Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
    Смеете се вие, ама е разумно, това е нещо като нарезите преди острите завои, събуждат вниманието и заспалите водачи.
    В Румъния на някои от пътищата има подобна маркировка, но не са нарези, а с боя и е леко релефна. Линиите са наредени през някакъв интервал преди завоя, като с наближаването на завоя, са по на често и разстоянието м/у линиите прогресивно намалява. Доста удобно и добре измислено ми се видя. И други хитрини са въвели комшиите. При прекъсната осова линия, при наближаването на завой, където изпреварването е забранено, през няколко "тирета" на осовата линия има стрелка указваща да се прибереш в лантата си. Така, дори и да изпреварваш някое голямо МПС, закриващо знаците, пак ще се ориентираш, че следва завой. Ама някой седнал и е мислил. То само с ядене не става...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Войната по пътищата взе поредните си жертви:
      "Трима души са загинали при катастрофи през последното денонощие, сочи информацията на Пътна полиция" (от тук)

В същата публикация има данни за резултатите от безумствата по пътищата: "От началото на месеца са станали 220 катастрофи с 32 загинали и 273 ранени. От началото на годината катастрофите са 4640 с 597 загинали и 5786 ранени".
      Предполагам, че ако по-често обръщаме внимание на околните и коментираме тези зловещи числа, може би все някой ще се вразуми.

Моля ви, внимавайте при пътуванията си към и от местата, където ще летувате.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Уф, вчера за малко и аз да свърша работата.. Тея камиони на "околомръсното" имам чувството, че въртят денонощно, ега ти гадостта.. Прибирах се по тъмно от Панчарево и на мръсното, както обикновено, се задръстих зад редица камиони. Беше към 21ч. тъмно и валеше.

В един момент ми писна и настъпих да ги изпреваря, като на първо гледане нямаше движение в насрещното, в опасна близост. От мокрото обаче не можах да ускоря и сметката с разстоянието на насрещното движение много бързо се вкисна.

Сигурно много ме е псувал човека, с когото се разминахме и на когото се наложи да мине встрани за да не се цунем челно

Аман от строежи и камиони навсякъде, просто не е приемливо И се наръгат един зад друг на 5см разстояние точно така, че никой да не може да ги изпревари, без да си рискува живота, защото му се налага да изпревари 5 дълги тежкотоварни подред. Прибиране - няма.
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение

Аман от строежи и камиони навсякъде, просто не е приемливо И се наръгат един зад друг на 5см разстояние точно така, че никой да не може да ги изпревари, без да си рискува живота, защото му се налага да изпревари 5 дълги тежкотоварни подред. Прибиране - няма.
          В Европа събота и неделя е забранено движението на камиони. При това не може да става сравнение между нашите и техните пътища. Тук поне половината от катастрофите станали събота и неделя, са заради камионите. Като се повлачиш 10 мин. зад един или повече камиони и забравяш за всякакво безопасно изпреварване. Може би, не би било зле и тук, някой да помисли за подобна забрана.
          http://www.nakladkibg.com
          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
            В Европа събота и неделя е забранено движението на камиони. При това не може да става сравнение между нашите и техните пътища. Тук поне половината от катастрофите станали събота и неделя, са заради камионите. Като се повлачиш 10 мин. зад един или повече камиони и забравяш за всякакво безопасно изпреварване. Може би, не би било зле и тук, някой да помисли за подобна забрана.
            Всъщност катастрофи стават всеки ден. Ако ги няма камионите, които със сигурност затормозяват трафика, тогава пък ще има много бързодвижещи се коли, просот ситуацията влача се след този вместо да е с 90 ще е със 120 и смятай за какво мазало ще говорим.

Не е проблема камиона, а безнаказаността и рушветчийството.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

То безнаказаността е следствие от рушветчийството. Напълно съм съгласен, че това е основния проблем. Наистина по-добре е караш цял ден зад камион, отколкото да лети някой срещу теб с 120-150. Но все пак, като тръгнеш събота или неделя със семейството и се залепиш зад някой камион, не те ли изнервя понякога и не те ли вкарва в опасни ситуации, когато тръгнеш да изпреварваш. Едва ли има някой, на когото не се е случвало.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                То безнаказаността е следствие от рушветчийството. Напълно съм съгласен, че това е основния проблем. Наистина по-добре е караш цял ден зад камион, отколкото да лети някой срещу теб с 120-150. Но все пак, като тръгнеш събота или неделя със семейството и се залепиш зад някой камион, не те ли изнервя понякога и не те ли вкарва в опасни ситуации, когато тръгнеш да изпреварваш. Едва ли има някой, на когото не се е случвало.
                Случвало ми се е, някога. Сега дали съм с децата и жената или съм самв автомобила няма значение, винаги има някой на когото ще съм нужен. А и животът е един. Всичко е въпрос на търпение. В повечето случаи, ако изчакаш 1-2 завоя ще имаш възможност да дръпнеш камиона. Обикновено водачите на големите коли винаги дават мигач да ти покажат кога можеш да натиснеш педала и да ги прескочиш. Катастрофите стават, ако не заради алкохол, то заради мисълта "на мен това не може да ми се случи". А ако има справедливост, недосегаемите ще бъдат прибирани на топло преди да убият някого. Без да съм бил там, съм сигурен че 1 месец зад решетките би променил буйния нрав на повечето бързаци.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  Катастрофите стават, ако не заради алкохол, то заради мисълта "на мен това не може да ми се случи". А ако има справедливост, недосегаемите ще бъдат прибирани на топло преди да убият някого. Без да съм бил там, съм сигурен че 1 месец зад решетките би променил буйния нрав на повечето бързаци.
                  Аз си мисля, че ако почнем да получаваме реални наказания, а не да минаваме с 10-20лв, да не можем да се оправим, когато сме се качили пийнали или мъртво пияни да караме като джигити, то много от нас ще спрат да го правят, още преди да са ги хванали. Ако започнат да вкарват на топло тези, които са хванати с алкохол над определено ниво, или при груби нарушения, когато има ПТП с пострадали, но без оглед на това дали си някой обикновен човек или полицай, депутат (нищо, че има имунитет) или Максим Стависки например, дали няма много от нас да се замислят "и на мен това може да ми се случи".

088 8613380

Коментар

Ако може да се вярва на жълтата преса (вчера ми попадна такъв вестник), май има нов герой от групата на тези, за които писах по-горе. Иван от "Сблъсък" бил направил нов сблъсък с боклукчийски камион, след солидна почерпка - дрегера показал над 2 промила. Ако това е вярно, то трябва да направим списък с тези, които участват в кампании срещу шофирането след употреба на алкохол и да организираме залози кой ще бъде следващия катастрофирал пиян. Всъщност въобще не е смешно, а е трагично. Трагично е, че живеем в такава държава, където всеки си прави каквото си иска - и само защото е известен или има пари, престъпната му безотговорност не само че не се наказва, ами дори се и прикрива.

088 8613380

Коментар

Сега видях, че колегата nickbochev е написал за този случай още на 12.08 в темата: МОЛБА ДО ВСИЧКИ!

088 8613380

Коментар

Днес имаше катастрофа на караулката на Владая, предполагам около 7:20-7:30. Две коли се бяха пернали челно буквално пред полицаите. Линейката ме застигна и подмина на пълна газ на кръстовището на Околовръсното. До момента не чух нищо по новините, някой знае ли нещо за състоянието на пострадалите?

Инфирмацията от /news.netinfo.bg оскъдна:
                        Катастрофа между две леки коли малко преди столичния квартал Владая образува огромни задръствания в двете посоки, предаде репортер на БГНЕС.
                        При инцидента, по първоначална информация, няма пострадали. По неизвестни за сега причини са се ударили две коли Фолксваген „Пасат“ и Алфа Ромео. /БГНЕС
                        Последно редактирано от Иван Горчев; 16-08-08, 14:18.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Войната продължава за съжаление – няма почивен ден...

Днес ми беше първото преживяване на катастрофа, която стана пред очите ми, без аз да съм участник, макар малко да остана да бъда потърпевша - замалко да се забия и аз в едната кола... Досега само съм преминавала покрай станали такива, но никога в моментът на катастрофа.
                          Сутринта карам по Голямоконарско шосе в Пловдив, което в този участък е с 3 ленти, аз съм в средната и карам направо. Пред мен в дясна лента има кола, която в последния възможен момент даде мигач и се насочи към края на острова, за да направи обратен завой, при това с газ. В това време от ляво /в лявата лента/ ме изпреварва друга кола, която кара направо и по моя преценка се движеше доста по-бързо от разрешените километри/час. Човекът явно не видя дадения от дясната кола мигач, защото поне щеше да намали скоростта, а изобщо не направи такъв опит, едва преди самия сблъсък. Видях “като на филм” как двете коли се сблъскаха, завъртяха и отхвърчаха в различни посоки /тогава и аз щях да се ударя в едната, но, първо се движех с ниска скорост-разрешената, второ явно сработи инстинкта ми и веднага пуснах аварийни и скочих на спирачките, още докато двете коли се блъскаха/. Веднага след като спрях изскочих да видя как са хората и да помогна – за щастие и от двете коли бяха само уплашени, неадекватни и малко натъртени. От едната кола замириса силно на газ, шофьорът викна: “Газта изтича!” и дръпна спътничката си веднага да излязат, аз помогнах на другата жена да си вземе чантата и да излезе бързо от колата си и се отдалечихме... Веднага позвъних на пожарната и на 112, а след като дойде пожарната си тръгнах.
                          Интересно ми стана след това, като премислях - никой не спря, освен мен, за да види как са хората, евентуално да им окаже помощ, да се обади... Даже ми бибкаха докато се движех между колите да помагам на хората...
                          Преди време на същото място и почти същия начин, и на мен ми се случи така да ми засече пътя една баничарка; успях да спра от нея точно “на косъм” и не стана катастрофа, но оттогава внимавам изключително много по този път и в подобни ситуации. Много пъти съм била свидетел на подобни случаи, за щастие пак разминавали се за малко...
                          Абе, какво им става на тия хора, толкова ли не знаят или не могат да спазват правилата?! Ами на останалите, дето никой не спря?
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Днес между 4 и 5 часа до басейна на Дианабад беше станала катастрофа м/у лек автомобил Фиат и мотоциклет Сузуки изглеждаше доста сериозна ,колата беше смазана челно а от мотора видях здрава задната гума и седалката,по моя преценка Лекия автомобил е отнел предимството на мотора.Дано водача на мотора да е жив и здрав някой ако знае нещо повече нека пише

Коментар

Абе то хубаво, че му е отнел предимство, ама според теб с колко е карал мотора?

През това кръстовище минавам поне 10 пъти на ден, там независимо дали си с предимство или без се кара с 30... има пешеходна пътека точно до кръстовището и хлапетата по бански рипат ли рипат.
                              После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Какво им става на хората тия дни ???
                                повече от 50% карат като ненормални, други само свиркат ,трети все едно карат в гората - без светофари, знаци...
                                чак тая вечер се изкефих на 1 човек на улицата - най-културно изчака за удобно място да ме изпревари, дадох му десен мигач за да му сигнализирам че го пускам, изпревари ме нормално и ми благодари...
                                и след него.... направо не ми се говори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X