Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от Гелето Преглед на мнение
    В момента за период от повече от 10 г. съм сменил 4 бр. макаров и мога да потвърдя отличните си впечатления от пистолета. Ползвал съм Лама 9Х19, ТТ, упих си и Глок 19 - 4 - то поколение, ама без макаров неможах да издържа и си взех 4 ти по ред. Брей като си продададох последния и ме налегна една мъка и така. Сага продавам Глока, който си е чисто нов и спирам с експериментите. За самозащита и лична сигуронсто на цивилен гражданин ПМ е един от най подходящите пистолети. Парите за мен не са били никога проблем относно оръжието. Сигурността и надежността от значителна важнност ! Поздрави на всички колеги, които го ценят и уважават.
    Да се присъединя към отличните впечатления от пистолета на колегата, въпреки че имам Макаров само от около 10-на месеца. За това време установих, че пистолетът е много удобен за скрито носене (има и по-удобни предполагам), много непретенциозен като обслужване, със задоволителна точност до 25м. (по мое мнение) и изключително надежден (безотказен). За изстреляни повече от няколкостотин от т.нар. "червени" арсеналски патрони производство 1982-1984 г., е нямало нито една засечка! В добавка патроните са на много добра цена и само .22 калибър ги бие по този показател. За мен Макаров е едно много добро решение за самоотбрана на цивилен гражданин и стрелба на стрелбища. Поздрави на всички.

Коментар

Привет горди притежатели на ПМ.

И аз се влях, дет се вика във вашите редици, макар и с оръжие втора употреба. И се появиха факти за споделяне
      Най-интригуващия от които е: на първата стрелба любимата /45 кг. със стотинки в джобовете/ даваше по два изстрела почти на всеки опит. Резултата: простреляна вентилационна решетка в срелбището, след консултации и анализ решихме - "пистолета не е почистен".
      Разглабяне, лъскане, смазване - както си пише по букварите. Аз стрелям - всичко е нормално, други хора стрелят - също, преди два дни отиваме пак с любовта на стрелбището и се започва пак - "длъжност: автоматчик", стрелям аз - нормално, стреля тя - по два, по два. Ако зареждаме по един патрон - десетка, когато са по два и повече - един на високо и два у песоко.
      Та си мисля, дали е възможно поради слабия хват, затвора да не се връща достатъчно за да запъне чукчето а само колкото да го взведе, и при вкарване на патрона в цевта чука направо да удря.
      Дано да съм го обяснил добре )

А иначе - пищова е един път!!

Коментар

Иди при оръжейник и ще го оправи за 5 минути (можеш и сам, ама ако знаеш какво правиш). И аз имам талант да правя автоматична с Макаров, а хвата ми не е от най-кекавите. Получава се в комбинация от заоблен запъвач и супер плавно дърпане на спусъка...
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Понятието "Мека китка"..трябва да ви е ясно...нищо ново под слънцето и се получава не само при дамите...просто некоректен хват на оръжието не става дума за "кекав",както споменава колегата Куздов, посещението при специалист никога не е излишно.
          LZ3YG

Коментар

Макаров ако щеш и с 2 пръста за края на дръжката да го държиш пак ще презареди, както и всеки пистолет с неподвижна цев. Не е от мека китка, нито от неправилен захват автоматичната стрелба. Някога имаше колеги, които нарочно пилеха зъба на чукчето и запъвача, за да постигнат тоя ефект.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Един такъв подобен елемент, два пъти ми прави проблеми на стрелбището.....единият път скъса стоманеното въженце, което предвижва количката на мишената, втори път на годишните изпити простреля ролката на далечния край на мишените.....лошото, е че не чува....на всичкото отгоре не вижда и не иска и да си сложи очила...тази година мисля да не го допусна до служебни стрелби докато не си смени оръжието... и не отиде на очен лекар......
              LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
                .....лошото, е че не чува....на всичкото отгоре не вижда и не иска и да си сложи очила...
                Затова в казармата се стреля с каска - за да може инструктора или ръководителя на стрелбата да го издрънка по нея с приклада, та да чуе командата...
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Затова в казармата се стреля с каска - за да може инструктора или ръководителя на стрелбата да го издрънка по нея с приклада, та да чуе командата...
                  \
                  Знаеш брат как е....казармата беше мноооооооооого отдавна, каските вече не са метални,...на пистолетите няма приклад....стрелбището е закрито, а пък аз от три години съм " Главен инструктор" , а той е по старши от мен..........освен да му купя УШИЛА.....
                  LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
                    \
                    Знаеш брат как е....казармата беше мноооооооооого отдавна, каските вече не са метални,...на пистолетите няма приклад....стрелбището е закрито, а пък аз от три години съм " Главен инструктор" , а той е по старши от мен..........освен да му купя УШИЛА.....
                    Тоя може и да не е ходил в казарма , да си вземе каска за мУторист(сектор КАТ) , приклад не ти требе вземи кривата лопата от Диян
                    (да не изкривиш правата) , ща ти намерим пагони да можеш да го действаш на огневия рубеж..............
                    А , че си гаДен инструктор ....го знаем

Коментар

Благодаря Краси.....
                      LZ3YG

Коментар

• Полезно

http://pm9.ucoz.ru/ доста интересни детайли за историята и устройството на ПМ

Коментар

За много години!
                          Много безаварийни километри в калта и много "десетки" на стрелбището!!!

Вчера пробвах ПМ-а с лазерен прицел. Лекинко разочарование се получи. Май само за сухи тренировки става, при стрелба на всеки изстрел трябваше да го намествам Вероятно донякъде заради това, че се закрепва на скобата, а тя май не е най-неподвижния елемент от пищова. Следващия път ще пробвам с по-здраво навиване на "бурмите", ама ми е жал за покритието.

Ще разкажа

Коментар

Колеги, вижте на клипа тези двамата разбойници тестват стрелба с един Хеклер под вода. По - интересното обаче, е че след това тастват и един Макаров, при който в момента на изстрела затвора излита напред а пълнитела също изхвърча! Аз си обяснявам това с конструкцията на свободен затвор. При изстрала налягането натиска надолу спусковата скоба, при което затвора достигайка крайно задно положение след това излита напред под въздействието на възврътната пружина. Същото налягане от водата напряга и пълнителна който също изпада. Ето тук е монта да се отбелжи че при някой ситуации, факта че спусковата скоба е ключов елемен при конструкцията на пистолета е слабост! http://www.youtube.com/watch?v=66HGQ...feature=relmfu

Коментар

Възможно е ако пружината на скобата е отслабнала. Подобно нещо съм виждал и на стрелбище с раздрънкан учебен пистолет на незнайно колко изстрела и никаква поддръжка. Разликата е, че затвора няма да ти се забие в лицето, което би се случило ако се счупи заключващата ос на подвижната цев.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Възможно е ако пружината на скобата е отслабнала. Подобно нещо съм виждал и на стрелбище с раздрънкан учебен пистолет на незнайно колко изстрела и никаква поддръжка. Разликата е, че затвора няма да ти се забие в лицето, което би се случило ако се счупи заключващата ос на подвижната цев.
                                Ъааааааааа.... Тва със забиването в лицето няма как да стане... освен ако не говорим за ТТ- там се къса обицата , но затвора хвърчи по скоро нагоре отколкото назад.. Глок, Зиг и Хеклер че и ЧЗ по никакъв начин не могат да го направят. Единствено Берета 92 от първите модификации има склонност да "изплюват" задната част на затворния блок в лицето на стрелящия, но там се къса самия затвор. Вс
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X