Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
    На това чудо въпроса с отката как стои?
    На виртуалния ли ? На бойния отката си е доста сериозен като на всички пистолети със сравнително голям калибър и неподвижна цев . Това води със себе си един много сериозен недостатък с ПМ доста трудно се води бърза прицелна стрелба защото колкото и здраво да го държиш след всеки истрел ти трябва време да го върнеш обратно в прицелната зона вероятно при варянта със заглушител този ефект е по малък заради тежеста на заглушителя в предната част на оръжието но с такъв за съжаление не съм стрелял . Освен това и мерните му прибори не ти помагат много .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз имам достатъчно голям опит в стрелба с 6П9, не е много удобен заради нарушен баланс, но пък заради уголемените мерник и мушка стреля се по-лесно.

Коментар

Да става дума за виртуалния,за бойния Макаров няма какво да ме изненада.Неразбрах това тренажор ли е?
        П.п Изобщо не му е голям отката, но трудността при стрелба и усещането за голям откат произтичат не само от това,че е с неподвижна цев, а и от други конструктивни особености.( стечкина е потвърждението )
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
          Да става дума за виртуалния,за бойния Макаров няма какво да ме изненада.Неразбрах това тренажор ли е?
          П.п Изобщо не му е голям отката, но трудността при стрелба и усещането за голям откат произтичат не само от това,че е с неподвижна цев, а и от други конструктивни особености.( стечкина е потвърждението )
          Стечкин е съвсем друг клас оръжие ако го разглеждаме като пистолет най малкото цевта и хода на затворния блок са поне 2 пъти по голями от на ПМ и определено не може да се нарече компактен. Ако го разглеждаме като картечен пистолет там вече е най компактния в класа си но страда от всичко от което страдат и другите малогабаритни картечни пистолети без кобур - приклада на автоматична е много трудно контрулируем . Схемата неподвижна цев е привлекателна за конструкторите заради простотата на кострукцията но без допълнителни механични забавители е трудно приложима за голямите калибри . ПМ е конструиран във време когато е бил по скоро атрибут на офицерството както пагоните планшета и тнт. така че особени качества и голями изисквания към него никой не е и търсил .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За 1 секунда - 3 десятки, 2 дупки

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PM.JPG
Прегледи:1
Размер:80.3 КБ
ID:5310249

Коментар

Молодец
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                ............ ПМ е конструиран във време когато е бил по скоро атрибут на офицерството както пагоните планшета и тнт. така че особени качества и голями изисквания към него никой не е и търсил .
                Тц! Създаден е за нуждите на милицията. Затова е компактен и лек. Все пак не е за окопна война. Това, че скача не е само от неподвижната цев, а и от малкото тегло, както е писал Стефан по-горе.
                "Посредствената" точност е отново градска легенда. Че кой стреля при самоотбрана на повече от 20 м?
                Преди време един пловдивски образ ми вика: "ш'та наплюя, ще избягам на 50 метра и ш'ти са хилья-нимой ма улучи. И аз се съгласих, ама той се отказа.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Казармената легенда "патронът на Макаров е слаб и, ако облека два шинела и гъбина няма да ми направи нищо" никой не посмя да провери( и слава богу)! Аз веднъж я проверих на лов. Менавайки покрай едно сметище видях изхвърлен дюшек. Сгънах го на колкото ката можах( мисля, че бяха осем ) и стрелях в така получената купчина, висока около метър. Проби си го без проблем( "насквозь", както казват братушките). Та така....
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

А с какви патрони фъргате с Макаровия, червени, зелени ,S&B или някакви други ?? Лично аз на стрелбището фъргам със зелени, но имам в пълнителите червени-арсеналски, уж били с по-силен заряд Навремето пуцахме само с червени и сега незнам, червени лиии , зелени лиии .......Споделете, не ни жалете..

Коментар

Червените са с най-висока начална скорост( съответно енергия) и стоманен сърдечник. И аз имам малко от тях, но си ги пазя за специални случаи- например при лов на дива свиня, ако ми се наложи да си спасявам кожата от ранен нерез, а пушката празна( или далече )
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

На зелените им нямам доверие! Имах случай, след като стрелях от около 50 крачки (по-малко от 50 метра) по дърво, куршумите не успяха дори да се забият в дървото, а направиха малки вдлъбнатини и ги намерих паднали в основата на дървото - това със зелени. А с червени проблеми не съм имал - докъдето мога да уцеля, дупчат стига да не е желязо или камък. За други освен българските - нямам достатъчно опит за да изразявам мнение.
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

+1 за червените с дъх на чесън. Стрелям само с такива и нямам грижи. Засечки съм имал само със зелените и затова въобще не ги тача. Чешките винаги съм смятал, че са "лабави" и са правени за чешки оръжия. ППУ за ПМ не са ми попадали, но по принцип са ми слабост въпреки лака, който пръскат навсякъде.
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Защо смятате, че чешките са "лабави" ??С какво отстъпват на червени и зелени ? Макарената как е с чешките ?

Коментар

"Лабави" от гледна точка на микрони. От моите "научни" наблюдения и замервания направени преди време се оказа, че Ф-то на всички чешки патрони е по-малко от това на другите образци в експеримента. Тази констатация се отнасяше за 9х19, 9х18, 7.62х39, .357Mag, .38Special, а последните ми наблюдения най-пресни се отнасят за 7х57R, които сравних единствено с ППУ. Не се наемам да коментирам вътрешната балистика, но е факт че ПМ-а и Ругер-а ми стрелят най-лошо с чешки патрони, за разлика от чешката ми ловна комбинацията обаче.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Не знам как точно си го мерил "лошото" представяне на чешките патрони. Според мен са доста по-добре от щатните боеприпаси руско и българско производство. Трябва да се има предвид, че проектилът е с по-малка маса - около 4,7 гр. при запазен барутен заряд, което доста повишава началната скорост и дулната енергия.

P.S. Между другото досега съм изстрелял около 10 кутии по 50 патрона китайски патрони за "Mакаров". Показват изключително добро поведение. Имаше само една автоматична отсечка - първите два в пълнителя минаха нормално, след това третия, четвъртия и петия ги изкара на един дъх. Останалите три си останаха в пълнителя. Не знам на какво да го отдам - дали третият патрон е бил с ненормален заряд или е имало замърсяване на УСМ...
                                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X