Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Да, и снощи е убит човек от бивш военен. Явно полицейското и военно обучение дава усещане за бог-съдник. Дано не съм прав, че в нашата държава бивши военни и полицаи - дал господ.
    Далеч съм от такова обобщение. Просто с напредване на възрастта хората се променят, понякога не за добро, когато не са някакви бивши, КОС явно успява да ги филтрира, ако кандидатстват по каналния ред, а не им се полага по заслуги.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      А ти!?

Жена ти и децата ти ходят ли с оръжие? Или тях кучета ги яли...
      Моите са без. И съм неспокоен, като виждам как приемате използването на оръжие. Закона бил писан от и за малоумници, театър било...
      Само че времето на Били Хлапето е история - за добро или за лошо.
      Аз живея в България! След няколкото опита за влизане у нас докато спим си взех КНО, защото според закона нямам право в собствения си дом да защитя живота на децата си с ловно оръжие Ти ми говори за добре написаните закони....
      А театро за мен е при неизбежна самоотбрана да ми се налага да се правя на майка Тереза спрямо нападателя си и да разигравам сълзливи сценки, за да се спася от преследване от страна на правоохранителната система! Капише...!
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
        А ситуацията си я представям така: скарваме се( ножовете и пистолета са прибрани), сборичкваме се...
        До физически контакт не трябва в никакъв случай да се стига. Оттам нататък изходът е или лош, или много лош. Или ти ще пострадаш, или другият, но на фона на неизбежните житейски проблеми си навличаш едни много по-големи и ненужни разправии.

Няма да ти разправям за какво става дума с тоя в Приморско - от една нищо и никаква простотия, сега всички яко са го закъсали, вкл. и тези които са стояли отстрани и не са участвали пряко.

Такава ситуация е почти невъзможно да сполети нормален човек. Той не скача да разпалва пътно хулиганство. Нормалните носят пистолети срещу недвусмислено нападение с цел (въоражен) грабеж, на каквото сума народ напоследък са станали жертва, а някои от пишещите кабинетно - в по-далечното минало. Само за миналата седмица имам два случая на познати станали жертва на обир през балкона посред нощ, докато спят вкъщи, а жената на трети не е спяла, щото не е било чак толоква късно, та като са я видяли са се преметнали при съседите и са я оставили два дена след това да се опитва да спре да трепери. Не че пистолетът ще помогне в такава ситуация, освен ако не стои зареден под възглавницата, но просто за илюстрация как отново силно се изостря криминогенната обстановка. За изхвърлените с ритници на кръстовища жени от заключените им коли, след разбиване на стъклото не говоря изобщо. Това също има отношение към темата, щото жените с пистолети са рядкост, ама мъжете не са. Та, дали пистолетът няма да ти даде допълнителна увереност, че можеш да пресечеш такъв опит в колата отпред, с риск агресията да се прехвърли към теб, но да си в състояние да се справиш с нея?

Ей, не щеш да си набиеш в главата, че опитът за предотвратяване на тежки последици за противника след като вече е в безпомощно състояние не е театър, а задължително поведение. Доколко намесата е имала реален шанс за успех не е работа на съдията. Нищо, предупредени сте, пък кой колкото разбрал.

Коментар

...защото според закона нямам право в собствения си дом да защитя живота на децата си с ловно оръжие Ти ми говори за добре написаните закони...
          Ми, не. Аз ти говоря за зле подготвени във всяко едно отношение хора с разрешително. Нямаш право да използваш ловно оръжие по една колкото очевидна, толкова и сериозна причина. Ловното гладкоцевно и нарезно оръжие, както и автоматичното са направени с нападателна цел и за да убиват. КНОто е с цел да спира нападение от човек (не от глиган) с компромис в раневия ефект, т.е. може и да умре в резултат на възпиращото действие, но това не е целта. Айде, ти като ловец ми кажи в домашни условия, т.е. от 2-3 метра има ли патрон в 16ти или 12ти калибър, който да не гарантирано смъртоносен в торса, бедрата и главата. Това са ти 1500-2000 J отдадени почти напълно на целта и то в концентриран вид. При неразпръснат сноп, пораженията са неспасяеми. За нарезните калибри не говорим, щото с един такъв изстрел в коридора утрепваш трима ако са се наредили на траекторията. Законите били виновни на някого, щото не мисли...

Максимално сдъвкано, щото явно така е трудно смилаемо - никой няма право да убива при никакви условия. Има право единствено да се защити и то със средства спрямо ситуацията, които после подлежат на конкертно тълкуване в съда. Нямаш право да охраняваш овощна градина с ловна пушка и да стреляш по крадците. Имаш право да носиш писолет там и ако въпросните крадци ти налетят групово на бой или индивидуално със смъртоносни средства като колове, брадвии т.н. да стреляш по тях, за да се защитиш. Ако някой пукяса - страничен и нежелан ефект от действията ти, за който ти нямаш вина, ако всичко е по "театрото", т.е. по правилното поведение.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
            Такава ситуация е почти невъзможно да сполети нормален човек. Той не скача да разпалва пътно хулиганство.
            Позволи ми да не се съглася. Преди 5-6 години от автобуса бях свидетел на пътно хулиганство. На кръстовището на телевизионната кула един млад идиот с мръсни нокти засече една жигула с възрастно семейство вътре. Олигофренът изкочи от колата и с крясъци и псувни, че са го засекли се опита да извади дядото от колата. Но понеже хората се заключиха той започна да рита вратата и я направи на войнишко канче, след което започна да криви веждите на калниците с ритници. За около 15-20сек( докато отминаваше автобуса) идиота направи жигулата на нищо. Стана ми адски гадно! Човекът в колата беше дядо, а копелдакът беше доста силен. Чесно ти казвам, че ако аз бях в колата щях да изляза... пък каквото сабя покаже. В крайна сметка човек има право да си защити собствеността и достойнството! Не може постоянно да се свива и да бяга! И ако случайно победи( защото инициативата и психологическото преимущество е на страната на нападателя) после трябва да обяснява на армия юристи, защо не е избягал, за да предотврати конфликта. Пфууу... направо ми се повръща от такава демагогия!

Коментар

Позволи ми да не се съглася. Преди 5-6 години от автобуса бях свидетел на пътно хулиганство. На кръстовището на телевизионната кула един млад идиот с мръсни нокти засече една жигула с възрастно семейство вътре. Олигофренът изкочи от колата и с крясъци и псувни, че са го засекли се опита да извади дядото от колата. Но понеже хората се заключиха той започна да рита вратата и я направи на войнишко канче, след което започна да криви веждите на калниците с ритници. За около 15-20сек( докато отминаваше автобуса) идиота направи жигулата на нищо. Стана ми адски гадно! Човекът в колата беше дядо, а копелдакът беше доста силен. Чесно ти казвам, че ако аз бях в колата щях да изляза... пък каквото сабя покаже. В крайна сметка човек има право да си защити собствеността и достойнството! Не може постоянно да се свива и да бяга! И ако случайно победи( защото инициативата и психологическото преимущество е на страната на нападателя) после трябва да обяснява на армия юристи, защо не е избягал, за да предотврати конфликта. Пфууу... направо ми се повръща от такава демагогия!
              И защо не помогна на дядото?
              Точно за този случай си има начини - свидетели, полиция и героят в кауша. Пробвано - работи. После ти имаш да оправяш максимум кола, а той - досие и щети.

Добър си е законът.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                И защо не помогна на дядото?
                Точно за този случай си има начини - свидетели, полиция и героят в кауша. Пробвано - работи.
                Защото тогава не вярвах в полицията( сега май повече вярвам, като чели..). А хронологичния ред тогава беше: свидетели, полиция, героят в кауша, героят извън кауша(болен, под гаранция и т.н.), героят знае всичко за свидетелите, полицията я няма, свидетелите се отказват, край. Пробвано- работи.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  А ти!?

Жена ти и децата ти ходят ли с оръжие? Или тях кучета ги яли...
                  Моите са без. И съм неспокоен, като виждам как приемате използването на оръжие. Закона бил писан от и за малоумници, театър било...
                  Само че времето на Били Хлапето е история - за добро или за лошо.
                  Децата не, но жена ми хм, тя стреля по-добре от мен...говолим за оръжия но необходимост, не за пиар нали?
                  А аз съм обезпокоен като виждам как се приема носенето и неговата употреба
                  И понеже това вече не е за тази тема, Ви приканвам да кликнете на връзката по-горе
                  Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Далеч съм от такова обобщение. Просто с напредване на възрастта хората се променят, понякога не за добро, когато не са някакви бивши, КОС явно успява да ги филтрира, ако кандидатстват по каналния ред, а не им се полага по заслуги.
                  Не е от КОС бате, на един военослужещ 40 години мисленето му е насочено така, да стеля, затова има и програми за интеграция и прочие, доказано е че голяма част от тези хора "прегарят"
                  Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                  До ..... Та, дали пистолетът няма да ти даде допълнителна увереност, че можеш да пресечеш такъв опит в колата отпред, с риск агресията да се прехвърли към теб, но да си в състояние да се справиш с нея?

Ей, не щеш да си набиеш в главата, че опитът за предотвратяване на тежки последици за противника след като вече е в безпомощно състояние не е театър, а задължително поведение. Доколко намесата е имала реален шанс за успех не е работа на съдията. Нищо, предупредени сте, пък кой колкото разбрал.
                  Личното ми мнение, без пистолет бих се намесил с риск и аз да го отнеса, но с пистолет на кръста не бех си помислил дори да намаля.
                  Ако, като по-скоро, агресията се прехвърли в/у ми потърпевшия съм пак аз, или ще ми потроши канчето и ще вземе оръжието ако не го извадя, или другия вариант да го думна където мога и следват......следствия...разпити...съдилища...2г.ходене по мъките, присъдата каквата и да е тя ще е обезмислена, защото отдавна ще съм в затвор, такъв невидим..и без средство за САМООХРАНА, пиша го така за да са наясно тези които не знаят.Това не е лъка на РобинХуд.
                  След всичко изписаноза и против, хайде да събудя и още една тема:
                  Бихте ли се сдобили с незаконно огнестрелно оръжие
                  Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Точно за този случай си има начини - свидетели, полиция и героят в кауша. Пробвано - работи.
                    Наистина - има ги тези неща, НО.. Има и случаи, когато свидетели са се отказвали от показанията си след като са "размислили". Т. е. щом един идиот прави "показно" насред центъра на града, какво му пречи да "убеди" в последствие свидетелите на деянието... В случая ако имаше някакв превенция срещу подобни "изпълнения"... и още какво ли не "Ако имаше"... щеше да има друга нагласа на и друга "търпимост" срещу мутрите и биячите по улиците...
                    След като по-лесно се доказва неистина на този етап на обществено развитие в родината ни, какво остава да се доказва истина срещу "силните на деня"...
                    Публикувайте отговор

Коментар

Не казвам, че методът няма недостатъци, но идеята на място да си решиш проблема поради слаби нерви е много по-лоша.

Коментар

Защото тогава не вярвах в полицията( сега май повече вярвам, като чели..). А хронологичния ред тогава беше: свидетели, полиция, героят в кауша, героят извън кауша(болен, под гаранция и т.н.), героят знае всичко за свидетелите, полицията я няма, свидетелите се отказват, край. Пробвано- работи.
                        Ако е тип, който е склонен към отмъщение, то и варианта да слезеш и да му нашокаш репата, носи същите недостатъци. Слизаш от колата, пребиваш го... и след ден-два, понеже ти е видял номера, 5-6 юнаци причакват примерно жена ти или децата, ако се опасяват, че ти имаш оръжие. Или те причакват теб с винкел зад ъгъла и никакво оръжие не може да ти помогне. На практика дали ще го пребиеш или ще викнеш полицията, разлика във вероятните за теб последствия няма.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ако човек разполага с хора , които да "причакват" , той не се занимава с калташки истории. Хората с охрана са от най-тихите и се пазят от подобни дивотии.

Коментар

Моля, поограничете се в хипотетичните ситуации! Изказванията, по отношение на случилото се, приключихме в края на миналата година.
                            Сега коментираме присъдата и мотивите на съдиите.
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                              ...
                              Личното ми мнение, без пистолет бих се намесил с риск и аз да го отнеса, но с пистолет на кръста не бех си помислил дори да намаля.
                              Ако, като по-скоро, агресията се прехвърли в/у ми потърпевшия съм пак аз, или ще ми потроши канчето и ще вземе оръжието ако не го извадя, или другия вариант да го думна където мога и следват......следствия...разпити...съдилища...2г.ходене по мъките, присъдата каквата и да е тя ще е обезмислена, защото отдавна ще съм в затвор, такъв невидим..и без средство за САМООХРАНА, пиша го така за да са наясно тези които не знаят.Това не е лъка на РобинХуд.
                              ...
                              Това мнение много добре характеризира нашето законодателство. А има държави, където цивилни хора извършват граждански арести, застрелват камикадзета и не само, че не ги съдят, но и ги награждават. Затова у нас, като стане нещо на улицата и хората си извръщат главите настрани....заради прекрасните закони.
                              Последно редактирано от giorgio; 17-09-10, 15:36.

Коментар

.......... където цивилни хора извършват граждански арести, застрелват камикадзета и не само, че не ги съдят, но и ги награждават. Затова у нас, като стане нещо на улицата и хората си извръщат главите настрани....заради прекрасните закони.
                                Да бе, а да допускаш че това си е нарушаване на елементарни човешки права, нека някой реши че съм престъпил закона и да дойде да ме задържа, с един адвокат ще му съсипя животеца, съдиите учат по половин живот за такива
                                ..тетакова граждански арест няма.
                                Хипотетично:
                                Аз см от Баня, познавам 90% от хората в Несебър, на улицата срещам Х и се спречкваме, вижда ни У познат на Х и решава да направи граждански арест, да ама минава Z мой познат и така до безкрай става масово меле
                                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X