Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Чета написаното от Стефан и в бедната ми главица се завъртат някакви асоциации...

Спамът си стои, докато мине модераторът. А като няма модератор? Значи си трябва, но пък било диктатура...
    Е и?
    Диктатурата била лошо! Ами демокрацията? Май и във формите на управление, е като във всичко останало, има добри изпълнения, има и лоши... или още по-разнообразно, има си и всички нюанси на сивото, а черното и бялото са си притчи и откровена утопия.

Стефане, Стефане, то и аз не искам, ама факт, живеем си тука, откак сме се родили...
    Оставям всичкото цитат, щото по-голем спам не бех виждАл.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Извинявам се, че се намесвам в темата с може би малко отклонение.Според мен лично-дали ще се кара на фарове или не целогодишно си е личен избор на шофьора.Дори сега, когато не са задължителни фаровете при по-мрачно време предпочитам да съм с включени такива, с цел ако не ми забележат цвета на колата, то поне светлините да ги вземат впредвид.Пътувам и в провинцията и ми прави впечатление, че все повече водачи започват да се осъзнават и да си пускат фаровете извън София независимо от времето и сезона.
      Чисто и просто всеки трябва да го има това самосъзание, но не се знае кога ще ни обхване всички.Електромер нямам на колата, та да платя повече, а за тези примерно 100грама повече гориво за 25-30 километра с тях или без си е все тая, след като по този начин си осигуряваш малко по-голяма безопасност, относно идващите срещу теб водачи.
      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Не съм чел цялата тема. Твърдо ЗА фаровете, винаги, денонощно! Който му е скъпо - има си други източници на светлина - ксенон, светодиоди и т.н. които имат 10-тина и повече пъти по-високо КПД. Suzuki Sidekick като го палнеш и си светне фаровете, не мож ги изгаси, безопасността не се мери в пари.

Коментар

Ами тогава - прочети я. Както и учебника по биология за Х клас. Урокът за насищането на рефлексните дъги. Поучително четиво.
          А то какво ти се струва, и как е направен светът, са донякъде различни истории.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
            Не съм чел цялата тема. Твърдо ЗА фаровете, винаги, денонощно! Който му е скъпо - има си други източници на светлина - ксенон, светодиоди и т.н. които имат 10-тина и повече пъти по-високо КПД. Suzuki Sidekick като го палнеш и си светне фаровете, не мож ги изгаси, безопасността не се мери в пари.
            Отдавна никой не говори за цена, макар и доста автомобилни производители да изпитват силна гордост като произведат двигател, спестяващ по някоя и друга капка бензин на час.

Въпроса е че ефекта е спорен, поне за мен, а и не само. До момента се разчита на хилава статистика, без никакви твърди резултати. Няма реални аргументи в полза на това, а напротив. Само статистика, която, както знаем, твърде лесно се превръща в стъкмистика, когато с нея си играят хора, имащи някаква изгода от цялата работа, или пък не разбиращи изобщо какво е това.

Има дори призиви пътищата да се боядисят бели, само дето предлагащите това не са си направили сметката, нито са се пробвали, колко време ще издаянат на волана при хубав български слънчев ден, как на фона на белия път ще се виждат белите коли с пуснати фарове, и ред други "незначителни" подробности, като цена и поддръжка.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Има дори призиви пътищата да се боядисят бели, само дето предлагащите това не са си направили сметката, нито са се пробвали, колко време ще издаянат на волана при хубав български слънчев ден, как на фона на белия път ще се виждат белите коли с пуснати фарове, и ред други "незначителни" подробности, като цена и поддръжка.
              Да не говорим за северните държави през зимата.......
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Да не говорим за северните държави през зимата.......
                Слънцето в северните държави през зимата съвсем не е като слънцето тук през лятото.

...ако изобщо се вестне де.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И кво ти пука? Нали въпросът е текущото местно ДПС "да усвои едни средства". Резултатът е за балъците.

Коментар

Забелязвам, че каквато и тема да подхванем, все избиваме на там, 'дето ни "стяга чепикът". Самосъзнанието, чувството за отговорност, изграждането на гражданското общество и всички подобни общочовешки ценности, са въпрос на възпитание, а не на закони.
                    Спазването на законите е нужно и необходимо, когато законите са адекватни и най-вече, когато гражданите си знаят правата и ги отстояват.
                    Дрън-дрън!

Законите трябва да се спазват ВИНАГИ! Ако всички започнем да ги обсъждаме и да ги заобикаляме - няма ги подчертаните по-горе ценности!

Направил съм си фаровете както в Скандинавия. Завъртя ли ключа - светва всичко. Отдавна не мисля включих ли ги - не ги ли включих.

Много големи умове Тук са достойни за друго приложение. Несериозен е спорът!

Коментар

• До: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      Дрън-дрън!

Законите трябва да се спазват ВИНАГИ! Ако всички започнем да ги обсъждаме ...
                      Браво Симеоне!

Най-малко от теб очаквах подобно мислене... Нима не знаеш кои и за кого, правеха до сега законите?! Не си чувал нищо за поръчкови закони?!
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Дрън-дрън!

...

Направил съм си фаровете както в Скандинавия. Завъртя ли ключа - светва всичко. Отдавна не мисля включих ли ги - не ги ли включих.

....
                        Добра идея, ама как да направя докато върти стартерът да не светят фаровете, ясно е защо.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
                          Добра идея, ама как да направя докато върти стартерът да не светят фаровете, ясно е защо.
                          Реле с кондензатор-от 1000 до 2000 микрофарада/електролитен/.Включва релето на фаровете 10/20 сек. след запалването.Колко точно-по желание,стойността на кондензатора определя.
                          п.п.-така няма да ги забравяш и включени,релето се управлява от ток след контакт.
                          Последно редактирано от maxxx; 15-08-09, 09:55.

Коментар

Законите трябва да се спазват ВИНАГИ! Ако всички започнем да ги обсъждаме
                            Законите трябва да се спазват, но е задължително и да се обсъждат... Дори да се работи за премахването на калпавите.

А по темата продължавам да смятам, че в умерения климатичен пояс, ако видимоста е добра, по-добре да се кара без фарове. Страните от субполярния не са критерий. Всъщност няма да споря, че карането с пуснати фарове е по-безопастно за самия теб, но за сметка на това затруднява движението като цяло. Така първо неможещите да светят пешеходци стават по-трудно забележими и второ отличителния знак на мотористите - пуснат фар - бива обезсмислен. Отделно и допълнителното натоварване на очите, което може да изиграе лоша шега след по-продължително шофиране. А при слънчево време пуснатите фарове не подобряват ни най-малко забележимоста и без тях е достатъчно голяма. При дъжд, силна облачност и т.н. естествено трябва да се включват и в 12 по обяд.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Винаги карам на фарове и причината е проста - когато съм с пуснати фарове, скачам по спирачките 2-3 пъти по-рядко. Специално съм си правил наблюдения. Когато и другите са с пуснати фарове, скачам по спирачките още по-рядко. ЗА съм и с двете ръце.

Наясно съм, че има и няколко проблема.
                              Единият е чисто технологичен - повечето руски возила например не са пригодени за такава експлоатация и продължително градско на фарове скапва директно акумулатора. Просто генератора не зарежда под 1500оборота (може и да бъркам, ама е с малко).

Вория е далеч по-сериозен и, според мен, по-трудно решим. Когато всички карат на фарове, човек свиква с това. И като излезе един смотаняк - икономист, дето за 20стотинки е готов да пребие себе си и околните и затова НЕ си е пуснал фаровете, катастрофата е готова.

Третия, който си е отговорност (поредната зае..на) на КАТ - по мои наблюдения над 70% от колите в БГ са с разцентровани фарове и/или използуват грозни, смотани...да не продължавам...фарове "за мъгла", щото "отварят колата", а на практика далеч повече пречат, отколкото да помагат.

Решението на втория и третия проблем: яка глоба на първо нарушение, спиране на колата от движение + глоба при второ. Ако глобата е 100 кинта първоначално и 500 на второ, мисля, че всичките светлини ще си дойдат на мястото за 20 дена точно.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Браво Симеоне!

Най-малко от теб очаквах подобно мислене... Нима не знаеш кои и за кого, правеха до сега законите?! Не си чувал нищо за поръчкови закони?!
                                Жороооо, спомни си как разглеждахме немски и американски проекти и конструкции и се дивехме (аз, поне) на някои неща, чиято целесъобразност щяхме да разберем по-късно. Свикнах от опит да приемам, че щом "Шелл", "Линде" или "Маннесман" го правят така - значи така е! Ще се опитвам да го правя като тях, а после ще се докопам до "идеята"...

Щом Англия, Германия, Скандинавия...Черна гора, ако щеш, приемат светлото каране, защо да се инатим. И да имаме свободолюбиви "доводи", ще ни го наложат!

На Заарин: Предоставянето да решаваме сами, по свое усмотрение, кога със- кога без- светлини, ще донесе истински хаос! Сигурно трябва светлините да са къси. Мощните коли със силни дълги пречат и в слънчеви дни. Но всичко да е уредено със ЗАКОН!

Далече от поръчков е такъв закон. Коя партия и "обръч" ще обслужи?

Има поръчкови закони и да запазим за тях "парата"!

(Абе, ти забравяш, че ти бях началник!!!А-а-а!)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X