Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

Колеги,току-що доживях да видя глобен пешеходец.Един чичо под ръка с лелята тръгна да пресича на спирка "Оряхово" (моста на Захарната) на червено.Значи вървят си като в парка -не им пука от нищо.Съответно колите набиха спирачки(добре,че не се навървиха),а тролеят как спря и аз не знам.Обаче ТЕ,ПЕШЕХОДЦИТЕ !!! си продължиха!В локалното до спирката имаше полицейска кола.От нея изскочи полицай,спря движението и ги заведе при колата да им пише акт.Те го гледаха невярващо(впрочем,аз също).Обаче той им прибра документите и започна да пише.Нататък не знам какво е станало.
    От една страна ти е жал-възрастни хора,но от друга...Само си помислих за хората(особено правостоящите) в тролейбуса.
    Кога ще разберем,че правилникът важи за всички?(риторичен въпрос)
    Бъдете здрави.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Още малко по темата ....

http://www.automarket.bg/articles/22092001.htm

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
        Още малко по темата ....

http://www.automarket.bg/articles/22092001.htm
        Доста е архивно. Щом още смятат в DM и пишат:
        "Още в брой 26 / 21-27 септември 2001 г."

Донякъде не сте прави колеги. Миналата седмица тръгвам за с.Чифлика в неделя сутрин. Понеже бяхме две коли от които аз първа, карам с около 80 км/ч за да ме настигне колегата. За справка, по пътя между Плевен и Ловеч избягвам да карам под 100 защото има много състезатели и рискувам да ме изтресат отзад или да ме изпреварят две коли едновременно в завой, както често се случва.
        Колегата доста се забави, а жената почна да се изнервя, че карам бавно. През цялото време мърмореше, че ще стигнем на басейна като залезе слънцето, а аз и опонирах, че карам с разрешената скорост заради новите глоби.
        За моя изненада, до разширението на пътя преди Ловеч не ме изпревари никой и зад мен се образува колона от 20 коли въпреки слабото насрещно движение и непрестанните ми опити с десен мигач да им дам път. Заинтересувах се от шофьорите каращи зад мен с идеята, че всички са или още несигурни новобранци или възрастни старци тръгнали за лозе. На четири лентовия път с остров и мантинела в средата намалих на 60. Започнаха да ме изпреварват съвсем внимателно със скорост не повече от 5км/ч над моята. Оглеждах колегите и въобще не видя това което очаквах. Третата кола дори беше силно тунингован голф и шофьора беше не по-възрастен от мен. Явно, новите глоби, цени на горивата и намалелите точки си казват своето. За целия път вкл. и връщането нямаше нито един състезател. Това ми се случва за първи път през целия ми 15 годишен шофьорски стаж.
        Последно редактирано от Myyy; 19-07-07, 21:54.
        Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
          Доста е архивно. Щом още смятат в DM и пишат:
          "Още в брой 26 / 21-27 септември 2001 г."
          Така е, но по всяка вероятност още са актуални ....

"Всеки ден у нас при пътни катастрофи загиват 3-ма и още 15 получават тежки травми. Годишно сумата набъбва на повече от 1000 убити. А за последните 11 години броят на загиналите по пътищата надхвърля 15 000 души, а други 100 000 са ранени в катастрофи според данни на КАТ. Все едно от лицето на България е изчезнал град с население, колкото Ихтиман..."

и още .....

" ....Експертите на евросъюза са изчислили, че загубата на 1 човек струва на икономиката на съответната страна около 1 млн. евро .... "

или ако направим сметката 1000 загинали х 1 000 000 евро, по всички правила на математиката е равно на 1 000 000 000 (милиард) евро ..... А за страна като България и нашата икономика (ако е наша) това е огромна цифра .... Към това трябва да се прибавят травмираните, зачернените семейства ..... и става страшно ....

Коментар

Это довольная счастливая семья едет на отдых, но...

...они забыли пристегнуть ремни!
            Танки грязи не боятся!

Коментар

Войната ще продължава за съжаление.Никакви закони ,не могат да спрат българина да кара пил.Снощи пак е поставен световен рекорд.
              http://www.dnes.bg/article.php?id=39078

B+

Коментар

Здравейте! вчера се връщахме с семеиството от море и както си карам се чу страшен трясък на 200 метра напред -една алфа се удари челно в голям бус -май ивеко и понеже препречиха пътя в тях се удариха и осте 3 коли като първата -ауди също много силно: резултатите:четирима от които 2 годишно дете на място а и шофьора на аудито и този на буса са ранени бая -в задръстването заради удара 7 коли си счупиха фарове и стопове и както са си взели поука всички тръгнаха на състезание пак...
                ЕБАСИ!!!!
                Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

нещо се бъркате - "състезание" не е да изпреварваш въпреки идващите насреща коли или на завой без видимост...
                  не знам за нито едно автомобилно състезание по път с насрещно движение...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
                    Здравейте! вчера се връщахме с семеиството от море и както си карам се чу страшен трясък на 200 метра напред -една алфа се удари челно в голям бус -май ивеко и понеже препречиха пътя в тях се удариха и осте 3 коли като първата -ауди също много силно: резултатите:четирима от които 2 годишно дете на място а и шофьора на аудито и този на буса са ранени бая -в задръстването заради удара 7 коли си счупиха фарове и стопове и както са си взели поука всички тръгнаха на състезание пак...
                    ЕБАСИ!!!!
                    Аз съм карал на 2 - 3 километра зад теб в този момент. Образува се задръстване. Някои тарикати взеха да изпреварват колоната през насрещното. Стана и там задръстване естествено. То трябва малко акъл да се сетиш, че щом движението е спряло и отсреща не идва абсолютно никой няма как да минеш... След малко идват линейки, полицаи и пожарна. Няма от къде да минат. Тръгват през канавката. Да, ама малко по напред няколко джипа направили и трета лента задръстване в канавката... Тръгват да се престрояват, ама къде ти. В дясната лента хората няма на къде да мръднат... Не видях полицаи да пишат актове на тия в насрещното, а трябваше. Даже би трябвало не да им взимат книжките, а да ги разтрелват на място пред очите на семействата им!!!

Минахме след около час покрай катастрофата. Бяха откарали труповете пред очите ни. Шофьора на алфата още не го бяха извадили. Виждаше си се вътре. Някой направи ли му впечатление? Не. Още след първия завой след като изчезнахме от полезрението на полицаите около катастрофата първо един моторист, след него един мерцедес и т.н. С нулева видимост при непрекъсната линия. Ми така де... висяли са цял час... Това, че тоя в алфата е бил същия безсмъртен като тях явно не може да достигне до гладките им мозъчета.

Като изключим това и на магистралата от Бургас беше пълен ад. Около половината бяха решили да карат със 70, а останалите с 200. Ако искаш да караш с нормална скорост около 130 става като в електронна игра. В дясната лента почти неподвижни препядствия, а в лявата прелитащи.

При Сливен си хванах Подбалканския и си се прибрах спокойно от там. Нервите са ми по-важни.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

състезанието по утрепване визирах... още до бяла(варна) имаше две катастрофи като едната бесхе сериозна - едиа хонда легенд изпреварвала и тези от среща нямали къде да отидат та се бяха обърнали,
                      за жалост и на мен ми се налагаше да се движа с 80-90 заради супер обемната къмпинг екипировка на покрива и доста пъти излизам в банкета заради разни състезатели*дето се чудят къде да си утрепат децата и жените та и чуждите по възможност
                      Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        нещо се бъркате - "състезание" не е да изпреварваш въпреки идващите насреща коли или на завой без видимост...
                        не знам за нито едно автомобилно състезание по път с насрещно движение...
                        А, аз се сещам за една тема от този форум за едно пострадало самурайче при среща с УАЗ на съзтезание с насрещно движение...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Лошото е ,че в този момент ,така наречения "Тополовградски 'път е бил затворен ,заради бошуващите пожари в района.И се е стигнало до голямото натоварване ,рисковите изпреварвания,несъобразената скорост и белята.
                          B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                            Лошото е ,че в този момент ,така наречения "Тополовградски 'път е бил затворен ,заради бошуващите пожари в района.И се е стигнало до голямото натоварване ,рисковите изпреварвания,несъобразената скорост и белята.
                            Удърът беше на права с прилична видимост и прекъсната линия. По-скоро шофьорът качил се в туко що купената си колица(алфата беше с временна регистрация) е решил, че е голям джигит и буса движещ се в собствената си лента трябва да отиде в канавката, за да го пусне... По друг начин не мога да си го обясня този удър на това място.

Коментар

Психясали типове.
                              Все ме гложди един въпрос .Дали не се увеличиха катастрофите ,от както много хора започнаха да ходят на море петък ,събота и неделя?
                              B+

Коментар

Днес, по обяд отскочих до един магазин за ловни принадлежности (от Съдебната палата до ул. „Цар Симеон“). Първо на пешеходна пътека на бул. „А. Стамболийски“ щеше да ме сгази едно такси. След това на бул. „Т. Александров“ видях 2 леки катастрофи причинени от неспазване дистанция. Отделно двама юнака с мотори блъскаха с ритници по една кола. Жегата явно много, ама много лошо влияе на някои мозъци!
                                Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                                Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                                Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X