Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    Просто човека не познава оръжието което оплюва.
    Чакай, кой какво оплюва?
    Ако говориш за Арканя и Макарената, мисля, че си в грешка - никъде не съм видял оплюване.
    42

Коментар

Евала! Човек като не знае нещо или се обърка и всички започват да му обясняват колко е тъп и колко още "ляб" има да изяде докато стане на Вашето ниво, когато сте били на 5 години....ей за това не пиша тува вече.

Относно ПМ и криминалния пистолет, донякъде съм съгласен с доводите на АРКАН. Има конструктивни разлики с тези на ПМ. Официално не е взаимстван, мисля че всички знаят предисторията на ПМ. Единствено, не съм съгласен принципно (само принципно, не за конкретния случай),че простите неща да по-дуракоустойчиви и едва ли не са вечни. Има достатъчно примери в техниката. И при хората...прости много, но не и гениални
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        Евала! Човек като не знае нещо или се обърка и всички започват да му обясняват колко е тъп и колко още "ляб" има да изяде докато стане на Вашето ниво, когато сте били на 5 години....ей за това не пиша тува вече.

Относно ПМ и криминалния пистолет, донякъде съм съгласен с доводите на АРКАН. Има конструктивни разлики с тези на ПМ. Официално не е взаимстван, мисля че всички знаят предисторията на ПМ. Единствено, не съм съгласен принципно (само принципно, не за конкретния случай),че простите неща да по-дуракоустойчиви и едва ли не са вечни. Има достатъчно примери в техниката. И при хората...прости много, но не и гениални
        За писането вече станахме двама....
        П.П. Не ми се пишеше, но не се сдържах
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

И аз не се сдържах- не мога да разбера как в БГ станахме толкова претенциозни към оръжие и толкова негативни към дадено оръжие?! Ако не е пистолет или ловна пушка/карабина за поне 1500 лв значи не става! Ако е руско или българско- пак не става! Все едно армия и ловци е имало само след 1990 г., преди това като е имало макаров и иж и какво. Все робуваме на марки и чужди мнения и оценки.

Конкретно за макаров- проектиран е 1951 г. и за времето си е бил предостатъчно модерен. Сега пак е надежден и върши работа, който може да стреля, а който не може е все тая какво носи. Та колко хора биха му ползвали потенциала дори на макаров- цивилен да го носи и ако не дай си боже стане нещо да стреля 2-3 пъти. Е, удобен е и е надежден за самоотбрана- какво повече да искаме. Ако някой му се занимава със спортни дейности - динамични стрелби, прецизни стрелби, състезания; Ако е военен или полицай в някаква спецчаст, която ходи на места с престрелки; Ако просто си го влече тактикъл-командосията (обича тактически панталони, тактически елечета; тактически кубури, мисли че трябва да носи поне 30 патрона в пълнители във фолдери за бързо вадене и т.н.) - да си купи пистолет за 2-3 000 лв. и да бъде щастлив.

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
            И аз не се сдържах- .............да си купи пистолет за 2-3 000 лв. и да бъде щастлив.
            Не стигат ...и пак щастие няма!
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Аз против Москвич нямам нищо,ти какво против имаш спрямо пистолет за 3-4-5000 лева?

Кой какво оплюва не разбрах,само разбрах,че диваните нинджи ползвали по 3000 лева,а всички нормални военни и полицаи и спец части и.......щях да кажа ползват Макаров ма това е било.

Аз да плюе никой не виждам,кажете сега за москвича.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Нямам нищо против което и да е оръжие- независимо дали е за 100 или 3 000 лв. Сега, ако някой се оплаче от нещо конкретно в дадено оръжие, което ползва или е ползвал- това е нещо друго и може да се обсъди. Аз лично от моя макаров няма от какво да се оплача - удобен за носене, няма засечки и за стрелба до 25 м. си е ок.

Горе се обсъждат прилики между макаров и валтер ППК. На други места пък може да ти обяснят, че калибър 9х18 е слаб за самоотбрана. Аз погледнах в сайта на ВИП-а има ли пистолети в 9х17- ами берета 84, валтер РК380 и Зиг Зауер Р232. Пълнителите са с по 7-8 патрона (беретата -13), дължините на цевта - около 90 мм. и цените 850, 1200, 1500 лв. Е, по-маркови са, сигурно са с по-красив дизайн от макаров, може и малко по-удобни за носене да са, ама като бойни показатели не виждам някаква разлика.

Коментар

Мерните прибори на "Макаров" са в съответствие с времената, когато е бил създаден. Има ли съвременни мерни прибори за оръжието - по широка мушка, по-голям прорез на мерника и т.н.?
                  Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                  "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Има.
                    Кокала е ползвал регулируем мерник и мушка. Май и двете са били с фобро-оптика. Нека той да си каже.
                    Всъщност, при наличието на кадърен оръжейник който се наема да пилне избора от мерни прибори става голям.

п.п.
                    Неговото е било Байкал, ма все тая де...
                    Последно редактирано от slaf4u; 02-02-15, 15:02.
                    42

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                      Мерните прибори на "Макаров" са в съответствие с времената, когато е бил създаден. Има ли съвременни мерни прибори за оръжието - по широка мушка, по-голям прорез на мерника и т.н.?
                      Хубав въпрос колега. Не зная дали могат да се поставят съвременни мерни прибори, но има избор на друг пистолет в 9х18 - чз 82/83- там мерните прибори са по-съвременни- по-едри, за по-бързо хващане на целта. То всъщност, именно това по-бързо хващане на целта е причината за съвременните по-едри мерни прибори с точки и т.н. От друга страна, по-старите мерни прибори са по-прецизни, та нещата са малко избор между бързина и прецизност ...

И най-важното .... и прецизността, и бързото хващане на целта, зависят не само от мерните прибори, а най-вече от стрелеца и ако той си е свикнал мерните прибори, проблеми няма

Коментар

Колт Мустанг 380 има подобни мерни

иначе съвета тук е пилене и лепене на такива от помпа
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Добър оръжейник, сигурно много би помогнал. Ако човек желае може да смени чирените с дървени, да никелира, да сложи украси, сигурно да смени и мерни прибори, да се пипне спусъка, ама си губи чара .... Друго си е оригинален български макаров (старо производство), с бакелитените или другите черни чирени и по възможност позапазена оксидация - класика от времето, когато оръжието се е правело за война, а не за глезотии и паради

Коментар

До тук добре! Всички казаха по нещо правилно!
                            А, сега някой ако може и да каже откъде да намеря съвременни мерни прибори за дядото? Пилене му е майката, ама ми звучи малко по български, от времената, когато връзвах десния фар на Пасат-а с арматурна тел.
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Пиленето е и по американски,ако това ще те успокои хихихихи
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Trebel точка de. От там си взех моите. Махаш мушката, избиваш мерника. Нова лястовича опашка на мерника - може машинно, може и на ръка. Аз я правих на ръка, като минах пре има няма 15 пили, вкл диамантени. Майката му е ъгъла да улучиш, за да получиш сглобка с необходимата стегнатост. Всякакви прибори стават, от Глок, Зиг, абе каквото има. Боя беше Байкал, 442, 12 заряден, с бутон за сваляне на пълнителя, преработих пълнителите, бутона, мерните прибори, спусъковата тяха, бойната пружина, и леко полиране на всички части и механизми. Забравих да кажа, че новите мерни прибори се заваряват на аргон, като заварката се започва с много малки точки, понеже при нагрявани и изтиване се получава деформация, т.е. мушката все гледа да избяга на някъде, т.е. да се изкриви. Трундо е, но става. Мерника освен на лястовича опашка беше заварен и той. След това шлайф, оксидация и е готов. След това ми дойде акъла, и си купих истински пистолет за 1150 лева (Глок), щото не разбирам и съм диванен компютърен супер-трупър завършил школата поуър поинт рейнджър и класруум уориър.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG10229.jpg
Прегледи:1
Размер:78.1 КБ
ID:5638623Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.JPG
Прегледи:2
Размер:248.9 КБ
ID:5638624Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.JPG
Размер:291.5 КБ
ID:5638625Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.JPG
Размер:357.6 КБ
ID:5638626Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Размер:308.8 КБ
ID:5638627
                                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X