Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]774538[/ATTACH]
    Супер МакАРена готова за IPSC........никой не оспорва качествата на едно така доказало се оръжие!по сегашни критерии за самоотбрана и скрито носене също не отстъпва на съвременните образци!Като боеприпас също си е супер но с навлизането на западни модели КНО и това че всеки иска нещо кат на бат РамбУ патлака няма как да е конкуренция!Просто си има своя ниша която си е заел и още дълги години ще си е актуален!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Сега да ви кажа защо питам за мерни прибори.

Развивам нова концептуална политика по отношение на късото оръжие, ежедневно носено за самоотбрана в градски условия. При дълги пътувания и при преспиване на вилата (на село) идеята е съвсем различна.
      Основна мисъл - оръжието е безотказно, мало(средно)габаритно с неголям боезапас. Евтино! За последното изискаване вина имат едни хора, ама друг път ще ви кажа кои точно.
      Първо направление - револвер 38 Сп., цев до 2-3". Напр. Холек, Астра, Таурус.
      Второ направление - пистолет Макаров, много добро съотношение калибър/стопиращ ефект. Пистолета задължително трябва да е "пипнат".
      Предимства и недостатъци на двете направления дал Господ ... Ще се изчиства идеята.
      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Не мисля, че е проблем точно за теб да си намриш руски ИЖ, модела не помня какъв е с фабрични прибори и фабрично пипнат. Пък ако си навит що да не му сложим на блока бързомерец.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Кой ИЖ оня газеняка ли......

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
            ..... и това че всеки иска нещо кат на бат РамбУ патлака ....
            Хахаха, точно за това говоря! Кабелната и евтините американски екшъни съвсем побъркаха хората

Коментар

Не газеняк, разбира се. Сега модел не мога да кажа, че съм на телефона. Довечера ще кажа кой и ще пусна линк.
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                И аз не се сдържах- не мога да разбера как в БГ станахме толкова претенциозни към оръжие и толкова негативни към дадено оръжие?! Ако не е пистолет или ловна пушка/карабина за поне 1500 лв значи не става! Ако е руско или българско- пак не става! Все едно армия и ловци е имало само след 1990 г., преди това като е имало макаров и иж и какво. Все робуваме на марки и чужди мнения и оценки.

Конкретно за макаров- проектиран е 1951 г. и за времето си е бил предостатъчно модерен. Сега пак е надежден и върши работа, който може да стреля, а който не може е все тая какво носи. Та колко хора биха му ползвали потенциала дори на макаров- цивилен да го носи и ако не дай си боже стане нещо да стреля 2-3 пъти. Е, удобен е и е надежден за самоотбрана- какво повече да искаме. Ако някой му се занимава със спортни дейности - динамични стрелби, прецизни стрелби, състезания; Ако е военен или полицай в някаква спецчаст, която ходи на места с престрелки; Ако просто си го влече тактикъл-командосията (обича тактически панталони, тактически елечета; тактически кубури, мисли че трябва да носи поне 30 патрона в пълнители във фолдери за бързо вадене и т.н.) - да си купи пистолет за 2-3 000 лв. и да бъде щастлив.
                Всяко оръжие си има предимства и недостатъци,не съм оплювал ПМ,даже винаги съм твърдял че това е най-подходящия пистолет за игра на карти!
                Сравнението бе между ПП-то(Валтер) навлязло на въоръжение през 30-те на миналия и век и Макаров(1951)
                Да, не бях прав за дабъл екшъна,но освен горе описаните предимства които изброих ,мога да дам пример от собствен опит как след 6-7 пълнителя интензивна стрелба с не един ПМ започва едно плюене и разсейване на по-малко от 25м.,докато лично съм изстрелвал без проблеми и без разваляне на групата по 120 патрона(15 пълнителя) за по-малко от 10 мин. с 80-годишния си Валтер(макар и да не е 9х17)

Доста познати имам на които нови ПМ-и дават разни дефекти като от сорта на износен запъвач на по-малко от 300 изстрела и т.н.От старите години на производство са по-доволни хората.

Незнам кой оръжейник би си изкривил душата относно предимствата на немския пистолет.

Ама все пак темата е само за ценители...Бива да се пишат само добри отзиви и да се слушат лекции на разбирачи дето продават пистолетите си с изтекъл ресурс за нови...

Коментар

Незнам кой оръжейник би си изкривил душата относно предимствата на немския пистолет.
                  В годините три ПП са ми минали през ръцете - две служебни и едно лично. ПК три служебни. Позволи ми да не съм съгласен с теб (а може и да съм бил карък с немското), но това е друга тема за обсъждане и доказване.
                  В случая основното предимство в концепцията ми се явява боеприпаса. Мисля, че е ясно защо.
                  Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                  "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

мм да Джеймс Бонд оригиналът с ППКто и Руския шпионин с Макаренката.........това си е класика и поражда носталгия тоест минало свършено време!Сега и едните и другите ги продават трайно заварени и осакатени за подаръци на диванни нинджи и сухи тренировки на "мЪже" дет ако чуят трещене на пиратка в далечината и се услушват за свистяне от куршуми!

Коментар

Колега Аркан, постът ми няма предвид теб, пък и не искам да бъде срещу някой конкретно. Не говоря за оплюване, а за битуване на едно негативно мнение, но без причини. Истината е, че макаров просто е поомръзнал на хората и много хора си мислят че са екшън герои и ще участват в преследвания с коли, в престрелки с много стрелба и т.н.

С моя макаров съм изстрелял над 500 патрона -всякакви, но най-много български червени от 1980-82 г.- нямам досега засечка или друг проблем. Стрелял съм и с валтер ппк в 7.65х17- не е лош, точен е, но според мен допуските са по-малки и оттам възможността за засечки, при различни патрони, е по-голяма. Определено ппк в 7.65х17 е по-малък и удобен за носене, но като стопиращ ефект е по-назад от макаров. Смятам и че посоката на освобождаване на предпазителя на макаров е по-удачна в сравнение с ппк. Сравнявал съм и макаров с ппк в 9х17- трябва да ти кажа, че този ппк е почти толкова тежък и голям колкото макаров.
                      Последно редактирано от piton; 02-02-15, 17:42. Причина: грешка

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                        В годините три ПП са ми минали през ръцете - две служебни и едно лично. ПК три служебни. Позволи ми да не съм съгласен с теб (а може и да съм бил карък с немското), но това е друга тема за обсъждане и доказване.
                        В случая основното предимство в концепцията ми се явява боеприпаса. Мисля, че е ясно защо.
                        9х17 и 9х18 в един момент се приемат за ташак от някои,в друг момент се оказва че са напълно подходящи и достатъчно ефективни калибри за самоохрана!
                        Аз ги приемам като равностойни!

Коментар

Проблемът не е толкова в различната мощност на 9х17 и 9х18, а по-скоро в по-голямото поскъпване на първите.

Коментар

• Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                            Колега Аркан, постът ми няма предвид теб, пък и не искам да бъде срещу някой конкретно. Не говоря за оплюване, а за битуване на едно негативно мнение, но без причини. Истината е, че макаров просто е поомръзнал на хората и много хора си мислят че са екшън герои и ще участват в преследвания с коли, в престрелки с много стрелба и т.н.

С моя макаров съм изстрелял над 500 патрона -всякакви, но най-много български червени от 1980-82 г.- нямам досега засечка или друг проблем. Стрелял съм и с валтер ппк в 7.62х17- не е лош, точен е, но според мен допуските са по-малки и оттам възможността за засечки, при различни патрони, е по-голяма. Определено ппк в 7.62х17 е по-малък и удобен за носене, но като стопиращ ефект е по-назад от макаров. Смятам и че посоката на освобождаване на предпазителя на макаров е по-удачна в сравнение с ппк. Сравнявал съм и макаров с ппк в 9х17- трябва да ти кажа, че този ппк е почти толкова тежък и голям колкото макаров.
                            Просто поясних за самото сравнение,за да не бъда криворазбран.И аз не влагам нищо лично към никой.

мм да Джеймс Бонд оригиналът с ППКто и Руския шпионин с Макаренката.........това си е класика и поражда носталгия тоест минало свършено време!Сега и едните и другите ги продават трайно заварени и осакатени за подаръци на диванни нинджи и сухи тренировки на "мЪже" дет ако чуят трещене на пиратка в далечината и се услушват за свистяне от куршуми!
                            Много си прав за носталгията към тези оръжия,прав си и за диванните нинджи,бих добавил и тези драскачи по форумите дето се правят на мъже, а освен със собствените си жени не са се сбивали с никой...
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-02-15, 20:43.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН
                              Много си прав за носталгията към тези оръжия,прав си и за диванните нинджи,бих добавил и тези драскачи по форумите дето се правят на мъже, а освен със собствените си жени не са се сбивали с никой...
                              И ти си прав......я кажи колко често стреляш,с какво и какви резултати постигаш?А за боя.....да не тръгва темата и към ръкопашни схватки че съм лично виждал истински бойци,шампиони и хора които са треньори по различни бойни спортове които нямат грам оръжейна култура и усет към огнестрелно оръжие!А кой печели в боя.....този който стреля първи!Да не спамим повече!Не е важен пистолета или револвера или т.н. оръжие а тренировките И познанието как да боравиш с него!

Коментар

И ти си прав......я кажи колко често стреляш,с какво и какви резултати постигаш?А за боя.....да не тръгва темата и към ръкопашни схватки че съм лично виждал истински бойци,шампиони и хора които са треньори по различни бойни спортове които нямат грам оръжейна култура и усет към огнестрелно оръжие!А кой печели в боя.....този който стреля първи!Да не спамим повече!Не е важен пистолета или револвера или т.н. оръжие а тренировките И познанието как да боравиш с него!
                                Рядко стрелям,2015 - не съм.За 2014 да съм изстрелял 300 патрона.Предходните две грубо по 1500 с Глока(17С) и по 300 - 400 с ПП-то.Тогава имах повече време и мерак.Член съм и на стрелкови клуб,но на състезания по IPSC не ходя.С какво друго съм стелял няма да изброявам.В казарма не съм служил,но докато навърша 17 години имах изстреляни над 1500 парона с АК 47.Сигурно нямам кой знае каква оръжейна култура,нито имам претенции че съм стрелец,но от малък съм запален по оръжията.
                                За боя не ме интересува мнението на кой да е.Истински бойци всеки е виждал по телевизията,въпроса е кой се е изправял срещу тях,кой се е подготвял с такива и т.н.Аз съм имал тази чест.Имена и дати няма да изброявам.
                                Има си там някви теми в този форум,където вече не влизам защото имам алергия от разни диспластици,кюфтаци и пишман майстори.

Има си и зали с рингове и нощни заведения където всеки бабаит може да се докаже.
                                И си прав за тоя дето стреля първи,но да уточним че трябва да е в дивия запад.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X