Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препър като синоним на луд а...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препър като синоним на луд а...

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
    То вярно, че не е добре да се бърка ситуацията с боя .. ама моите скромни познания казват, че препърите ползват предимно дефанзивни тактики и опръжието им е за лов и защита на дома (или убежището) от външни сили... предимно.
    Защото така описани по-горе - тогава каква е за вас разликата тогава между перпъра и обикновения гън нът (който автоманично става луутър при есктремна ситуация)?
    Всъщност гън нъта е индивидуалист. И мисли само за себе си - препъра мисли за доста повче неща- спасяването на някакъва форма на цивилизация ако предпочиташ. Гън нъта е склонен да граби от имащите - препъра не- и ако стане то е изключение. Говорим за напълно абстрактни съждения де.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
      А защо?! Препъра е безобидна твар,защо да го трепеш?! Той,горкият,седи,до зъби въоражен,със складове с продукти,одеала,фенери........Но само СЕДИ и чака бедствието,верно,с пушка в ръка,но седи и чака,не напада.Ако беше агресивен,смел и уверен в себе си - намаше да се подготвя за апокалипсис,щеше да разсъждава така - като дойде ще му мислиме.На което сигурно отявлен препър би отвърнал - хм,безотговорен човек...
      П.П.
      Сещам се за една фраза на ВЕЛИКИЯТ Никола Русев - "Страхливият човек мре 1000 пъти,смелият - един..."
      Говорим за "разумна достатъчност" на знания, умения и екипировка. иначе до сега в борбата между острието и бронята винаги е побеждавало острието. А полковник Дрангов го е казал още по- добре " След мен юнаци- две смърти няма, без една не може." Не ме питай от къде го знам- ама на 16 го знаех на изуст - заедно с още доста.

Коментар

Аз пък бях наизустил речта на генерал Иван Колев...Ама тайничко предавана от уста на ... ухо На същата възраст. Нали,по същата причина...
        Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
        Най-добрият ром е студеният ром!
        Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
          Аз пък бях наизустил речта на генерал Иван Колев...Ама тайничко предавана от уста на ... ухо На същата възраст. Нали,по същата причина...
          "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България! " - Генерал Иван Колев
          Тази?

Коментар

Сущото!
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
              Няма как да носиш 300 кг багажлъци

Е ще ти си един неподготвен препьр или менте един вид.Как да няма,сбираш 5 коли от големия модел еднакви та поне една или 2 да стигнат на 2 километра до лодката,там товаря с тонове,кви са тия 300 кила,това само пушките и патроните с водата нали?Кьв такъв препьр си,с раницата на гърба.Аз за това шапка му свалям на Кучето за арсенала в тях ма а да го видя пупупупу колко от тия железа ще носи?Аз вадим през люка на колата,жената кара,а аз сипя ли сипя,брата и бащата отцепка с техните или бутат с моите резервни ако стане да спре джуганЯ.

вие се майтапите ма съм бил на Хавай като ни тресна едно земетресение,2 дни ни вода ни ток,ние с подготвена лодка за пресичане на океана,местим го из шортите,че нямаме крачоли.
              Бях тук и като почти изгоря града,магистрали затворени,къде ток,къде телефони няма.Бях и като спря тока за 40 часа - магазини затворени,бензиностанции и атм машини не бачкат,храна няма как да си купиш,всичко кепенците долу.От тогава съм намислил дизелова кола да си взема ако държа един от моите готов с пълен резервоар винаги.

И не е до страх,в много случаи сме само аз и брата с пари,комуникация,ток,средства за придвижване,храна и вода.Само арсенала куцаше ма му дойде времето,като спря тока щях да си осиновявам съседа,че той първото което направи е да заключи жена си у тях и да се натовари на джуганЯ,дойде си с 3 чанти играчки човека.

верно повечето ми е част от работата,но пак се брои.Кажете сега мини къде продават?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Вярно, че в случая морските ще имат повече избор и възможности според ситуацията - в смисъл, да изберат място на което да отидат и да чакат, докато "пуснат тока"... Сетих се за филма "World war Z" - ООН евакуираше на предварително подготвени флотилии в океана, всеки който имаше някаква придадена стойност за оцеляването на човечеството. Там наистина е най-безопасно не само от към мародери, канибали, зомбита и прочее производни на пост-цивилизационният хаос, но и от към епидемии. Няма как да не си задам простия въпрос - къде смята да бега Mad Dog с неговите 36 дажби, пушкала с 10 000+ патрона и котката (котката става за ядене - проверено), при положение, че няма джип или друго усилено возило (желателно с удължен пробег) и не може да избяга 1000 метра без да получи инфаркт..?!!!

Защо поставям нещата така..?!! Защото неизменно стигаме до въпроса "Кое е по-удачно - да трупаме хранителни запаси и оръжие с което да ги защитаваме, или да трупаме умения и познания, които биха помогнали да оцелеем в широк спектър от негативни сценарии?". Какъв е смисъла от всичко това, ако поне не сме в подходяща физическа форма, която би ни позволила да преживеем този стрес? Гледах с усмивка предаванията за въпросните "препъри" - над 50% от тях бяха струпали запаси достатъчни за години, но в същото време бяха със свръх наднормено тегло и с почти 100%-това вероятност за инфаркт, ако не в следващите месеци, то при възникването на ситуация - със сигурност! Да не говорим за хора със специфични нужди, като диабетици (имаше и едно такова семейство, което смяташе да държи инсулина на съпругата в близката река...), астматици и т.н. Какво искам да кажа - запасите и оръжието със сигурност увеличават шанса за оцеляване, но на подготвените и силните! Оръжието и хранителните запаси, сами по себе си не са подготовка, а печелене на време, което със сигурност няма да бъде достатъчно, за наваксването на всичко останало, необходимо за оцеляването на човек и неговите близки - разбирай като всички да изживеят дадените им от Бога години, като преди това са се размножили достатъчно качествено и количествено! Не виждам особен смисъл в това да умра няколко месеца или години след всички останали..?!!! Това не е оцеляване!
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 22-10-13, 08:57.

Коментар

Той ше го хване пикосмука преди да може да избере коя пушка да метне на рамо,съмнява ме,че ще е Какалашката при кофти случка като най-як и прост автомат.Мене обаче ме засилва 2 различни калибъра да взимам,иска да ме изклопат зомбитата мхмьм.

При нас не е нужно и да ходим майната си,има острови тук на по 30-100 морски мили от брега.Точно седя на гюме и чакам да пуснат тока.Ако към риболова прибавя и малко оръжия то става съвсем лесно,другото оборудване така или иначе си го имаме,аз до Вегьс пътувам с чантата за напускане на кораба та какво остава тока ако спре.Това вързани в марината сме го играли 3 дни,хората бедстват,ние обикаляме и си търсим нес кафе и Кола,че ни липсвали у списъка.Всичко живо си скубе косите какво да прави,аз просто си извадих скарата,а съседа се цикли колко газ съм имал.Аз ли?Нямам много ма знам къде има 100 лодки с по 2 бутилки на всяка,за дизел да казвам ли?Брата нека каже как в момента кара една с 5 тона на нея,има си бръмчиш..........ма ми трябва някой като Кучето да пази базата,е така по един фишек да пуска страх да им пази.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Той ше го хване пикосмука преди да може да избере коя пушка да метне на рамо,съмнява ме,че ще е Какалашката при кофти случка като най-як и прост автомат.Мене обаче ме засилва 2 различни калибъра да взимам,иска да ме изклопат зомбитата мхмьм.

При нас не е нужно и да ходим майната си,има острови тук на по 30-100 морски мили от брега.Точно седя на гюме и чакам да пуснат тока.Ако към риболова прибавя и малко оръжия то става съвсем лесно,другото оборудване така или иначе си го имаме,аз до Вегьс пътувам с чантата за напускане на кораба та какво остава тока ако спре.Това вързани в марината сме го играли 3 дни,хората бедстват,ние обикаляме и си търсим нес кафе и Кола,че ни липсвали у списъка.Всичко живо си скубе косите какво да прави,аз просто си извадих скарата,а съседа се цикли колко газ съм имал.Аз ли?Нямам много ма знам къде има 100 лодки с по 2 бутилки на всяка,за дизел да казвам ли?Брата нека каже как в момента кара една с 5 тона на нея,има си бръмчиш..........ма ми трябва някой като Кучето да пази базата,е така по един фишек да пуска страх да им пази.
                    Колко са тези острови? 100? 1000? Колко са яхтите само във вашата марина? Според теб колко процента от собствениците на тези яхти си мислят същото като теб и са се въоръжили във времена, когато някои типове играчки не са били забранени и са имали достатъчно време да се научат да боравят с тях? Факта, че смяташ да вземеш предварително набелязана яхта на караминьол, която някой явно е подготвил преди това, поставя теб и семейството ти на сигурен риск от въоръжена конфронтация и шанса да оцелееш и 6 часа е 50/50 в най-добрия случай, въпреки всички планове, подготовки и т.н., защото Колт отдавна направи хората равни... Добрия план, особено в първите 24 часа, задължително трябва да се основава на избягването на всякакъв контакт, предполагащ използването на оръжие! Тези които си мислят, че ще си пробиват път с бой и, че са единствените които са се сетили за това (въпреки, че е най-първосигналното решение което може да хрумне на човек), най-вероятно първи ще умиришат канавките!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Вярно, че в случая морските ще имат повече избор и възможности според ситуацията - в смисъл, да изберат място на което да отидат и да чакат, докато "пуснат тока"... Сетих се за филма "World war Z" - ООН евакуираше на предварително подготвени флотилии в океана, всеки който имаше някаква придадена стойност за оцеляването на човечеството. Там наистина е най-безопасно не само от към мародери, канибали, зомбита и прочее производни на пост-цивилизационният хаос, но и от към епидемии. Няма как да не си задам простия въпрос - къде смята да бега Mad Dog с неговите 36 дажби, пушкала с 10 000+ патрона и котката (котката става за ядене - проверено), при положение, че няма джип или друго усилено возило (желателно с удължен пробег) и не може да избяга 1000 метра без да получи инфаркт..?!!!

Защо поставям нещата така..?!! Защото неизменно стигаме до въпроса "Кое е по-удачно - да трупаме хранителни запаси и оръжие с което да ги защитаваме, или да трупаме умения и познания, които биха помогнали да оцелеем в широк спектър от негативни сценарии?". Какъв е смисъла от всичко това, ако поне не сме в подходяща физическа форма, която би ни позволила да преживеем този стрес? Гледах с усмивка предаванията за въпросните "препъри" - над 50% от тях бяха струпали запаси достатъчни за години, но в същото време бяха със свръх наднормено тегло и с почти 100%-това вероятност за инфаркт, ако не в следващите месеци, то при възникването на ситуация - със сигурност! Да не говорим за хора със специфични нужди, като диабетици (имаше и едно такова семейство, което смяташе да държи инсулина на съпругата в близката река...), астматици и т.н. Какво искам да кажа - запасите и оръжието със сигурност увеличават шанса за оцеляване, но на подготвените и силните! Оръжието и хранителните запаси, сами по себе си не са подготовка, а печелене на време, което със сигурност няма да бъде достатъчно, за наваксването на всичко останало, необходимо за оцеляването на човек и неговите близки - разбирай като всички да изживеят дадените им от Бога години, като преди това са се размножили достатъчно качествено и количествено! Не виждам особен смисъл в това да умра няколко месеца или години след всички останали..?!!! Това не е оцеляване!
                      Ти Дога не го мисли.... Той и къде да отиде има, че и знае как да стигне до там. А за липсата на жип- вярно е на 50%- имам 50% жип..... И да те разочаровам- мога да избягам 1000 м. или да изходя 15-20 км. без да получа инфаркт- вярно първото не- много бързо. Тука говорим изцяло за концепция - притежаването на екипировка е само едно от условията, притежаването на знания второ, имането на план - трето. Като не бих се самоопределил като "ултрас" в което и да е било от тези отношения. Просто считам, че притежаването на подходящ спален чувал и определени умения не вреди. Просто ми направи впечатление реакцията на младежа. А всъщност оръжията винаги се свеждат до две - основно и резервно. И е ясно кое ще е основното и кое резервното.... другото е съвсем друго хоби.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        Ти Дога не го мисли.... Той и къде да отиде има, че и знае как да стигне до там. А за липсата на жип- вярно е на 50%- имам 50% жип..... И да те разочаровам- мога да избягам 1000 м. или да изходя 15-20 км. без да получа инфаркт- вярно първото не- много бързо. Тука говорим изцяло за концепция - притежаването на екипировка е само едно от условията, притежаването на знания второ, имането на план - трето. Като не бих се самоопределил като "ултрас" в което и да е било от тези отношения. Просто считам, че притежаването на подходящ спален чувал и определени умения не вреди. Просто ми направи впечатление реакцията на младежа. А всъщност оръжията винаги се свеждат до две - основно и резервно. И е ясно кое ще е основното и кое резервното.... другото е съвсем друго хоби.
                        Това което искам да кажа, че притежанието на консерви и оръжие далеч не е цялото уравнение наречено "оцеляване", нито е неговото решение! Ако искаш, да поговорим и за това - какъв е шанса някой да те възприеме като заплаха с пищов на кръста и автомат в ръцете и да те отстреля от 300 - 400 метра - за всеки случай, без въобще да го видиш и чуеш..?!!!

П.П. И със сигурност не те мисля - имам за кого да го правя...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Това което искам да кажа, че притежанието на консерви и оръжие далеч не е цялото уравнение наречено "оцеляване", нито е неговото решение! Ако искаш, да поговорим и за това - какъв е шанса някой да те възприеме като заплаха с пищов на кръста и автомат в ръцете и да те отстреля от 300 - 400 метра - за всеки случай, без въобще да го видиш и чуеш..?!!!
                          Шансове винаги има- ама всичко е въпрос на план. Нямам намерение да обяснявам какво смятам да върша- ама нито възнамерявам да съм сам, нито да се навирам по места където да очаквам да ме отстрелят.

Коментар

Щото за меню от мишки за съвте се замислих като четох " Не плачи вълко" на Фарли Моуът.
                            Да бе .Ама лекинко неприятен идва факта,че гадинките трябвало да се лапат с карантийката,щото виж,блажнинката била там.
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                              Да бе .Ама лекинко неприятен идва факта,че гадинките трябвало да се лапат с карантийката,щото виж,блажнинката била там.
                              Помним го този момент... и рецептата за Souris a, la creme помним.
                              Souris a, la creme
                              Продукти:
                              Една дузина охранени мишки
                              Една чаша вино
                              Едно парче бяла мас
                              Сол и пипер
                              Чесън
                              Спирт
                              (Може би трябва да отбележа, че бялата мас обикновено се намира само в Арктика, но тя може да се замести с проста сланина)
                              Приготовление:
                              Одерете мишките и ги изчистете от вътрешностите, без да отстранявате главичките; измийте ги, след това ги поставете в тенджера със спирт колкото да покрие телата. Оставете ги да се мариноват около два часа. Нарежете бялата мас на малки кубчета и бавно я запържете, докато повечето мазнина се стопи. После извадете мишките от спирта и ги овъргаляйте в смес от брашно, сол и пипер. Поставете ги в горещ тиган и ги запържете за около пет минути (като внимавате тиганът да не се нагорещи прекалено силно, иначе крехкото месо ще се изсуши и ще стане кораво и жилаво). След това прибавете чаша вино и шест или осем скилидки чесън. Похлупете тигана и го оставете да ври бавно петнадесет минути на слаб огън. Крем-сосът е готов, залейте мишките с него, похлупете съда и го оставете да престои десет минути на топло място, преди сервиране.

Коментар

Шансове винаги има- ама всичко е въпрос на план. Нямам намерение да обяснявам какво смятам да върша- ама нито възнамерявам да съм сам, нито да се навирам по места където да очаквам да ме отстрелят.
                                То е най-лесно да избягваш местата където очакваш да те отстрелят! Лошото на другите места е, че и други са се сетили, че няма да ги отстрелят там, а това отнесено към 110 879 кв.км. и 6,5 млн. души (прави по 58,622 човека на квадратен километър), не дава много възможности в рамките на един месец, а какво да говорим за година или повече..?!! До тук каза едно вярно нещо - не смятам да съм сам!
                                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 22-10-13, 10:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X