Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Абе и мен ме гложди отдавна въпроса дали не трябва да се забрани над определена температура движението на МПС без климатик... Сега има такова за тежкотоварни машини, въпроса е дали да не е по-широко. Ама пък от друга страна дискриминация, не е много справедливо, въпреки че би спасило доста животи и материални щети. Вчера в задръстването при катастрофата бях слязал за малко от колата да погледна какво е положението напред и дочух следния разговор - един стоящ си в дясната лента пита идиот, който се юрва през лявата "За къде бързаш? Спряно е движението!", а дебила "На детето му стана лошо от жегата! Иска кола! Трябва да стигнем до бензиностанция!". Еми, жал ми е за хлапето, ама първо тоя тип явно е изперкал от жега. Движението е спряно. Няма да мине през купчините ламарина отпред. Освен това те ги изтегляха в лявата лента, за да освободят дясната. Насрещното движение го бяха отбили. И като на детето му е лошо в жегата защо тръгва на път около 4 часа следобед при над 40 градуса?!

Също така съм чувал оправдание на познат защо кара с над 120 по шосетата - "Ми жега. Под 120 и на отворени прозорци не охлажда достатъчно.". Кофти оправдания, ама на жега не се издържа и хората правят глупости. А и лично съм се усещал как в кола без климатик при 40 градуса съм по-неадекватен, отколкото след 2 - 3 бири. Та говорим много за карането в нетрезво състояни, ами за карането в горещини? Може да е доста по-опасно от 0.7 алкохол в кръвта... Може би трябва КАТ освен с дрегери да се въоражат и с електронни термометри и да мерят допустима температура в купето. Същото е като с алкохола.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Абе и мен ме гложди отдавна въпроса дали не трябва да се забрани над определена температура движението на МПС без климатик... Сега има такова за тежкотоварни машини, въпроса е дали да не е по-широко. Ама пък от друга страна дискриминация, не е много справедливо, въпреки че би спасило доста животи и материални щети. Вчера в задръстването при катастрофата бях слязал за малко от колата да погледна какво е положението напред и дочух следния разговор - един стоящ си в дясната лента пита идиот, който се юрва през лявата "За къде бързаш? Спряно е движението!", а дебила "На детето му стана лошо от жегата! Иска кола! Трябва да стигнем до бензиностанция!". Еми, жал ми е за хлапето, ама първо тоя тип явно е изперкал от жега. Движението е спряно. Няма да мине през купчините ламарина отпред. Освен това те ги изтегляха в лявата лента, за да освободят дясната. Насрещното движение го бяха отбили. И като на детето му е лошо в жегата защо тръгва на път около 4 часа следобед при над 40 градуса?!

Също така съм чувал оправдание на познат защо кара с над 120 по шосетата - "Ми жега. Под 120 и на отворени прозорци не охлажда достатъчно.". Кофти оправдания, ама на жега не се издържа и хората правят глупости. А и лично съм се усещал как в кола без климатик при 40 градуса съм по-неадекватен, отколкото след 2 - 3 бири. Та говорим много за карането в нетрезво състояни, ами за карането в горещини? Може да е доста по-опасно от 0.7 алкохол в кръвта... Може би трябва КАТ освен с дрегери да се въоражат и с електронни термометри и да мерят допустима температура в купето. Същото е като с алкохола.
      Аз лично съм неадекватен в жегата, но не и агресивен (просто много ме мързи), но виж когато хората се Изнервят в задръстванията се започват Такива Простотии че направо се ужасявам, това в насрещното платно да се подредят дори в две колони

Коментар

ако искате да видите задръствания, отидете в някой голям европейски град в неделя вечерта /може и в петък/...
        странно защо обаче, не карат в насрещното, не изпреварват без видимост, а си стоят в колоната и чакат...
        българинът е свикнал да е сам на пътя и сега като се запълниха улиците, нещо тоя каубойски стил самотен ездач не е подходящ...

а за изпреварването - масовия случай е кръстоска на некадърност с нахалство... гледам ги - мисли до средата на правата въпреки, че в далечината има кола насреща, мята се в насрещното /плътно вляво, а не възможно най-вдясно/ и едвам-едвам ускорява /че много газ ще му изхарчи/ ... обикновено се прибира в последната възможна секунда... еми, много ясно, че ще се пречука рано или късно...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ама там не може да се види изпреварване с 100 в аварийната лента.Защото после много боли.А тук е ежедневие по магистралите.
          B+

Коментар

Ами именно неадекватноста имах предвид. Забавени реакции, сънливост, пропускане на детайли, забравяне да се гледа в огледалата(може и от мързел), световъртеж и т.н. Същите симптоми като след употреба на 2 - 3 бири...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

отделно от това бавноподвижните /често с хубава кола, а не задължително с лада-москвич/ много често карат по осевата линия... при последното ми пътуване направо ми идеше да изпреваря един такъв отдясно /имаше достатъчно място на платното/...

имаше и един смешник с черна Г-класа от по-старите, който отчаяно се опитваше да кара след мен /дори да ме изпревари без видимост докато карах зад един бус по баир/...

познайте накрая как се "справи" - в първото село с газ изпревари цялата колона...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Още по-гадния номер е, че карат бавно по завои и т.н. и образуват дълга колона, а като се стигне до удобно за изпреварване място и видят някой, че дава мигач си избиват комплексите като дадат газ до дупка и провалят всички опити. После пак почват да се влачат. Може би се имат за Михаел Шумахер, който печели съзтезанието с тактика пестейки гориво и ресурс на колата и в същото време блокирайки всички опити за изпреварване. Именно тях ги изпреварват най-често по завои без видимост, защото иначе няма как.

Коментар

Изключително недисциплинирани водачи! Има ги навсякаде, но нашите са уникални! Няма да помогнат, никакви закони, никакви наказания, никакви напъни, на "много загрижените управляващи"!Ще кажете, в Гърция, Австрия, Франция са помогнали... да, но това са гърци, австрийци, французи...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

"Именно тях ги изпреварват най-често по завои без видимост, защото иначе няма как."[/quote]
                    Разбира се че има как!Като нямаш видимост се мъкнеш след тяхно поне не рискуваш да умреш тъпо (Sad but true).
                    [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

• До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Ето ви пресен пример за безумието което става по пътищата:
                      Място на действие: Околовръстен път, на 200 м от караулката на КАТ, при разклона за Требич. Там ограничението е 60. Не знам има ли жертви? Може би не. Юнака до Жигулката е подходящ кандидат за ошашавеният и водач. Случката е от следобеда на 23.07.2007 г.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Barbaron; 24-07-07, 07:33.
                      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

За къде бързат толкова тия хора...?
                        B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                          За къде бързат толкова тия хора...?
                          Айде де..????!!!! Той, Свети Петър няма да им избяга

Както се казваше в едно шоу : "..т'ва не са ора, а свинье.. "

Коментар

Снощи в дружба един хитрец се беше изхитрил да се удари в патрулка на КАТ, даже не просто на полицията, а именно на КАТ...

Коментар

Има остър недостатък от полиция по пътищата.
                              Ако попитате българските шофьори, искате ли движението да е като в Германия, отговора р 100% Да, само че с едно малко подусловие.
                              Всички да спазват , а само аз да съм единствения тарикат и да ги цакам от време на време.
                              Затова мисля че трябва да е като в Турция, неистов страх от полицията.
                              Би могло да се обвържат премиалните на Полицаите с 10% от раздадените глоби. Глобата се плаща на място срещу фиш, или се свалят номерата, ако водача няма пари, предните номера на колата.
                              Разбира се това е само схема на механизъм, който трябва да се обвърже с закон и правилник, но са необходими ДРАСТИЧНИ мерки, а това е една такава.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Турция ли...ти се майтапиш нещо, ходихме там 3 коли за нова година и не искам да ти казвам как се движат със 140-160 в града на 5 колони един до друг на една боя разстояние и без никаква дистанция...добре че си бях начертал точно пътя с отбивките предварително...иначе колоната те повлича и измъкване няма....това бе Турция под 120 движение няма...едната кола се затри и след 4 часа пристигна победоносно
                                S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                                или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                                пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X