Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

както казах без да обиждам софиянците.има хора и хора както и номера и номераима ги с всякакви номера.

Коментар

Според мен няма място за обсъждане стила на каране на този или онзи. ВАЖНОТО е да се спазват ПРАВИЛАТА!. Когато почнем да ги спазваме много неща ще си дойдат на място. Виждал съм в Германия на пешеходен светофар при червен сигнал и липса на каквото и да е движение как пешеходците спокойно изчакват да светне зелено и никой, ама никой нетръгва да пресича (аз аха и бях тръгнал, ама ми стана неудобно чак). Много неща са зле в България точно заради тоталното неспазване на закона!
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
        Според мен няма място за обсъждане стила на каране на този или онзи. ВАЖНОТО е да се спазват ПРАВИЛАТА!. Когато почнем да ги спазваме много неща ще си дойдат на място. Виждал съм в Германия на пешеходен светофар при червен сигнал и липса на каквото и да е движение как пешеходците спокойно изчакват да светне зелено и никой, ама никой нетръгва да пресича (аз аха и бях тръгнал, ама ми стана неудобно чак). Много неща са зле в България точно заради тоталното неспазване на закона!

Вярно,
        Ама няколко пъти съм се замислял - защо не се спазват толкова масово правилата в БГ?
        И стигнах до едно печално заключение, хората свикват че правилата са правени, не за да им е удобно и безопасно на тях, а за да може да се облагодетелства някой или от обикновенно безхаберие Пример бул. Яворов ограничение 40 при 3 ленти и мантинели??? На магистралите ограниченията след ремонт седят по 6-12 месеца???
        Не казвам че това ни оправдава, ама и това е Фактор.

Коментар

Това което съм написал е моето наблюдение от около 70 000км. извънградско годишно, от 12г насам.Да чукна на дърво без катастрофи.Определено някои не искат да проумеят какво искам да "кажа" ,а то е 100% сигурно изпреварване няма дори и на магистрала и колкото по малко се случва е по-сигурно да стигнете за където сте тръгнали. Ако изпреварвате е ясно какъв е риска ,ако карате по-бавно от участниците в движението ще ви изпреварват много опитни , неопитни , тарикати и най лошия вариант е тарикат със слаба кола.Инстиктивно всеки избягва челния удар при изпреварване и според ситуацията или завива наляво или по-често надясно към по-бавно движещия се. В колоната изпреварването пък е още по-опасно , защото няма място каде да се прибере.
          Аз се опитвам така да карам , че да се нагодя към трафика ако се кара със 100 и аз на нужната дистанция за да не усложнявам ситуацията.Аз като келеш избирам акт вместо да ме блъсне някой докато ме изпреварва или челно защото вижда колоната зад мен и следователно се движа бавно.
          Не е случайно , че миналото лято отклониха камьоните по пътя към Бургас.Не зная статистиката ,но много облекчиха трафика.

Германците като идват на нашето море по магистралата си карат със 160. Това показва ,че колкото и да си цивилизован без адекватен контрол и санкции всички сме еднакви.

Коментар

По мой лични наблюдения повечето катастрофи стават в населените места,поради не спазване на знаци ограничения предимства ограничения на скороста и тн.Но проблема си остава в нас никой не ни е виновен за това което става.
            MG RACING

Коментар

Това със еди колко си хиляди километра съм минал за незнам си колко години и нямам катстрофи съм го чувал и от хора дето карат като обезумели, изпреварват без видимост, минават на червено и т.н.... ама до сега просто са имали късмет. Проблема е, че понякога е достатъчно веднъж да нямаш късмет...

Аз лично имам две катастрофи. Едната беше абсурдна... Удари ме учебна кола правеща десен завой от лявата ми страна докато бях спрял на нерегулирано кръстовище, за да дам път за десен завой на дясно стоящия ми. Тук виновен е единствено инструктура, че е блеел вместо да натисне спирачката, като вижда, че мацката не може да си прецени радиуса на завоя. Втората катастрофа беше следната. Карам в сутрешния трафик из София. Пътя е мокър. Движа се в лява лента в колона коли с около 40 - 50 километра в час, т.е. точно ситуацията, в която всички сме с една скорост. От ляво има мантинела. От дясно се движи подобна колона с подобна скорост. В нея обаче малко по-напред има един автобус, който си спира на спирка... идиота каращ зад него без мигач тръгвада ме засича и то при положние, че дистанцията ми до предния автомобил е напълно недостатъчна да се побере дори и да сме спрели... както и да е научил съм се да очаквам подобни маневри, знам си как спира колата(тогава беше СЕАТ Ибиза, малка и лека) и успявам да намаля(дори не да спра) достатъчно, за да се разминем на по-малко от сантиметър... обаче този зад мен и той движещ си със скороста на околните, но със едно бусче крайслер имаше доста по-дълъг спирачен път... За това и казвам, че всеки трябва да кара според собствените си и на возилото възможности, а не да гледа от другите. Например едно БМВ М5 може да взима завоите с доста по-висока скорост, отколкото един Ситроен Пикасо например. Една Тойота Ярис може да спре доста по-бързо от едно Дискавъри. Че дори и на сух асвалт едно Рено Меган без АБС може да спре по-бързо едно Рено Меган с АБС, а на мокър път път това с АБС може да си позволи да натиска спирачките по-яко ез да се завърти. И въбще не е нужно да се стига до крайните случаи с 200 км/ч движеща се колона. Дори и при 40 може да е проблем да се движиш с другите според обстоятелствата. А да се движиш в колона, като оставяш пред себе си голяма дистанция може да е по-опасно, отколкото да изостанеш и направиш колона зад себе си... надявам се и аз да съм ясен.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Поредното доказателство за тезата че никой не ни е виновен е следната:Прибирам се с колата към полунощ карам много бавно на първа,спирам на осветено кръстовище в селото,оглеждам се няма никой и нищо,тръгвам още по-бавно,стигам средата на кръстовището и едно дете на видима възраст 6-7год с колело с висока скорост се удря в теглича на колата ми и пада.
                Ами ако карах малко по-бързо какво щеше да стане трагедия.
                Въпросът ми е какво прави това дете на улицата толкова късно,защо не се оглежда,защо не спира на кръстовището.

Отговорът:Така е видял от родителите си и от приятелите си,представете си след години това дете ще е пълноправен участник в движението с автомобил какво би станало при подобна ситуация тогава.

Всичко трябва да започне от културата ни и възпитанието и от това да мислим по време на движение няколко хода напред.
                MG RACING

Коментар

когато бях на около осем десет години родителите неми разрешаваха да ходя до центъра с велосипед .и на другите деца на моята възраст техните родители също.сега е пълно с такива дечурлиги че и по малки по улиците .кой е виновен а.като бях малък кат те види полицай с колело по главната улица ти развива вентилите и пешком .кой е виновен сега и кой носи отговорността за малките деца по пътя.само родителя или и обществото.или действителността

Коментар

ето един невнимателен човек.http://www.youtube.com/watch?v=0tGqQ63qnD0

Коментар

и още един http://www.youtube.com/watch?v=LGsu0raPLMo

Коментар

Тия от видеото с ралито всичките са ненормални! Ми, ако се завърти или обърне след скока!
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Проблемът идва от главата , от първите седем години , абе кой как го разбира.....Пресен пример . Спираме с жена ми на паркинга на Практикер в Плевен . Паркинг полу-празен . Идва некакъф идиот с Мазда и паркира на най-близките места до входа . За инвалиди естествено . При това успява да заеме с една кола две паркоместа . Питам го дали е инвалид , той почва да ми се дръвчи . Спаси го единствено че беше с лапе на около 8 години . Щях да го направя инвалид . Та нали на темата . Мислите ли че човека с такива разбирания ще е адекватен и при движението ? А той за съжаление далеч не единствения ...... При мен пробега се върти около 10 000 км на месяц , и за съжаление постояно наблюдавам некадърно и безотговорно поведение на водачите . И не смятам че намеса на КАТ примерно може да озапти това нещо . Според мен нещата могат да се оправят само с повишаване на обща култура .
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ето един безотговорен тип в Търново:

http://vbox7.com/play:a210f2cd

Коментар

Като гледах клиповете ,които koko11 е качил направо изтръпнах...

А този от Търново съм го гледала и има и още някакви клипове с бмв,незнам дали е същото.С извинение ама как да не кажеш е*ати селяндура(имам предвид начин на мислене,ако тоя въобще мисли).
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

Здравейте,гледам поста ми е пораздвижил темата...Аз съм на 36г и едва ли мога да претендирам да съм улегнал водач (Според класификацията на Алекс Марков),но се старая да карам като такъв.Не съм се опитвал да ограничавам скороста на колонато или да налагам някакви правила,просто знам че приятелката ми и синът ни няма да се зарадват на новината,че глупоста ми е завършила в болница или по лошо...Всеки прави своя избор,по-бързо,по-рисковано,по-опасно за себеси и околните или спокоино,внимателно и възможно най-безопасно.Ето и една историйка за която се присетих от написаното от Захари.Преди една две седмици се връщам от вилата Воиняговци,Световрачане,Кубратово,Бенковски и в къщи.Детето спи в столчето зад мен,пътя е кофти-много дупки и неравности,карам си с 60-тина.Отзад се задават бързащи Голф и Вектра,с резки бързи не много умни маневри ме изреварват,след един завой...Изненада,бързата Вектр догонила една Шкодичка и я изтресла отзад.Поздрави.
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X