Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съветски/руски vs. западни танкове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Точно заради това ми се иска същите специалист да обяснят къде е проблема или и абрамса е маймунска версия. И дали и Леопарда така ще се дупчи??? За мен отговора е ясен.
    Поне аз не съм чел някъде да има маймунска версия на Абрамс . Поне не и до бронята . Може да са доста скопени от към електрониката едва ли американците ще дадат на тарамбуките последно поколение средства за комуникация и управление . Едно че не могат да се оправят с тях и друго още на другия ден ще са на бюрото на някой главен конструктор в Русия Няма причина ситуацията с Леопард да е много по различна бронята им е еднаква . Единственото предимство е че той е с класически дизелов двигател и използва по малко запалимо гориво . Германците са умни хора много добре помнят изводите от втората световна и не се набутват в разни конфликти със съмнителен изход на всякъде по света .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Лично за мен защитата на Меркава и Леопард е малко смешна.

Тази технологично недомислена дупка зад купола са я замазали с вериги и гюлета.

И снимката на Сибирски, прилича на барбекю, дано вурши някаква работа.

Коментар

• От: Съветски/руски vs. западни танкове

Афганското допброниране за старичек Т-62. Афганистан, 5МСД, 1988 г.

Коментар

Значи това си е стара практика

Коментар

Лично за мен защитата на Меркава и Леопард е малко смешна.

...

А пък на мен ми става смешно като се сетя за специалните стелт форми на разните му там танкове на бъдещето и си ги представя накичени с нещо такова ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

• Re: От: Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              А пък на мен ми става смешно като се сетя за специалните стелт форми на разните му там танкове на бъдещето и си ги представя накичени с нещо такова ...
              На джигита с РПГ то на дали му дреме че танка е стелт и не се вижда, ако нямат активна защита и на тях ще им накичат решетките

Коментар

Значи това си е стара практика
                Доста по стара . Втората световна са слагали и пружини от легла само и само нещо да спре кумулативния заряд на фаустпатрона . Меркавата е принципно различен като конструкция танк . Двигателя и трансмисията са отпред а отзад има транспортно отделение което по принцип е създадено да евакуира екипажите на ударените машини . Доста особена машина създадена на базата на техния опит и нужди .
                Последно редактирано от sek.1; 26-06-14, 19:05.

Коментар

Демек от втората световна до сега освен активната защита на руските танкове /не съм чел за други/ нищо ново.
                  Интересно ми е само Арена как влияе на пехотата около машините.

Коментар

Чакай ся, мрежите са пасивна защита.

Коментар

Ясно че са пасивна, мисълта ми е че няма нощо ново.

Коментар

Да се върнем към началото. Защита за танк съществува като:
                        1. Пасивната.
                        2. Динамичната.
                        3. Активната.
                        Мисля че активната защита е нещо изцяло ново, във цялата й иновацията.

Коментар

Нещо ми се върти, дали не беше на минимум 17 метра?
                          Всеки трети е шести

Коментар

20-30 м, ама... Язък за пехота, те няма как да не се крият зад бронята на танк при вражески обстрел.

Коментар

Има ли инфо до колко масово са вкарани на въоръжение?
                              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Демек от втората световна до сега освен активната защита на руските танкове /не съм чел за други/ нищо ново.
                                То вече пехота настъпваща пеша около танковете няма . Пехотата си има доста видове многоцелеви транспортьори . В градски условия които се явяват малко нехарактерни за танковете пехотата я стоварват от машините те се дърпат назад и с бордовото си въоръжение подкрепят десанта като подавят вражеските огневи точки . Такива настъпателни операции като през втората световна едва ли ще видим вече . Това че по наше време ги отработвахме си беше от чугунените глави в ГЩ и МНО .
                                Последно редактирано от sek.1; 27-06-14, 06:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X