Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С Богом, СВД!

Първоначално публикуван от niko_789 Преглед на мнение
    Като казваш това са варияции по темата СВД.
    Застава, са вариации на всякакви теми (не и СВД -всъщност) - работят хората. Единствено Застава 91 може да се разглежда като вариация на тема: СВД - единствено и само дотолкова, доколкото и СВД представлява вариация на АК.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ето ги нови снайперски винтовки на специалните поделения на руската армия.

ORSIS T-5000 .308 Win

ORSIS T-5000 .338 LM

Росийска разработка, росийското производство.

Коментар

В СОБТ имат според мен най-добрите снайперисти в България , и добри снайпери.PGM 308W,и.50,SAKO 338 Lapua Mag.Преди ходеха доста и по международни състезания,даже имаме и сребърен медал (и не само)от състезание в Русия 2007 г.

Коментар

И малко видео за нови разработки Orsis, в какви условия и как ги правят и как стрелят с тях.

Коментар

СВД? Ами сбогом... с показатели на точност от 50-те години на 20-ти век и цена, като на два чисто нови Браунинга, наистина - сбогом! Това трябваше да се случи доста по-рано.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
              СВД? Ами сбогом... с показатели на точност от 50-те години на 20-ти век и цена, като на два чисто нови Браунинга, наистина - сбогом! Това трябваше да се случи доста по-рано.
              Цената е един многопоказателен фактор . Щом има кой да я плаща значи стоката си струва това което искат за нея .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

До колкото ми е известно щатната снайперистка винтовка в БА е СВД. Щатни оръжия (стрелкови) АК-47, ПМ, и СВД, какви други оръжия има в специалните подразделения на БА и МВР, нямам информация. Всички други патрони различни от 7.62х39, 7.62х54 и 9х18 се водят за "нещатно" оръжие.
                LZ1DSM

Коментар

Първоначално публикуван от beretta Преглед на мнение
                  До колкото ми е известно щатната снайперистка винтовка в БА е СВД. Щатни оръжия (стрелкови) АК-47, ПМ, и СВД, какви други оръжия има в специалните подразделения на БА и МВР, нямам информация. Всички други патрони различни от 7.62х39, 7.62х54 и 9х18 се водят за "нещатно" оръжие.
                  Отдавна са приети на въоръжение и много други системи и калибри .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от beretta Преглед на мнение
                    Щатно е всяко оръжие преминало през "Съвета по отбранителна аквизиция" , той и "Съвет по въоръжението" с подписан протокол за приемане на въоръжение и присвояване на български NSN номер по кодификацията на НАТО.
                    Към настоящият момент освен изброените системи такива номера имат:
                    "Картечен пистолет с вграден шумозаглушител" - Хеклер и Кох МП5 СД6
                    "Картечен пистолет със свалящ се шумозаглушител" - Хеклер и Кох МП 5 К - ПДВ
                    "Картечен пистолет стандартен" - МП 5 А3 Нейви.
                    "Обикновен пистолет със свалящ се заглушител и тактически фенер с лазерен целеуказател"- Зиг Зауер СП2022 СФ.
                    "Обикновен пистолет 9х19 с тактически фенер с лазерен целеуказател" - Зиг Зауер Сп 2022.
                    "Обикновен пистолет 9х19 за Военна Полициа" - Зиг Зауер Сп 2022
                    "Снайперска пушка 7.62х51"- Хеклер и Кох МСГ90 А1 БГ.
                    "Снайперска пушка калибър 8.6 мм" - Блазер Тактикъл 2 - .338 Лапуа Магнум.
                    и т.н.
                    От всички системи извън специалните сили най голямо разпространение имат Хеклер и Кох МСГ 90 А1 (тази година живот и здраве ще станат повече от годните СВД та) и Зиг Зауер Сп 2022.

И вярвай ми в БА МП 5 ила около 200 бройки, Зигове около 1000 и прочие.
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

Всички други патрони различни от 7.62х39, 7.62х54 и 9х18 се водят за "нещатно" оръжие.
                      Щатно въоръжение в това, което пише в "ЩАТ номер ХХХХХХХ" (това е един документ, разбира се класифициран) на еди кое си военно формирование, изминал процедурите изброени от Mad Dog, така че, всичко което е на въоръжение е щатно.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

По темата моля!
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

А аз желая да се осведомя, ако някой знае, след като изкарам курс за подборен лов и ми излезне разрешително за закупуване на нарезно оръжие, има ли някакъв начин да си закупя армейски СВД "Драгунов" и да си го ползвам за ловни цели?
                          Ако е машина, нека бъде немска!
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Има начин, законен. Стига да имаш пари. Смисъл дали има да дадеш 4-5 бона за една бангия е друга работа.

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                              А аз желая да се осведомя, ако някой знае, след като изкарам курс за подборен лов и ми излезне разрешително за закупуване на нарезно оръжие, има ли някакъв начин да си закупя армейски СВД "Драгунов" и да си го ползвам за ловни цели?
                              За можене може, ама Митака го е казал най-точно. Масрафа може да ти дойде към 5-6000 лв. с всички екстри и разправий и изниква резонния въпрос струва ли си?
                              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Гледах, че в БГ се продава СВД, втора употреба, естествено за целта трябва съответното разрешително. Но не се сещам къде съм го гледал, и струваше около 4хил лв или повече. Но не се учудвам за цената, предвид цената на Тигъра, който се води "ловна" версия, и той не бе никак евтин. Чудя се на какво отгоре държат такива цени, определено не е поради високото търсене. А за такива пари човек има доста богат избор на оръжия.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X