Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Да си призная пред феновете на ПМ (и аз съм му фен) аз стрелям с този калибър, само, че с ЧЗ 83,затова ми е интересно с какви патронки фъргате с Макарените. А това за по-малкото фи на чехските патрони ме озадачи.....
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Под "лоша" стрелба да се разбира най-разпръсната група на попаденията, а за Ф-то не се шашкайте - всичко е в допуск, но в долна граница.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
        Под "лоша" стрелба да се разбира най-разпръсната група на попаденията, а за Ф-то не се шашкайте - всичко е в допуск, но в долна граница.
        Явно, Сашкина работи с милимикрони.......
        да метна и аз две приказки,да го имате в предвид, въпреки, че аз не работя с този калибър.....
        На последните, годишните...изпитни стрелби, бях в комисията провеждаща изпита и за съжаление при двама колеги се случи, стрелят с боеприпасите със зеленият лак и при двамата се получи неизстрелване на проектила от цевта....а боеприпасите им не бяха стари....ако имате от тях просто си слушайте изстрелите.....може да се случи много неприятна ситуация.....внимавайте момчета
        LZ3YG

Коментар

Бре, съвсем ме уплашихте с тези зелените......добре,че имам само червени.....ма на стрелбището ще стрелям със страх, щот там има само зелениГальо, какво се случи като проектила не излезе от цевта,следващ изстрел би означавал раздута или сцепена цев...при ваз какво стана??? Или се усетихте на време и нямаше следващ изстрел след неизхвърления куршум? Сподели...

Коментар

Ако гръмнеш втори почти сигурно ще се пръсне цевта. Но заседналият куршум се забелязва добре, защото изстрелът е много слаб. Тоя номер не зависи от лака. И червени са го правили, ако са овлажнени или дефектни (с по-слаб заряд).
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
              Бре, съвсем ме уплашихте с тези зелените......добре,че имам само червени.....ма на стрелбището ще стрелям със страх, щот там има само зелениГальо, какво се случи като проектила не излезе от цевта,следващ изстрел би означавал раздута или сцепена цев...при ваз какво стана??? Или се усетихте на време и нямаше следващ изстрел след неизхвърления куршум? Сподели...
              При двата случая,бях зад гърба на стрелящия и успях да ги спра от следващ изстрел.Единият се усети, обаче другия нищо не разбра, двамата бяха с антифони......абе гадна ситуация....неизстреляния проектил се избива напред с бронзова избивка, която си е инвентар на стрелбището..Имам и друг неприятен случай...казвам го защото може да се случи на всеки и с най-съвременно оръжие и чисто нови боеприпаси....така де...
              През май 2009 год. съм на курс за главен инструктор по стрелкова подготовка в Казанлък...три седмици преди курса си бях получил служебната 75-ца..."ЧЗ-75BDPolice",бях стрелял много малко и то с ППУ-та...то в МВР други нема,просто за да придобия представа от конкретната единица....тече си курса....теория .... практика и т.н.изпълнявам едно от упражненията и както стрелям чух, че изстрела дойде слаб...като децибели....и опитах следващ изстрел.....нямаше такъв,тогава си погледнах пистолета и виждам че затворния блок не е затворен до края, по стар арменски навик,смених позицията, тупнах пълнителя,презареждам..пак няма изстрел и тогава се усетих,че нещо не е както трябва...прекратих упражнението,след което разглобихме пистолета и кво да видим...куршума на входа на патронника...ЧЗ-то пълно с неизгорял барут и хубаво,че проектила останал там..беше ли влезнал по навътре, да влезе следващия и да произведа изстрел щеше да стане мазилка....избихме проектила и си продължих стрелбата.Толкова народ стреля и само при мен се случи....така, че....никога нищо не на 100% сигурно, аз за това по-горе някъде бях казал, че е хубаво човек да си чува изстрела...Някъде даже тука имам и снимки на цевта и на ЧЗ-то, при интерес мога да ги публикувам...
              LZ3YG

Коментар

Мерси, Гальо, аз от прочетеното разбрах едно, НИКАКВИ антифони вече.....то с тях човек неможе да чуе изстрела като хората. И после.....беля....

Коментар

Освен по-слаб звук от изстрел, по откат можете да разберете, че проектил не излязъл от цевта. На мен само веднъж така се случило, и до сега се сещам за този случай с ужас.

Коментар

Да си призная пред феновете на ПМ (и аз съм му фен) аз стрелям с този калибър, само, че с ЧЗ 83,затова ми е интересно с какви патронки фъргате с Макарените. А това за по-малкото фи на чехските патрони ме озадачи.....
                    Както казах, аз сега стрелям с китайски. Ето такива:

Щампа 71 на някакъв завод в необятния Китай. Не са лоши боеприпаси и със сигурност са по добре от "зелените" български. Поне за мен като качество на боеприпаса, редът е следния:
                    1. Чешките боеприпаси
                    2. Българските "червени" и руските
                    3. Китайските боеприпаси
                    4. Българските "зелени"...

"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Мерси, Гальо, аз от прочетеното разбрах едно, НИКАКВИ антифони вече.....то с тях човек неможе да чуе изстрела като хората. И после.....беля....
                      В закрит тир без антифони.... Скоро ще имаш нужда от слухов апарат, не от антифони.... Чува се достатъчно и ако си познаваш оръжието и поведението му при изстрел, можеш безпогрешно да разпознаеш проблема, както каза Сибирски. Просто ако се усъмниш спри стрелбата и си провери оръжието
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Е , чак пък толкоз.....абе ако трябва ще сложа гилзи в ушите Нали се сещаш едно време как бешеМани ги тез антифони,мисълта си даже немога да чуя, камо ли изстрела...

Коментар

Радвам се че има тая тема. Аз също съм фен ха Макаровеца. Имам си Арсеналски P-M01. Досега не е правил проблеми. Дуракоустойчв--истинско оръжие.

Коментар

В момента за период от повече от 10 г. съм сменил 4 бр. макаров и мога да потвърдя отличните си впечатления от пистолета. Ползвал съм Лама 9Х19, ТТ, упих си и Глок 19 - 4 - то поколение, ама без макаров неможах да издържа и си взех 4 ти по ред. Брей като си продададох последния и ме налегна една мъка и така. Сага продавам Глока, който си е чисто нов и спирам с експериментите. За самозащита и лична сигуронсто на цивилен гражданин ПМ е един от най подходящите пистолети. Парите за мен не са били никога проблем относно оръжието. Сигурността и надежността от значителна важнност ! Поздрави на всички колеги, които го ценят и уважават.

Коментар

Първоначално публикуван от Гелето Преглед на мнение
                              В момента за период от повече от 10 г. съм сменил 4 бр. макаров и мога да потвърдя отличните си впечатления от пистолета. Ползвал съм Лама 9Х19, ТТ, упих си и Глок 19 - 4 - то поколение, ама без макаров неможах да издържа и си взех 4 ти по ред. Брей като си продададох последния и ме налегна една мъка и така. Сага продавам Глока, който си е чисто нов и спирам с експериментите. За самозащита и лична сигуронсто на цивилен гражданин ПМ е един от най подходящите пистолети. Парите за мен не са били никога проблем относно оръжието. Сигурността и надежността от значителна важнност ! Поздрави на всички колеги, които го ценят и уважават.
                              Между другото щом искаш да се отървеш от Глока колега търси точно такъв,дай разумна цена и го отнася.
                              Последно редактирано от derhunter; 15-11-11, 07:51. Причина: Това оставям. Може да е полезно за някой.

Коментар

Мииии, как с какво,ами железен еима малко части, има допуски за да може да е безотказен дори и мръсен,кален,ръждив....малък и плосък и е по-удобен за ежедневно носене,прилича на пистолет Абе желязото си е желязо,ако ще и да е винкел...
                                Последно редактирано от derhunter; 15-11-11, 07:54. Причина: Тук сама за ПМ.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X