Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    Много неща, но няма как да знаеш, понеже нямаш никакъв допир, а говориш само колкото да кажеш нещо.
    Ай да не зачекваме армията, че ми е болна тема

Коментар

За 150 кинта винаги ще има кой да ги купи или пьк ще натиснат за износ,тук и 200 кинта ще дадат.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

ПМ си има своите качества, това никой не го отрича. Но да се твърди, че в днешно време е конкурентно способен на оръжията на 21 век и че едва ли не е най-доброто за МВР и МО е леко казано непрофесионално мнение. Относно цената, не знам колко струва чисто нов в магазина, втора употреба почват от подарък до към 50-60 лева. Тук в момента за 30 лева може да се намери. Но да се говори, че ПМ не е скъп за армията и полицията, също е ъпсурдно, понеже обсъждащите цената му не са наясно колко струва ПМ в МО или МВР. По електронните медии се носи слух, че се говори, че ПМ за МО струва 820лв.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

ПМ си има своите качества, това никой не го отрича. Но да се твърди, че в днешно време е конкурентно способен на оръжията на 21 век и че едва ли не е най-доброто за МВР и МО е леко казано непрофесионално мнение. Относно цената, не знам колко струва чисто нов в магазина, втора употреба почват от подарък до към 50-60 лева. Тук в момента за 30 лева може да се намери. Но да се говори, че ПМ не е скъп за армията и полицията, също е ъпсурдно, понеже обсъждащите цената му не са наясно колко струва ПМ в МО или МВР. По електронните медии се носи слух, че се говори, че ПМ за МО струва 820лв.
          Фактите са:
          Факт 1. Масовият (обикновен) полицай и военен в БГ е въоръжен с ПМ;
          Факт 2. Всички организирани (не битови) престъпници са с незаконно оръжие и сигурно в 99.99 % то е пак ПМ (произвежда се в БГ, има части, среща се под път и над път, лесен достъп и прави бели) и 0.1% може би нещо отпреди 1945 г. Откъде ще се намери незаконен и модерен глок, зиг зауер и да не продължавам. Затова и поръчковите убийства са с ПМ;
          Факт 3. Специални (профилирани) полицейски, жандармерийски, военни подразделения са въоръжени с по-модерни пистолети- глок, зиг и други може би. Няма лошо. Е, имало и други, за които се чу (слух, не факт), че получили модерни пистолети - ДАНС, примерно, а не им трябват защо нямат оперативни функции, а работят на бюра и си ги върнали;
          Факт 4. С очите си съм видял, че нов ПМ в магазин е под 400 лв. (380 лв. по спомен). За колко се продава ПМ на МО/МВР, при положение че има пълни складове и се произвежда от Арсенал- е, това е съвсем друга бира
          Факт 5. Хората с неслужебно оръжие, сами си избират и си плащат пищолите!

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            Ай да не зачекваме армията, че ми е болна тема
            Като каза армията имам малко вьпроси,ако искаш не отговаряй.

Защо за армейски пистолет се ползва нещо с тая кьса цев и патрон който е по-близьк до 380 примерно от колкото до мммммм сьвременен 9Х19?В 21 век не могат ли да приемат на вьорьжение нещо с едни 30% по-дьлга цев нищо,че стреля 100 патрона в минута по-бавно,поне бие по-точно след 20 метра пьк и цялото НАТО или сегашните сьюзници това ползват?

Може ли и до колко може един Макаров да се сравнява по сила и точност на една дистанция от 30 метра да речем с една Берета М9 която и тя е пьрва младост колко аз сьм китайски мандарин?

Кое му е военното на тоя пистолет по сегашните стандарти?Хората / които си изберете / натискат за пищови по над 15 патрона в тях,а нашата армия все още се мькне с 8 броя само защото пищова е евтин и го има на склад.

Други какви преимущества има това пред един полусьвременен пищов?За самото орьжие говоря,а не за старшинката според който от Витоша по-високо нЕма.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Мисълта засича, Макаров никога!

Коментар

Много неща, но няма как да знаеш, понеже нямаш никакъв допир, а говориш само колкото да кажеш нещо.
                Виж сега, това че има "Х" бройки в бронирано изпълнение, на които ти си изпълнявал задачи поставени ти от командирите ти, с нищо не променя това че останалата част(защо ли си мисля че са повечето) от "G-класа" се ползва на ниво командири на поделения наравно с Тойотите за превоза им.Та с тези пари мoжеше да се вземат доста бройки каквото и да било друго оборудване дори и пистолети.

Коментар

Е колко командири да има в тая армия, тя не е само командири. Има небронирани джипки с лафет за ПК и се ползват. Вярно, не във всички поделения, но там където има се използват (то няма и пехота вече....).

Относно ПМ Бенцбос-а е прав в последния си пост. Друго важно нещо относно калибъра е, че не е съвместим с основния калибър на НАТО - 9х19. Т.е. един контингент зад граница само месечните стрелби да си провежда за тренировка, това означава че трябва от тук да изпратим боеприпаси по въздух и само транспорта ще струва повече, отколкото ако вземем по някакъв начин от съюзниците ни.
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Като каза армията имам малко вьпроси,ако искаш не отговаряй.

Защо за армейски пистолет се ползва нещо с тая кьса цев и патрон който е по-близьк до 380 примерно от колкото до мммммм сьвременен 9Х19?В 21 век не могат ли да приемат на вьорьжение нещо с едни 30% по-дьлга цев нищо,че стреля 100 патрона в минута по-бавно,поне бие по-точно след 20 метра пьк и цялото НАТО или сегашните сьюзници това ползват?

Може ли и до колко може един Макаров да се сравнява по сила и точност на една дистанция от 30 метра да речем с една Берета М9 която и тя е пьрва младост колко аз сьм китайски мандарин?

Кое му е военното на тоя пистолет по сегашните стандарти?Хората / които си изберете / натискат за пищови по над 15 патрона в тях,а нашата армия все още се мькне с 8 броя само защото пищова е евтин и го има на склад.

Други какви преимущества има това пред един полусьвременен пищов?За самото орьжие говоря,а не за старшинката според който от Витоша по-високо нЕма.
                    На армията ни в момента последният и проблем е с какви пистолети е въоръжена.Иначе съм съгласен, че ПМ не е армейски пистолет.

Коментар

Аз имам мнооого навъртяни патрони на Макаров но много ме дразни предпазителя особено при хвата с две ръце ! Инак като ми до скучае от тренировки преди с Глока а сега с Shadow често грабвам макарената или някое ТТ и пада едно лудо стреляне пробвах и с две ТТа. ..ефтинки патрони и голяма веселба!
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                        На армията ни в момента последният и проблем е с какви пистолети е въоръжена.Иначе съм съгласен, че ПМ не е армейски пистолет.

Вече не е,преди е бил макар и той толкова да е бил,но нали обсьждаме пищова тук,армията и с него и без него си е мамата тракала.

Просто се чудех като толкова се хвали Макаров та Макаров кое му е доброто - наличен,старшинката знае от коя страна стреля и е евтин,другото не го разбрах,в какво толкова е добьр

Това ако трябва да го сравнявам АЗ е равностойно на Милиционерска Лада от едно време или командирската Волга - като няма друго и за 3000 лева и Ладата става.Ако я засечеш с Голф да речем и настьпва смях.
                        Сьщо толкова е ефективен и Макаров или ще бьде по-точно ако го сложиш рамо до рамо с една Берета или един Сиг 226 или едно ЧЗ в калибьр 9Х19 правен за военните.
                        Като няма престьпления и не гониш никой става и с Лада из квартала,като няма война и не стреляш по никой и никой не стреля по теб става и с Макаров,като имаш 200 лева да купиш пищов на старшинката ти е единствения вариант даже.Да застанеш на 60-100 метра с 8 броя Макарови срещу 15-18 броя в кой да е от другите.......пали Ладата и крьгом с мрьсна газ.

За засичането не знам,знам някои от горните на колко и как засичат та не сьм сигурен,че Макаров може и там да блесне.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

http://www.hipowersandhandguns.com/C...Makarovetc.htm

И за тия които им се чете - Макаров дупчи по-малко от 38С и долу горе колкото 380 с който може да се сравнява,дупчи с около 60% по-малко от 9Х19 и това на голо дупе.
                          Не знам кой смята,че на една война се ходи по прашки и Макаров може да е много ефективен над 50 метра срещу някой навлечен с шуба и униформа.

Ако сметнем,че за оптимален резултат / спираш нападателя / един куршум трябва да дупчи ПОНЕ 10 инча,а Макаровия дупчи 6 инча и то ако улучи то какво остава на 50 метра.Е никой не го ползва за порьчково убийство от 50 метра ма на война не ти дават май да се приближиш на 10,че да уцелиш.

Е го колко е точен БГ Макаровия на 5,7 и 15 ммммметра да речем.

http://www.hipowersandhandguns.com/T...20Revisted.htm

На война не сьм бил и се надявам да не бьда,но 5 до 15 метра ми се струва милиционерска дистанция,а не военна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BulgarianRussianBeastMak.jpg
Прегледи:1
Размер:124.3 КБ
ID:5640335

Размер:119.6 КБ
ID:5640336

Размер:130.4 КБ
ID:5640337

Размер:136.2 КБ
ID:5640338

Май нещо ми се губи
                          Последно редактирано от BENZBOSS; 06-02-15, 18:58.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            ... Просто се чудех като толкова се хвали Макаров та Макаров кое му е доброто - наличен,старшинката знае от коя страна стреля и е евтин,другото не го разбрах,в какво толкова е добьр ...
                            Аз пък ви се чудя какво толкова настървено сте я налазили точно тази тема да доказвате на любителите на Макаров колко не струвал?!? Някой си е преценил, че за лична употреба му върши работа, щото е достатъчно компактен и достатъчно евтин, ами негова си работа. Кеф му е, носи го. Вас какво ви бърка това? Не ти харесва - не си купуваш такъв и толкова. Па, кат ви гледам, всички на война сте тръгнали ...
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-02-15, 18:06.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля, ме ПМ ще бие Беретата по надеждност дуракуустойчивост.Кое ЧЗ 9х19 военно имаш в предвид, щото май не са на много места на въоръжение.Какъв е този сценарий на 60-100метра да се гърмим с пищови, по-добре с мускети.И сравнението с Лада не ми се вижда никак уместно, защото до началото на 90те руските оръжия бяха качествени за разлика от колите им.За по-новите Макарови и Байкал имам лошо мнение.КНОто не е фактор за боеспособноста на която и да е армия, че да му търсим кусури като армейско оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Аз пък ви се чудя какво толкова настървено сте я налазили точно тази тема да доказвате на любителите на Макаров колко не струвал?!? Някой си е преценил, че за лична употреба му върши работа, щото е достатъчно компактен и достатъчно евтин, ами негова си работа. Кеф му е, носи го. Вас какво ви бърка това? Не ти харесва - не си купуваш такъв и толкова. Па, кат ви гледам, всички на война сте тръгнали ...
                                Нищо не ме бьрка,това просто отговор на твьрдението,че и с 8 ставало,и с калибьра му ставало,и за военен бил добьр.........ако не го засича никой сьс сьвременните такива еле ако пьк и сьюзниците ти са с друг калибьр.

Аз за това и пуснах какво прави на 15 ярда,за носене ако си му свикнал и биеш в челото става и още как.

И точно АЗ точно за Макаров да убеждавам някой,че не е добре да носи.............тц,даже не ми е идея да се пробвам.

Трактористе задрьж за тестче на Макаров,че Берета я знам колко дьржи.

Макаров не го намирам колко е надежден,почти по темата е ако сравняваме с Берета или пищова на съюзниците.Средно Берета дава по една кихавица на 22 500 патрона като има и тестове на малко над 168 000 без проблеми,пищови избрани произволно.Защо питам за 50 метра - военен тест тук е 3 инча или 10 см да речем на 50 метра,за това питам и аз какво прави на 50 метра Макаровия или малко над това.На 15 метра бие в окото,това го покзва линка който пуснах.
                                Не ги знам защо военните тестват на 50 метра,май при война наистина не се стрелят от 7,че да им дреме какво прави там.

И на 27ма страница да убеждавам някой колко е кофти Макаров НЯМА ДА СТАНЕ,не ми е това идеята вьобще.За парите си,за размера,за това колко е сигурен и точен на кьса дистанция........се е утепал,няма такова нещо.Ако ще се сравнява обаче с военен пищов........аз не играя.
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 06-02-15, 18:52.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X