Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волан на танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Волан на танк

Про Армату можно только догадки строить. Но уж штурвал то можно нагадать смело. Я не вижу особых препятствий к его установке, на самом деле, с момента появления планетарных механизмов поворота на советских танках, взамен бортовых фрикционов.

Можно ко всему привыкнуть, конечно. На военной кафедре, в свое время, мы сели за рычаги БАТ, МТТ, ГМЗ и поехали. Но неудобно.

/Коллеги, моля за перевод на български език/
    Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

Между другото,верижните трактори като такива от типа ДТ 54 ,дето ужким всеки тракторист бил потенциален танкист, изчезват от селското стопанство.Та значи една от причините отпада.

А с дисковете на фрикционите идеално се търка паркет.Проверено.

Коментар

На последък, подочувам, че им се иска на руснаците да направят модулна конструкция на единна бронирана машина на бъдещето. Демек на една база/шаси да се правят различни видове бронирани машини: танк, БТР, БМП, ЗСУ, САУ, санитарна, инжинерна, свързочна машина и т.н. Докато тая идея не си я изяснят и изчистят и въобще решат дали ще я правят, не мисля, че ще изкарат на въоръжение нещо ново. А мисля, че това ще отнеме още известно време.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

За Армат може да се правят само догадки. За щурвала може да се предскаже смело. Аз не виждам особени препятствия за неговото внедряване, от както се появиха планетарните механизми за завиване на съветските танкове, дошли да заменят бордовите фрикциони.

Може да се свикне с всичко, разбира се. Във военната катедра, по мое време, сядахме зад ръчките на БАТ, МТТ, ГМЗ и карахме. Но неудобно.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            ... като гледам как вървят нещата между Сирия и Израел - нищо чудно тези дни да видим на практика кое е по-доброто между патериците и волана/щурвала...
            Точно пък системата за управление не мисля, че има особено значение. Далеч по-важни са други системи и подготовката на екипажите.

А този новия танк, който ще замества 90-ката и той ли е с патерици..?!! За "Армат" става въпрос...
            Кой какво ще замести е пълна мъгла. Току излезе нещо по медиите и започва да се спряга нещо си, пък после няма никой.

Спомената по-горе модификация Т-90АМ също изглежда да не прави изключение. Излиза, че се нарича ту Т-90АМ, ту Т-90С. Щяло било да почва серийно производство през настоящата година ама казва ли ти някой.

А иначе пишат, че била много дълбока модернизация на Т-90. Та покрай щурвала, който се използвал за първи път в руски танк, имало и дребни подробности като автоматична скоростна кутия, по-мощен двигател и още един куп неща.
            Повече информация намерих тук.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Примера с "Армат" бе по скоро да видим, дали продължават да мислят в същата посока, както до сега (по смисъла на темата)... Дали ще го пуснат в серийно производство не е от значение! Важното е какво слиза от чертожните дъски... Все един ден ще изберат нещо от нахвърляните идеи към момента, а идеите се нахвърлят по задания на Министерството на отбраната...

Коментар

• Re: Волан на танк

На дали ще са патерици, то въобще не е ясно ще го има ли.

Коментар

Примера с "Армат" бе по скоро да видим, дали продължават да мислят в същата посока, както до сега (по смисъла на темата)... Дали ще го пуснат в серийно производство не е от значение! Важното е какво слиза от чертожните дъски... Все един ден ще изберат нещо от нахвърляните идеи към момента, а идеите се нахвърлят по задания на Министерството на отбраната...
                  От тая гледна точка, всички чертежи, които съм виждал досега са с щурвали, а не с патерици.

Коментар

• От: Re: От: Волан на танк

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                    ...защото единствено целите да се заяждате.
                    Съжалявам, но нямам никакво намерение да се заяждам. Просто казвам какво мисля, на база на знанията, които имам. В края на краищата времето ще покаже коя система ще се наложи. Но продължавам да очаквам конкретен колега да събере достатъчно мъжество и да се извини.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                      От тая гледна точка, всички чертежи, които съм виждал досега са с щурвали, а не с патерици.
                      Сега остана да кажеш и какви (на какво) чертежи си гледал..?!!

Коментар

• Re: Волан на танк

Просто при тази подредба на екипажа един до друг лостовете ще са пречка, Марто няма къде да ги набутат, а и вече всеки кара кола дори и децата, лесното обучение на водачи ще натежи пред ползата от патерици.

Коментар

Някои от тях са от този сайт: http://alternathistory.org.ua
                          А другите са от немското списание "Strategy und Technik", някои броеве на българското списание "Клуб Оръжие" и 2-3 руски енциклопедий за бронирана техника и танкове.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Оръдието на Т 34/76 също адаптирано за танк зенитно оръдие способно да поразява всичко немско на нечувани за времето си дистанции от над два километра .
                            Не, няма ничто общего
                            Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

В тая тема само дето до бой не се е стигнало още..!! Като казах "бой", че се сетих - като гледам как вървят нещата между Сирия и Израел - нищо чудно тези дни да видим на практика кое е по-доброто между патериците и волана/щурвала...
                              Войната между доброто и злото, между деня и нощта! Колко ли мелници вият на пълни обороти от наливаната вода!!!
                              А, оня от Еклисиаста чака, чака, дано налеят свежа кръв в жилите му! И припева "Патерици срещу щурвал" гали кръвожадната му душа. Чака! Кръвта! Много кръв! Майната му на щурвала! Майната им на патериците! Важна е кръвта!
                              Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                              "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                                Някои от тях са от този сайт: http://alternathistory.org.ua
                                А другите са от немското списание "Strategy und Technik", някои броеве на българското списание "Клуб Оръжие" и 2-3 руски енциклопедий за бронирана техника и танкове.
                                Абе питах да се уточним, че в тази тема не се знае кой се бъзика, кой говори на сериозно и кой се обижда...!!!

Просто при тази подредба на екипажа един до друг лостовете ще са пречка, Марто няма къде да ги набутат, а и вече всеки кара кола дори и децата, лесното обучение на водачи ще натежи пред ползата от патерици.
                                Дани! Мисля си, че схемата "От къра - в танка" отдавна не важи дори и за руската армия... С Всяка година процента на профитата в нея се увеличава чувствително и може би не е много далеч времето когато ще видим напълно професионална руска армия (предвид планираното редуциране на личния състав към 2020 г.). Не съм убеден, че точно руснаците ще сменят дългогодишна концепция, само за да е по-удобно на някой. Според мен поне на тях им е необходима по-сериозна причина, а по всичко си личи, че патериците отиват в историята. Любопитно ми да знам "защо"..?!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X