Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Караме на фарове през цялата година!

През летните месеци също има не малко мрачни дни , а също така при изгрев и залез слънце е доста опасно да се кара без фарове. И понеже няма как да се обясни на доста неук народ, че при еди каква си обстановка трябва да се палят фаровете. Защото това , че ти виждаш не означава , че и теб ще те видят навреме. Затова е по добре да се реши проблема генерално - със закон. В България нищо не става с хубавото, за много неща трябва да се направят закони, пък като се промени начина на мислене на българина, те от само себе си ще отпаднат.
    Не са толкова скъпи масовите крушките, а който кара със скъпи не е толкова беден.
    По добре 10 лева да крушка през годината, отколкото катастрофа за това , че някой не те видял понеже било сумрак, или пък му блестяло слънцето.

А пък разликата между движеща се кола без запалени фарове и такава с включени габарити е почти никаква. Габаритите трябва да се ползват само при спрял автомобил.
    И много да внимавате при шофиране в Родопите понеже много от местните слагат бензин, колкото да качат баира, а надолу с изключен двигател, на спирачки , без фарове, в тъмното.
    Последно редактирано от Цанко; 06-05-09, 00:44. Причина: добавяне

Коментар

Крушките и пестенето на ток са ясни. Смешно е.

Ама я кажи, защо да ме глобяват при ясен ден насред центъра на населено място - например София? (не са ме глобявали, слава Богу)

Извън града помагат - и съответно често ги пускам, ама толкова ли е сложно да напишат едно изречение повече в тъпия закон?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Незнам аз, тези описани сумрачни ситуации хората са ги решили с автоматично запалване на светлините. Попадал съм и на такива, които нормалното им състояние при запалване е да светнат и трябва да ги спреш принудително. Аз доста си ползвам светлините, просто нещо в този закон куца. Нито пък въздейства особено. И определно създава опасност за мотористите. Та незнам, аз съм скептичен...

Коментар

Защото закона е много общ, а мислителите сигурно са преценили, че е доста трудно или невъзможно да се конкретизира според различните варианти, а и после като те спрат доста спорене ще падне докато се разберете дали е за фарове, или още се вижда. Наистина не е измислено идеално, и аз понякога преценявам , че няма смисъл от фарове, но по добре с ... колани отколкото без. И за коланите бях много против, но накрая след няколко акта и няколко леки катастрофи се убедих че са за хубаво. По точно плюсовете са повече от минусите.
          А да те глобят в слънчев тен - това си е заяждане и рекет. Трябва и толерантност от страна на полицаите, трябва да са наясно за какво става въпрос. И да не злоупотребяват, но все пак и те са българи , та не се знае.
          Последно редактирано от Цанко; 06-05-09, 01:11.

Коментар

Цанко, като чета това, което си написал:
            ...а мислителите сигурно са преценили...
            ...Трябва и толерантност от страна на полицаите, трябва да са наясно за какво става въпрос. И да не злоупотребяват...
            , оставам с впечатление, че си непоправим оптимист-утопист: български депутати - мислители, български полицаи - толерантни...
            Депутатите ни и полицаите ни, са обединени от една, единствена думичка - корупция!
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
              Поредната хранилка! Пак ще накацат зад всеки завой или кръстовище, изгладнели. Май това е подхода сега, вместо да им вдигат заплатите им създават условия за самоиздръжка!
              Относно разхода съвременните ДВГ имат специфичен разход на гориво около 250 г/КВ. Сметките всеки може да си ги направи.
              Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Какво ще рече съвременнен двигател? Щото тези от 2000-та и тези от 2008 се различават като разход, какво остава за тези преди 2000-та и дори преди 1990, които сякаш са повече от най-новите, та не мисля, да са с еднакви разходи...
              Насов, автомобилите може да се различават много по разход, но двигателите - не твърде, за последните 40г. 250г/кВтч е изключително оптимистично число - могат го само огромните дизели на корабите. За автомобилите са по-реалистични числа около 300г/кВтч за дизели и около 350г/кВтч за бензинови двигатели.

Та, токът в колата струва 1.00 - 1.50 лв/кВтч.

Коментар

Джорджо, май си прав, наистина си падам малко оптимист-утопист, и искам да съм БАТМАН . Но все си мисля , че щом западняците имат самосъзнание и чувство за отговорност, защо да не се променим и ние след време.
                Познавам доста полицай и наблюденията ми са , че са недоволни от начина си на живот и се чустват прецакани, затова те също гледат да прецакат някой, и да заработят нещо допълнително, па макар и незаконно. А работата им остава на второ място и всеки ден гледат само да избутат смяната, и така всеки ден до заветната ранна пенсия, която всъщност повечето не заслужават. Ние пък си викаме те полицайте не спазват закона и се ебават, та аз ли да го спазвам. И така всеки гледа да си прави каквото му харесва, пък като го хванат нали има корупция . Накрая и ти доволен, и полицая(съдията) доволен. А справедливостта и отговорността остават само в приказките и филмите с хепиенд. Типично за България. Абе след няколко поколения може и да се променим.

Всъщност този пост не е много по темата , но важи за много подобни теми. И не вярвам , че закона за фаровете (и не само той) е направен за да се облагодетелстват полицайте. Направен е за хубаво, явно има хора в парламента , които се мъчат да направят нещо за да променят тази статистика с толкова много жертви по пътищата. Дали ще има ефект незнам. А полицаите , доста от тях ще се облагодетелстват, ама те като решат че ще те прецакат, пак ще го направят, дори да караш на фарове. Ако не им бутнеш някой лев, ти пишат акт. На мен лично последните ми два акта са за измислени нарушения, но се предадох бързо след писане на възражения, защото нямам време да ходя по дела в далечни градове.

Коментар

Забелязвам, че каквато и тема да подхванем, все избиваме на там, 'дето ни "стяга чепикът". Самосъзнанието, чувството за отговорност, изграждането на гражданското общество и всички подобни общочовешки ценности, са въпрос на възпитание, а не на закони.
                  Спазването на законите е нужно и необходимо, когато законите са адекватни и най-вече, когато гражданите си знаят правата и ги отстояват.

Коментар

Първоначално публикуван от Детелина 74 Преглед на мнение
                    Фаровете ще са задължителни през цялата година.

Това реши на заседанието си вчера транспортната комисия в парламента при гласуване на промените в Закона за движение по пътищата. Сега на фарове се пътува само през зимата.
                    Сред аргументите на депутатите за въвеждането на целогодишното каране на фарове беше, че колите, особено белите и сивите, не се виждат добре, особено в сумрак.
                    Стопаните на пътя да се задължат да отстраняват щетите върху и около пътното платно, решиха още депутатите. Те трябва да отстраняват дупки, да почистват след зимното опесъчаване, както и да възстановяват обезопасителни огради и премахнати знаци.

Колега да разбирам ли вече че трябва да карам ВИНАГИ със фарове !? И от кога...
                    [COLOR=Silver]VAG GrouP[/COLOR]

Коментар

Приятел ми каза че е чел във вестник как всъщност това с целогодишните фарове не е прието... Аз гледах нарочно как минават покрай полицаите( е така на 3 метра стоях до тях ), и никой не спираха заради угасени фарове.

Има ли някой да потвърди със сигурност това за не приемането на закона? Ако е така бих се израдвал много.
                      Последно редактирано от kirech; 15-05-09, 10:02.
                      CITYEL

Коментар

Не е разглеждано още, та няма как да е прието. Само е проект и го пише горе.

Коментар

Хубаво де, но доста неща бяха приети - други не, и за това викам дали е било между тях..
                          CITYEL

Коментар

Напротив! Още нищо не е прието окончателно.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Няма и да бъде, понеже тоя парламент свърши. А следващия ще започне с отмяната на забраната за пушенето. Понеже верно имало такава директива, но някои от най-напредналите страни в Европа вече я отменяли, тъй като вредяла на икономиката им ...
                              Дрън-дрън та пляс. Каквито депутатите - такъв и парламента. Попътно и законите му. Спам, и толкова.
                              От дете обичам да спазвам законите. От десетилетия не го правя, поради очевидната им безсмисленост. "Атом отгоре!" все пак е извращение, а не предупредителна команда. Здравия разум ми пречи да се съобразявам с налудничави разпоредби, дори някой да ги нарича закони. Не смятам да живея нито в роман на Кафка, нито във виц за лудницата. Как палячовците зорлем създават опозиция и раждат гробарите си разбирам. Защо - не ме интересува. Каквото са повикали непременно ще им се обади. Поне от мене.

Коментар

Чета написаното от Стефан и в бедната ми главица се завъртат някакви асоциации...
                                ...Дрън-дрън та пляс. Каквито депутатите - такъв и парламента. Попътно и законите му. Спам, и толкова...
                                Спамът си стои, докато мине модераторът. А като няма модератор? Значи си трябва, но пък било диктатура...
                                Е и?
                                Диктатурата била лошо! Ами демокрацията? Май и във формите на управление, е като във всичко останало, има добри изпълнения, има и лоши... или още по-разнообразно, има си и всички нюанси на сивото, а черното и бялото са си притчи и откровена утопия.

...Здравия разум ми пречи да се съобразявам с налудничави разпоредби, дори някой да ги нарича закони. Не смятам да живея нито в роман на Кафка, нито във виц за лудницата...
                                Стефане, Стефане, то и аз не искам, ама факт, живеем си тука, откак сме се родили...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X