Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препър като синоним на луд а...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препър като синоним на луд а...

Ба.... се си мисля, че тука нормални (или поне прекалено нормални) няма.
    За мен например не е нормално някой да си купи мотор за една купчина пари и да изкарва голяма част от свободното си време в опити да си счупи нещо с него. Въпрос на вкус казало кучето ( в случая Аз). Почти толкова безсмислено е колкото и правенето на "подготвени" машини, които да се чудиш как да вкараш след това в беля. Мене пък ми прави кеф да ходя да правя гилзи от цели патрони или примерно да ходя по баирите с раница. Друг го кефят ножове, трети филателия , четвърти икебана.
    От друга страна- защо да не притежавам нещо щом като ме кефи, мога да си го позволя и закона също ми позволява?
    А относно наемниците- относително малко плащат в последно време - слаба работа - няма и 2х заплатата ми тука.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Аз да попитам тогава -стрелбата спорт ли е?Щото тук пушките са на спортния щанд.

Друго да попитам - като си купуваш нещо за в гората,планината,морето,полето.........го взимаш от евтинките едни такива дето стават да ходиш за гъби с него или търсиш какво ползват военните и е правено за тях и е изпитано от тях?Като тръгна да си купувам мотор за пустинята КТМ ли ще ми препоръчате или може с БалканЧЕ?Или да не си купувам мотор защото моторните спортове не са спортове?

Какви войни какви войници,кой по какво стреля,колко е дърт и с какво си вади хляба?Стрелбата с лък спорт ли е?Тия дето стрелят по Олимпиади разни спортисти ли са или войници?Аз ще разбера някои от вас когато луд препьр скочи на сседното село,до тогава между събирането на марки или стрелбата с какво да е в компанията на бащата и синовете предпочитам второто.

Имам приятелче пожарникар,има 2 стари пожарни,кара си ги,помпите им работят,свирки,тромби,светлини.........ма не съм го видял да гаси с тях и като гледам ако не пламне съседната къща едва ли ще се впусне.Като пламне е друго,тогава избора между маркуч и пожарна на 50 години пак е в полза на пожарната.В Аризона е пича,5 бона на пожарна брои,сега май са им скочили цените,последно стълба търсеше за едната.

Жокерче - ако си вземе човек Катюша да го оплачеш,почти безполезно нещо,с пушка или въдица въпроса е друг,а и не трябва да ги паркираш никъде.И да,ПОЧТИ ще се съглася,че няма никаква практическа мисъл в това човек да притежава оръжие,друго си е един кашон с пощенски марки,си ги лепим на тапети в банята
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        За мен например не е нормално някой да си купи мотор за една купчина пари и да изкарва голяма част от свободното си време в опити да си счупи нещо с него. Въпрос на вкус казало кучето ( в случая Аз)

А така,кажи им го.Мотор......вместо да си седне човек в Мерцедеса,да си отвори люка,да си шляпне климатика и ред Лепа Брена ред Металика за ужас на маалата.Тьрся диск на Лепа Брена,на Металика си имам.Луд ли съм?А тия с моторите по ОК ли са от мене?

А сега де.Вземат да утепат някой с тоя мотор и само горите разравят,мравките сън не ги лови от тях.

Кажи им го
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Интересна тема всъщност. Преди 15 ина години поживях и аз в препърските географски ширини ( разбирай съединените щати). Успях и да се посмея на една от истериите ( срещу 2000 година). За щатите ( нарочно си ги пиша с малка буква де) съм напълно съгласен с братята лодкари - наистина е необходимо да бъдеш подготвен за да можеш да преживееш евентуална истерия на "подготвени" въоръжени, затлъстели и полуграмотни хора с размътени мозъци от гмо. Щатите наистина са доста различна песен. Иначе като говорим за подготовка у нас се свежда до това дали си готов да запалиш насред хола секцията от домко ако спре тока за една седмица посред люта зима. За който живее на село (както и аз вече) и този проблем дори отсъства ( малко ме е страх да не свършат цигарите де, та мойто препърство се състои в това да си имам по кило тютюн освен един стек кемъл ).
          И що па да не си луд бре куче. И аз съм луд - събирам касетофони и касети. Ма даже не моа стрелям с тех и да ги ям. Аз твойто препърство го виждам малко повече като хоби. А всяко хоби е полезно - уравновесява и удоволетворява. Хора които имат хобита всъщност са доста по-малки вредители от такива без. Ама се отплесвам.
          Аз тебе Дог не те виждам като гънслингър (сорри ако искаш да се отъждествяваш с такъв де) , а като човек обичащ военните неща. Няма лошо според мен. И аз харесвам опростеността и функционалността им.
          Според мен в твоя случай си луд ако цялата ти преп екипировка е повече от 30 кила ( включваме и пушкалата).
          И наистина е прав Марто - колкото по-лъскав изглеждаш ти и екипировката ти - толкова по-апетитен ще си за луутърите. А дали го вадиш бързо или не, нема да има значение като некое хлапе те резне в гръб с 13/0.
          И не се бой бре - и ние колекционерите на касетофони си ги мерим на кой му е по-голям.. касетофона.
          висете отпуснато

Коментар

Каситфон свири ....майка плачИ,много точно казано.

Верно кой каквото го кефи,преди време карах лодката на тоя дето измислил чипа вграден в кредитните на Американ Експрес.Не беше кофти лодка ма си искаше месеци и шапки с пари за да стане.
            -оти ва майка си се наковал на това?
            Ходих вика при психотерапевта си,той ми каза да си намеря хоби да ме държи далеч от компове и телефони,сега ще и сменя мотора,танковете,тоците,електрониките.........и ще я продам,пак ще съм на далавера вместо да му плащам по 500 кинта на час да ми бае.

Адде,кой луд сега.Кафе тук е 4 кинта,със сокче 10,умножаваме по 4 мъжки в рода и се падат 1300 патрона 22калибьр,нямаме право на автоматично,на единично а да видим как ще истрескам 1300 в пълнители по 5 днес,кафенцето го свършвам за 15 минутки.Ако така ги смятаме много съм напред.И като беден гледам да си вкарвам парите в полезни неща или поне такива с някакви потенциални претенции да станат полезни.Мога и марки да събирам ма банята и така си я харесвам.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Брат не се заплесвай ми търси спотьрски монокьл,че свят ми се вие вече.Да затворим кръга викам аз,сборен пункт в на баща ти гаража,аз ще го заредя
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Много обичам някой да ми казва колко луд "препър" съм бил. И колко тъпо било всичко това. интересното в случая е, че работата ни е свързана, малко или много, с подготовка за оцеляване. Че понякога наистина се стига и до там. Брат я пусни снимка на ония дето го намерихме да яде летящи риби. И той мислел, че е "престараване"...

Всъщност няма нищо лошо да ни мислите за откачалки. Ние мислим същото за вас... С тая разлика, че моето "престараване" може да доведе до положителни резултати докато бръмчене като хамав из баирите, води само до ишиас, шипове, натъртен г.з и други такива "нормални" неща. Ша мое ли мъъъъничко по-толерантни да сме към ближния? Само мъничко, ако може!

За протокола- всеки път като се кача на лодката на някой "закъсал" и като видя 60' плазмен телевизор, му продавам от нашите "престаравания" с цена по 10. Та има далавера и да си малко кукууу...

Брат, не се заплесвам ами търся .45аср, ама грозни цените бе! Пълнителите дойдоха...
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз си имам,оправяй се

Утре е деня на истината,след 3 отивам за снайпера,гледай да си свободен.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Всъщност няма нищо лошо да ни мислите за откачалки. Ние мислим същото за вас... С тая разлика, че моето "престараване" може да доведе до положителни резултати докато бръмчене като хамав из баирите, води само до ишиас, шипове, натъртен г.з и други такива "нормални" неща.
                    Абе харесвам ви и двамата но на моменти се чудя да не сте объркали форума с тоя на мерцедес или яхтаджийския. Иван не се обърна лично към никой и най-малко визираше някой от вас. Що така с бушприта ....
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

То и аз не разбрах къде няма никаква практическа мисъл и на кой му се играе на войници.Какво непрактично има да притежава човек нещо яко не разбирам та за това дадох примера с мотора.Ти примерно колко ножа имаш и колко от тях не могат да отрежат дърво колко китката ти?
                      Практично,пълна откачалка,играе ти се на нещо..........И както винаги нищо лично към никой.Ни моето положение е твоето,ни съм там където си ти,ни сме на един акъл,това което за теб е правилно за мен може съвсем да не играе,но избягвам да давам определения.

За форума не знам,май съм си тукаИ не разбрах стрелбата спорт ли е и като съм почти на 40 в коя армия ще ме вземат ако случайно откача и искам да отида войник от ново?Да вземат да вдигнат и заплатите,че ще ме изтърват като попълнение съвсем.След колко годишни не ставаме за стрелба вече / е те тука отпадна 60% от форума и поне 80% от стрелящите/.Щом аз не ставам на 38 те сега го закьсахте,марш у армията на дърти години.

Стрелбата е СПОРТ и то полезен,аз с моя спорт в момента си храня семейството и нека някой ми обясни,че не съм у ред
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 02-11-13, 06:49.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Бе не знам кой какъв е .. кой луд, кой препър, кой просто с отклонение на съчмата временно, само зная, че аз ако не разбирам нещо или пък не ми е интересно .. не го коментирам.
                        Нито пък го охарактеризирам (по-скоро обиждам)- ей така за спорта. Затова и не пиша в подфорума на .....моторджиите например (да ме прощават останалите моторджии - затова и подфоруми - бол) че иначе - то не са кросаци, навиване на масури, то не са ронене на зъбаци, вирене на колци, па рошави гуми .. ще има веселба. Публична тайна е, че ако се загледа човек в детайлите и правописа ..точно там ще има какво да научи ако мисли че е видял всичко.
                        Така че, комуто каквото му е интересно. Като не му е .. да хваща гората - или с пушката или с мотора (нали уж препъра не беше гън-нът ,ма кой да чете толкоз страници, важното е да си кАжем)
                        Последно редактирано от Slick; 02-11-13, 06:57.

Коментар

Ма ти обидчив ли си?Вьв форум?От човек който не познаваш?

Трябва да постреляш малко,да ти мине?Или ходи за гъби и после в буркани,не се знае знае ли се.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Дробе, къде ме видя да споменавам името Иван? Единственото което искам да кажа е да не окачествяваме някой като "откачалник" само заради това че имал 200 буркана зимнина в мазата, или 2000 патрона под леглото, или 50 ножа в шкафа, или 4 чифта гуми за "подготвената" джипка, или ...
                            По въпроса с яхтите- аз все се каня една тема да пусна и все не се наканвам. Аз тема на морска тематика не съм започвал.
                            За мерцедесите- карам 1.7 Хонда Сивик...

С тая тема бях до тук. Със здраве!
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                              ... Това вашето си е фенщина, подражание, без практически смисъл. ...
                              Недей така, щото от години се опитвам да намеря някакъв практически смисъл в това, примерно, да издухаш един резервоар нафта за да изминеш 12 км за 12 часа през дълбокия сняг в планината за да стигнеш до място, където едно че нямаш изобщо никаква работа, и второ, че до него има почистен асфалтов път! И не мога да намеря. Както не мога да намеря и практическия смисъл на това да рискуваш да се пребиеш, като влачиш със себе си мотора по кози пътеки, където и за пеши туристи е тегаво ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

На този, на когото му се струва, че това е пълна глупост - да прегледа пак темата "Ха познайте магнитуда" и гравитиращите около нея... После да си спомни (ако е от София или региона) земетресението в Перник, хората излезли само по пижами и с по кутия цигари на улиците, потрошените по стълбите понапълнили болниците, големите групи от хора които се събраха по бензиностанциите, защото там има кафе, сандвичи и вода, и най-вече - кой да им ги продаде, хората които от страх, останаха да спят няколко дена по колите си и т.н. - и всичко това, заради един малко по-силен трус, който само ни събуди... А сега се замислете, какво щеше да настъпи, ако труса беше една идея по-силен - колкото да начупи прозорци, да събори мебели и да причини централно спиране на тока..?!! Аз знам как изхвърчахме навънка с жената - само с дрехите на гърба си и увили детето в одеяло, че нямаше време да го обличаме - БЕЗ пари и докуемнти, БЕЗ дори и една половинка вода за пиене и БЕЗ дори и един пакет обикновени бисквити! А народа само се поуплаши. Какво щеше да се случи, ако народа беше изпаднал в масова паника..?!!! Не ми се мисли, ако и всеки тук, да си има село и буркани с кот се сетиш... Лично за мен от тогава нещата са ясни - цялото ми къмпинг оборудване е събрано и наредено в един голям сак, който влиза в джипа за 1 минута, след като в него са вече са влезли жената, детето и кучето. Според сезона има приготвен един малък сак с дрехи, в него ни стоят и документите и малка сума пари в брой + една чанта в която има 3 пакета макарони, един пакет ориз, един пакет боб, един пакет леща, три пакета брашно, един пакет сол, една бутилка олио и една тенджера + 11 литрова туба с вода и газов котлон - това го свалям сам в джипа, докато жената сваля детето и кучето (кучето се сваля само по-принцип). Начертал съм си три алтернативни маршрута за излизане от София, без да стъпвам на главни пътни артерии, като два от тях въобще не стъпват на асфалт - единия през Западен парк, ако решим да се изнасяме на юг или на запад, другия е по ЖП линия (до някъде) ако решим посоките да са север или изток! Нищо не ни коства като финанси, не ни променя нормалния начин на живот, но спим малко по-спокойно, защото знаем, че каквото и да стане - с малко повече дисциплина може да изкараме и седмица (отделно - рибарските ми такъми не излизат никога от багажника), и най-важното - за нула време сме се изнесли от човешката лудост, която ще настъпи наоколо - джипа с пълен резервоар и газова бутилка ще измине м/у 400 и 650 км. в зависимост от това - по какви пътища/без пътища и как ще карам. Имам къде да отида - място където има достатъчно питейна вода независеща от ВиК, електричеството не е решаващ за оцеляването фактор, има достатъчно хранителни запаси с възможност за възпроизвеждането им, и достатъчно хора и оръжие - за защитата им, ако се наложи (да не дава Господ) - само на 150 км. от мястото където живея! Не мисля, че това е лудост! Ако това се окаже недостатъчно, значи събитието е такова, че каквато и предварителна подготовка да имам - нещата са отишли в киреча! Сиреч - цивилизацията вече я няма и нещата придобиват съвсем друг характер, налагащ вземането на крайни и нелицеприятни решения, които колкото и да ги мисля в момента, няма как да ги измисля...
                                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 02-11-13, 08:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X