Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

В крайна сметка в Съда са важни фактите и съдебната практика.
    Когато има безспорен факт - превишаване на неизбежната отбрана, то колкото и да си "невинен" биваш осъден.
    В АМВР имат една много добра теоретична разработка на това, кога отбраната прераства в нападение, кога се счита, че нападението е започнало и кога се счита за спряло.
    Както е добре да се знае, че тези неща се решват конкретно за всеки отделен случай, тоест възможност за тълкуване има и от двете страни.

p.s. В България също е възможно да извършиш граждански арест при определени условия и те са описани в законовата литература.

p.p.s. Има и понятие престъпно бездействие, което има отношение към понятието "граждански арест".

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
      Колега ти къде живеш?!? Ако живееш в Нова Зеландия, Норвегия и т.н разбирам да задаваш такива въпроси, ама да ги задаваш в страна, в която всеки втори човек е ставал жертва на престъпление е нелепо.
      Пък и не е много хубаво да псуваш наляво-надясно. Току виж някой и без оръжие вземе, че ти направи нещо.
      За съжаление живея в България. Бил съм жертва на престъпление и съм ходил доста въоръжен, но не съм си помислял да се правя на някой герой от Дивия Запад. От какво ще се опазя като нося пистолет на колана - от кражба, дето става обикновено без да съм там, от грабеж, който е най-често с нещо твърдо в гръб или от псувните на шофьорите по кръстовищата. Няма как да застреляш някой, щото е незаконно, макар доста често да е справедлимо. От това по-просто не знам как да го кажа. А за псуването си псувам малоумни шофьори постоянно. Боя мога да си го изям, ама мога и да не го изям, както дойде. Способен съм да си нося отговорност за действията.

Коментар

Първоначално публикуван от toni todorov Преглед на мнение
        Тия качулатите може да се видят само по телевизиата как 20 човека арестуват някой дребен измамник иначе са гола вода .Ако трябва да дойдат да ти помогнат най много да ти свият нещо ако изобщо дойдат .Защото именно че тия и някои други не си гледат работата съществуват условия няокои да си вилнеят на воля и за тиаях да не съществуват законите .Нали все пак получават заплата да опазват сигурността на тия дето плащат данъци . .Защото обикновено такива бабаити дето няколко нападат сам човек с бухалки са дълбоко в себе си страхливци .И си развяват байрака в България пред заспалите държавни институции .А не например да се запишат доброволци за Афганистан и там да си размахват бухалките .
        Колега дано размислиш какво си написъл .....точно заради "тия"и други подобни като тях ,има някакъв ред и все още някакъв страх от закона.......Проблема е че "тия" за да си свършат работата някой трябва да им разпореди какво да правят.......А относно професионализма недей да се изказваш неподготвен......Точно "тия" са последната пионка в ребуса и от тях нищо не зависи.....Някои от "тия" стават сутрин и си карат децата на детска градина ,чакат в задръстванията.....и псуват държавата не по малко от теб..!
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от toni todorov Преглед на мнение
          Тия качулатите може да се видят само по телевизиата как 20 човека арестуват някой дребен измамник иначе са гола вода .
          Не знам откъде черпиш тази информация, но си в голяма грешка! Преди доста години/1998г./ бях на квартира в Белите Брези с две момчета от специализирания отряд във Враня. Мога да ти кажа, че това бяха най-коравите и всяващи респект мъже, които съм срещал до сега. Изобщо подразделението във Враня дава най-сериозната подготовка от този тип, и затова излизащите от там пълнят криминалната хроника/за жалост!/
          "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
            За съжаление живея в България. Бил съм жертва на престъпление и съм ходил доста въоръжен, но не съм си помислял да се правя на някой герой от Дивия Запад. От какво ще се опазя като нося пистолет на колана - от кражба, дето става обикновено без да съм там, от грабеж, който е най-често с нещо твърдо в гръб или от псувните на шофьорите по кръстовищата. Няма как да застреляш някой, щото е незаконно, макар доста често да е справедлимо. От това по-просто не знам как да го кажа. А за псуването си псувам малоумни шофьори постоянно. Боя мога да си го изям, ама мога и да не го изям, както дойде. Способен съм да си нося отговорност за действията.
            А,защо си носил оръжие?
            Въпросът ми,не е заяждане,но си противоречиш.
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Кьде беше темата и кьде отиде..............

Какво става сега,какво следва според вас?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

http://vbox7.com/play:2e00a8aa - ето това е само малка илюстрация за безсилието на системата в България, пък после да чакам полицаите и съда да ме защитят от нещо по сериозно. Само мога да кажа в допълнение, че при нас (София, Красна поляна) полицайте ги гледам как се молят (да за съжаление това е точната дума) по 1 час вечер на мангалите да си спрат музиката и това не еднократно, поне 20-30 пъти съм се обаждал на 166 в рамките на няколко месеца (а пък за отношението не искам да казвам като звънна). И какво се оказва полицията с няколко циганина не може да се оправи та камо ли да ме защити от някакви по сериозни престъпници.
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

Да, тая присъда ме подразни силно. За мене човекът НЕ Е превишил пределите, и бих поискал извънредно подробно мотивиране на формулировката.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                    ... И така се редим на опашката за салам и мляко с бабите и патлака на кръста...

Малей-й, да знаеш колко си прав! Че и още по-комично/жалки ситуации мога да опиша, но ще бъде некоректно към пишещи тук...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                      А,защо си носил оръжие?
                      Въпросът ми,не е заяждане,но си противоречиш.
                      Защото такава ми беше работата в службите на МВР. Единствено носенето на оръжие ми създаваше проблеми когато не съм на работа, щото все берях грижа дали в нас няма да ми разбият касата и да го откраднат. Хубаво е човек да си стреля в стрелбище, но след хилядите постове тук не виждам някой да написа какво точно му помага пистолета в реалния живот. Най-много да застреляш някой, който ти се издърви, но тогава те погва закона. С предишните си постове исках само да кажа, че при така уредените закони в България, личното оръжие няма ситуации, в които да ти помогне и това да е ненаказуемо.

Коментар

Бойко, аз ще ти отговоря.Самоконтрол и респект.За първата причина не е необходимо да ти обяснявам знаеш какво бреме е.Във втория случай трябва да е наистина падготвен с повече от нож, първите ми 2 патрона са Стоп, после още 13 бойни.Хубавото на 9х19 е че стоппатрона не е като на макаровия а в подобен на капсула връх от лесно чуплива плактмаса има 250 миниатюрни съчми, които излитат на сноп и на 30 см- от цевта, поради по-високата си тежест, изпреврват и трошат капсулата, на 10тия метър е сноп със 70 см. в диаметър.До 10 метра причиняват дълоки порязвания, следващите 5 метра имат възпиращ ефект и на 16м са безобидни като комар.Пътувам много, не вярвам на системата, не нося пари в брой , но това хората няма как да знаят, понеже имам солидна търговска дейност се предполага че нося и много пари.
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                          Бойко, аз ще ти отговоря.Самоконтрол и респект.За първата причина не е необходимо да ти обяснявам знаеш какво бреме е.Във втория случай трябва да е наистина падготвен с повече от нож, първите ми 2 патрона са Стоп, после още 13 бойни.Хубавото на 9х19 е че стоппатрона не е като на макаровия а в подобен на капсула връх от лесно чуплива плактмаса има 250 миниатюрни съчми, които излитат на сноп и на 30 см- от цевта, поради по-високата си тежест, изпреврват и трошат капсулата, на 10тия метър е сноп със 70 см. в диаметър.До 10 метра причиняват дълоки порязвания, следващите 5 метра имат възпиращ ефект и на 16м са безобидни като комар.Пътувам много, не вярвам на системата, не нося пари в брой , но това хората няма как да знаят, понеже имам солидна търговска дейност се предполага че нося и много пари.
                          Да, че всява някакъв респект съм съгласен. Хората се шашкат като видят, че някой носи оръжие или знаят, че има такова, но става въпрос, че реалното му приложение го няма по закон. Стоп патроните преди време бяха забранени. Сега не знам как е. Един прост случай от живота - един военен в Овча купел в София, беше видял как в магазина му под тях се извършва кражба и стрелял по крадеца със стоп патрон. Уцелил го в ръката, но не успял да го хване. След три дни господин крадеца се появява по спешност в Пирогов с жестока гангрена на ръката от раната. Резултата - хайдука го съдиха за опит за кражба, а човека за средна телесна повреда. Е, хубаво оръжие, подготвен, самоконтрол, но в закона всички тези неща нямат значение. Ето и по тази причина още в първите ми постове писах, че този полицай в Бургас е получил справедлива и ниска присъда. Справедлива - според разбиранията ни за правда, а ниска заради добрите му адвокати и оказания голям обществен натиск. Общо взето в нашите закони сме с вързани ръце за действие, ама по-добре така, отколкото комшията да ме стреля, щото му се карам, че си изхвърля боклука на стълбите.

Коментар

Стоп патроните ги забравете те се водят помощно средство и май бяха регламентирани със специална наредба и могат да се ползват само от определени държавни институций.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Така или иначе нямям право да стрелям, но все пак предпочитам да не го убивам
                              Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                                Така или иначе нямям право да стрелям, но все пак предпочитам да не го убивам
                                ...предполагам подобни функции ще са заложени в правомощията на новите "спец. съдилища"...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X