Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Караме на фарове през цялата година!

Aман от закони..
    Е са вече ще ми "спи" акумулатора на зарядното всяка нощ...
    Това може да го измисли само човек дето нищо не разбира от коли, и дето не си поддържа сам колата.. Кое как работи идея си няма.

"..без вина виновни сме с теб за кой ли пъъът" - както е възпял творецът.До вчера бяхме свободни от грях - днес вече сме грешници ако не ...

Аз позабравям фаровете често тъй че ще забогатеят.Какви са глобите?Талона взема ли се ?Точки...?
    CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
      Aман от закони..
      Е са вече ще ми "спи" акумулатора на зарядното всяка нощ...
      Оправи си динамото(алтернатора)
      Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Алтернатора си е пушка ! Нали това казах по-горе, че сам си правя колата (всичко което мога) - алтернатора си е на 14,44 в. Но като забравим няколко пъти светнати фаровете за по час - два -три...
        Абе кофти..
        CITYEL

Коментар

Алтернатора си е пушка ! Нали това казах по-горе, че сам си правя колата (всичко което мога) - алтернатора си е на 14,44 в. Но като забравим няколко пъти светнати фаровете за по час - два -три...
          Абе кофти..
          Слагай зумерче и не се кахъри!

Коментар

Но като забравим няколко пъти светнати фаровете за по час - два -три...
            Абе кофти..
            Вземи си гинкобилоба
            Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Ето това е и главния проблем.
              В случая става дума за чисто системно инженерен проблем. Но всички аргументи които се използват, реално са "пък на мене ми се струва че", "пък аз правя така", "всички знаят че". В резултат живота ни се пълни с глупости, обществените отношения се прехвърлят на чисто субективни релси и вече обективно водят до корупция, а собствено проблемът не се решава в никаква степен.
              Статистиката показва недвусмислено че коланите и фаровете НЕ намаляват жертвите. Но съответните институти продължават като пияния да търсят изтърваното левче под лампата, защото там където е паднало е тъмно, и значи е трудно. Или като ония глупаци, които преди няколко години като бесни се бореха с наркоманите, но не с наркоманиите. И затриха живота на много хора, без да направят каквото и да е полезно. Мерките за ясно обозначаване на автомобила в никаква степен не могат да решат проблемите по организацията на движението, която е в основата на проблема. Следователно са безсмислени по определение. Единствения им реален резултат е увеличаването на корупцията, стреса, и общата несигурност. Без значение кой какво правел винаги или понякога. На мъртвия не му трябва аспирин. В крайна сметка, чието и да е одобрение за очевидно неправилни действия за каквото и да било, вече е съучастие в престъплението.

Коментар

Лично на мен включените фарове са ми спасявали живота нееднократно. (Пък и не само моя)
                Опозицията, заради самата опозиция, без нито един смислен аргумент не е добра позиция.
                Това, че се влиза в корупционни схеми, полицейщина и т.н. е страничен ефект от категорично полезно решение.
                Това, че се движат МНОГО автомобили с неправилно регулирани светлини също е факт, на който трябва да се обърне сериозно внимание. Това, че нещо там свети не е критерий за изправни светлини.
                Стефане, що ти трябваше да сваляш сините пръскалки от Ужаската?
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  .....Следователно са безсмислени по определение. Единствения им реален резултат е увеличаването на корупцията, стреса, и общата несигурност...........
                  Абсолютно точно !
                  Сега стана ли ясно на всички защо се създават тези изменения в закона ? ....пък и не само в този .....
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

На мен също, включените фарове са ми спасявали живота нееднократно,НО..... карайки мотор. Не съм съгласен колите да се движат на фарове през лятото. Темата е коментирана и с една статистика през есента-брой загинали мотористи ще се докаже безмислието на това решение.....
                    LJ73, 2L-T, BFG-MT 32-11.5-15, Superwinch OX-24V,фланци 30 мм, ЕТ-10,Окачване без произход.
                    E23,E36,E46,E39,E61.

Коментар

А следващия път фара ще отклони вниманието на някого, и ще те убие.
                      При 40 км/ч колата ще те опази от дървото в радиатора. А трамваят с 20 ще те чукне едвам отстрани, и през остатъка от живота си ще се чудиш как да се самоубиеш, защото същия колан ти е скъсал гръбнака като гнила връв. Какво да правим?
                      Разглеждането на всеки и всички случаи е принципна грешка. За описанието на ансамблови явления, вече три века мислещата част от човечеството използва статистически методи. Ако хващаш всяка молекула и и пускаш хронометъра, никога няма да научиш колко е топла водата в канчето. Ако усредниш скоростите, веднага ще имаш температурата. А в днешно време работата е напреднала достатъчно, за да работят с колосална точност даже статистически химии, биологии, и какво ли не, много по-сложно от статистическата физика. В рамките на която е общо взето достатъчно да останеш, за да разбираш какво наистина се случва по пътищата.
                      Ето това е. А всеки който настоява на морални критерии, струвания, и частни случки с неясни начални параметри и крайни резултати, е обикновен престъпник. Както спрямо разума, така и спрямо обществото. Да обобщаваш в закон каквото и да било, имаш право единствено при статистически достоверни данни. Докато в случая наблюдаваме "щото така пък" и "струва ми се". Като ти се струва се кръсти, не принуждавай обществото да живее по налудните ти видения. Същите тия олигофрени, смятат например че безопастността на шофьорите на таксита се осигурява от отсъствието на колани. Кога свещеното им законче е право?
                      Депутатите, МВР, и унищожилите Института по безопастност на транспорта са буклук за измитане. Творенията им може да имат икономически резултат за някого, но по никакъв начин не са свързани с безопастността на движението.

Коментар

Добре не е правилно и т.н. айде кажете как да се научат тиквениците в тъмен дъждовен ден като днешния да си пуснат фаровете,за да се виждат.Над 30% от колите днес са в "стелт" режим.Не е въобще за гордост ама преди известно време щях да се заваря челно с един такъв елемент,който пестеше тока.Айде за щастие се разминахме,ама продължавайки да се разминавам със същите такива спестовници се изнервих тотално и щом забележех някой със загасени фарове се бутах в неговата лента докато не си светне фаровете или спре в банкета.Е това ли е решението,за да се научат-със сигурност не.Какво правим тогава,давайте идеи.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Слагай зумерче и не се кахъри!
                          Странно..........уж Опелите били най-гадните коли, пък заводски си имат зумер. Аз карам на фарове от 1990 година и не съм забелязал проблем с горене на крушки, скапване на акумулатор, алтернатор или пък повишаване на сметката ми в НЕК........все пак нямам електромер на колата. Не виждам причина да не се кара на фарове и повод за спор, това май е поредната тема как да си чешем езиците от скука и да спорим за глупости. А за глобите на катаджиите.........еми те ако искат и те спрат, винаги ще се намери за какво да те глобят. Убеден съм в това, няма абсолютно 100% изряден водач. Даже на мен май лепенката на пожарогасителя ми е изтекла....края на март

Коментар

Аз през цялата година карам все на фарове и много се дразня на разни,които за да си пазят крушките или не знам какво се движат даже и в дъжда светлини.
                            [SIGPIC][/SIGPIC][FONT=Arial Black][COLOR=RoyalBlue][COLOR=DeepSkyBlue] По-добре да те мразят за това, което [B]СИ[/B], отколкото да те обичат за това, което [B]НЕ СИ[/B] !!![/COLOR] [/COLOR][/FONT]8)

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                              Добре не е правилно и т.н. айде кажете как да се научат тиквениците в тъмен дъждовен ден като днешния да си пуснат фаровете,за да се виждат.Над 30% от колите днес са в "стелт" режим.Не е въобще за гордост ама преди известно време щях да се заваря челно с един такъв елемент,който пестеше тока.Айде за щастие се разминахме,ама продължавайки да се разминавам със същите такива спестовници се изнервих тотално и щом забележех някой със загасени фарове се бутах в неговата лента докато не си светне фаровете или спре в банкета.Е това ли е решението,за да се научат-със сигурност не.Какво правим тогава,давайте идеи.
                              Да, малоумни спестовници бая. И аз сега се прибирам, но докато валеше половината бяха невидими!
                              До колегата Стефан От къде я гледаш тази статистика?
                              Вчера Майор, или не занам по новому какъв, Костов друга даде.
                              1993г. 1320 загинали 2008 - 1002.
                              Колко бяха колите през 1993г?
                              Ами да махаме и възглавниците? И столчетата за децата? Абе май и без мигачи и стопове може.

Коментар

А всички тия неща се уреждат с подготовката на водачите, организацията на движението, техническите параметри, и то примерно в такъв ред, по намаляващата важност. Какво значение има че огньовете на краищата на крилата мигат, щом не можеш да караш самолет? Все едно няма да кацнеш, просто ще се пребиеш.
                                Вместо да искат да карам със запалени фарове когато Слънцето е зад мене, олигофрените могат да изхвърлят два часа от любимия си английски от училищните програми, и вместо тях от VІІІ клас да направят часове по ЗДП и Правилника за приложението му, заедно с Гражданска отбрана примерно, а от Х клас да направят нормални стотина часови шофьорски курсове. И какво ли не още.
                                Впрочем, методите за решаване на системни проблеми с такъв обем и сложност, също са известни от векове, и са елементарни. Нашият проблем е, че хората на които сме гласували доверие и заплати за тая работа, не умеят и не желаят да я свършат. Не че не може да бъде свършена. Може, и то сигурно за десетина години. Вместо двайсет вече само да кършим ръце и да се вайкаме, без дори да разбираме откъде ни идва. И без да си мръднем пръста в полезна посока.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X