак на мен ми хареса, дето не ям риба по принцип.
    И след това - в леглото, че сутринта трябваше да решавам въпроса с диска.
    Ден 2:
    На другата сутрин скокнах в 6, оправих сметките в хотела, запалих колата и отидох до Метро (само то отваря в 6)... За мое учудване намерих точния диск (2ТБ), взех малко вино (забравяйки водата, която ми бе поръчала жената ), заредих на близкото ОМВ и обратно до хотела.
    Натискам бутона на бариерата и чувам предсмъртно изхъркване на принтерчето
    Звъннах на рецепцията, и от там притичаха двамца за да се чешат по главите - бариерата не се дава
    Накрая след рестарт успяха да ме пропуснат. Натоварихме багажа и поехме към Дунав мост...
    Изключително съм впечатлен от оправения/уреден град на русенци - ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
    Стигаме митницата - един митничар. Питам го - е сега какво? Ами 4лв такса за дунав мост До къде я докарахме - митничар касиер...
    Дунав мост - нашата страна се ядва. Румънската - се ремонтира. Една лента работи, и то с размери около 10см по-широка от ТИР.
    Затова опашките са доста големи.
    Румънско малко след границата завих 'у лево', и избягах от букурещкия път... Гугъл мапс рулззз
    В тази връзка - ГПС-ите в колата сигурно накрая щяха да се сбият - единия казва наляво, другия надясно
    Но повече вяра имах на гугълския...
    В румънско веднага се видя от какво се прави мамалигата
    Селца, неравен път, но джипа се представяше много добре. След малка образователна обиколка из селата излязохме на магистралата от Букурещ на запад.
    Там - забит темпомат на 135км/ч и бях почти най-бързия...
    Трансфагараш - хубаво място. Заслужава се да се види. Но много туристи. Чак дразнещо понякога.
    Спирахме на няколко места - стената на язовира, горе из серпантините. Температура - 6С...
    Снимки със снега също си направихме.
    Обаче установихме, че румънската гора не е гостоприемна за естествени нужди - стръмна и неудобна
    Слязохме от север, и продължихме на запад. Магистрали (хубави и равни - не като нашите)... Малко натоварване.

Продължението ще следва
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

От: Варна до...

Хайде лек път

Коментар

По някое време огладняхме и пробвахме в едно крайпътно заведение. Леи нямах и затова питах за плащане с карта.
      Казаха - само леи или Евро, ама почти 1/1. Пожелах им приятен ден и продължихме напред
      Гледаме - Събуей - по един голям сандвич и въпроса е решен. Решавам да прехвърля видео от камерата на колата, че часовете станаха доста (пише до около 10 часа), обаче се оказа, че информацията се точи с такова темпо, че нямаше да стане. Прехвърлих няколко малки фрагмента и продължихме - пътчета/магистрали.
      Стигнахме унгарската граница. Опашка... Но върви бързо. За около 20 минути стигнахме до гишето.
      От всичките - само нас проверяват (на румънската граница проверяваха за нелегални хора в багажника ).
      От всичко в багажника, унгареца се заинтересува единствено от чадъра (голям оранжев на ТНТ).. Ей, наплашили сме ги с тези български чадъри.
      Нататък - спокойно темпо около 95км/ч до Дебрецен...
      Жената пафка електронната цигара (в колата не се пуши ) и мърмори, че вече има нужда от истински никотин...
      Спряхме за пет минути цигарено време. През това време прегледах хотелите из Дебрецен. Първия ударихме греда, че паркинга бе далеч и на улицата. Втория бе на 2 минути от първия, с китно ресторантче, вътрешен двор/паркинг. Та така. Нощувахме в х-л Оберон в Дебрецен...
      В сравнение с Рига - по-зле. И удивително неудобни душ-кабини. Слушалката само в едно положение, сочещо някъде високо в стената.
      Ама все пак - става за спане де...
      Ресторантчето ни нагости хубаво.
      Палинката я дават по 40 мл, та за да закръглим 100 взех три Жената бе на биричка (за разлика от винцето в Русе, че там бе студено и трябваше да се топли) - каза, че е слаба...
      Абе улиците в Унгария били по-мръсни от нашенските според жената... На къде върви света
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Снимки ???? Стегни се малко !!
        ‎По 2 литра са само млякото и сока !
        WJ 4.7

Коментар

Стъни, тъй-като това е първото ми по-продължително пътуване, имах известни проблеми с настройката на техниката
          Снимки има, ама времето за качване точно в момента е кът (Милена вече подскача да сме закусили и да се разходим из Биелисток . Ще прибавя снимките в последствие...
          Малка част от тях могат да се видят на http://myadventure.bg/Trips/19
          Вчера по груби сметки около 14 часа път и около 800км...
          Започна много добре из Унгария - бързо придвижване и пусти пътища.
          Словакия - същата работа. Първо зареждане в ОМВ Словакия.
          Посещение на авиомузея в Кошице. И много тежко пътуване с постоянни селца, задръствания, ремонти и бавно предвижване из Полша(за първи път се случи да се зарадваме, че навлизаме в населен пункт, защото извънградското ограничение от 40км може да се увеличи на градското 50
          Снощи пристигнахме в хотела около 00:00ч. И веднага по леглата...
          Това засега, че настина жената приприра...

Коментар

Благодаря за споделеното! Супер е! Прави ми впечатление, че правите много кратки почивки за нощувка и вечеря. Очакваме снимки.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вaриaнт 2, че е по-интересно- прибери се и го нaпиши със снимките.
              Еднa две седмици ще изчaкaме.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ако имате време и възможност, разходете се до Бяловйежа - близо е до Бялисток. Къщите са с уникална архитектура, особено покривите от слама. На границата с Беловежката пуща е. В Ловното стопанство, при повече късмет, можете да видите зубри, лосове и тарпани (древни диви коне).
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Извинявам се за неразбориите и се надявам на снизхождение - все пак е първа тема
                  Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                  Вaриaнт 2, че е по-интересно- прибери се и го нaпиши със снимките.
                  Еднa две седмици ще изчaкaме.
                  Радо, прав си..
                  Идеята бе да пускам снимките в момента, обаче за по-леко взех едно ново малко компютърче, което нямах време да изтествам(лична грешка при подготовката за пътуването) и постоянно ми прави въртели - снощи тъкмо се наточих да кача няколко снимки, и то умря... До степен - изчезнал акаунт, и възстановяване до заводски настройки... Току-що го посъбудих малко - дано се закрепи...
                  При всички случаи като се върнем ще помоля модератор за съдействие малко да пооправя темата

trapper, време за разходки няма - целта е по-далечна

Вчера - заплануван и изпълнен по-спокоен преход... За съжаление - бавен...
                  Продължаване на неприятния път из Полша - ПОСТОЯННИ колони тирове, ограничения 40-50км/ч... Ремонти... Поляците често карат с около 10-15 км/ч под ограниченията, създавайки колони опашки... Предната вечер на няколко пъти извън града срещах велосипедисти без НИКАКВА светлинка или светоотражател... БРРР...
                  Литва - малко по-добре, но колоните продължават. И ремонти по няколко километра по пътищата. Които затварят пътя за около 20 минути докато се премести колоната...
                  Големи коловози, и трудно водене на автомобила...Неприятен път...
                  Латвия - колоните продължават. Но се появяват много катаджии. Първо спиране за проверка на пътя - за 2000км не е зле
                  Най-накрая - РИГА... Красив град, хубава бира...
                  Хотелчето - в Стара Рига. Обиколихме старите места Биричка, салатка, Хреновуха (водка с хрян ).
                  Хубава салатка и джоланче
                  Отново ми се затвърди мнението, че тъмната им бира е разкошна
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00907.jpg
Прегледи:1
Размер:304.2 КБ
ID:5669651

Име:DSC00894.jpg
Размер:86.1 КБ
ID:5669649

Име:DSC00903.jpg
Размер:370.0 КБ
ID:5669650

Коментар

Та така, да започнем отначало:

Настана деня Х...
                    Или нулевия ден... Работата бе спокойна, и затова я приключих по-рано ...
                    За сметка на това жена ми приключи по-късно, но това не можеше да ме разтревожи - планирания преход за първия ден бе малък - само до Русе...
                    Натоварихме багажа - МНОГО багаж - все пак планирахме преминаване през различни климатични пояси, а и за доста време...
                    Багажника бе пълен и добре уплътнен. Задните седалки - също бяха позаринати...
                    Проверка на километража - стартираме от 27946км...
                    Точно в 20:00 / 26.06.2015 бяхме на изхода на Варна - слънчево време - слънцето блести в очите
                    Направихме си селфи с жената на табелата на фона на джипа... Поехме въздух - и напред....
                    Някъде към Девня започнахме да се сещаме за забравените неща - домашна ракия (купешката я бях взел) и два големи хард-диска(1 и 2ТБ), в които планирах да прехвърля видеото от dashcam...
                    Не ми се връщаше преди такъв голям път, затова махнахме с ръка и продължихме.
                    Пийнахме по едно кафе при братовчеди в Шумен и продължихме нататък към Русе...
                    Русе ни посрещна с проливен дъжд... Чистачките се засилваха до максимална степен...
                    Но навигацията ни докара точно до хотела. Спрях под навеса, разтоварихме багажчето (само малка част - всичко бе структурирано добре, да не мъкнем много багаж из хотелите) и скокнахме в ресторанта....
                    Ресторанта - под навесче, а отвън се лее водата...
                    DSCN3377 by georgievg1, on Flickr
                    Идва една сервитьорка от старото поколение... Стандартния въпрос - 'какво пиете тук' - 'ами аз съм си ракиджийка' - това реши избора
                    Хапнахме по един дунавски сом и по леглата... Още не знаехме какво ни чака
                    А и аз се нервирах заради забравения диск - нищо не можех да направя...
                    Грубо казано за деня маршрута бе такъв... Изминати по километраж - 210км: https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9...3975!3e0?hl=bg

Коментар

ДЕН 1:
                      Генерален план Русе-Трансфагараш-Дебрецен:
                      https://www.google.bg/maps/dir/%D0%A...7269!3e0?hl=bg
                      Скокнах рано - около 6 сутринта, защото проблема с харддиска не ми даваше мира.
                      Дъжда бе спрял, но навън бе намръщено...
                      DSC00753 by georgievg1, on Flickr
                      Запалих колата и отидох до Метро (бях проверил, че само там отварят толкова рано)...
                      За мое щастие имаше 2ТБ дискове. Понатоварих и още малко вино и се върнах обратно...
                      Звъннах на жената да слиза за закуска - среща след 5 минути.
                      То връщането хубаво, ама бариерата на хотела сдаде багажа и не щеше да се вдига. Събрах 'специалистите на хотела' - как да е успяха да я вдигнат на ръка докато жена ми ме чака
                      После ми разправя, че доста се били притеснили на рецепцията, ама коментирали на висок глас във фоаето, че добре, че клиента имал чувство за хумор (не знаели, че сме заедно)
                      Чувство за хумор, щото знам накъде съм тръгнал, и не могат да ме съборят такива дребни житейски проблеми
                      Закусихме (закуската бе ОК), натоварихме багажа... Забихме на навигацията първия контролен пункт - Корбени (защото иначе навигацията всячески се опитваше да ни отклони от този красив проход Трансфагараш)... Излязохме от хотела през вдигнатата вече бариера, купихме от близкия магазин един стек минерална вода (който мислих да взема от Метро, ама пак забравих ) и отлепихме в посока дълго и приятно пътуване...
                      Отдавна не бях ходил в Русе - изненада ме с подредената си пътна организация - БРАВО на русенци...
                      И ето ни на Дунав мост...
                      Преди това будка с надпис Митница и бариера - викам си 'що е туй нещо - нали сме ЕС'... Митничаря от вътре 'такса за моста'...
                      Аха - ясно - касиер
                      Платих и продължихме нататък:
                      DSCN3384 by georgievg1, on Flickr
                      Румънците ремонтираха своята част от моста, та се позабавихме на самия мост - изчаквахме насрещен трафик...
                      Веднага след моста - румънска проверка... От навалицата само нас накараха да отворим багажника... Това стана традиция от тук нататък Също както реакцията на проверяващия в момента, в който багажника започне да се отваря и видят какво има вътре 'затваряй... затваряй'
                      Румънеца се извини, че проверявал за да е сигурен, че няма нелегални имигранти - явно си мисли, че съм автобус с тайници
                      Навлязохме в цивилната част на Румъния - лош път около границата... Тъкмо се оправи пътя, и след 5-6км навигацията ревна 'кривни тук' в някакво черно пътче... Викам си - объркала се е.. И продължих по главния... Ама навигацията започна да се тръшка, че ако не я слушам - ще слиза от колата
                      Та завъртях на първото кръгово и тръгнах по нейните съвети...
                      Пътя не бе толкова лош (за джип разбира се). Абсолютно празен явно заради вълните по него, но джипа ги поемаше много комфортно, и не намалявах скоростта. Отстрани веднага се видя къде се ражда мамалигата :
                      DSCN3390 by georgievg1, on Flickr
                      Времето бе прекрасно, пътя също бе ОК и километрите вървяха:
                      DSC00758 by georgievg1, on Flickr

..продължението следва

Коментар

Та се разхождахме ние из румънско, следвайки умния GPS... Т.е. двата умни GPS-а - Гугъл мапс на телефона и оригиналния на автомобила, на които бях задал като дестинация Корбени....
                        Редяха се селца и неравен път, но по едно време излязохме на магистралата по едно черно пътче и отцепихме доста по-бързо...
                        Кривнахме за Корбени и от там нататък - пътя бе ясен...
                        Започнахме да катерим баира - асфалта не бе много хубав, но пък нямаше дупки...
                        Започнаха да се появяват и красотите...
                        Тунелчета, мостчета, зеленина:
                        DSCN3393 by georgievg1, on Flickr
                        DSCN3397 by georgievg1, on Flickr
                        Така достигнахме до стената на язовира:
                        20150627_122855 by georgievg1, on Flickr
                        Имаше тълпи от туристи (включително и с няколко автобуса):
                        DSCN3410 by georgievg1, on Flickr

Коментар

Покатерихме се на кулата малко след стената, щракахме насам натам и продължихме нагоре...
                          Малко след стената имаше изрязани парчета асфалт, та народа караше бавно... Пътя тесен, а автобусите не дават път на опашката... Абе - кефа малко се позагуби...
                          Но пък се компенсира с широтите около пътя като се качвахме нагоре, въртейки се около язовира... GPS започна да отказва и да губи обхват - явно стените бяха доста високи...
                          След което излязохме на широкото и стана интересно...
                          Ей тук що автобус катери баира:
                          DSC00775 by georgievg1, on Flickr
                          Спирахме на няколко пъти да правим снимки, или да се снимаме със снега (имаше преспи около 1м по сенчестите места)..
                          Така неусетно с хубаво слънчево време се покатерихме до тунела... Тъмен, тесен, неравен...
                          По едно време се появи пушек в тунела...
                          На излизане се оказа, че не е пушек
                          DSCN3434 by georgievg1, on Flickr
                          Веднага след тунела имаше направо цигански пазар - будчици, джунжурийки, народ по пътя и т.н. - там трябва да се внимава...
                          Така не можахме да видим цялата прелест на трансфагараш - остана скрита под мъглата...
                          Спуснахме се към по-ниското и отново почна да става интересно
                          DSCN3439 by georgievg1, on Flickr
                          Имаше и 'пешеходци'
                          DSCN3442 by georgievg1, on Flickr
                          Така се изнизахме от планината и отново хванахме 'цивилизовани пътища' по равното пОле...
                          Хапнахме на един Събуей по пътя, защото избраното първоначално ресторантче не ми вдъхна доверие - 'плащане с карта' - НЕ... Плащане в Евро (амииии - супер, по МНОГО трънски курс)
                          Минахме май и през онова циганско 'богаташко' село... За съжаление снимах чак в покрайнините на селото:
                          DSCN3446 by georgievg1, on Flickr
                          Така достигнахме до румъно-унгарската граница...
                          Унгарците искаха да огледат багажа... И силно се притесниха от един оранжев чадър, на който пишеше ТНТ
                          Дебрецен бе наблизо. Първия хотел не ми хареса - паркинга бе да спреш на централна улица на 100м от хотела... Наблизо намерихме малко хотелче с паркинг във вътрешен двор и хубав ресторант...
                          Похапнахме доволно, пийнах няколко тамошни ракии (или водка), започнах опитите да смъкна информация от DASHCAM, които най-накрая се увенчаха с успех - промених стратегията си и от там нататък нямах сериозни проблеми с електрониката...
                          След което - душ и по леглата.

За пиенето - практиката потвърди, че 50-150 грама вечер след дълго пътуване позволява да се възстановиш добре за следващия ден - заспиваш веднага и спиш пълноценно...

П.С. моля за снизхождение за снимките - повечето са правени по начина - щракане, а не фотография
                          Последно редактирано от slowtraveler; 25-07-15, 11:06.

Коментар

ДЕН 2:
                            Дебрецен-Кошице-Бялисток(Полша)...
                            Приблизителен маршрут: https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9...4886!3e0?hl=bg

Сутринта скокнахме що годе нормално време - около 08:00ч... Аз продължих битката с компютъра, а жената реши да се поразходи из Дебрецен...
                            Както споменах - битката с компютъра бе успешно спечелена, жената се върна от разходката със снимки във фотоапарата
                            Закусихме (закуската не ме впечатли, но жената бе впечатлена от двойното кафе, което и направиха - много хубаво, ама една намокряше дъното на чашката... Ако бе единично, навярно трябваше да се ближе, а не пие ...
                            Натоварихме багажа, аз навързах техниката (всяка сутрин имах ритуал - връзване на телефона, стартиране на софтуера за 'следене', и Google Maps, включване на SPOT-а, включване на dashcam) и тръгнахме към Кошице...
                            Спокойни неделни магистрали през част от пътя...

20150628_085945 by georgievg1, on Flickr
                            При Felsozsolca обърках малко пътя, та се наложи да се връщам около километър... Явно не само аз бях объркал, защото в малкото пресечки по пътя и по полето се въртяха като мухи без глави (като мен) доста автомобили ...
                            Как да е стигнах (по хубави пътища) в Кошице... Там видях ОМВ и заредих (за пръв път от България). Предварителното ми проучване показа, че в Словакия е малко по-евтино от Унгария...
                            Още на бензиностанцията въведох като следваща дестинация музея на авиацията в Кошице... Това ме отклони с 10-20км от 'идеалния маршрут', но си заслужаваше...
                            Намерих музея - намира се до летището...
                            Отидох на касата... Момчето каза, че ще ми направи специална отстъпка, защото едното хале било в ремонт... Питам го - кое хале? 'История на авиацията'...
                            Викам му - абе аз 1000км преминах заради този музей, и вие няма да ме пуснете да разгледам и там?
                            - Халето е ей-там и вратата му е отворена - погледнете (навярно имаше предвид да погледна през вратата)
                            Аз това и чаках - шмугнах се първо там докато не е размислил ...
                            А вътре - РАЯ...
                            DSC00794 by georgievg1, on Flickr
                            Прословутия Jumo205 в разрез:
                            DSC00797 by georgievg1, on Flickr
                            Други дизели:
                            DSC00796 by georgievg1, on Flickr
                            И самолети - Миражи:
                            DSC00807 by georgievg1, on Flickr
                            МИГ-29...
                            DSC00827 by georgievg1, on Flickr
                            F-104, NF-5A... Стандартното СИВ въоръжение (СУ-25, МИ-24 и т.н.), Ми-2, Хюи и много други въртолети, самолети, крилати ракети и планери...
                            Дори балистична ракета SS-24... Също така имаше много разрези на различни турбореактивни двигатели и техните компоненти (например горивни камери на турбореактивни двигатели)..
                            Помотах се, дори влязох в един ИКАРУС хармоника - и той бе експонат
                            И реших да излизам... Тогава момчето на входа ми казва - ' ама не искате ли да разгледате и експонатите с автомобили и мотоциклети...
                            Там е автомобила на нашия президент (който е големия инициатор и поддръжник на този музей) - бронирано БМВ (явно е много леко, защото не личеше, въпреки, че момчето твърдеше, че е бронирано).. Казвам му, че не ми е интересно бронирано съвременно БМВ... А момчето ми казва, че там има и ретро автомобили...
                            След което разгледах колецията от стари автомобили (Форд Т, Татра 30) и мотоциклети... В друго хале бяха шкодички и други източни автомобили... В идеално състояние и на собствен ход...
                            Доста време се помотах, докато жената си пушеше цигарите (не пожела да влезе)...

Коментар

С доста приповдигнато настроение продължихме нататък по пътя...
                              Бързо излязох от Словакия(ей много го бърках това име със Словения - дори на унгарската граница като ме питаха накъде пътувам, им казах, че за Словения, та бая чесаха репите защо към Полша ще минавам през Словения ).
                              Навлязох в Полша неусетно (само пътен знак посочва, че си в друга държава, като има и табела с основните правила - скорости по пътищата)...
                              Спряхме да похапнем в един много голям град, дето така и не можах да му произнеса името Rzeszow
                              Там една много бледокожа русичка касиеро-сервитьорка се изчервяваше на всеки мой въпрос (предполагам не заради мръсни мисли, а просто като отражение на всяко голямо мислено усилие да разбере какво се иска от нея) Чакахме около 40 минути (нямаше други клиенти), ама бургерите си заслужаваха - наистина бяха много вкусни... Времето за чакане не ме изнервяше, защото по това време в колата компютъра точеше видео от камерата
                              За съжаление трафика рязко се увеличи. Започнаха безумни ремонти. Например в участък около 40км да правиш едновременно три ремонта, като всеки е с дължина повече от километър...
                              Седиш, и чакаш да дойде насрещната колона (с пилотен автомобил)... Това е около 10 минути за да започне да идва... Още 10-15 минути се влачи трафика (защото пътя, по който минават не е с добре направени подходи, и колоната намалява до 10-15км/ч докато слиза на обикновения път).... И така, докато се източи последния автомобил... След което пилотния автомобил тръгва обратно... Мъкаааа.
                              И тези 40 км да ги изминаваш за повече от час и половина... Или пък да отклонят ЦЕЛИЯ трафик, включително камионите през малки селца, през чиито улици аз минавам трудно...
                              Освен това явно в неделя литургиите са по-обширни, защото в почти всяко село, през което минавахме, имаше ОГРОМНИ тълпи от хора, които стоят до пътя, преминават и т.н.
                              Бях заплюл Сувалки или Аугустов за нощувка, но към 7-8 часа стана ясно, че няма как да стане...
                              Жената почна да мрънка към 21 часа (12 часа след тръгването ни от Дебрецен)... А към 22 започна и да плаче, та затова погледнах картата, избрах хотел и около 22:40 спряхме пред хотела в Бялисток...
                              Ресторанта не работеше, та затова изядохме някоя друга вафла, и опустошихме минибара... Настроението се подобри, видеото се прехвърляше безпроблемно - живота стана хубав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X