Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Не се е случвало при теб, което означава, че си попадал на изправни и правилно поддържани оръжия. На мен също не се е случвало и дано никога да не се случи. Факт е обаче, че на други хора с по-голям опит от нашия им се е случвало и са обърнали внимание на проблема, като са го отбелязали като възможност и са разработили методика за отстраняване. Това особено важи за оръжия експоатирани от куцо и сакато на някое масово стрелбище и особено за такива, които своеволно са започнали да преминават на автоматичен режим.
    Всичко това не означава, че ПМ има недостатък, който го прави лошо оръжие, просто всеки разумен човек може да си извлече извода, че не трябва да се предоверява на парче желязо, което може да го подведе.

П.С. Дано когато/ако обърнеш внимание на тази възможност вече не е станало късно за някого.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
      Не се е случвало при теб, което означава, че си попадал на изправни и правилно поддържани оръжия. На мен също не се е случвало и дано никога да не се случи. Факт е обаче, че на други хора с по-голям опит от нашия им се е случвало и са обърнали внимание на проблема, като са го отбелязали като възможност и са разработили методика за отстраняване. Това особено важи за оръжия експоатирани от куцо и сакато на някое масово стрелбище и особено за такива, които своеволно са започнали да преминават на автоматичен режим.
      Всичко това не означава, че ПМ има недостатък, който го прави лошо оръжие, просто всеки разумен човек може да си извлече извода, че не трябва да се предоверява на парче желязо, което може да го подведе.

П.С. Дано когато/ако обърнеш внимание на тази възможност вече не е станало късно за някого.
      По принцип съм със Стечкин.И тои е като ПМа.И тои е с патрон в патроника денонощно.И него го заключвам по същия начин.Ми и там няма проблем

П.П. За 15г. откакто се занимавам с оръжия ,ти си първия които ми казва за такъв проблем при ПМа.
      Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Значи си научил нещо ново и от мен. Все пак човек не може да знае всичко!
        А иначе случая го има описан в ръководството за ремонт на оръжието. Вашия оръжейник би трябвало да разполага с такава литература.

Коментар

Значи си научил нещо ново и от мен. Все пак човек не може да знае всичко!
          А иначе случая го има описан в ръководството за ремонт на оръжието. Вашия оръжейник би трябвало да разполага с такава литература.
          Не мога да резбера какво е това желание. Да се докажеш ,че знаеш най много от всички.
          Последно редактирано от giorgio; 18-05-10, 06:16.

Коментар

Не! Искам само да бъда полезен за форума и неговите членове, така както и те са полезни за мен в темите, които ме интересуват.

П.С. Данък обществено мнение не плащам и не ми пука кой, какво мисли за мен.

Коментар

Не! Искам само да бъда полезен за форума и неговите членове, така както и те са полезни за мен в темите, които ме интересуват.

П.С. Данък обществено мнение не плащам и не ми пука кой, какво мисли за мен.
              Е това е първото написано от тебсъс което съм съгласен с

Коментар

• От: До: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Не съм сигурен, че е правилният раздел, но пускам един линк за руско оръжие:

http://k-a-r-d-e-n.livejournal.com/?skip=20

Коментар

Здравейте,колеги!Интересува ме от коя година е започнало производството на първия с оксидираното покритие!По какво да позная избраният от мен коя година е произведен!А и като цяло качеството на този модел!Благодаря предварително

Коментар

Здравейте , на всички ценители на ПМ ! ! ! От скоро и аз съм горд собственик на Макаровеца номера му е ВА 27 хх хх със щампа на завод 10 . Придобих го по наследство - беше на вуйчо ми / бивш старшина / той го купи през 1997г. от поделението , в което служеше за 240 долара. Доста точен пистолет само 10-ки с него. Иначе имам и ТТ от 1947г. и съм на път да попълня колекцията си и със един ВИКИНГ 9х19 /да има разнообразие в калибрите / Поздрави на всички ! ! !

Коментар

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Здравеите и аз съм собственик на макаров самоче руски баикал имамго от 9 години и мисля че по качественно от руското няма досега проблеми снего никакви.Ккаквото му дам всичко яде няма никакво значение от марка;производител или година.Няма такова фсеядно животно неизисква почти никакви григи само отвреме на време малко масалце

Коментар

Не знам дали това е клубМакаров или клуб на пенсионера, заЩото явно всички спите. Аз си мислех че сте фенове на Макаров ама май не сте Щом не контактувате постоянно и не обменяте опит и нова информация.
                        Последно редактирано от derhunter; 19-03-11, 19:17.

Коментар

• Ето малко видео за едни от наЙ- коментираните руски пистолети и дано този форУм се раздвижи малко. http://video.yandex.ru/users/jollyroger666/view/81/

Аз мисля че Макаров е много по- надежден и добър от много нови марки пистолети . Ако новите пистолети ги напънш по надеждност Ще издахнат преД дядо Макаров и това не го казвам еЙ така, а мога да поспорЯ с Всеки на тази тема, дори за прослувутия ипреВален Глок коЙто като се зацапа малко и после Успех при разглобяването.И това не го казвам случаЙно а заЩото сЪм имал такав случаЙ. Затова се радвам че ни дадоха вЪзможност да си купим истИнски армеЙски пистолет а не някакви рециклати от чашки за кафе и кофички от кисело мляко.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-03-11, 18:22.

Коментар

Колега, повечето пишещи тук не са професионални "пищовджии", а просто любители, които не си изкарват хляба с Макаров в ръка. Напълно в реда на нещата е да се занимават приоритетно с професиите си и с останалите си задължения.
                            А ти, като си такъв ентусиаст организирай една среща да се запознаем, да си поговорим, постреляме.....
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от cvuchko
                              Аз мисля че макаров е много по надежден и добър от много нови марки пистолети .Ако новите пистолети ги напънш по надеждност ште издахнат прет дядо макаров и това него казвам еи така а мога да поспора сас фсеки на тази тема дори за прослувутия ипрехжален глок които като се зацапа малко и после оспех при разглобяването.И това него казвам случаино а заштото сам имал такав случаи.Затова се радвам че ни дадоха вазможност да си купим истенски армеиски пистолет ане някакви рециклати от чашки за кафе и кофички от кисело мляко.
                              Колега, радвам се, че си оценил Макаров по достойнство. Аз лично съм написал, защо съм избрал Макаров в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113721 Сподели какво конкретно ти харесва на теб в пистолета Макаров?

Коментар

• Колеги когато разглобиш един пистолет напълно тогава се разбира за какво става.Макаров например има големи луфтове между всички подвижни детайли .Затова като влиза мърсотия в него не му влияе много( МИСЛЕН ЗА ОКОПА ), и също така не трябва магнит да събираш изгубени части. ТТ хубав пистолет само ударно спускателният механизъм да не беше едно цяло. Плътни части много засечки .Глок (много пластмаса ) широк профил, много ръбат, неоправдано голям (лек пистолет силен откат) когато патроните намаляват пистолета се дебалансира когато се стреля с него, после е хубаво да се почисти добре иначе ако го хвърлиш във касата или го носиш по дълго без да го почистиш после трудно се разглобява, възможни са засечки. ГШ-18 уникален пистолет (по характеристики които съм чел и по схеми които съм гледал). БЕРЕТА- капризни и тежки пистолети,гаден спусък. ВИКИНГ- не съм стрелял с него само съм го разглобявал. Железен скелет облечен със полимер и съответно проблема със дебалансировката .

А забравих да кажа че цената не е най- важният фактор за едно оръжие. Цената се определя от това че колкото е по масово едно оръжие тоЛКОВА е по- евтино .Също така и региона където се произвежда, работна заплата за страната, точно как се произвежда ,цена на ресурсите от които се произвежда и други икономически фактори.

ПИТОН, аз лично съм го харесал от конструктивна гледна точка. Защото при стрелба няма да ти изпадне пълнителя заради износен зъб, защото пистолети със фиксирана цев имат по тежкА пружина и за да не вкара патрон в патронника трябва преди това да си я заварил.Защото патрона никак не е слаб както някой казват. Защото бавният патрон е по гаден от по- бързия .Защото ми харесва дизайна които няма нищо общо със ВАЛТЕР(ако ги разглобиш ще разбереш защо)самО че за единият си вземи магнит че може да ти потрябва.И само 10 от мен(и гърми яко няма да се изтърка )
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-03-11, 18:22.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X