Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Ъааааааааа.... Тва със забиването в лицето няма как да стане... освен ако не говорим за ТТ- там се къса обицата ,
    И какво като се скъса обицата, тя заключва цевта в горно положение при затвор в предно положение. Тя може да се скъса само при движение напред, при движение назад цевта се разкача от затвора и прилепва към тялото, дори да се скъса обицата назад цевта няма къде да ходи. Затвора на ТТ-то излиза напред, а не назад.
    С обица, без обица, с цев, без цев затвора не може да излезе назад и да ти се забие в лицето.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ъааааааааа.... Тва със забиването в лицето няма как да стане... освен ако не говорим за ТТ- там се къса обицата , но затвора хвърчи по скоро нагоре отколкото назад..
      Видял съм доста разнебитени от стрелба ТТта но за откъсната обица не съм чувал . Виждал съм пукнати блокове точно до изхвъргача разцепена по цялата дължина цев но откъсната обица това по скоро е единичен случай .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Значи прави сте и двамата, вчера коментирахме точно този случай и оръжието се оказа че не е ТТ. Пистолета е CZ 52, като причината за отхвръкването на затвора е детонирал боеприпас. И не е скъсало обицата а изкъртило ключалката. По незнайти причини свързани основно с не редовно пиене на гинко билобата съм си въобгъзил че става дума за ТТ. Както и да е - независимо от устройството на оръжието изхвърлянето на блока назад това става само след счупването на самия блок. От което и Макаров не е застрахован.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Лошото е че боеприпасите за ТТ обикновено са производство около 1960 година и преди нея което е над 50 години . Това време надхвърля всички стандарти за съхранение на стрелкови боеприпаси особено със забавител на горенето на целулозна основа . Към момента боеприпас 7.62 х 25 се произвежда в Сърбия от Първи партизан и в Чехия от S & B но поне аз не знам някоя фирма да ги внася в България . Като стрелям с моето ТТ винаги имам едно на ум със старите патрони . Случайно вие да внасяте ?

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Лошото е че боеприпасите за ТТ обикновено са производство около 1960 година и преди нея което е над 50 години . Това време надхвърля всички стандарти за съхранение на стрелкови боеприпаси особено със забавител на горенето на целулозна основа . Към момента боеприпас 7.62 х 25 се произвежда в Сърбия от Първи партизан и в Чехия от S & B но поне аз не знам някоя фирма да ги внася в България . Като стрелям с моето ТТ винаги имам едно на ум със старите патрони . Случайно вие да внасяте ?
            Сори за замотването- има поръчани чешки но ще са на идиотската цена на 9 х19.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Сори за замотването- има поръчани чешки но ще са на идиотската цена на 9 х19.
              Обади се като дойдат . Искам да пострелям на понеделнишката промоция с нови боеприпаси . И без това ТТто ми хвана паяжина в касата .

Коментар

Колеги, дайте малко данни в тази тема
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...22#post1938422
                Последно редактирано от sk67; 10-09-12, 19:27.

Коментар

...ТТ ,ЧЗ....извинете ме ...ама да попитам тая тема за какво е?.........Ще ви помоля за улеснение на всички които искат да научат нещо конкретно..преди да публикувате ......то ясно че не я четете цялата тема....прочетете пост номер 1!

Предварително ви благодаря!
                  Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Водях че темата е за макаров, та да покажа как изчоплих на приятел пищова.
                    www.graviranebg.com

Коментар

• Ей го и моя убавец!
                      Военната версия на Съветския автоматичен пистолет Макаров. Направен през 70-те, когато руските военни заводи не мислеха за парите, цените и печалбата.Мислеха само за качеството. Може би най-елементарния механизъм, в световен мащаб! Прецизна стрелба.Много компактен и олекотен за 9 mm.пистолет.Здрав и издръжлив като танк.Изключително надежден и сигурен.Много добра глупако защита и глупако устойчивост.Стреля при всякакви условия - кал, пясък, вода, - 60 до + 60 градуса по Целзий, желязно оръжие, никога не засича.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Zalichen.jpg
Прегледи:1
Размер:254.8 КБ
ID:5412690
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-09-12, 10:26.

Коментар

Първоначално публикуван от tsoz Преглед на мнение
                        Ей го и моя убавец!
                        Военната версия на Съветския автоматичен пистолет Макаров.
                        Де го? Единична стрелба има ли твоя или пере само на автоматична???
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                          Де го? Единична стрелба има ли твоя или пере само на автоматична???
                          Има, и двете
                          Използвам темата да попитам. Някой знае ли на някое стрелбище да има още от старите армейски патрони на Арсенал розовите с червен кант?
                          На Герена и на ВИП-а свършиха.

Коментар

Търся си макаров.Старо производство!!!!Онзи ден гледах нови арсеналски - бях чел,че са гола вода АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА.....Пълна скръб на единият мерните прибори стърчаха 2-3 мм в ляво от мерната линия(на хромираният).На другият(оксидиран) дръжката(чирените)бяха като от зрънчо.Затрорният блок хлабчи яко....
                            Та търся старо производство,но в отлично състояние.Ако някой има за продан да пише.

Коментар

Значи става съпрос за стар армейски ПМ, от някой дядо пенсиониран милиционер или военен. По обявите няма ли? В Сливен в КОС-а е пълно, не могат да ги продатат, няма желаещи.

Някой знае ли на някое стрелбище да има още от старите армейски патрони на Арсенал розовите с червен кант?
                              Има, ама въпроса е на каква цена и колко е законно, целесъобразно и т.н. Във ВИП-а специално пък такива патрони има, незнам въобще как търсиш БГ...
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Може би тъп въпрос,но...
                                Днес стрелях с един макаров (20 патрона) и на два пъти се получи следното:
                                -стрелям 2-3 патрона и при следващият спусъкът сякаш остава по-средата.Налага се да го отпусна и да го натисна пак-просто петлето не е в долно положение и се налага да го приведа в такова със спусъка.Въпросите ми са следните:
                                1.Може ли при това положение в цевта да е влязъл патрон,но затеорният блок да не е 'заредил" петлето?
                                2.Моле ли това да е от некачествени патрони?
                                3.Може ли да е от така нареченото явление ''мека китка''?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X