Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    Значи става съпрос за стар армейски ПМ, от някой дядо пенсиониран милиционер или военен. По обявите няма ли? В Сливен в КОС-а е пълно, не могат да ги продатат, няма желаещи.

Има, ама въпроса е на каква цена и колко е законно, целесъобразно и т.н. Във ВИП-а специално пък такива патрони има, незнам въобще как търсиш БГ...

Аз искам да изплющя 50- тина парчета на някое стрелбище, че нещо със СиБ групи няма! А с тези си правех прилични групи. Във ВИП- а няма или поне така казват.

Коментар

Все някъде трябва да има бещо различно от Арсенал, ППУ и С&Б.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        Все някъде трябва да има бещо различно от Арсенал, ППУ и С&Б.
        На Герена има руски на LVE, правят в пъти по добра група от S&B дето са във ВИП-а. Подозирам, че нашите са заминали отвъд океана...откакто ги забраниха.Можеше по стрелбищата поне да ги оставят, бяха евтини, да плющи народа!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
          Впечатляваща надежност:
          http://www.youtube.com/watch?v=IAEbbhRJNYw
          Едно време оръжията са били правени за война, а не за хвалба.

Коментар

Точно този модел от клипа, новото производство на АрсенаЛ (за износ не знам как са с качеството) на 5-6 хил изстрела износва легЛата на бойния зъб, чукчето и какво ли не. Оправия няма, подменя се с нов.
            Последно редактирано от derhunter; 07-06-13, 20:11.

Коментар

Точно този модел от клипа, новото производство на АрсенаЛ (за износ не знам как са с качеството) на 5-6 хил изстрела износва легЛата на бойния зъб, чукчето и какво ли не. Оправия няма, подменя се с нов.
              Този модел от клипа май е от стария материал, но е с различни чирени (опит за ергонамичност предполагам) и предполагам е от 90-те години. Доколкото съм информиран от познат - оръжейник, производството на Арсенал от 90-те не се различава от производството преди 89-та, освен замяната на бакелитените чирени с тези на клипа. Знам, че сигурно е нямало военен приемчик, но напълно възможно е да са използвани същите материали и технология като преди 89-та. Аз, под ново производство на Арсенал разбирам тези произведени след 2000 г. При тях покритието на затвора е различно, спусковата скоба също е различна - с ръб, а за материалите нямам представа. Другото, което съм чувал, е че изначално на макаров се дава ресурс около 6-7 000 изстрела, поне по заводски характеристики.

Коментар

Стар армейски ПМ съм му навъртал над 6-7 хил изстрела без подмяна на части, тук там някой боен зъб, но не е задължително. Новото производство, след 2000 година са калпави, понеже за около 6 хил изстрела се износват леглата в ложата на движещите се части.

Коментар

Стар армейски ПМ съм му навъртал над 6-7 хил изстрела без подмяна на части, тук там някой боен зъб, но не е задължително. Новото производство, след 2000 година са калпави, понеже за около 6 хил изстрела се износват леглата в ложата на движещите се части.
                  Моят Макаров е от старото производство, но когато оръжейникът го прегледа и провери цевта каза, че е много запазен и още не се бил разработил. От познати полицаи и военни съм чувал, че Макаров е издържал и много над 10 000 изстрела и че ще ме надживее Много съм доволен съм от пистолета и мисля, че си е съвсем ОК за цивилен и за самоотбрана. За новите Макаров след 2000 г. нямам много информация, а тази която имам не е положителна. Иначе не съм голям почитател на пластмасови пистолети, скрити чукчета и пистолети над кило, които смъкват панталоните и не можеш да седнеш в кола с тях. Да не говорим пък за засечки ...

Коментар

Темата е за ПМ, да не се отклоняваме и да я превръщаме в ПМ срещу ПВЦ. Само да кажа, че с глок-а и зиг-а нямам проблем при шофиране, а за засечки със западни образци съм има по-малко отколкото с ПМ. Е вярно, че с ПМ имам най-много изстреляни патрони...

За ПМ колко много над 10 хил изстрела ще издържи, не знам.

Коментар

При тази цена на придобиване на ПМ не му е нужно да изкарва много над 10 000 изстрела. Купуваш си нов.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Коментар

Кой ще го повтори само с едната си ръка?

Коментар

Доста е тренирал, докато го постигне, дано и други неща да умее, не само стойки и члъми.

Коментар

Тоя пич е бая бърз ама не знам защо почти няма откат ютията му.
                              http://vbox7.com/play:35781e01

Коментар

Какъв откат очакваш от ПМ, то да не е гаубица. Човека има правилна стойка, правилен хват. Ако сметнем няколко десетки хиляди патрона и много тренировки и нещата си идват на мястото. При мен лично стрелбата с ПМ е голям зор, заради мерните прибори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X