Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

    От жегата ще да е.... Вчера един "юнак" с монтанска регистрация най-културно изчака да му светне червено и подкара гоуфо с мръсна газ на сантиметри пред 3 колони потеглящи автомобили....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

    Коментар


    • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

      Лято е, към черноморието трафика е натоварен повече от обичайното. И повече от обичайното и катастрофите са в повече, за изминалото денонощие са 21 тежки катастрофи.

      Вече няколко близки хора са се оплаквали от камикадзета по тези пътища. Историята е следната, от среща голяма колона автомобили и изведжън гледаш няк'ъв лети срещу теб и изобщо не му пука, че е в противоположното платно и че има автомобил срещу него (понеже той това го е видял, но въпреки това). В повечето случай май са с некви луксозни возила, сещате се за какви хора става на въпрос(не че и с автобуси не са го правили).

      Та какво бихте направили и какви мерки бихте взели в подобна ситуация?
      На мен не ми се е случвало, но пък съм си мислел, ако спра на място аджаба, ударя аварийките и чакам да видя какво ще стане.
      Звучи неразумно за нашите географски ширини понеже не знаеш с какво говедо си имаш работа. Но пък, ако спре пред теб, в съседното платно ще се точи колоната, през това време ще се е събрала такава за теб, и все си мисля, че няма да се стигне до саморазправа и крайности ама ...в България сме.

      Най-удачно е да излезеш извън платното и да направиш път на малкоумното животно, но пък от къде на къде м@мка му.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

      Коментар


      • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

        Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
        Какво им става на хората тия дни ???
        Намаляват им запасите от награбените европари, но пък им се увеличават проблемите .....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

        Коментар


        • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

          Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
          Какво им става на хората тия дни ???
          Не изчетох цялата тема и може да сте го коментирали, но аз да си кажа.
          Освен катастрофи на едно ППС с друго,шофьорите не пазят и пешеходците. Вярно е че има пешеходци, които не спазват правилата, но...
          Аз съм на 30 години и откакто се помня колите не дават предимство на пешеходците - говоря за България. На запад не е така.Аз съм пешеходец, свети ми зелено и трябва да изчакам да минат всички коли, които имат право да минат и когато ми светне червено, да прибягам бързо докато не са тръгнали следващата партида коли.Това се повтаря всяка сутрин докато отивам на работа и минавам през едно натоварено кръстовище. Аз съм свикнал,внимавам, млад съм и бягам бързо,но има възрастни хора и майки с деца.

          Питам аз това нолмално ли е?
          Всеки ще каже, че не е и като се качи в колата си натиска газта, мачка наред и си казва да мина аз пък другите да се оправят.
          И псува ли псува......

          Коментар


          • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

            Незнам май тази война скоро няма да свърши примери няма смисъл да давам всички знаем за какво става дума ТОЙ негово величество видял се с повече от 5 лева не мъчена пара сяда на волана на новото си возило джип луксозна лимузина и т.н и мисли че пътя е негов ,от КАТ нему пука 20 50 лева и всичко е наред. Не случайно нашия народ е казал" Пази боже сляпо да прогледа" Познавам няколко казват Абе кво ти пука той ще се измести и все такива подобни мислят че едва ли не са богове . Колите или са им ги купили или ги купуват с лесни пари на единия му е 4 преднита са в автоморга обаче инжинерите са кадърни 10 еърбега и колата смачкана на него нищо му няма качва се в следващата и си е същия

            Коментар


            • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

              Току що станах свидетел на катастофа ама този път работата е дебела барото сече пътя на една платформа за репатриране натоварена с валяк и камиона не е успял да спре лошото е че камионджияна ще има доста главоболия въпреки че вина няма

              Коментар


              • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
                Току що станах свидетел на катастофа ама този път работата е дебела барото сече пътя на една платформа за репатриране натоварена с валяк и камиона не е успял да спре лошото е че камионджияна ще има доста главоболия въпреки че вина няма
                Как успя да го напишеш? Я опитай да го прочетеш и разбереш.
                Какво е "барото"? И не смятай, че всички говорят като теб.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

                Коментар


                • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                  и аз често съм пешеходец и мисля, че не си прав и тук има хора, които дават път на пешеходците, е вярно е и че са ме блъскали (леко) при пресичане на зелено ама....
                  а за малоумните пешеходци, които не само не спазват правилника за движение ами и не го знаят ......

                  Коментар


                  • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                    Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Как успя да го напишеш? Я опитай да го прочетеш и разбереш.
                    Какво е "барото"? И не смятай, че всички говорят като теб.
                    Извинявам се но се прибрах и още превъзбуден от видяното седнах да пиша. Водача на лекия автомобил отне предимство на влекач със закачена за него платформа за репатриране натоварена с доста голям валяк камиона не е могъл да спре резултат удар отпред в ляво с доста тежки последици за лекия автомобил

                    Коментар


                    • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                      Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
                      Извинете ме, но още превъзбуден от видяното се прибрах и седнах да пиша. Водачът на лекия автомобил отне предимството на влекач със закачена за него платформа за репатриране, натоварена с доста голям валяк. Камионът не можа да спре и резултатът е удар отпред в ляво с доста тежки последици за лекия автомобил.
                      Дали искаше да кажеш това?
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

                      Коментар


                      • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                        Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                        Вече няколко близки хора са се оплаквали от камикадзета по тези пътища. Историята е следната, от среща голяма колона автомобили и изведнъж гледаш няк'ъв лети срещу теб и изобщо не му пука, че е в противоположното платно и че има автомобил срещу него (понеже той това го е видял, но въпреки това). ...
                        ...Най-удачно е да излезеш извън платното и да направиш път на малкоумното животно, но пък от къде на къде м@мка му.
                        Точно това ми се случи преди пет години между Нова Загора и Карнобат посока Бургас, като ти прочетох поста и сърцето ми прихлопа. Един от "безсмъртните" с Пежо 405 излезе от колоната в насрещното движение и тръгна срещу мен. Бях с доста натоварен Фиат Добло и добре че банкета беше плитък, стъпих отдясно, молейки се да успея да овладея колата. Едвам се разминахме, сърцето ми беше спряло. Отбих на първото удобно място и един час гледах в една точка. Жена ми също беше онемяла.
                        От КАТ ми заявиха, че без регистрационен номер нищо не могат да направят. Живота си ли да гледам или регистрацията на камикадзето.

                        На никой не пожелавам да преживее подобно нещо.

                        Статистиката показва че от началото на тази година в България по двама души на ден са загивали в катастрофи. Ранените са над четири хиляди. Трагедия.
                        "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

                        Искам България чиста!!!

                        Коментар


                        • До: Re: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                          Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
                          Ами колега ако искаш да няма рискови ситуации карай по-бързо с останалите участници.Всеки който те изпреварва рискува и своя и твоя живот.Ако не се смесиш с трафика значи си пречка за околните.

                          Най-много катастрофи извън града стават заради колона предвождана от нещо бавно.След като нашите катаджии не си вършат работата трябва сами да си помагаме.Обществена тайна е, че никой не спазва правилата.Така е уредено движението , че да не може да се кара по правилата.Ако се движите от София до Бургас и спазвате правилата на магистрала 130 км/ч на ремонтите 80км/ч , на първокласен път 90км/ч във всеки град с 50км/ч на всяко разклонение по пътя 50 км/ч на всяко заведение и бензиностанция 40 или 50 км/ч според случая, за колко часа ще стигнете? След 8-9 часа шофиране кой е адекватен и мисли трезво?
                          Трябва да имаме ограничения и за минималната скорост и по първокласните пътища.Всеки трактор, бавен камьон или спестовник който кара по-инерция пречи и прябва да бъде отклонен и глобен.
                          А смесване с трафика означава: ако всички в твоята посока се движат например със 100, ти да си близка скорост така, че да не правиш колона по-дълга от 5 коли или да се отбиваш по-често да пропускаш по-бързите. Ако се движат с 200 или с тях или по друг път и друго време иначе те газят.Не е твоя работа да ограничаваш и показваш с колко се кара.
                          Лично мен ме е страх да карам бавно заради изнервени и не можещи да изпреварват "шофьори".Всяка маневра около теб крие риск колкото по-малко маневри толкова по-сигурно.
                          Извинявам се че връщам темата толкова назад на тези коментари ми направиха впечатление. Шофьор съм от около два месеца много по-малко от теб сигорно придвижвам се с мотор карам бавно 40-50 макс независимо и такива "шофьори" като тебе поне по 5-6 пъти на ден ме засичат,натискат отнемат предимство за да се правят на състезатели защо да съм длъжен да карам със сто и да застрашавам собствената си безопасност и тази на околните за да задоволявам нуждите на някакъв джигит.По твойта логика аз трябва да бъда глобен защтото ми се живее.Мойто мнение е че на такива като тебе трябва да им се забрани правото да карат каквото и да е МПС.

                          Коментар


                          • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                            В петък се насладих на такава картинка. Пиехме кафе в "Попското" пред църквата "Кирил и Методи". Два лъскави джипа - един Хамър и и една Тойота, напук на всякакви знаци, се качиха на тротоара пред църквата и паркираха на метри пред входа й. От Хамъра излязоха два пубертета, огледаха се за впечатлението, което правят и заминаха. Позвънихме на служба "Паяк" и веднага се появиха двама от Градска полиция. Минути по-късно и два евакуатора. В Бургас те са съъъвсем нови и вдигат всякакви коли.

                            Натовариха стоката, след като направиха снимки и в това време се появиха хамърджиите. Ама как може, ама - да си платим...
                            Полицаите въобще не им обърнаха внимание.

                            От нашето кафене се носеха аплодисменти.

                            Абе - германска работа!

                            Коментар


                            • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                              Симеоне много ме радва това, което си видял

                              а за по горния пост
                              вчера караме колона аз с уазката и трактор пред мене
                              караме на разстояние 2 коли за да може да се изпреварва и през 1 км
                              отбиваме за да пропуснем колоната която често беше само 1 кола, а когато идваше тир отбивахме максимално бързо, за което получавахме доста благодарности
                              движехме се със скорост около 30км/ч
                              съответно състезателите свиркаха, протестираха, ръкомахаха и ......
                              М-у Бистрица и Железница 2-ма атевиста ме изпревариха в моята лента докато се разминавахме с кола...
                              а трактора се опитаха да го изпреварят докато самите те се изпреварваха в насрещното и кола срещу тях в завой....
                              колата спря единя се навря м-у трактора и колата, а другия с много майсторство намали и минавайки или удряки се(не разбрах) в колата мина зад втория...

                              Интересно ми е според някои хора тракторите трябва да летят ли до определени места ?
                              нито трактора е бил на магистралата, нито са нарушавани някакви правила и за разлика от повечето олигофрени(състезатели) на пътя, той е тръгнал да върши работа

                              Коментар


                              • До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

                                Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
                                Напоследък този проблем взе да взима все по-страшни измерения,това е недопустимо в мирно време да даваме толкова много жертви,и никой не ни е виновен,трябва да се вземат някакви драстични мерки това да спре,а не КАТ да излизат само с черни статистики.
                                Цялата ситуация идва от възпитанието на всички нас.
                                Нека направим България по-сигурна,заради самите Нас
                                2 години по-късно, а първият пост продължава да е актуален... за жалост http://vbox7.com/play:da98e376
                                "Nec scire fas est omnia."(Quintus Horatius Flaccus)
                                "Не можеш да знаеш всичко."(Квинт Хораций Флак)

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X